Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no jesteśmy my, tam jest pani co zajmuje się szczeniakarnią, nie wiem jak karmią go, ale miał w misce jedzenie jak byłyśmy, nie zjadł wszystkiego, jakby był strasznie głodny to by zjdał?

Posted

jak on ma już na stałe jedzenie, to sie nie rzuca na nie. takze cholera wie. Trzeba będzie dopytać o badania. Marta, dopytasz w pon?

I co ważne, pies nie jest duzy jak wydaje się ze zdjeć! Jest wielkości spanielka :)

Posted

kogoś kto by mu sypał do miski pare razy dziennie amu niestety nie ma i nie realne żeby był, bo schron dla wiekszości wolontariuszy tylko do 16 czynny jak i schronisko.

Posted

myślę że do tej 1można się nim zając , trzeba zobaczc jaki jest i co mu dolega , czy go coś boli, czy ma biegunkę
czy ktoś może być tam wcześniej niż w poniedziałek?

Posted

tak ale wcześniej ktoś mówił , ,ze było z nim dobrze a dopiero ostatnio w szybkim czasie wychudł ,, bo nie był taki , poza tym lepiej wiedzieć u kogo był , kto go oddał , może to powiedzieć coś o jego charakterze

Posted

hm... ja tam nie wiem kto tak napisał :)
Wiem, ze przyszedł chudy do schroniska, a w schronie jeszcze schudł.
Odnośnie właściciela wiele sie raczej nie jesteśmy w stanie dowiedzieć...
Co do charakterku moge powiedzieć tyle, że jest bojaźliwy, szczekał na nas jak byłam z xmartix w szczeniakarni, ale jak juz sie palucha w kratki wsadziło siedział cicho, bo sie burak mały wystraszył, że coś sie dzieje, nie tak jak on by chciał. A reszte to kto może nam powiedzieć?
xmartix dowiesz sie jutro coś wiecej o nim?

Posted

xmatrix , a jak byśmy go w przyszłym tygodniu -bo niech będą jakieś wyniki-wzięli go do hotelu , no chyba że będzie jakiś dt , chyba lepiej byłoby dla niego żeby ktoś zadbał indywidualnie, może zaczniemy robić zbiórke na hotel , dt, piesek jest ślizny na pewno szybko znajdzie dom

Posted

mam się dowiedzieć co?
- diagnostyka
- jak nie to poprosić o badania
- czy ma biegunkę
- jak się czuje ogólnie
- jaki jest

jak ktoś ma czas może go wziąć też pewnie na diagnostykę na kliniki , ale kto to zrobi?

Jemu najbardziej potrzeba dt domowego.. ale są tylko płatne, trzeba by zbierać kasę

Posted

mówisz , że są dt pałtne we Wroc. --jeśli znasz takie , to weżmy go , hotel w normalnej cenie najbliżej w Wałbrzychu , bliżej Wroc. --45 / d!!!
dowiedz się czy ma jakąś infekcję , czy musi brać leki , kroplówki , antybiotyki, ogólnie czy znana jest przyczyna wychudzenia , a szczegółowo czy jest już leczony
a jak psa ze schronu bierze się do weta to pewnie schron za to nie płaci
jak tylko znajdzie się dt -płatny we Wroc. lub okolicach zabierzemy go na fundację a potem będziemy zbierać

Posted

hmm napisałam że są ogólnie, że istnieją, ale nie że w okolicach Wro.. niestety.. rozejrzymy się, może ktoś kojarzy jakiś wolny płatny dt z ciotek?

schron płaci jak się bierze do specjalisty konkretnego i na takie badania które w schronie nie mozna zrobić a są zasadne by zdiagnozować i wyleczyć psa

Posted

nie dowiedziałam się o nim nic jeżeli chodzi o kwestie weterynaryjne... weci byli non stop zajęci a próbowałam parę razy się wbijać, jednak mieli sterylki i co byłam u nich to akurat operowali
ale nic straconego, w poniedziałek będę tam znowu z sunią do zabiegu więc na pewno będę z nimi rozmawiać

co do pieska - nazwali go Rufus, jest szczekliwy, podobno histeryczny i nerwus. Biegunki nie ma. Wyszłyśmy z nim na spacerek a on zrobił taką koopę jak od owczara... wielką.. a potem co chwilę znowu się silił.. co to znaczy?
zaraz wkleję zdjęcia...

Posted

Rufus dzień w dzień jest u weta, jest leczony, niestety pani z biura nie była w stanie powiedzieć mi wiecej, a do wetów się nie dostałam, leczony jednak jest..
sorry za momenty kiedy mu robiłam zdjecia.. ale zobaczycie co on na spacerku tylko robi:

Rufus widać było że lubi kontakt z człowiekiem.. jak podchodził ten szczeniak to się jednak denerwował

Posted

Z tymi koopami to coś dziwnego, bo potem widziałyśmy go z dziewczyna na kolejnym spacerku i on znowu koopał, ponoć jest na lepszej karmie. Tak jak pisze Xmatrix do ludzi chce,choć jest ciut nieufny, jak podchodzi inny pies to coś bulgocze w sobie i gada. Może jest zazdrosny, ale mnie się nnie wydaje , żeby nie jest aż tak bardzo choleryczny... przynajmniej przy nas az taki nie był. Zachowywał się tak jak się zachowuje przeciętny pies wyciągniety z boksu.

Posted

A istnieje taka możliwość, że on ma problemy jakieś z układem pokarmowym, nie znam sie na tym , ale chodzi mi o to , że on może nie przyswaja tyle pożywienia ile normalnie mimo normalnych posiłków. Może coś nie tak z jelitami....

Posted

mozliwa jakaś alergia jelitowa, albo z jakimś narządem coś nie tak, ale to by nam badania tylko powiedziały. Takze na intestinalu powinno być lepiej.

Posted

Jakąś tam paczuszkę Royala przyuważyłyśmy w szczeniakarni, to chyba w takim razie dla niego. Chude to takie... Może go wziąć jednak na jakieś badania ?