figa33 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 niedobrze ,że ma białkomocz , ale wiedzieliśmy ,że nerki ma w złym stanie wydatki będą , leki , badania , i oby jak najdłużej , bo wtedy Idol będzie z nami trzeba więcej ciotek zawołać do pomocy porozsyłajmy do znajomych wołanie o pomoc deklaruję się jako dostawca karmy może jakaś kochana ciocia bazarek mogłaby zrobić? mru jak możesz zaznacz w banerku ,ze Idol potrzebuje wsparcia finansowego nie zostawiajmy staruszka samego dostał szansę i widać jaki jest szczęśliwy:lol: czy może być dla niego lepiej?:multi: Quote
UBOCZE Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Już widzę problem i chcę dorzucić się... Do dyspozycji jestem od czwartku do niedzieli... Napiszcie, co mogę kupić dla pychola, kiedy zanieść, może Ewa Marta albo Mru też poszłaby tam ze mną, bo to przecież ode mnie blisko... Quote
UBOCZE Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 A tu drugi, podobny przypadek: staruszek z kliniki w Piasecznie... Podobno za dwa dni ma zostać uśpiony... http://www.dogomania.pl/threads/179154-PILNE-A-lepy-przytulak-w-potrzebie-po-wypadku-Ma-2-dni-na-znalezienie-dt-MORBITAL Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 dobra, jestem :) napisałam na razie tak: WYDATKI IDOLKA [SIZE=2]LECZENIE: 28 stycznia 115,57 zł. (Ewa Marta) 2 lutego 46 zł. badanie moczu + Lotensin (Ewa Marta) KARMA: 29 stycznia Trovet 2x3kg INNE: kubraczek poprawcie mnie, jeśli coś pochrzaniłam :roll: i powiedzcie mi ile kosztowała karma i ile kosztował kuraczek czy jeszcze jakieś wydatki na leczenie byly? zrobię nowy bannerek i zacznę offować ludzi...! Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 podejrzewam, że konto Ewy Marty :) więc trzeba do niej na pw! Quote
Ellig Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Kubraczek byl w prezencie kosztowal 60 zl.... Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 tak, ale zgodnie z prośbą Ewy zapiszę kto ile wydał :) Quote
Ellig Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='mru']tak, ale zgodnie z prośbą Ewy zapiszę kto ile wydał :)[/QUOTE] OK:) Rozumiem:) Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 będzie porządek i będzie wiadomo :) czekam na Ewe Marte i na czyje konto zbieramy kasę? na Ewy pewnie najłatwiej będzie, bo ona jest najbliżej Idolka Quote
Talcott Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 No to jak się pojawi to czekam na nr konta! Quote
Ewa Marta Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Kochani, jestem już:-) Przede wszystkim ogromne podziękowania za kubraczek, w którym Idol spacerował już dzisiaj. Pisałam na PW Eli, że jest niestety trochę za duży, ale to wina "nieforemności" Idolka i jakoś spróbujemy z Panią Eulalią go do niego dopasować. Ostatecznie, gdyby okazało się, że to duża przeróbka i jeśli zgodzi się na to darczyńca, czyli Ellig:-) zmierzymy mu mniejszy kubraczek mojej suni, któy był kupiony miesiąc temu dla niej i nosiła go kilka razy. Jest też z ortalionu i na ciepłym polarze, do tego ma kołnierz, który chroni jeszcze szyję. Z drugiej strony ten od Ellig jest... ładniejszy:-) Bo mój jest ciemnozielony, a ten jest dwukolorowy, czarno-czerwony:-) Z tym kontem troche się boję, bo nigdy nie roziłam zbiórek. Ale jeśli mi zaufacie, będę na bieżąco informowała tu na wątku od kogo i ile dostałam i Mru będzie to uzupełniać. Na pewno będę mu kupowała leki i jeśli zię zgodzicie pioersi z kurczaka. On bardzo chętnie zjada leki w kuleczkach z mięsa kurczaczka, do tego ma ciut dodawane takiego zmiksowanego mięsa do karmy i wtedy zjada ją z apetytem. Po miesiącu leczenia trzeba mu zrobić badania i pomyśłeć co dalej z leczeniem. Narazie wet potwierdzil to, co pisałam, że psiak chce żyć i to jest najważniejsze:-) dzięki Wam wszystkim staje sie to możliwe:-) Ubocze, chętnie się z Tobą umówię do pani Eulalii. Myśłę, że pod koniec tygodnia fajnie byłoby kupić jakieś piersi z kurczaka. ja pierwszego dnia kupiłam jej 2 tacki (w sumie 6 piersi) i narazie jeszcze ma. Jeśli pozwolisz zapytam ją na kiedy potrzebne sa następne i napiszę. Zaraz wyślę swój numer konta do Talcott i bardzo proszę o napisanie w tytule "Dla Idola" Dzięki z pomoc:-) Quote
