Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mru']Ewa, Kociabanda podrzuci mi gdzieś za godzinę czy dwie pieluszki dla psów - nie wiem, czy się Rudolfowi przydadzą, ale w razie co mogę Ci je przekazać? I kiedy? :)[/QUOTE]

Pytałam o nie, ale Pani E. powiedziała, że nie chce stresowac psa i posprząta po nim.
Miałam półgodzinną relację wieczorną z popołudnia Idola:-) Dzisiaj bardzo często był na dworze i wieczorem już tak nie siusiał. Do tego ani jednego wycia. Przyszedł do nich w odwiedziny kilkunastoletni przybrany wnuczek i Idol radośnie go powitał, zaczął się tulić, był bardzo szczęśliwy, wtulał się w niego. Wygląda na to, że wychowywał się z jakimś dzieckiem.
Wet powiedział, że można mu dawać troszkę gotowanego chudego mięsa i dzięki mu za to, bo inaczej ciężko byłoby z lekami. Pani E. nie chce wpychac mu ich na siłę, dopóki on jej nie zaufa. Chcialaby, żeby teraz poczuł, że ma coś stałego, że nikt mu nic nie robi złego. Dlatego rozgotowałą pierś i zrobiła z niej i z leków kuleczki, któe Idol zjadl z apetytem:-)
On ma naprawdę świetną opiekę, ale to już Wam wcześniej pisałam:-)

Figa!!!! Dzisiaj doszła karma, bardzo dziękujemy:-) Narazie będzie jadl RC, którego mamy w rezultacie ponad kilogram. Ponieważ jadł tę karmę w lecznicy, teraz trzeba mu powoli mieszać z nową.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

oj , to się ciesze ,ze przysłali tak jak obiecali:lol:
Ewa Marta daj znac jak karma będzie się kończyc Pani Eulalii , to zamówię następną
i jestem bardzo szczęśliwa ,że Idol ma taki ciepły i wyrozumiały domek
to wspaniała wiadomośc:loveu:

Posted

[quote name='figa33']oj , to się ciesze ,ze przysłali tak jak obiecali:lol:
Ewa Marta daj znac jak karma będzie się kończyc Pani Eulalii , to zamówię następną
i jestem bardzo szczęśliwa ,że Idol ma taki ciepły i wyrozumiały domek
to wspaniała wiadomośc:loveu:[/QUOTE]

Masz to jak w banku;-) Bardzo dziękujemy!!!!

Posted

Dzisiejszą noc Idol przespal na dywaniku pod łóżkiem Pani E. Siusiu było dopiero rano, kiedy mieli już wychodzić na spacer.
jest dużó spokojniejszy, zaczął podchodzić do Pani Eulalii i przytulać się. Wyraźnie widać, że czuje sie bezpieczniej. Obszczekiwal dzisiaj wszystkie psy razem z całym stadem:-) Bardzo wyraźnie widać, że czuje się jego częścią;-)
Obszczekał też mojego Sama, ale zaraz potem zauważył, że robi to sam, więc przestał:-)
Nadal trzęsie się z zimna. Poprosiłam Panią Eulalię, żeby go wymierzyła. Może ktoś zgodziłby się sfinansować kubraczek dla niego? Ellig podała stronę, na której można taki kupić niezbyt drogo...

Posted

Ja sfinansuje ten kubraczek tylko musze go zamowic dzisiaj!Dlatego poprosze o wybranie ze strony , ktora podalam jaki mam kupic i o wymiary bo podam je w zaprzyjaznionym sklepie oraz adres gdzie ma byc dostarczony, dostawy sa zawsze okolo 19-20. do mnie przyjada rzeczy z tego sklepu w poniedzialek wieczorem tylko ja mieszkam na Zoliborzu.

