Jump to content
Dogomania

Maleńka Emi z lasu - miniaturka ogara :) MA DOM W WARSZAWIE :)

Recommended Posts

Posted

Czyli zaczynamy powolutku okreslać wymogi wobec potencjalnego domu?
Malgosiu, lepiej z innymi psiakami czy bez?
Nie wszyscy niestety traktuja takie zachowania jak klótnie między psiakami normalnie..:shake:
Male dzieci pewnie odpadaja przy jej charakterze (i nie chodzi mi o to, ze sunia agresywna tylko nerwusek taki maly więc biegajace, wrzeszczące, czy smiejące sie dzieciaki tylko beda ja jeszcze pobudzac).
Koty chyba ok tak? Skoro generalnie nie zwraca uwagi, a w kazdym razie nie atakuje.

Ja to ja widze na kanapie u jakiejś milej starszej pani, która pomimo tego, że mila umie ustawic hierarchie w stadku ;)

Lece ustawiac moje "stadko" bo slysze, ze mi się synowie prawie gryza w drugim pokoju :cool3:

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karolina_g_k']
Male dzieci pewnie odpadaja przy jej charakterze (i nie chodzi mi o to, ze sunia agresywna tylko nerwusek taki maly więc biegajace, wrzeszczące, czy smiejące sie dzieciaki tylko beda ja jeszcze pobudzac).[/QUOTE]

Dzieci odpadają - małe całkiem, a myślę, że minimalny wiek to jakieś 15 lat - w tamtym domu był chyba 12 letni chłopiec, Emi go podobno nie lubiła.

Posted

Sterylizację odkladamy, droga fatalna. Mieszkamy na wsi i czasem jest to powazny minus. Zobaczymy, jak bedzie w przyszłym tygodniu.
Emi wpychała sie dziś pod kołdrę, nawet kosztem tego, ze Nutka juz ma zaklepaną miejscówkę przy moim boku - warczały na siebie wzajemnie, aż wzięłam pannę na rece i połozyłam w nogach. Emi tak bardzo chce kontaktu z czlowiekiem, czeka tylko na jedno spojrzenie w jej stronę i hop! juz jest albo na poscieli, alebo na kolanach, byle blisko pańci.

Posted

Przechwaliłam jędze. wczoraj zaatakowała ratlerkę Nusię na wersalce, apół godziny później po spacerze wsiadła na Zulkę. Aż ją podniosłam do góry i nakrzyczałam. Zulka dziś bała sie przyjść do kuchni na śniadanie, a Nutka jeszcze w nocy trzęsła się ze strachu.
Dziś humory rewelacyjne, siedziałyśmy na tarasie w słońcu, opalałyśmy się wszystkie.

Posted

to co cioteczki, kto pomoże w ogłoszeniach?.......
Mała suczka do domku bez dzieci i raczej bez innych psów, żywiołowa, radosna, posłuszna.

Posted

No ja napewno pomoge tak jak obiecalam :)
Teraz zbieram sie i jade porobic zdjecia malej Fruzi z innego watku ale pózniej umieszcze mala w kilku miejscach.
Ech Malgosiu jak ja Ci tego tarasu zazdroszcze...
Jak sobie to sloneczno na nim przypomne to az mi sie w srodku cieplutko robi :)

Posted

no nie powiem, żebym narzekała :) zwłaszcza gdy obok się te kundelki rozsiądą, rozleniwione ciepełkiem, wróble ćwierkają, kogut gdzieś pieje...Ot, wieś :)

Posted

No nie dziwie się, że nie narzekasz :)
Nawiedzę Cie kiedyś i poopalam się razem z Wami ;)

A teraz roboczy tekst do ogłoszeń. Prosze o przeredagowanie żebym mogła mała wypromować w internecie

Szukamy domu dla malutkiej, prześlicznej sunieczki!

Sunia ma około roku, jest niewielka, bardzo drobnej budowy. Wazy 6 kg.
Od pewnego czasu malutka przebywa w domu tymczasowym gdzie otrzymała robocze imię Emi. Jest bardzo żywiołowa, uwielbia się bawić i zawsze jest tam gdzie dzieje się coś ciekawego, to istne żywe srebro. W domu czuje się pewnie, nie boi się niczego. Uwielbia się przytulac. Z wielką chęcia towarzyszy swojej tymczasowej opiekunce podczas oglądania telewizji.
Bardzo lubi spacery, ślicznie wraca i przybiega na wołanie.
Utrzymuje czystość i niczego nie niszczy.
To bardzo delikatna sunia potrzebująca wiele spokoju oraz czułości, dlatego polecamy ją do domu bez małych dzieci oraz innych piesków.
Z kotami Emi dogaduje się bez problemu.

