Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj tak Iskier ma specjalne miejsce w serduchu. Tyle za nią cierpienia a jednocześnie tyle w niej radości. Wydaje się wyluzowanym psem a jest tak wrażliwa. Imię Iskra wzięło się od iskierki nadziei bo taką miała w sobie Iskra w schronie gdy za wszelką cenę chciała wyjść...
Ja się cieszę, że Ajlli jest zdecydowana na Iskierkę i odprawiam modły by mogły być razem jak najszybciej :)

Ajlli a co do opowieści to jest kilka nieopisanych min. jak podróżowałam z Iskrą w różowych dziecięcych majteczkach pociągiem hehehehe Kiedyś Ci opowiem...

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agata-air']Oj tak Iskier ma specjalne miejsce w serduchu. Tyle za nią cierpienia a jednocześnie tyle w niej radości. Wydaje się wyluzowanym psem a jest tak wrażliwa. Imię Iskra wzięło się od iskierki nadziei bo taką miała w sobie Iskra w schronie gdy za wszelką cenę chciała wyjść...

Bo Iskra nienawidzi zamknięcia z dala od człowieka. Na początku zamykałam ją w kenelu, jak gdzieś wychodziłam. Jak zorientowałam się, że klatka jest dla niej traumą zamykałam ją po prostu luzem, w pokoju hotelowym. Ale tez nie było dobrze. Podrapała drzwi, pogryzła klamkę, zniszczyła ścianę. Wobec tego zeszła do nas, nad dół. Ma swój wieeelki transporterek w którym czuje się dobrze, bo tuż obok niej toczy się normalne, rodzinne życie. Śpi tam nawet wtedy jak nie musi a ja mam święty spokój, bo jak wychodzę i ją zamykam wiem, że czuje się bezpieczna.
Nie wyje, nie piszczy i odkąd go ma bardzo się wyciszyła.
Ale jak nikogo nie ma w domu musi być zamykana, niestety.
Niedawno pojechałam z Mamą na zmianę opatrunku.
Byłyśmy spóźnione, bardzo się śpieszyłyśmy i zapomniałam zamknąć transporterek w którym spała Iskierka.
Jak przyszłyśmy.. matko! Obrus z ławy zwalony na podłogę, potłuczony, spadnięty wazonik, w kuchni rozwalone śmieci... Chwała bogu, że nic nikomu się nie stało. Że żaden pies nie wszedł w szkło ani nie doszło do pogryzienia, na co zawsze jestem bardzo uczulona po tym co zaszło między Ronią i Pinią. W 2008 roku Pinezka tak pogryzła Ronię, że ledwo ją dr. Saba odratował. I niby dwie przyjaciółeczki...:diabloti:

Posted

No dobra....
Skoro nikt się nie wychyla to ja napiszę!

Iskrzak w środę pojechał do ajli!

Zdobywać nowe doświadczenia, umysłową bazę, zapoznać się ze szczurami....
Nie wiem jak długo zostanie u ajlisi. Mam nadzieję, że na zawsze i tułaczka tego biednego psa wreszcie się skończy!
Ale jakby coś poszło nie teges to Iskra zawsze może do nas wrócić...
Była w naszym hotelu ponad pół roku i "robiła" za dwa psy... Brakuje jej, przyznam szczerze!:roll:

Posted

Iskier przebywa u Ajlii na chwilowym DT, który, być może zamieni sie w dłuższy pobyt na DT - na razie nie ma mowy o pobycie stałym.
A oto panienki w zabawie

I chwila odpoczynku:)

Posted

agata-air napisał(a):
Oj muszą one z Julka dawać Ajlli do wiwatu heheheh

Oj dają!:evil_lol:

Ale dzisiaj jak wychodziłam z dzieciakami od ajlii Iskra, pomimo bardzo łzawego i serdecznego przywitania nas, stanęła za ajli i tylko się na nas gapiła, że wychodzimy....
Ani się nie wychyliła, że idzie z nami.. małpa jedna!!! ;):loveu:

Posted

malibo57 napisał(a):
Trudno się dziwić, skoro Ajlii kupuje specjalna narzutę na kanapę Znaczy, ostatni bastion padł...

Jacie!! Żartujesz?:crazyeye:

A niedawno coś wspominała, że jej się też coś od życia należy i kanapy nigdy psom nie odda!:evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='ajlii']Zawsze mogę sobie pójść na antresolę... Mimo usilnych prób, nie udało się psom samodzielnie wejść wyżej niż jeden stopień

Prośby mało usilne! Staraj się bardziej, kobieto!!! :roflt::roflt::roflt:

Posted

Nadal walczymy. W dzień kanapa jest MOJA!!!! W nocy... hmmm... w nocy udaję że nie widzę tych 4 łap wyciągnietych do góry...

Poza tym Iskra zdetronizowała (zdekanaponizowała?) Julkę...

• 3 weeks later...
Posted

Pozdrowienia!!

Co u Iskry? Ano, dobrze:)
Bierze Propalin, który jej ewidentnie pomaga. Niemniej, przy napięciu emocjonalnym Iskra "kropelkuje". Mam nadzieję, że to całkiem ustąpi, jak złapie bazę.
Boi się mopa:crazyeye: - Ajli musi zmywać podłogę z Iskrą uwieszoną na biodrze, żeby ją odczulić.
Apetyt dopisuje - szczególnie, jak jest dodatek mleczka, mniam! Próbujemy zamienić mleczko na jogurt.
Wpada w panikę, jak obca osoba wychodzi - pewnie sądzi, że zostanie zabrana.
No, resztę napisze Ajlii, która bardzo pięknie o Iskrze opowiada.

Posted

Coż mogę dodać... oprócz tego że żyjemy sobie radośnie. Julka jest trochę mniej upierdliwa, bo ma z kim bawić - panny potrafią godzinami ciągać się po podłodze za zabawki ;)

Iskra jest bardzo "moim" psem. Gdy jest niepewna, zdenerwowana, to siada koło mnie i nie da się odkleić. Na początku nie mogłam nawet pójść się wykąpać, bo Iskra szalała - biegała po domu, jęczała, szukała mnie. Po kilku dniach już tylko chodziła zaniepokojona przez cały czas mojej nieobecności.
Jubu wg Iskry jest fajny - można mu wpaść w objęcia (szczególnie jak woła: "chodźcie moje wszystkie rybki kochane!"), wleźć na kolana, pogrymasić przy podawaniu leków.

Wczoraj musiałam wyjść na chwilę do sklepu. Jubu spał na kanapie. Gdy tylko wyszłam, Iskra obudziła go i poinformowała że wyszłam ;) Na tajniaka to ona się nie nadaje... ;)

Porcje swoje zjada, choć muszę być przy tym i podziwiać jak pies ładnie je ;) Dodatek do karmy być musi - jogurt grecki został łaskawie zaakceptowany. Niestety, postawienie psu miski z samą karmą kończy powątpiewaniem Iskry w ludzki intelekt - patrzę na mnie jak idiotkę, ze znakiem zapytania na pysku "no chyba nie wyobrażasz sobie że to zjem!". Jogurcik, olej, rosołek, mięso dodane do karmy przywraca Iskrze wiarę w ludzi...