Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brązowa jest młodą suczką. Według naszej oceny ma około roku. Ma czarną, podpalaną sierść, słodkie czarne ciapki na łapkach, krótki ogonek i przepiękne oczy. Jest suczką średniej wielkości.

Brązowa nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale mnie ujęła jej delikatność i subtelność. Jest bardzo łagodna, grzeczna, mało zwariowana. Ładnie chodzi na smyczy, a kiedy się zaplącze delikatnie i rozumnie podnosi łapki, pomagając zakręconej ciotce anielicy rozplątać smycz...

Jest przeuroczą suczką...
...normalnie w sam raz na łańcuch....:mad:

Niestety, Lublin to teren rolniczy. Ostatnio wszyscy odwiedzający szukają psów do bud :-( I w tym tygodniu, i w poprzednim. Podjeżdżają samochodami ze słomą w bagażnikach, ehhh....

I właśnie Brązowa została w sobotę zaprezentowana takiemu rolnikowi, jako idealny pies podwórkowo - stróżujący. Z jej delikatnością, niechęcią do szczekania, spokojem...

Szkoda mi jej... :-(

Ale wierzę, że ma szanse na miłość!

PS. SUNIA JUŻ PO STERYLCE!

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, schronisko obecnie nie sterylizuje suk. Wcześniej, z tego co wiem, suczki jeździły do klinik AR na sterylki, ale nie wiem czy to było dobre... Sterylizowali chyba studenci i słyszałam, że zdarzały się szczeniaki u suki po sterylce :shake:

W umowie adopcyjnej też niestety nie ma punktu o sterylizacji...
Niby jest punkt o tym, że pies nie może być trzymany na łańcuch, jeżeli nie będzie w ogóle miał możliwości wybiegania, ale nie słyszałam, żeby było to jakoś omawiane przy okazji adopcji.

Posted

Dzięki irmo :buzi:

Brązowa jest młodą, łagodną suczką. Ma czarną, podpalaną sierść, słodkie czarne ciapki na łapkach, krótki ogonek i przepiękne oczy! Jest suczką średniej wielkości.

Brązowa nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale pomagających w schronisku wolontariuszy urzekła jej delikatność i subtelność.
Jest łagodna, jak na swój wiek mało zwariowana. Ładnie chodzi na smyczy, a kiedy się zaplącze delikatnie i rozumnie podnosi łapki, pomagając opiekunowi rozplątać smycz...

Jest przeuroczą suczką, a mimo to ktoś pozbył się jej, oddając do schroniska...

I właśnie w schronisku w Lublinie Brązulka czeka na Człowieka. Na kogoś, kto odmieni jej smutny los!

Kontakt w sprawie suni:
Dorota, tel. 0501-28-11-29, gg. 3283032

Monika, tel. 501366092, gg. 6177936
e-mail: [email protected]

Niestety nie jestem dobra w pisaniu wyciskaczy łez :roll:

Posted

anielica napisał(a):

Brązowa nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale pomagających w schronisku wolontariuszy urzekła jej delikatność i subtelność. :roll:

Brązowa wyróżnia się niepospolitą urodą - a te piękne, mądre oczy wprost urzekają. :loveu:Jest absolutnie prześliczna. Oby trafiła do wspaniałego domku. :kciuki::kciuki::kciuki: