Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest konto do wpłat na szczeniory z tego wątku:

68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Św. Leonarda 1/4
25-311 Kielce

z dopiskiem "na szczeniaki"

Posted

Agnieszka24, jak juz przejmiesz wątek, to wstaw to konto do pierwszego postu:).

Andzia69, ja się tam przypatrzyłam na miejscu i widziałam, co trzeba.:eviltong:

Posted

[quote name='agnieszka24']
[SIZE=3] DT DLA SUKI Z DWOMA OCALAŁYMI SZCZENIAKAMI
[SIZE=3] (sunia z Pakosza,nie ma dla niej i dla szczeniaków nic,można brać na dt nawet po jednym)

która to sunia???

Posted

Niestey tak :( Kiedy facet wyciągała ją za ten łańcuch, trzęsła się jak galareta i za nic nie chciała wyjść :(
Tak sobie wczoraj myślałam nad powodem tego uwiązania suni.. Skoro ona miała 11 małych i nosiła je do ludzi, to może facet uwiązał ją po to, by nie mogła ich spowrotem przynieść?? Dziewczyny zadzwońcie dzisiaj do tego faceta, żeby dowiedzieć się gdzie podziały się pozostałe maluszki! Ja nie mam do niego numeru.. Może maluchy zostały gdzieś w polu i nie mogą odnaleść matki :placz:

Posted

Aga - zmien troszkę 1 post - coby był bardziej przejrzysty:)

czyli:

Koniczynka..i jej historia, zdjęcia, wiadomość, ze jest w tej chwili w hoteliku i potrzeba finansowego wsparcia

Pakoszka - to samo plus, że prawdopodobnie pojedzie do hoteliku w Brześciu - potrzeba wsparcia finans. i transportu

nr konta i dane stowarzyszenia

no i chyba tyle na razie....

Posted

Na ten Pakosz pójdziemy jutro, albo we wtorek, ewab ma załatwić jaką męską obstawę:eviltong:.
Musimy się dowiedziec wogóle , czy ten rudy uwiązany pies, to matka szczeniaków.

Ale gdyby on chciał je oddać, to gdzie zabrać tą sunię ze szczeniakami? Nie wiem, czy następny hotel będzie do udźwignięcia finansowo?

Przydałby sie tymczas dla tych szczeniorków chociaz na kilka dni,zeby oswoiły sie z człowiekiem.

Miałam wczoarj telefon o szczeniaka spod Kielc, ale w tym domu są dzieci, nie wiem, czy by chcieli takiego szczeniaka. Te dzikuski na razie są bardzo przestraszone, gryzą przy próbie łapania, ale przecież wystarczyłoby nawet kilka dni socjalizacji i mogłyby iśc do domu z dziećmi..

Posted

Ja mogę wziąć na krótki tymczas jednego, co prawda mam dzieci w wieku 5 i 7 lat i liczę się z ryzykiem, ale może uda mi się jakoś je obeznać ze sobą...
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś malucha odrobaczył choć jeden raz, zanim by do mnie dotarł - kto wie co on tam w kichach nosi, a nie chcę ryzykować zdrowia dzieci...

...ale co dalej i co z transportem? :roll:

Posted

Agucha, dzięki za propozycję:).Wszystko będzie wiadomo, jak porozmawiamy z właścicielem posesji. Czy trzeba szybko zabierac tylko szczeniaki, czy tez ich matkę.

Posted

Dziękuję za wieści. I przepraszam, że nie spojrzałam od razu na wcześniejsze strony:oops:

Zatem jeśli byłby transport i karma (u nas strasznie kiepsko z finansami) to możemy wziąć szczeniorka na niezbyt długi tymczas. Mam nadzieję, że to coś pomoże:)

Posted

Evelka napisał(a):
Dziękuję za wieści. I przepraszam, że nie spojrzałam od razu na wcześniejsze strony:oops:

Zatem jeśli byłby transport i karma (u nas strasznie kiepsko z finansami) to możemy wziąć szczeniorka na niezbyt długi tymczas. Mam nadzieję, że to coś pomoże:)

Ewelka - super by było - w środę prawdopodobnie będziemy transportować 5 szczylków do dt w Krakowie do Maady od innej sunieczki - to jeśli do tego czasu dałoby się maluchy wyłapac to moze i jeden więcej by sie załapał do Krakowa:)

Agucha - mamy się rozglądać za transportem ewentualnie? bo może gdyby udałoby się je złapac to wszystkie by pojechaly do Krakowa a chyba Bonsai pisała, że do Krakowa często jexdzi to by malucha zabrała na Sląsk