Posted

na dogo taks szyła takie ubranka
a może musimy zmieni banerek Idola , z zaznaczeniem ,ze potrzebuje wsparcia finansowego
albo rzeczowego , bo to i leki będą potrzebne , te leki na wątrobę są niestety drogie

Posted

Ja sfinansuje ten kubraczek tylko musze go zamowic dzisiaj!Dlatego poprosze o wybranie ze strony , ktora podalam jaki mam kupic i o wymiary bo podam je w zaprzyjaznionym sklepie oraz adres gdzie ma byc dostarczony, dostawy sa zawsze okolo 19-20. do mnie przyjada rzeczy z tego sklepu w poniedzialek wieczorem tylko ja mieszkam na Zoliborzu.

Posted

na dogo taks szyła takie ubranka
a może musimy zmieni banerek Idola , z zaznaczeniem ,ze potrzebuje wsparcia finansowego
albo rzeczowego , bo to i leki będą potrzebne , te leki na wątrobę są niestety drogie
czyli teraz najpilniejszy jest kubraczek

Posted

Przepraszam ale dogo...zawiesza sie co chwile stad podwojne posty, juz pytalam na kilku watkach o osobe , ktora szyje kubraczki dla psow niestety nikt nie mogl sobie przypomniec....

Posted

[quote name='Ellig']Ja sfinansuje ten kubraczek tylko musze go zamowic dzisiaj!Dlatego poprosze o wybranie ze strony , ktora podalam jaki mam kupic i o wymiary bo podam je w zaprzyjaznionym sklepie oraz adres gdzie ma byc dostarczony, dostawy sa zawsze okolo 19-20. do mnie przyjada rzeczy z tego sklepu w poniedzialek wieczorem tylko ja mieszkam na Zoliborzu.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję Ellig!!!!! Pani Eulalia zaraz zmierzy psiaka i wyślę Ci na maila wymiary i adres Pani Eulalii. Byłoby super, gdyby kubraczek dotarł do niej. Jeśli się nie uda, podjadę może z Ursynowa na Żoliborz po odbiór.

Posted

dogo działa okropnie , mnie komputer też
może podam mój tel na wszelki wypadek
600-813-902
czyli teraz kubraczek najważniejszy
ale fajnie ,że Idol widac ,że zaczyna się aklimatyzowac
no i ma super Panią!

Posted

Wysłałam wymiary Idola do Ellig:-)
To prawda Figa, Idol zaczyna sie aklimatyziować.
Dzisiaj na spacerze wzięłam tego zmarźlucha na kolana i przytuliłam. Jest taki ufny, przylgnął do mnie i tak siedzial chwilę..... On nie mógł mieć źle w swoim starym domu. Pani Eulalia ma chyba rację mówiąc, że jemu mógł wlaściciel umrzeć i pies został wyrzucony... Nie boi się ludzi, lgnie do głaszczących rąk i nie boi się innych psów. Miał tylko pecha, że dopadło go pare chorób naraz i nikt go nie chciał:-( Mam jednak nadzieję, że dopóki nie znajdzie sie dom, chcący go przygarnąć na zawsze, pozostanie w tym, w któym jest teraz.
Pani E. wypuściła go kontrolnie do ogrodzonego ogródka z innymi psami. Nie ma szans stamtąd się wydostac inaczej, niż przez mieszkanie. Pospacerowal sobie bez smyczy i wrócił razem z innymi psami. On potrzebuje przewodnika, bo widzi ledwo co. Kiedy są inne psy, on rusza za nimi. Nie próbuje uciekać, raczej wygląda na to, że pilnuje się nóg opiekunki albo psiaków.
Jest nadzieja, że przy braniu leków będzie sobie jeszcze jakis czas komfortowo żył. Zobaczymy niedługo co z tą trzęsącą się łapką, ale narazie nie ma co go stresować. Taki był dzisiaj spokojny i zadowolony na spacerze. Nadal interesuje go, co się dzieje dookoła, to znaczy, że się nie poddał i chce żyć:-) Jestem pewna, że wspólnymi siłami mu w tym pomożemy:-)