Talcott Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Zapytajcie weta czy nie dobrze byłoby mu podać essentiale forte??? Działa cuda jesli chodzi o regeneracje wątroby!!! Quote
UBOCZE Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jestem, Ewa Marta, i gnam... Dziś wieczorem odezwę się do Ciebie w sprawie Idolka na PW... Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 kurcze a czy on musi jeść te piersi? czy to dla niego zdrowe? w sumie powinien jeść specjalną karmę głównie... :roll: nie żebym mu żałowała, bo sama nie tknę ani tego ani tego :P ale wiecie... dieta wątrobowa: http://www.dogomania.pl/threads/105088-Dieta-wAE-trobowa?p=10125212&viewfull=1#post10125212 niby kurczak chudy dopuszczalny tu o nerkowcach, ale niewiele: http://www.dogomania.pl/threads/60521-Dieta-dla-psa-chorego-na-nerki ja w ogóle tym poradom dogo nie ufam :P ale post Charly jest wiarygodny (sama mam wątrobowca) a wet co mówił o diecie? i co mówił o kurczaku itd.? może trzeba iść do dietetyka? Quote
Talcott Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 To dobrze!! Sama widziałam na przykładzie badan rewelacyjne wyniki! Z suchymi karmami to ostrożnie! Te nerkowe nie sa dobre na wątrobę i odwwrotnie! Quote
mru Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 dlatego pytam o dietetyka mam dobrego weta, który o dietetyce ma tez pojęcie przyjmuje na Sadybie, tylko taka konsultacja to około 80 zł. Quote
Ewa Marta Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='mru']kurcze a czy on musi jeść te piersi? czy to dla niego zdrowe? w sumie powinien jeść specjalną karmę głównie... :roll: nie żebym mu żałowała, bo sama nie tknę ani tego ani tego :P ale wiecie... dieta wątrobowa: http://www.dogomania.pl/threads/105088-Dieta-wAE-trobowa?p=10125212&viewfull=1#post10125212 niby kurczak chudy dopuszczalny tu o nerkowcach, ale niewiele: http://www.dogomania.pl/threads/60521-Dieta-dla-psa-chorego-na-nerki ja w ogóle tym poradom dogo nie ufam :P ale post Charly jest wiarygodny (sama mam wątrobowca) a wet co mówił o diecie? i co mówił o kurczaku itd.? może trzeba iść do dietetyka? Zarówno nasz wet, jak i Pani doktor Biel (wielkie guru z SGGW w kwestii opieki nad zwierzętami) mówią, że gotowane i zmiksowane może jeść bez żadnego problemu. On dostaje tego naprawdę mało, większość posiłku stanowi karma. Ale tylko tak zjada bez problemu 4 leki rano i 3 wieczorem... Poza wszystkimi poradami wetów, ja wierzę w doświadczenie Pani Eulalii, która kilkadziesiąt lat ma do czynienia z psami, ich chorobami i problemami. Poza swomi psiakami, pomagala masie innych i naprawdę wyprowadzała psy z różnych tarapatów. W jego wieku, przy tych schorzeniach i tak nie ma mowy o całkowitym wyleczeniu. Chcemy mu zapewnić szczęśliwe dożycie i skoro tak lubi kurczaka, to uważam, że może go dostawać. Od wczoraj załapał, że psiaki na koniec spaceru dostają nagrody za dobre zachowanie. Wszystkie nasze psy zbierają się w jednym miejscu i ktoś z nas daje im po smakołyku. Najczęściej jest to po prostu karma albo nieduże ciasteczka. Jakie to cudowne, kiedy on razem z innymi wyciąga szyję i zjada z apetytem tę nagrodę:-) Dzisiaj po znajomości dostal ode mnie 2 razy;-) Magda, obserwujemy jego kupki, są naprawdę ładne (hi... hi...) Pozwólmy mu na ten luksus jedzenia czegoś, co mu smakuje.... Quote
figa33 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Idol ma podawany Essentiale i Hepatil na karmę wydałam 2 x 58 zł Quote
Ewa Marta Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Jak o niej mówi Pani Eulalia doktor Bielowa:-) Ona kocha psy, potrafi nawrzeszczeć na właściciela, kiedy widzi zaniedbania u zwierzaka. Całym sercem oddana zwierzętom z panią E. zna się od wielu wielu lat... Może ma przestarzałe metody leczenia (według niektórych), ale jest znakomitym diagnostą i prostymi metodami wyprowadza psy z różnych chorób. Quote
Talcott Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Zawsze była także moją " ostateczną ucieczką"!!!!! Quote
Recommended Posts