TERESA BORCZ Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Andzia69 do KIELC WYJEŻDZA SUNIA ŁACIA, NIEWIELKA. DO STAŁEGO DOMKU. Quote
Laura1108 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 No fakt trochę ciężko się tu połapać , która bieda gdzie jedzie ale najważniejsze , że jadą . Ta sunia z 11 szczeniakami :-(:-( Ja mam cichą nadzieję , że albo je ktoś przygarną albo się odnajdą ale w ten śnieg i mróz to aż strach myśleć :( Suniu trzymaj się dziewczyny Cię razem z dziećmi zabiorą do cieplutkiego domku tylko daj się im złapać . Trzymam kciuki by akcja się udała i wszystkie suki z dziećmi trafiły do DT a zaraz do DS . Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 POTRZEBNE SĄ PIENIĄDZE NA HOTELIK DLA DUŻEJ SUKI Z SIEDMIOMA SZCZENIAKAMI(z okolic Końskich,nie zabrana,zarezerwowany hotelik,lecz nie ma deklaracji) Ta suczka będzie miała hotelik,tak? Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Byłysmy dzisiaj z andzią69 i Agnieszką24 na interwencji tam, gdzie zgłaszano nam sukę z 11 szczeniakami. To niby jeszcze w Kielcach, ale nie przypuszczałam,że taki miejsca jeszcze sa w mieście. Zakopałysmy się samochodem w lodzie i śniegu tak,ze gdyby nie pomoc jednego faceta, to pewnie byśmy stamtąd nie wyjechały. Ledwo znalazłysmy to miejsce, gospodarza nie było, wyszedł jaki młody facet, ale powiedział,ze on tu nie mieszka, więc nic nie wie, że jakies psy tu się wałęsaja, jest tez suka ze szczeniakami. Wepchałysmy sie na podwórko, okazało się, ze kilka psów było pod chałupą, takiej betonowej piwnicy z okienkiem. Widziałysmy tylko dwa szczeniaki , 3 dorosłe psy, ale nie wiey, czy było ich tam więcej. Jeden był przywiązany na łańcuchu, trząsł się , jak galareta ze strachu, kiedy ten facet pociągnął za łącuch,żeby go wydostać na zew.. Nie wiemy , czy to właśnie nie była matka tych szczeniaków. Kiedy stałyśmy przy psiakach wyszedł z chałupy młody facet, jak sie potem okazało syn właściciela, puscił wiązanke taką ,że ..., co on to myśli o tych psach i poszedł sobie , nawet nie spojrzawszy na nas . Oczywiście psy wygłodniałe, woda w garze zamarznięta. Po prostu melina straszliwa. Wypadałoby wszystkie psiaki stamtąd pozabierac, a juz na pewno szczeniaki, które juz są dzikuskowate, maja ok. 3 mies. i koniecznie tego biedaka wystraszonego na łańcuchu. Bo dwa pozosatłe jakos bardziej sobie radziły , wyszły nawet do karmy. Powiedziałysmy,że zabierzemy sukę ze szczeniakami, jak bedzie gospodarz w domu. Agnieszka wsatwi zaraz jakies fotki. Quote
agnieszka24 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Agnieszka dopiero odszukała watek :evil_lol: Zaraz będą fotki: Ruda suczka to prawdopodobnie matka szczeniaczków Dwie sunie Mamusia z jednym ze szczeniaczków Maluszki : Quote
ewab Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [FONT=Tahoma]Koni-czynka i jej dzieciaczki już bezpieczne.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sunia miała schronienie w jakimś nieużytkowanym chlewiku. Początkowo była bardzo nieufna, ale pieczyste mojego TZ przemawiało do wyobraźni:cool3:. Wbrew obawom sunia okazała się przyjazna, choć bardzo zestresowana. Gdy dostała kawałek mięsa, a ja w tym czasie chciałam ją pogłaskać zastygała w bezruchu z otwartym pyskiem niczym kruk z bajki o kruku i serze. [/FONT] [FONT=Tahoma]Koni, choć cała spięta, bez większych problemów pozwoliła zapiąć sobie obrożę. Dostała ją w spadku po Leosiu, żeby miała nie mniejsze szczęście:loveu:. Pozwoliła nam wziąć szczeniaki (6 szt.). Trochę było problemów z wsiadaniem do samochodu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Bez słowa sprzeciwu pozwoliła się zaszczepić p/wściekliźnie („bezdomna? a kto za to zapłaci?”).[/FONT] [FONT=Tahoma]Podróż miała niczym w wagonie sypialnym, więc trudno się dziwić, że w hoteliku za wszelką cenę nie chciała opuścić samochodu, a gdy nam się wreszcie udało ją wyciągnąć, zrobiła obrót i z powrotem do środka. Serce mi się krajało, gdy musiałam ją znowu wyciągać:shake:. Te bidy są tak wdzięczne człowiekowi za kilka przyjaznych słów i parę głasków.[/FONT] [FONT=Tahoma]Sunia wg bardzo zgrubnych szacunków lekarza („ja mam jej zajrzeć w zęby?”) ma ok. 3 lat. Nam się wydaje, że mniej, bo zęby są prawie nie starte i jest na nich b. niewielki osad.[/FONT] [FONT=Tahoma]Zdjęcia szczeniorów na allegro muszą trochę poczekać, bo trzeba je zidentyfikować. Jeszcze raz musimy upewnić się co do płci. Wydaje mi się, że jest 3:3. Suczki to te białe i jeszcze jedna najciemniejsza. Ta najciemniejsza wydaje się być niezłym zabijaką. Szczeniaki mają ok. 3 tygodni.[/FONT] [FONT=Tahoma]Najpierw miejsca w samochodzie zajęły dzieciaki[/FONT] [FONT=Tahoma]Potem przekonała się mama[/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Nie będę wysiadała. Tak sobie powiedziałam i będę się tego trzymać.