Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Oczka_']a hotelik terrier w Mielcu?[/QUOTE]

nie wiadomo czy ma miejsca...nie wiadomo też czy właścicielka będzie miała czas/ochotę na taką rehabilitację...:-(

Posted

No własnie, najlepsze by było domowe dt, bo w hotelu na masowanie łapki chyba nikt nie będzie miał czasu.
On też nie wymaga jakiejś specjalistycznej rehabiltacji, wystarczy po prostu zwykle masowanie tej łapki, tak sie wypowiadał ten profesor.

Posted

Czyli jak rozumiem, profesor potwiedził, że to może być silne stłuczenie (z góry przepraszam za myślenie laika). Basia zapytaj wobec tego czy nie wskazane byłyby kriożelowe okłady.

Posted

Witajcie Węgielek wymaga specjalnej opieki i rehabilitacji- dlatego nie podejmę się tego wyzwania. Jak wiecie mam hotelik ale przyjmuję tylko małe psiaki. Rozumiem że psiak jest w pilnej potrzebie tak jak pisałam wcześniej skromnie się dołożę.

Posted

Czy macie kogos, kto w czwartek pojechałby z Kielc do Krakowa do TV Kraków z Węgielkiem? Mamy zaproszenie do programu na żywo Kundel Bury i kocury na 17.30. Nie mogę jechać...

Posted

kochani poczekajcie jeszcze pare dni - szukam Dt - na razie nie chcę zbierac żadnej kaski. Szukam tez ludzi, chętnych którzy przewieźliby psiaka na ten program do Krakowa - to dla niego szansa - ale na razie nikt na czwartek nie może - cholera środek tygodnia, wszyscy pracują/ moi znajomi/. Na transportowym napisałam do chyba mysza1 bo jedzie w czwartek z warszawy do Katowic - czekam na odpowiedź, transport płatny, ale może ktoś będzie mógł. Pomyślałam że może poprosze Soemę ona odebrała by Węgielka w Krakowie - poszła na ten program i póxnej jak tamci będa wracac z Katowic przekaże Węgielka. Ale to na razie tylko mój pmysł. Soema tez o tym nic nie wie.
Tak po prostu kombinuję - nie znam ludzi z Krakowa - dogomaniaków.

Posted

Piszę po kilka razy i nie wysyła...
Przełozyłam spotkanie w TVP Kraków na przyszły tydzień-Pani Redaktor się zgodziła.
Węgielek może być przez 2 miesiące u tego znajomego, u którego w tej chwili jest.
Znajomy masuje łapkę i mówi że pies bardzo grzeczny.
W związku z tym nie trzeba płacić za DT, a jedyny koszt to karma, którą kupuję.
Nie wpłacajcie pieniędzy na Węgielka, póki jest u mojego znajomego.
Poczekajmy, aż będzie wiadomo co z łapą, czyli ok.2miesięcy.

Posted

Skoro przyszły tydzień, to może udałoby się zawieźć Węgielka do Krakowa Linssi w środę jak pojedzie i odebrać w następną środę , tylko trzeba by znaleźć kogoś kto Węgielka przez tydzień u siebie przetrzyma w Krakowie i pojedzie z nim do programu .

Posted

kamień z serca - to ok - wstrzymuyjemy sie z DT na dwa miesiące - w Radomsku jest hoteli u Pana dr weterynarii, opieka super, rehabilitacja i wszystko jak najlepsze. Koszty jednak są, ale niestety w tym przypadku, zresztą jak w każdym innym należy sie z tym liczyć.

Posted

[quote name='Basia1968']Pomyślałam że może poprosze Soemę ona odebrała by Węgielka w Krakowie - poszła na ten program i póxnej jak tamci będa wracac z Katowic przekaże Węgielka. Ale to na razie tylko mój pmysł. Soema tez o tym nic nie wie. Tak po prostu kombinuję - nie znam ludzi z Krakowa - dogomaniaków.[/QUOTE]Basiu, polecam 'FOKSIA i DZEKUS', to Beatka, ktora co tydzien jest w Kundlu. Nastepnie 'KARUSIAP' - widzialam ja w Kundlu, 'ASIOR'. Dobrze byloby pokazac Wegielka w Kundlu, moze ktos by sie zglosil. Zajrzyj do dzialu akcje tam jest watek krakowski.

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Skoro przyszły tydzień, to może udałoby się zawieźć Węgielka do Krakowa Linssi w środę jak pojedzie i odebrać w następną środę , tylko trzeba by znaleźć kogoś kto Węgielka przez tydzień u siebie przetrzyma w Krakowie i pojedzie z nim do programu .[/QUOTE]
niestety Linssi do krakowa będzie jechać dopiero 17.02

Posted

napisaam do dziewczynek z Krakowa. Czekam na informacje. Węgielek ma dojechać do programu w czwartek przyszły na 17.30?? w razie czego można z Kundelkowej Skarbonki wziąć na paliwo, ma tam Węgielek zarezerwowane 50 zł. To jst jedyna szansa dla niego on po prostu musi jechać!!

Posted

jestem
Jeśli będzie trzeba pojadę oczywiście z psiakiem do programu.. jednak nie mam pomysłu kto mógłby go przetrzymać :(
wszyscy są zapsieni na maxa :(

Posted

Asior dzięki kochana za odpowiedź na moja prośbę. To juz mamy jedno ogniwko. Teraz trzeba kolejne załatwić. Dowóz i przechowanie Węgielka. Lub dowóz i powrót.

Posted

Cytuję część wiadomości od Fuksia i Dzekuś:
"napewno moge zalatwic wolontariusza do wystapienia i moge zalatwic hotel na dwa 3 dni ale nie mamy darmowych tymczasow i dlatego psy mamy w hotelach ,mam jedn hotel gdzie pies moze mieszkac w ocieplanym garazu lub ocieplanej ilub w pomieszczeniu gospodarczym wyflizowanym i zrobionym na potrzeby psiakow ,czysto i cieplo za 10 zl dniówka bo wszedzie indziej za kojec placimy 15 zl. Nie ma problemu wtedy z przyjazdem do kundla"
czekam dziewczyny na wasze zdanie, mam kontakt z Beatką - czekam na propozycje i jak to załatwimy. Można Węgielka przewieźć do Krakowa tam pobędzie dwa - trzy dni, będZie mial opiekę, ale przede wszystkim wystapi w programie.

Posted

jest tak:
dziewczyny z Krakowa pomogą w "przechowaniu" Węgielka przez3 dni /hotelik/ 10 zł doba, będzie też osoba, która pójdzie na program. Teraz pozostaje dowieźć. Kundelkowej Skarbonki mamy zarezerwowane 50 zł, to troszke do paliwa by było. I może coś z deklaracji na hotelik. Ja jestem tylko założycielką wąteczku...... No staram się cos załatwiać.

Posted

Po audycji zgłosiła się Pani Marta z Krakowa (Prokocim, parter w bloku). Węgielek został na próbę. Marta ma 3 dzieci w wieku 6-8 lat. Byłam tam 3 godziny. Dzieci bardzo wrazliwe i grzeczne, ale charakteru Wegielka do końca nie znamy.
Jest bardzo łagodny, ale w domach tymczasowych nie było dzieci. A więc z jednej strony się cieszę, bo Marta bardzo odpowiedzialna kobitka, ale cały czas myślę, czy za chwilę nie będę miała telefonu z Krakowa, że pies nie do domu z dziećmi.... Zobaczymy. Weterynarza mają dosłownie rzut beretem.

Dziewczyny z TV powiedziały, że statystycznie to najgorzej znaleźć miejsce dla "pospolitego czarnego kundelka z siwym pyskiem". Wegielek powinien być jako wzorzec.

Posted

Wegielkowa super wypadlas wczoraj, nie wspomne o Wegielku, taki byl grzeczny, dlatego zglosila sie chetna Pani. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze :kciuki:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...