Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej, macie absolutną rację nie mozna tej Pani zostawić samej z takimi kosztami, u mnie z kasą kiepsko - niestety, ale na pewno znajdę parę rzeczy na bazarek, może zrobicie? mogłabym podrzucić np w weekend? dajcie znać, chętnie pomogę.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki :D

Ewa - dzięki, że to napisałaś! DT wydaje się naprawde super! i blisko nas! nie jest płatne, ale trzeba wiadomo leczenie i karmienie Rudolfa (którego Pani chce nazwać inaczej hahaha) zasponsorować

tak się cieszę... nawet nie wiecie...

figa, to jest Royal Canin Renal RF 16

WSKAZANIA:
- Przewlekła niewydolność nerek.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni moczowych, poprzez alkalizację moczu: kamienie moczanowe oraz cystynowe.
- Zapobieganie powstawaniu kamieni oksalatowych u psów z upośledzoną czynnością nerek.

Posted

może poczekajmy chwilę, czy holly coś odpowie i wtedy kupimy karmę :) znaczy figa kupi
chociaż Rudolf karmę musi mieć na jutro-pojutrze
a holly w razie co i tak z warszawy nie jest

figa, podam Ci te dane na pw.

Posted

podpowiedziałam fidze, ze zamiast Royala mozna kupić Trovet RID

Trovet RID dla psa

Dla psów z chorobami nerek.
RID jest dietą pokarmową dla psów z chorobami nerek. Stosuje się jako leczenie wspomagające w przewlekłej niewydolności nerek u psów. Poziomy białka, fosforu i sodu są zmniejszone. Podwyższony poziom witamin z grupy B. Cechuje się wysoką smakowitością.

zawsze taniej

3 kg kosztują 57 zł
12,5 - 191 zł

można nawet kupić dwa razy 3 kg

Posted

[quote name='Ewa Marta']Na allegro 7 kg kosztuje w granicach 159 zł, a 14 kg jakieś 249.
Jest w Warszawie jedno miejsce, gdzie można odebrac osobiście i 7 kg kosztuje 151 zł chyba. To jest przy ulicy Bruzdowej.... Można tam nawet jutro podjechać.
Byłoby super, gdybyś figa mogła kupić karmę:-) Ja postaram się wziąć jakieś próbki od naszego weta, żeby starczyło mu tak asekuracyjnie do poniedziałku.
Mozna zamowic i chyba to jest najtaniej w Warszawie , dowoz w Warszawie bezplatny...

www.kar-ma.pl

Kupowalam tutaj juz dla kilku psow, moje tez sa na specjalistycznej diecie i tez kupuje w "karmie":)

Posted

zamówiłam , 2 opakowania po 3 kg
z prośbą o szybką dostawę , mam nadzieję ,że kase ode mnie dostaną jutro , więc powinni być jutro wieczorem
i mam nadzieję ,ze tak będzie:lol:
kurier skontaktuje się telefonicznie

Posted

[quote name='mru']podpowiedziałam fidze, ze zamiast Royala mozna kupić Trovet RID

Trovet RID dla psa

Dla psów z chorobami nerek.
RID jest dietą pokarmową dla psów z chorobami nerek. Stosuje się jako leczenie wspomagające w przewlekłej niewydolności nerek u psów. Poziomy białka, fosforu i sodu są zmniejszone. Podwyższony poziom witamin z grupy B. Cechuje się wysoką smakowitością.

zawsze taniej

3 kg kosztują 57 zł
12,5 - 191 zł

można nawet kupić dwa razy 3 kg
http://www.kar-ma.pl/trovet-trovet-renalinsufficiencie-diet-125kg-p-680.html

12,5 kg= 185 zl ale to nie jest karma lecznicza tylko zapobiegajaca itd.....

Posted

Narazie mały będzie jadl RC Renal, bo Mru weźmie coś z kliniki na dwa dni, a ja wzięłam od mojego weta 400g i może wezmę jeszcze kilka szszetek jutro. Nawet, jeśłi dostarcza w poniedziałek, to Rudolf nie umrze z głodu:-)
Bardzo dziękujemy za pomoc!!!!!

