Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój aniołek zaczyna pokazywać różki :evil_lol:. Dzis capnęła klienta za nogawkę za to że śmiał jakiś towar z mojego sklepu wynieść :P. Przed chwilą "wyprałam" Niunię (razem siedziałysmy pod prysznicem). Umytą zostawiłam w domu a sama wybrałam sie do pracy. Za chwilę Ninka była u mnie w sklepie. Dzrwi na normalna klamkę to dla niej pestka. Jedne mam takie wredne drzwi że bardzo ciężko sie otwieraja o co wiecznie w domu jest wojna. Dla niej to nie stanowi przeszkody. Wczoraj oberwało sie mężowi, że nie domknął drzwi a dzis juz wiadomo kto był sprawca uwolnienia psów :). Jesli chodzi o koty to w domu nie ma problemu a na dworze koty zmieniaja sie w wiewiórki tak za nimi goni :)

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:evilgrin: Oj, różki to ona dopiero pokaże. Jak się zadomowi, zaufa, to będzie bronić swojego terenu i państwa, zobaczycie.
Na pewno też wkrótce zacznie szczekać. :loveu: :loveu: :loveu:

Zdrowiej szybko diabełku :evil_lol:

Posted

Norbitka napisał(a):
Jesli chodzi o koty to w domu nie ma problemu a na dworze koty zmieniaja sie w wiewiórki tak za nimi goni :)

Identycznie jak mój Nikodem. On swojego domowego kota - jak go widzi z odległości ok. 10 metrów zaczyna gonić z głośnym warczeniem...:lol:

Posted

Ninka zmarwiła mnie dziś. Juz opowiadałam Maszy że oprócz piątego ma jeszcze szósty pazur na tylnych łapkach i jeden z nich wrósł w poduszke. Dziś sobie to "rozbabrała" i lała sie krew. Jutro zajade z nią do Buni1 (ona jest lekarzem wet) moze cos mi pomoże. Z P Ewą ustalilismy ze w trakcie narkozy amputuje jej te szóste pazury. One sa bez kości a pazur jest bardzo blisko poduszki. Nowi własciciele jesli nie beda czesto ich obcinali problem sie będzie powtarzał. Ninka chyba była bita bo bardzo sie "płaszczy" przy gwałtownych ruchach lub gdy jej sie przypina smycz. Płaszczy sie tez jak Andrzej do niej podejdzie. Powoli zaczyna odzyskiwac wiare w dobry dotyk człowieka. Jak sie zacznie miziac to jej sie bardzo podoba. Dzis złamamłam swoja wieloletnia zasade!!!!!!! Nina spała ze mna w sypilani.........

Posted

Norbitka napisał(a):
Dzis złamamłam swoja wieloletnia zasade!!!!!!! Nina spała ze mna w sypilani.........

Mam nadzieję, że nie odbija jej się już tak aromatycznie :evil_lol:

Posted

No kochane, miałam przyjemność zobaczyć sunię w naturze. Jest przekochana. Słodziak i pieszczoch z niej niesamowity. Po kąpielach ma takie lśniące i mięciutkie futerko. I podaje łapkę. :multi:

Posted

Wczoraj padlo forum i nie było newsów. Ninka (chyba zaczyna reagować na to imię) Dzięki kochanej cioci Bunia1 Ma już ubranko posterylkowe, została odpchlona i ma wycięty wrastajacy w poduszkę pazur. Oczywiście Ciocia Bunia to zasponsorowała. Dziękujemy Cioci. Nina umie szczekać!!!! Po trzeciej nocy w mojej sypialni :) narobiła rabanu o 7 rano, że jestem w niebezpieczeństwie, bo do sypialni zakradł sie jakiś półtorametrowy zielony smok!!!! Na wszelki wypadek ujadała z drugiego konca pokoju chowając sie za łóżko. Tak tak, czujna dzielna dziewczynka dopiero po trzeciej nocy zauważyła że w sypialni mieszka legwan :evil_lol:.

Posted

:Cool!: Dzielna dziewczynka ;) :cool2: Ale sie uśmiałam czytając ten wątek ;) Dzięki Niuni . :loveu: Pozdrowienia dla brązowej laleczki

Posted

Bardzo dziękujemy cioci Buni za ubranko, odpchlenie i pazurka :buzi:

No, Norbitko, ale się obrońcy dorobiłaś. Ninka pogromca smoków :evil_lol:

Foteczki jakieś są???

Posted

Fotek nie robiłam. Martwi mnie ze ona dużo śpi i jest taka ciągle smutna. Zabieram ją wszedzie ze sobą bo widzę, że tego potrzebuje. Nawet do auta wsiada bez problemu i razem jeździmy. Ciągle ma ciepły nosek ale temp.w normie cały czas 38,1. Prowokuje ją do biegów na łace. Jak ja biegam to ona też, ja staję ona siada przy nogach. Ale ja mało tych moich zadymionych płuc nie wypluje :) wiec duzo nie pobiegamy. Nie spotkałam jeszcze takiego grzecznego pieska.

Posted

A może nową aukcję na allegro ? Z nowymi zdjęciami i opisem?
Przecież ona teraz już inaczej wygląda, no i wiemy, że jest super grzecznym psem :lol:

Posted

Tak, Brązowa Nina to pies idealny - obroni pańcię przed smokiem;), wszędzie za pańcią pobiegnie, nawet na koniec świata;), grzeczniutka jak aniołek... Norbitko, już to chyba pisałam, ale powtórzę: jesteś wielka. No i wszystkie pozostałe ciocie - anioły stróże Ninki - jesteście wspaniałe:buzi: Tak się cieszę, że Ninka może cieszyć się wolnością i miłością człowieka. Nineczko jak zwykle mizianko dla Ciebie. Wierzę, że szybko znajdziesz domek, bo kto nie chciałby takiej grzecznej śliczności:loveu:

Posted

Jedna myśl chodzi mi po głowie i nie wiem gdzie mam ją napisać.
Od dawna mam internet, kocham psy, a nie miałam pojęcia o istnieniu tej strony. Trafiłam tu przez czysty przypadek. Na jednej z aukcji na allegro był adres strony adopcyjnej dogów niemieckich i dopiero z tamtąd, poprzez link umieszczony przy historii jednego doga trafiłam na to forum. Dzięki temu mogę pomóc chociaż jednemu psu. Mam nadzieję, że na jednym się nie skończy.
Zauważyłam, że dział "psy w potrzebie" przegląda w porywach do 90 osób. To mało. Im więcej przeglądających tym więcej potencjalnych domków i ofert pomocy. A gdyby tak trochę rozreklamować stronę dogomania, a w szczególności to forum? Wystarczyłoby doklejać do aukcji na allegro link czy adres? Psiaki na allegro mają nieraz po kilka tysięcy wyświetleń.
Pokazałam to forum koleżankom w pracy. Niektóre, aż się popłakały, czytając wątki o okrutnym traktowaniu psiaków, a jedna postanowiła wziąźć psiaka właśnie z dogo, a nie kupować rasowego.

Posted

Evra napisał(a):
Jedna myśl chodzi mi po głowie i nie wiem gdzie mam ją napisać.
Od dawna mam internet, kocham psy, a nie miałam pojęcia o istnieniu tej strony. Trafiłam tu przez czysty przypadek. Na jednej z aukcji na allegro był adres strony adopcyjnej dogów niemieckich i dopiero z tamtąd, poprzez link umieszczony przy historii jednego doga trafiłam na to forum. Dzięki temu mogę pomóc chociaż jednemu psu. Mam nadzieję, że na jednym się nie skończy.
Zauważyłam, że dział "psy w potrzebie" przegląda w porywach do 90 osób. To mało. Im więcej przeglądających tym więcej potencjalnych domków i ofert pomocy. A gdyby tak trochę rozreklamować stronę dogomania, a w szczególności to forum? Wystarczyłoby doklejać do aukcji na allegro link czy adres? Psiaki na allegro mają nieraz po kilka tysięcy wyświetleń.
Pokazałam to forum koleżankom w pracy. Niektóre, aż się popłakały, czytając wątki o okrutnym traktowaniu psiaków, a jedna postanowiła wziąźć psiaka właśnie z dogo, a nie kupować rasowego.

Evra POPIERAM!! Ja tutaj też trafiłam przez Allegro i tez przez doga a konkretnie dozycę Janę. jana stała sie Niemką a ja własnie przez tą stronkę adoptowałam Hugo.
Zaraz beda fotki jak mi Ninka pomaga w biurze :). Zaraz zrzuce z aparatu i obrobie

Posted

Evra świetny pomysł. Ja również jestem tu przez Allegro z powodu Szejka. Im więcej osób będzie tu zaglądać, tym więcej potencjalnych nowych domków.

Posted

[quote name='Evra']A gdyby tak trochę rozreklamować stronę dogomania, a w szczególności to forum? Wystarczyłoby doklejać do aukcji na allegro link czy adres? Psiaki na allegro mają nieraz po kilka tysięcy wyświetleń.

Ja już kiedyś dodawałam takie linki do aukcji na allegro i fajnie, że mi przypomniałaś o tym, chyba wrócę do tego zwyczaju :lol: Jedyna obawa, jaką mam jest taka, że nie wszystkie sprawy, o których tu piszemy powinny być szeroko nagłaśniane - to, że na dogo nie jest tak łatwo trafić, jest też pewnym plusem...

A propos koleżanek, czy pokazywałaś im wątek Metamorfozy???

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21924

Posted

Dziś drugi raz miałam okazję słyszeć szczekanie Niny. Po sąsiedzku jacys ludzie sie krecili wiec pobiegła do siatki ze szczekaniem. Robi sie z niej pies obrony. Jeszcze nie znalazłam w niej jednego nawet malenkiego minusa :) same plusy.

Posted

Wiesz gdyby nie cheć pomagania innym........ Andrzej juz jest przekupiony przez Ninkę. Ale rozsadek podpowiada ze domki tymczasowe sa na wage złota i łatwiej wyadoptowac pieska o którym mozna już coś powiedziec.
Mam za to miejsce stałe dla półdługowłosego kota :P

Posted

Ja też właśnie cały czas tłumaczyłam sobie ,ze domek tymczasowy jest na wagę złota i że jeszcze nie raz sie przyda i że wielu psom jeszcze będę w ten sposób pomagać...itd.... hihi....... ale serce nie sługa......no i chłop zamiast wsadzić do samochodu i kazać jechac to się rozkleił.......

Posted

nie potrafię tu wkleić zdjecia Huga, ale Kiwi ma rację!!! siostrzyczka mojego psiaka !!!!!!!