[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [/FONT] Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 psiaki z Pakosza: 2 suki - oprócz tej uwiazanej na łańcuchu są podejrzanie grube(w ciąży?)...maluchów tylko 2 - cholera wie gdzie reszta:( dom taki, ze bez obstawy to bym tam nie poszła...no i psy nie są tam mile widziane - są przerażone, na faceta reagowały warczeniem i szczekaniem - ta sunia czarno-podpalana, czarna ze srebrnym nawet się nei ruszyła, a matkę szczeniorów, która o mało chyba zawału ze strachu nie dostała wyciagał na tym łancuchu na siłę...:( psiaki z okolic Konskich - w hoteliku w Odrowążu! ta sunia wygląda mi znajomo...moze kiedys była podobna sunia...... fajne maluszki mlaskacze:) dobrze, ze towarzystwo bezpieczne:) Quote
ewab Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Sunia jest podobna do Figi - była u mnie poprzedniej zimy na tymczasie. Tylko inne proporcje. Qurza twarz, ciężki orzech do zgryzienia z tymi kielcokami. Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 oooo - no właśnie! Figa!:) starosć nie radość;) Quote
agnieszka24 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Tutaj są wszystkie zdjęcia psiaków z Pakosza. Wstawiałam je na trzech wątkach. Nie chcę się dublować. Zapraszam do oglądania :) http://picasaweb.google.pl/agnieszka.podsiadlik/20100116PsiakiZPakosza# Quote
malagos Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Te psiaki z Pakosza nie wygladają na szczególnie zabiedzone?......... Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Czy ktoś może przejąć wątek? Nie potrafie w ogóle edytować już 1. postu, nawet głupiego tytułu nie potrafię zmienić. Ludzie będą się gubić,jak nie będzie dobrych informacji w 1. poście :( Quote
Agucha Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Pewnie dlatego gość ją przywiązał łańcuchem bo podrzucała szczeniaki.... szkoda reszty maluchów, ale co zrobić. Czyli te dziewczyny z Pakosza z maluchami jadą do hoteliku, tak? Zamieszanie niemożebne... Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Agucha napisał(a):Pewnie dlatego gość ją przywiązał łańcuchem bo podrzucała szczeniaki.... szkoda reszty maluchów, ale co zrobić. Czyli te dziewczyny z Pakosza z maluchami jadą do hoteliku, tak? Zamieszanie niemożebne... do hotelu miała/ma jechać tylko matka i te 2 maluchy...reszta zostaje... Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 My tylko wiedziałysmy od osoby pośredniczącej,ze tam jest suka bezdomna ze szczeniakami. Teraz to nie wiadomo, czy bezdomna , czy tego faceta. Trzeba będzie pojechac, jak będzie właściciel. Psy może nie wyglądaja najgorzej, ale warunkach bardzo kiepskich, na betonie, w tej piwnicy . Dobrze by było wziąć te szczeniory, które jeszcze zostały , no i tą sukę na łańcuchu. Nie dlatego,że na łańcuchu, ale ,że śmiertelnie przerażona, chyba jest bita. A wygląda na na taką mądrą sunię, takie miała mądre i pełne cierpienia spojrzenie . Tamte pozostałe, to sobie poradzą. Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 malagos napisał(a):Te psiaki z Pakosza nie wygladają na szczególnie zabiedzone?......... bo jak na moje oko to są 3 suki - jedna - matka i 2 pozostałe - jak na moje oko w ciaży:( Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Andziu69, ten to na pewno pies. Ta brunatna to chyba suka. Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Andziu69, a nie mogłabyś przejąć od Jusstyny85 tego wątku? Quote
Agamol Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 witam. nie za bardzo potrafię jeszcze poruszać się na dogo ale znalazłam przypadkiem watek. czy jest już aukcja cegiełkowa??? albo na jakie konto mozna wpłacać pieniążki??? nie za wiele ale zawsze coś dołożę :) Quote
Agamol Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 A i jeszcze nie za bardzo wiem jak zapisać ten watek żeby mi nie zaginął Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Agamol, wątek będziesz miała w subskrypcjach, jeżeli coś na nim napisałaś:). A konto do wpłat zaraz Ci podam, dzięki:) Agnieszko24, oczywiście jeżeli możesz, to przejmij:), tylko chyba trzeba napisać do moda. Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Byłoby super...wystarczy napisać do moda... Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Agnieszka24 - trzeba by do moda napisać o przekazanie watku - napisz do Maupy;) to uczynna kobitka i na pewno pomoże:) [quote name='erka']Andziu69, ten to na pewno pies. Ta brunatna to chyba suka. wiesz...ja tam się przypatrywałam na miejscu i tu na tym zdjęciu i innych - nic nie dojrzałam.... Quote
Recommended Posts