Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem -czy powinnam pisac o tym wprost -ale zaryzykuję : Jesli kier. schronu tak bardzo pilnuje wolontariuszy i chodzi a nimi jak cień -a do tego jeszcze w asyscie -to może zbyt dużo ma do ukrycia i boi się ,że wolontariusze za dużo nieprawidlowosći zobaczą i straci na tym zbyt dużo ?? Jak myślicie ? A fakt ,że potrafi się mścić i psy szykowane do wyciagnięcia ze schronu -przyplacily to życiem nieraz już -tym bardziej o tym świadczy ,że dziala on/ona bez żadnego sumienia i wbrew sprawowanemu stanowisku ? Chyba taki kier.. nie zostal tam powolany po to ,by uśmieracać psy -a je ratować -prawda ? I za to dostaje pobory -z naszych podatków zresztą . Schronisko dla bezdomnych psów nie jest i nie może być prywatnym folwarkiem żadnego kierownika -i oni muszą o tym zawsze pamietać .Spoleczeństwo ma prawo wiedzieć -jak oni pracują -wykonują kierowniczą funkcję i jak zajmują się powierzonymi im psami . To są schroniska utrzymywane za nasze podatki - i mamy prawo wiedziec na co i jak te spoleczne pieniądze przeznaczone na utrzymanie bezdomnych ,bezbronnych psow -są wykorzystywane i czy psom oraz kotom -nie dzieje się krzywda . Może w takich schronach -gdzie utrudnia się pomoc i ratowanie psow przez wolontariuszy - potrzebna jest konkretna kontrola -np. Straży dla Zwierząt czy innych umundurowanych fundacji oraz organizacji prozwierzęcych -zeby zapanowlaa tam normalność oraz porządek -a psy nie byly zaniedbane ,glodne ,zmarznięte i mialy pomoc weta ???

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Funiu jak jeszcze na poczatku rozmawialm z Bianka i ona powiedziela, ze Hero by mogl byc razem z Fabianem zamiast tego innego pieska, a ona by mogla wstawic swojego osobno czy cos takiego. Ja mysle, ze Hero powinien byc z Fabianem w boksie.
Poza tym jak przyjdzie co do czego to sie okaze co i jak. Wiem, ze czesto ludzie jak dlugo czekaja to cos innego w miedzyczasie znajda. Ja wierze, ze Hero bedzie z Fabianem.
Dogo dzisiaj jest strasznie wolne.

Posted

Zgadzam się z Olgą w 100%. Nie macie tam Straży dla Zwierząt? I wcale nie musicie Wy jej sciągać do schroniska. Może to zrobic osoba spoza wolontariatu. Ciekawa jestem, jakie będą straty po tym tygodniu ciężkich mrozów.......... U Was już teraz jest -20 a ma byc jeszcze zimniej................
Ode mnie jednorazowo 50 zł dla Hero.

Posted

fona napisał(a):
dziewczyny, piszcie takie rzeczy na pw,

Ja nie jestem wolontariuszką z zamojskiego schronu i jego kierownictwo może mnie w d... pocałować. A ja zamierzam sie w tej sprawie skontaktować z warszawskim oddziałem Straży i może oni podpowiedzą, co robić. Nigdy nie może być tak, że nie ma wyjścia z sytuacji.

Posted

Szarotka napisał(a):
Mnie sie wydaje z opisow, ze zamojskie schronisko rzadzi sie swoimi prawami. :(:(

Dopóki bedą opłacani z naszych podatków to nie mają "swoich praw".

Posted

W Lublinie jest Straż dla zwierząt - i pewnie dobrze znają sytuację zwierząt w schronie w Zamościu. Przedtem był wątek schronu w Zamościu. Byly tam alarmujące informacje o zlej sytuacji nie tylko zwierząt /niedokarmienie ,liczne choroby ,zaniedbania zwierząt pod wieloma względami -oraz wiele innych nieprawidlowości /. Czy ma ktoś może ten wątek o zlej sytuacji schronu i psów w zamojskim schronie ?? Widocznie niewiele zmienilo sie na lepsze -a tak nie może być . Personel każdego schronu jest tam zatrudniany po to by pracować na rzecz pomocy zwierzętom -a nie przeciwnie.

Posted

Nie znam tego wątku ale wystarczy mi to, co tutaj przeczytałam. Miałam dotąd dobre zdanie o Straży i myslę, że warto ich poprosic o pomoc. W Lublinie, czy w Warszawie............

Posted

Problem moim zdaniem polega na tym, ze jest bardzo zimno i te psy, ktorym sie udalo zalapac na miejscowke w budzie, siedza i nie wychodza, bo jak wyjda to straca miejscowke. Z kolei kobiety nie maja dostepu do boksow, moga tylko patrzec z korytarza i widze tylko te psy co sie do budy nie dostaly. Wyobrazcie sobie jak tam brakuje bud przy takich mrozach co z tych psow zostanie. Ja wole sobie nie wyobrazac. W ten sposob schronisko reguluje ilosc psow, po poprostu je zamraza.
Nie wiem kto tam pracuje i kto jest w kierwonictwie, ale chyba to musza byc osbonicy z innego gatunku niz ludzie.
Pewnie juz dawno zatracili ludzkie odruchy i odczucia.

Posted

anawa napisał(a):
Mam nadzieję, że stracą pracę............

Z samej nadziei to raczej nie, ale mozna im pomoc :):):evil_lol::evil_lol:
Mnie tez moga skoczyc na pukiel :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a w koncu moja praca moze mi pomoc, zeby im pomoc :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mnie tez maga pocalowac w D....
To "Schronisko" kojarzy mi sie z Obozem Koncentracyjnym. Psy ledwo zyja,wychudzone i nawet bud brakuje.

Moze przez watek Hero wiecej osob zapozna sie co sie dzieje w Zamosciu i podniosa raban !

Posted

No tak, interwencje już były ale nic nie wniosły. Opisana sytuacja nie jest niczym nowym w polskich schroniskach ale zawsze to najlepsze wytłumaczenie.
Ja tego wątku też nie znam ale może dziewczyny z Zamościa podadzą link.

Posted

Tu nie chodzi o donos -tylko o prośbę -wolanie o pomoc i ratunek dla psów i samego schroniska tez .Wtedy jedynie miasto może znow będzie musialo zauwazyć problem przepelnionego schroniska : nieodżywionych psów i kotow ,braku funduszy na leczenie oraz braku podstawowego wyposażenia kojców oraz bud ,zeby mogly schronic się wszystkie psy -nie tylko te niektore . A niektore informacje można wyszukać w wyszukiwarce /np.www.google.pl pod haslem schronu Zamość/.

Jesli uwazacie jednak ,że moje dzisiejsze posty mogą zrobić więcej zlego niż dobrego w sprawie pomocy psom w tym schronie -zaraz je usunę -bo sama mam mieszane uczucia bardzo -znając realia naszych polskich schronow i atmosfery wobec wolont. i ludzi z dogo .

Tylko prosba do anawa ,aby skasowala w swym poście cytat mego posta .