Posted

[quote name='UBOCZE']W którym mniej więcej miejscu jest DT Rudolfika? Może i ja coś podrzuciłbym mu... Albo bezpośrednio, albo przez kogoś z Was...[/QUOTE]

Na Szolc-Rogozińskiego:-) Jeśli chciałbyś coś podrzucic Rudolfowi, najlepiej umów sie ze mną, bo Pani Eulalia mieszka sama i nie wiem, czy nie będzie się bała wpuszczać wiele nowych osób. A tak, możemy podskoczyc jakoś razem:-)
Narazie czekam na telefon Mru i idę do Pani Eulalii powitać nowego lokatora;-)

Posted

[quote name='figa33']Rudolfik będzie mieć niespodziankę:loveu:
poczytałam trochę o tej karmie , myslę ,że będzie dobra dla naszego chorowitka:lol:[/QUOTE]

Bedzie mial same wspaniale niespodzianki:):):)

Posted

donoszę, że Rudolf już u swojej nowej pani :)

dziś, kiedy miałam okazję przyjrzeć się mu jeszcze dokładnie, zobaczyłam dopiero jaka to bida...
nóżki powykręcane, taki serduszkowy kaszelek z emocji, chód taki biedny, oddech wiadomo...
ale Rudolf to przemiły pies. dobrze słyszy. jedno oko ma całkiem sprawne. to drugie niestety wygląda na zupełnie ślepe - w lecznicy dali mu na imię Cyklop ;) hihi

teraz Rudolf został Idolem. Ale wiecie, dla każdego będzie miał inaczej na imię ;)

dr R. uśmiechał się do nas z politowaniem jak go braliśmy. cieszył się ale i dziwił... heh.
powiedział coś w stylu - to nie jest tak, że on jutro zacznie rzygać krwią i umrze, ale długo to on nie pożyje...

no ale pożyje w cieple, będzie leczony, zaleczany, głaskany i będzie miał kogoś. swoją panią i nas :)

fajnie, że Ewa mieszka dość blisko Pani :) będzie kontrola i bezpośrednia pomoc na szybko i wieści! :) a nawet foty!

w samochodzie Rudolf był aniołkiem... :) sam do niego się wpakował a potem leżał sobie elegancko na siedzeniu z tyłu z moją siostrą ;) hehe

w domu u nowej Pani Rudolf odnalazł się od razu :D łaził cały szczęśliwy!
psiaki Pani przyjęły go różnie ;) ale jak na pierwszy raz i zapoznanie w środku - bardzo pozytywnie, naprawdę

Jedynie Ciapek się obraził, przekonanie się do nowej sytuacji może mu chwilę zająć ;) ale nie martwiłabym się tym
ważne żeby go nie nagradzać jak warczy czy się szczerzy! kiedy się go podczas tego głaszcze on odbiera to jako nagrodę. najlepiej krzyknąć lub go olać.

suki spokojnie :)

Rudolf podobno jak wyszliśmy pokazał Hexie ząbki z zazdrości, ale to jak pisałam - Pani Eulalia powinna po prostu unikać konfrontowania psów - one się same dotrą (jak robią rozróby to najlepiej krzyknąć)

nie polecam głaskania obu na raz, bo to może tylko pogorszyć sprawę :)

zobaczymy co jutro powie wet, ale my po wstępnych oględzinach i przejrzeniu wyników jesteśmy smutni trochę
faktycznie stan Rudolfa jest słaby :( dziwię się, że przy tym wszystkim on zachowuje taką pogodę ducha...

tym bardziej trzeba wszystko wybadać, co tam w nim piszczy :roll: niestety koszty mogą być spore, no ale nie mamy innego wyjścia jak poradzić z tym sobie, czyż nie?

Posted

Ewo, bardzo Ci dziękuję za ten DT! :roll:

podejrzewam, że w lecznicy Idol albo nie pożyłby długo albo zostałby wkrótce uśpiony :( wnoszę tak po dzisiejszej rozmowie z dr R...

U nowej Pani Idol będzie miał swój kocyk, swoje miejsce, opiekę i człowieka - on jest taki szczęśliwy, że go zabraliśmy... a widać było, ze strasznie się tym wszystkim stresuje...

nic lepszego nie mogło się Idolowi przytrafić. dziś to zobaczyłam - ten pies jest chory i gdyby go ktoś chciał adoptować to wiedząc o jego stanie zdrowia to, co wiem teraz - nie wiem, czy bym go wydała
bo tak naprawdę nic o nim nie wiadomo. tylko tyle, że dobrze to nie jest...

dlatego... ten DT spadł z nieba. prosto na tę Waszą psią górkę.

Posted

wszyscy musimy znaleźć te sily, tak naprawdę ten DT to dopiero początek dla Idolka :(
ja mu zyczę jak najdłuższego szczęśliwego życia, ale teraz jak już ma swoje miejsce, to nie jest ważne kiedy umrze.
on jest już dość zmęczony... może odżyć, ale nie musi. może nawet nie będzie chciał już.

zobaczymy :) kochany pyszczek!

Posted

no to super !:lol: będzie mu ciepło i bezpiecznie , ale będzie na pewno wymagał wsparcia , chore nerki i watroba..
miał szczęście bidulek
ale Rudolf to ładne imię..;):cool3: