bajk21. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Wzięłam jednego faceta, pojechałam z Bajką do lekarza, dostała zastrzyki na zatrzymanie biegunki, jeszcze nie jest dobrze, ale już lepiej. Bajka już się tak rozbrykała, że trudno sobie z nią poradzić, łapie za nogi z tyłu, a jak na nią nakrzyczeć to warczy i łapie za nogi z przodu, karcimy ją za to, bo potem mogłaby pomyśleć, że to fajna zabawa i nam się podoba, a pózniej nikt nie dałby rady jej od tego odzwyczaić. Muszę Wam powiedzieć, że jest to sunia z harakterkiem, troszkę zawzięta, ale jest młodziutka więc można ją podszkolić. Jak to szybko glut zapomniał, że miał zle, jak przyszła była taka grzeczniutka, potulniutka, a teraz rozrabia jak "pijany zając", ale mojej córce bardzo się to podoba, bo jak mówi "jest to suka z harakterem, a nie takie cierłe kluchy". Banerki poprawi mi Zoja, bo ja jednak nie potrafię. Quote
enia Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='Abrakadabra']Enia, bardzo dziękujemy za Twoją deklarację! Sterylka odbędzie się w momencie, kiedy Bajka nabierze ciałka, zmężnieje i jej stan fizyczny wróci do normy. Bajk21 nadal jest bez samochodu... Czy można liczyć na Twoją pomoc w przypadku dowiezienia suni do lecznicy na badania?[/QUOTE] tak, jeśli bedzie wiadomo kiedy zabieg sterylizacji, wtedy powiem tz, on pracuje na zmiany więc będzie musiał się w razie co pozamieniać...... Quote
Pipi Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 To dopiero szelma jedna.Pokazuje swoje prawdziwe oblicze,zapomniała,że trzeba cicho siedzieć.Alina,wybacz jej,ona nadrabia zaległości.Pomyśl,jak dzień i noc na metrowym łańcuchu stała i do zabawy miała tylko własne odchody.Ona nacieszyć się nie może,że jest wolna i syta.A łapie za nogi,bo pewnie tak chce zatrzymać i w ten sposób do zabawy zaprasza?.Dobrze robisz,że nie pozwalasz jej na to,bo faktycznie,jak z nią wytrzymać.Przyzwyczai się i zacznie jeszcze gryźć? Bajk21,dziękuję za Bajkę. Quote
asiamm Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 poprawiłam bannerek, może już nie zniknie ;) Quote
Pipi Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='asiamm']poprawiłam bannerek, może już nie zniknie ;) Bardzo serdecznie dziękujemy. Quote
paros Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 U Bajk21 tragedia :-( zachorował jeden z psiaków i oczywiście niesprawny samochód uniemożliwił zawiezienie psiaka do kliniki. Kiedy JolaB miała sprawny samochód to nawet w nocy jechała z chorym psiakiem do kliniki na Książęcą. Niestety nie miała czym pojechać i inne psiaki też chorują :-(:-( przeczytajcie :shake: wątek przytuliska JoliB:eek2::eek2::eek2::eek2: Quote
Abrakadabra Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='paros']U Bajk21 tragedia :-( zachorował jeden z psiaków i oczywiście niesprawny samochód uniemożliwił zawiezienie psiaka do kliniki. Kiedy JolaB miała sprawny samochód to nawet w nocy jechała z chorym psiakiem do kliniki na Książęcą. Niestety nie miała czym pojechać i inne psiaki też chorują :-(:-( przeczytajcie :shake: wątek przytuliska JoliB:eek2::eek2::eek2::eek2: Cioteczki... Podnoszę... Dzisiaj był telefon w sprawie Bajki. Może znajdzie domek? Pomóżmy Bajk21, pleaaaaassssssseeeeeeeeeeeeeee Quote
Pipi Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Przyłączam się do prośby Abrakadabry,proszę pomóżcie. Quote
kabaja Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 trzymam kciuki za ten telefon oby okazał się przyszłym domkiem Bajki i lecę na wątek bajk21 Quote
Evelin Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Na watku przytuliska piszą,że najprawdopodobniej Bajeczka (trochę chora) pojedzie jutro lub pojutrze do nowego domu!! Oby tak się stało,oby to był TEN domek..Bajka już dość się nacierpiała... Quote
zoja. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 W dodatku domek Bajeczki będzie w Wawie, a zatem "pod nadzorem" ;) (ja mieszkam w Wawie) Jutro się wszystko wyjaśni :) Quote
enia Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='zoja.']W dodatku domek Bajeczki będzie w Wawie, a zatem "pod nadzorem" ;) (ja mieszkam w Wawie) Jutro się wszystko wyjaśni :)[/QUOTE] oooo fajnie ;) bardzo się ciesze:loveu: Quote