Posted

Idol jak to Idol ma nie typowe wymiary:):):)
Kubraczek wstepnie zamowiony o ile potwierdza w poniedzialek ,ze taki pasujacy na Idola jest w hurtowni...
W innych miejscach pytalam kubraczki szyte sa na zamowienie co oznacza po pierwsze wysoka cene po drugie dlugi czs oczekiwania....
w poniedzialek wszystko sie rozstrzygnie:)
Idol jestes niezly "zawodnik", dziekuje za piekne relacje:)

Posted

Śledzę wątek Rudolfa od dawna;) cieszę się, że taki staruszek znalazł schronienie
http://hebe****************/ubranka-reni-temat-vt1829.html
Mogłabym polecic piękne ubranka dla tego staruszka-:loveu:nie wiem czy wiecie TA PANI SZYJE PIĘKNE UBRANKA DLA PSÓW.
Jedno ubranko uszyła dla mojego starego ratlerka-bardzo ładny kombinezon ,gruby,kosztował 68 zł. Ale myśle że z ubrankiem dla Rudolfa(Idola) dałoby się cuś u negocjować. Jakby powiedzieć, że on taki biedny
:(znaleziony był na pewno wzięłaby taniej np. od mojej koleżanki wzięła tylko 40 zł za grube ubranko. Wystarczy jej podać wymiary na pw
Trzymam kciuki za Rudolfika Idolka:) żeby zdrówko mu dopisywało;)

tam gdzie są gwiazdeczki powinno być mojeforum.net:lol: a po ,,ubranka'' tam gdzie są kropeczki ma być : reni-temat-vt2829.html

Posted

Idol juz ma kupione ubranko, najpozniej jutro bedzie je juz nosil :)

Dziekujemy za adres-namiar, przyda sie dla kolejnych bidakow....:)Chociaz to daleko bo Krakow i trzeba czekac na uszycie...Trudno jest na zapas przewidziec co bedzie potrzebne , jakie psa wlasnie bedziemy "ratowac" ale jest tyle DT, ze na pewno sie przyda!:)

Posted

Bardzo dziękujemy za ubranko!!!!!!
Idol zadomowił sie już na dobre:-) W ciągu dnia lokuje się między lodówką, a kaloryferem, gdzie ma dużą podusię. Na noc przychodzi na dywanik pod łóżkiem Pani E. Zgrał sie już ze stadkiem, poszczekuje na wszystko, na co poszczekuje stado i wygląda na szczęśliwego!
Prawdopodobnie bardzo słabo słyszy. Nie reaguje na żadne komendy, na przywołanie... Pani E. podchodzi do niego z kuleczką rozgotowanego kurczaka, w której ma schowane leki, daje mu go powąchać i odchodzi. Idol patrzy przez chwilę, po czym idzie za kuleczką i zjada ze smakiem. Jedyna żywa reakcja jest na nakładanie butów przez opiekunkę albo wzięcie smyczy do ręi. To jednoznacznie kojarzy mu się ze spacerem i natychmiast jest gotowy do wyjścia.

Niestety nie smakuje mu kompletnie nowa karma:-( Jest bardzo twarda, on nie ma siły jej rozgryzać. Pani E. musi ja namaczać we wrzątku prawie (inaczej nie chce zmięknąć) i miesza mu to ze zmiksowanym kurczakiem z marchewką i klieikiem ryżowym. To jedyna forma, w której on ją zjada. Niestety przy kolejnym zakupie będziemy musiały pomyślec o RC Renal, który dobrze toleruje i je z apetytem.
Mimo takich mieszanek, kupkę zrobil bardzo ładną, nie wygląda na to, żeby go coś bolało, więc nic złego mu sie nie dzieje, jedynie dostaje mniej karmy, która ma poprawiac stan nerek.

