Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do tego dochodzi , ze własnie są jakies drastyczne przypadki i nie wiadomo jak to wartościować czy Rufus w większej potrzebie czy jutro nie znajdziesz jakiegoś psa zamarzniętego ...ja tego wartościować nie umię. W schronisku na pewno jesli jest w szczeniakarni to siedzi w malej klatce - + jest mu cieplo , nikt go nie zagryzie, minusy - nie ma ruchu- zje co zje, nie ma dawkowanego jedzenia i wiadomo to schronisko

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my też mamy co robić, nie jesteś jedyna:)

Dziś rozmawiałam, z Panią Zosią, powiedziała że pies przytył tylko 300g a jest cały czas na intestinalu, miał badania, trzustka itd wporządku, podejrzewają zespół złego wchłaniania...

Posted

[quote name='GoskaGoska']demi a ten zespol zlego wchlaniania da się leczyć- moze trzeba mu jakiś konsultacji?[/QUOTE]
powiem Ci, że nie wiem, jak bede u moich wetek to zapytam, bo im wierzę jak nikomu innemu:) Moim zdaniem dobrą dietą na pewno.

Posted

Pani Zosia powiedziała, że niby nie ma, ale moze nie jest do konca doinformowana. Myślę, ze Pani która sprząta na izolatce i w szeniakarni bedzie wiedzieć, ale kto szalony bedzie znów w schronie zeby sie zapytać?
hehe, chyba ja:P 1? tak, Marta?:) bo to lada moment.

Posted

no i co z Rufusem? Przeniosę 20 zł miesięcznie z Borysa na niego.
czerda, czy Twoja oferta hotelu w Obornikach jest aktualna? Czy tam pracuje jeszcze pomocnik weta o imieniu na A?
Szkoda psa ,trzeba go zabierać jak tylko się da,A może on ma robale mimo odrobaczania.Moja Tami z na DT była odrobaczna 3 razy, a i tak miała straszną ilość włosogłówki i właśnie biegunkę i 0 przyrostu na wadze.

Posted

[quote name='Koperek']na tym nowym dogo nawet nie można subskrybować tematu??!! ...więc się zapisuję...

a tak na marginesie- to pięknie umaszczony jest bidak- jak się odkarmi to miniaturka wyżła weimarskiego będzie...[/QUOTE]

Utworzyłem u siebie nowy folder ( edycja folderów ) i poprzez narzędzia wątku ( subskrybuj ten temat ) dodałem go do nowego folderu bez zapisywania się. Więc pod mozilla działa ta subskrypcja.

Posted

dzisiaj jadę do Obornik zawieść 2 psiaki, miejsce na Rufusa czeka , podtrzymuje opiekę fundacjiiczyli opłacanie hotelyu , można pojechać w ciemno , doktor zajmie się opieką i dalszym leczeniem , więc jak tylko ktoś może -zawieśćie go , bo ja wszystkich nie dam rady , moje psy nie są z Wrocł . , jakby tak była wzięłąbym Rufusa po drodze ,

Posted

Rufus z tego co widziałam troszeńkę przytył, niestety nie ma już na klatce karteczki z napisem tej karmy royala... nie wiem więc co teraz dostaje..
niestety nie sprawdziłam czy ma biegunkę

Posted

czerda na kogo psa jak cos trzeba wypisac - potrzebne sá dane, które podaje sié w schronisku , byc moze jutro jesli pogoda nie pokrzyzuje planow - uda sié go wyciágnác, ale to jeszcze nic pewnego - jednak napisz na kogo go wypisywac.

Posted

fundacja For Animals oddz. Wrocławski
Mickiewicza 12
Dąbrowa Górnicza 42-250
zaadoptuje go fundacja
zawiozłyśmy 2 pieski
zostawały tam zadowolone w domu
dom w lesie
wszystko przyjazne
wet o wielkim sercu , naprawdę jestem pod wrażeniem
pieski zostały od razu zaszczepione , zbadane -nawet prostata, odrobaczone
Krecuk miał być zaraz wykąpany
książeczki założone
atmosfera bardzo przyjazna , domowa nawet w lecznicy a w domu rzeczywiście widać że zwierzaki -dożyca , wilkowaty , koty -przygarnięte -sa szczęśliwe
uprzedziłam że Rufus przyjedzie , będzie mile widziany

Posted

czerda nie wiem czy da sié na fundacje jak mozesz to zadzwon do kikou - zebyscie sié dokladnie dogadaly- bo raczej musi byc pesel, imie i nazwisko daje ci nr kikou chodzi pozno spac wiéc mozesz teraz- a jak nie to jutro - nim dojedzie do schroniska - to nr do kikou 792-333-938

Posted

ja myślę, że schronisko zechce umowę adopcyjną na konkretną osobę, a nie fundację - ale Kasia sobie poradzi, a jak koniecznie trzeba kogoś - ma telefon do mnie, to jej podam swoje dane - mam Charliego, mogę mieć i Rufusa - też jestem wolontariuszem fundacji, więc to nie oszustwo :)

Posted

ja myślę, że schronisko zechce umowę adopcyjną na konkretną osobę, a nie fundację - ale Kasia sobie poradzi, a jak koniecznie trzeba kogoś - ma telefon do mnie, to jej podam swoje dane - mam Charliego, mogę mieć i Rufusa - też jestem wolontariuszem fundacji, więc to nie oszustwo :)

Posted

Rufus jest już w hotelu , wet jutro weżmie go do lecznicy
mówił że jest bardzo wyniszczony
bał się , po drodze wtulał w weta , ważne że już tam jest bo wet to człowiek dobry i zrobi co będzie mógł

Posted

a on i juz tak ponoć troszkę przytył- to mam nadzieję, ze psiak pod opieką weta szybciej dojdzie do siebie i znajdzie domek stały. Oficjalne dzięki dla kikou co podrzuciła biedaczka i czerdy, ze go wzięła pod skrzydła fundacyjne :)