Evelin Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Trzymam kciuki :) z całych sił ...za jutro Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Evelin']Na watku przytuliska piszą,że najprawdopodobniej Bajeczka (trochę chora) pojedzie jutro lub pojutrze do nowego domu!! Oby tak się stało,oby to był TEN domek..Bajka już dość się nacierpiała... O jej co znaczy trochę chora ? Oby nic poważnego. Quote
enia Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Elu u Bajk21 pochorowały się psy w przytulisku..... Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='enia']Elu u Bajk21 pochorowały się psy w przytulisku.....[/QUOTE] Biedna Bajk21 :-( pewnie bardzo to przeżywa, a psiaki, czy już wiadomo co to za choroba ? Paczka poszła wczoraj. Quote
bajk21. Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Niestety nie wiem co to za choroba, jedyne co wiem, to,to, że nie jest to Parvo, bo już się bałam. Bajka miała cały czas rozwolnienie i mimo leczenia nic nie pomaga, jest gorzej bo robi samą wodę z żywą krwią, nie wiem już sama co robić, a do tego nie mam samochodu, więc jestem uzależniona od tego czy ktoś znajdzie czas, żeby nas zawiezć do lekarza. Jeżdżę do Radzymina do lekarza, a czasami jak się uda to na Książęcą, wydaję kupę kasy, a efektów nie widać, nie wiem już sama co mam robić, jestem zupełanie bezsilna, właśnie szukam kogoś kto zawiózł by mnie do lekarza, więc nie mam czasu więcej pisać, bo muszę dzwonić szukać transportu. Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę. Quote
Pipi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Może ona ma wrzody?A coś je?Mogą też być straszne robale.U mnie kiedyś tak było,też krew w kale i biegunki wodniste.Badania nic nie wykazały,a pies się wykańczał.Lekarze nie wiedzieli jak pomóc i tu moja mama zachowała zdrowy rozsądek i powiedziała mi,żebym jej dała tabletki na robaki przez 5 dni i tak zrobiłam,zadziałało.Sukę tylko nawadniałam,sama,podskórnie.Wszystko dobrze się skończyło.A,jeszcze podawałam jej łyżeczką do picia kleik z ryżu.Tak tylko napisałam,chciałabym pomóc jakoś.Biedna Bajeczka,tak mi przykro.Bardzo współczuję.Trzymaj się Kochana Bajk21 i ty Bajeczko i wszystkie psiaczki. Quote
enia Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 trzymam kciuki za Baje i wszystkie psiaki u Ciebie ....... Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='bajk21.']...Bajka miała cały czas rozwolnienie i mimo leczenia nic nie pomaga, jest gorzej bo robi samą wodę z żywą krwią, nie wiem już sama co robić, a do tego nie mam samochodu, więc jestem uzależniona od tego czy ktoś znajdzie czas, żeby nas zawiezć do lekarza... Co za pech. Z jednej strony los się do niej uśmiechnął, a z drugiej.... Choć pewnie gdyby tam była, to już by pewnie nie żyła :shake: Może najlepiej byłoby zawieźć dziewczynkę do kliniki i zostawić. Jej stan jest bardzo poważny, musi być nawodniona - kroplówki. Bajk może to byłoby najlepsze wyjście. Co o tym sądzicie ? Jeśli chodzi o transport, może zadzwonię do Patic, jeśli niema innego wyjścia. Bajka musi dostać fachową poradę i pomoc. Quote
enia Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 elik zadzwoń, szkoda psów, tylko czy Bajk nie umówiła sie już z kimś? Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='enia']elik zadzwoń, szkoda psów, tylko czy Bajk nie umówiła sie już z kimś?[/QUOTE] Kurde byłam zajęta pisaniem umowy adopcyjnej i nie widziałam tego wpisu Najpierw muszęsię z Bajk21n skontaktować. Kto ma jej nr tel Quote
elik Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Bajka już po wizyciw u lekarza. Bajk21 napiosze jak będzie miała czas Quote
wire fox Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 To numer, który Bajk podała na wątku : 501 980 665 Quote
Pipi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dzwoniła do mnie przed chwilą Ellig i prosiła o nr telefonu do Bajk21,chodziło o to,że też chciała pomóc w transporcie,ale widzę,że już nie trzeba. Elik,a Ty nie możesz nam zdradzić,co tam u Bajki? Quote
Recommended Posts