Jest psiakiem niekłopotliwym i grzecznym. Dzisiaj nie widziałam go na spacerze, bo byłam później niż zwykle. Dzisiaj poznal nowego kolegę, spotkanie odbyło się w przyjaznnej atmosferze:-) Pojutrze kupię mu kolejne piersi z kurczaka. Te, które przywiozłam pierwszego dnia Pani E. zamroziła i gotuje mu każdego dnia nowe mięsko. Chłopak ma jak w raju, mam tylko nadzieję, że dane mu będzie pożyć jeszcze jakiś czas...

Posted

Ewa, prosze uprzec pania E. o tym ,ze jutro przyjedzie kurier UPS z paczka / kurier nie wie co jest w srodku/ do Niej.Podalam tez nr telefonu , zeby sie nie rozmineli.Ubranko zostalo dzisiaj rano wyslane z Płocka:)

Posted

faktycznie jak nie lubi trovetu to niech je już ten RC, ale Idol no nie mogę :P francuski piesek! ;)
ale rzeczywiście, Trovet watrobowy jest bardzo twardy... może ten dla nerkowców też...

Posted

Jest problem ze złapaniem moczu na badanie Idola:-( Pani E. nie jest w stanie szybko sie nachylić, kiedy mały podnosi łapę do siusiania na dworze. Ja niestety nie daję rady dojść do niej na spacer po 15, żeby potem zdążyć jeszcze zawieźć mocz na badanie. A rano nie ma w ogóle szansy, bo psiak załatwia się natychmiast po wyjściu z domu pod klatką.
Mru, czy Ty jesteś w takich godzinach wolna któregoś dnia, żeby jakoś pomóc? Jak nie, będziemy próbowały jakoś się umówić.
A tak przy okazji... nie potrzebujecie do tej kliniki dużego dywanu, który można pociąć na mniejsze kawałki i ocieplić psiakom kojce? Pani E. ma do oddania taki dywan i chętnie odda go Wam:-)

Posted

w jakich godzinach? ja codziennie do 15:30-16 pracuję :(

co do dywanu, to niby faktycznie czegoś w tym stylu się tam używa, muszę zapytać czy potrzebują lub zabrać chyba w sobotę

Posted

Udało się złapać mu mocz do badania i od razu oddałam go do weta. Zapłaciłam 20 zł i wyniki będa jutro.
Idolek jest bardzo szczęśliwy, trzyma się bardzo nogi Pani E. Goni duże psy, z małymi przyjaźnie sie obwąchuje:-) Wzięłam go na ręce i poprzytulałam sie troszkę. Dostalam za to buziaka:-)
Idol bardzo się przywiązuje do Pani E. Wzięłam go na smyczy na spacerek, ale on i tak trzymał się blisko nóg swojej opiekunki. On prawie nie słyszy... Wołany z odległości 3 metrów kompletnie nie reaguje. Ale bardzo chce żyć, interesuje go wszystko dookoła i jest przekochany!

Edit: Wyniki są już dzisiaj. Niestety Idol ma białkomocz:-( Dostał kolejny lek Lotensin 5 mg. Pani E. wykupiła go dzisiaj i zapłaciła 26 zł. Prosiłam, żeby wzięła rachunek. Oddam jej dzisiaj te pieniądze, ale przyznam szczerze, że powoli zaczynam pękać finansowo. W styczniu wydałam na różne psiaki w potrzebie prawie 400 zł, nie dam rady finansować w całości leczenia Idola. Gdyby się udało zebrać jakieś pieniądze, byłoby łatwiej. To schorowany pies i trzeba się liczyć ze stałymi wydatkami na niego. Nie płacimy za DT, ale koszty jego utrzymania musimy pokrywać:-(
Mru, czy mogłabyś na pierwszej stronie zrobić jakieś zestawienie wydatków? Wtedy mielibyśmy jasność kto co dla psiaka kupił.