Sunia trafi do swojego nowego domu po zabiegu sterylizacji, po podpisaniu umowy adopcyjnej.

Posted

Dopiero dziś wlazłam na dogo ufff. Też biorę się za ogłoszenia.

Tylko ja bym zmieniła coś w tekście:
- w kwestii imienia - trzeba chyba napisać, że Emi to jej imię na które już reaguje, bo jak jest napisane, że tymczasowe to ludzie będą chcieli zmienić, a przecież ona od początku września jest już Emi i po 3 tyg. u mnie na nie reagowała :(

A jak Małgosiu oceniasz jej skłonności dominacyjne do ludzi - ujawniła je ? Bo jeżeli cokolwiek na to wskazuje, to może trzeba napisać, że mimo iż jest mała i słodka wymaga konsekwencji i zdecydowanego traktowania, bo wykazuje tendencje dominacyjne - żeby ktoś nie naciął się na jej piękne oczy, a potem ...

Posted

Dopiero dziś wlazłam na dogo ufff. Też biorę się za ogłoszenia.

Tylko ja bym zmieniła coś w tekście:
- w kwestii imienia - trzeba chyba napisać, że Emi to jej imię na które już reaguje, bo jak jest napisane, że tymczasowe to ludzie będą chcieli zmienić, a przecież ona od początku września jest już Emi i po 3 tyg. u mnie na nie reagowała :(

A jak Małgosiu oceniasz jej skłonności dominacyjne do ludzi - ujawniła je ? Bo jeżeli cokolwiek na to wskazuje, to może trzeba napisać, że mimo iż jest mała i słodka wymaga konsekwencji i zdecydowanego traktowania, bo wykazuje tendencje dominacyjne - żeby ktoś nie naciął się na jej piękne oczy, a potem ...

Posted

Eliza mogę to oczywiscie pozmieniac tylko czy to na "dzień dobry" nie bedzie zniechecać?
Napisalam, ze wiecej informacji pod nr telefonu...
Malgosia jak bedzie rozmawiac z potencjalnym domem stalym napewno bedzie o tym wszystkim uprzedzać.
Świadomosc ludzi jest dośc znikoma w takich kwestiach ale czasami wystarczy dobrze wszystko wytlumaczyc.
Ogloszenie ma zwrócic uwagę, reszte zrobi sie podczas rozmowy telefonicznej, badź wizyty przedadopcyjnej i przy przekazaniu Emi.
Jeśli mala trafilaby do Warszawy to moge zrobic taka wizytę i uczestniczyc podczas jej adopcji.
Takie jest moje zdanie ale jesli uwazacie inaczej to sie zastosuje ;)

Posted

Elizko, nie dam jej do pierwszego lepszego domu, zawsze chetnym domom opowiadam o psie PRAWDĘ, nie sciemniam, zeby tylko oddać. Jak ktoś zadzwoni, powiem o głośmym alarmowaniu, o domonacji nad innymi psami, o odpowiednim podejsciu do niej. YTo nie mozę być piesek dla dziecka, ani dla ludzi, ktorzy chcą psa po raz pierwszy - tylko dla koneserów :)

Posted

Karolinko - o imieniu koniecznie zmień, sunia od 5 miesięcy to Emi - więc nie ma co robić wody z mózgu.

A z drugą częścią - jak uważacie. Małgosiu - przecież ja nie posądzam Cię, że wydasz Emi pierwszej lepszej osobie - absolutnie nie, wiem, że masz rękę do adopcji - do dobrych adopcji, bo to najważniejsze. Wiem, że potrafisz dopasować psa do ludzia :) Nie wiem, ale chyba zwyczajnie boję się tej adopcji i dlatego tak marudzę, boję się, bo bardzo chcę, żeby trafiła na kogoś kto pokocha, ale jednocześnie nie da się zwieść jej oczkom i będzie trzymał małą za mordę, żeby nie musiała przechodzić kolejnego zawodu :( Ja po prostu zawsze jestem szczera do bólu w ogłoszeniach, bo szkoda czasu na rozmowy z nieodpowiednimi ludźmi.Oczywiście można wyjaśnić przez telefon - jak uważasz Małgosiu.

Małgosiu na adres mailowy z profilu wysyłam Ci naszą kartę adopcyjną :)