czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 moja mama zawsze ma u siebie dt , teraz 2 dni przerwy jak nie znajdzie się u nas żadna bieda to mogłaby go wziąć , ona świetnie to robi jeśli chodzi o odżywienie myślę że miałby tdobre , gotowane jedzonko i spałby w łóżeczku, zorjentuję się jak u nie , ale jutro Quote
xmartix Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 ok, dzięki, a my mam nadzieję w pn będziemy wiedzieć co i jak.. Quote
demi Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 to super:) Widze, ze wszystko zaczyna się "układać" :) w pon powinnam mieć odpowiedz na maila. Quote
GoskaGoska Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 ja powiem szczerze wolalabym aby on sprawy nie ma - kary w sadach sá smieszne- a pies nie bedzie mogl isc od adopcji , bo bedzie dowodem w sądzie!. Wiem , ze nie moze cos takie byc bezkarne, ale sądy pracują jak pracują - trwa to miesiącami , latami, a pies już ma 4 lata - czekania na kolejne rozprawy zmniejsza szansę na jego adopcje. Naprawdę prawo działa do dupy, kary są mega niskie lub sprawy wogóle zakończane z powodu niskiej szkodliwość społecznej. Naprawdę myślicie, że warto przetrzymywac psa - by facet dostał 100 lub 200zł kary i to jak dobrze pojdzie~!! Niestety prawo działa tak, ze pies nie moze być adoptowany gdy jest dowodem. Poza tym pies nie był odebrany właścicielowi -tylko sam go przyprowadził - a mogl go ukatrupić. Moze ten człowiek ma żółte papiery, bo normalny to chyba nie jest . Nie taki byl cel wątku, by zająć się właścicielem, tylko pomoć psu znaleść DT gdzie będzie dostawal małe a częste porcje jedzenia, gdzie nauczy się , ze człowiek może być dobry itd... Dt szuka też wyłysiały szczeniak - będzie osobny wątek. Quote
ulvhedinn Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Przecież ten mały łysolek ze szczeniakarni poszedł przedwczoraj, czyżby wrócił? Quote
demi Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 juz do nowego domu poszedł? Można skomponować umowę w taki sposób, żeby psa oddać do ds, a sprawa bedzie sobie szła własnym tokiem. 200zł jak jakiś burak bedzie musiał zapłacić to go to BARDZO zaboli, dlatego uważam, że warto sie pomęczyć, aby komuś narobić nieprzyjemności- i zaświadczenia o nie karalności nie dostanie. Quote
czerda Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 myślę że nie ma w kk paragrafu niepozwalającego adoptować takiego psa i zgadzam się z demi ,ze liczy się jakakolwiek kara yakie sprawy odbywają się szybko , zikt z sędziów nie będzie ciągnął takiego postępowania i warto to zrobić Quote
demi Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 czerda napisał(a):myślę że nie ma w kk paragrafu niepozwalającego adoptować takiego psa i zgadzam się z demi ,ze liczy się jakakolwiek kara yakie sprawy odbywają się szybko , zikt z sędziów nie będzie ciągnął takiego postępowania i warto to zrobić w naszym prawie wszystko da sie obejść, a jak można to zrobić dla dobra zwierząt to trzeba to robić. jak dostane maila z odpowiedzią, dam znać. Quote
czerda Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 porozmawiam jutro z koleżanką , jest prokuratorem , powie jak takie sprawy się mają czekam na wiadomości czy we Wrocłąwiu macie dt? Quote
demi Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 czerda napisał(a):porozmawiam jutro z koleżanką , jest prokuratorem , powie jak takie sprawy się mają czekam na wiadomości czy we Wrocłąwiu macie dt? a skąd... każde dt na wagę złota... Quote
czerda Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 jak nie uda się u mojej mamy musimy gdzieś wziąć psiaka! trzeba się nim poopiekować ale gdzie , w hotelu nie będą się nim zajmować musi mieć dt a jakiś płatny dt Quote
demi Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ja bym go mogła wziąć, ale na kilka dni. tak np do czasu, aż Ty byś po niego nie przyjechała. Mam 9 psów, ten i tak był by w zamknieciu, a moja rodzina ma juz mnie i psów serdecznie dość, także niestety. Nawet platnego dt zadnego nie znam, liczymy na Twoją mame... Quote
demi Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 to ze koleś oddał psa do schr jest równoznaczne z tym, że sie go zrzeka. dzwoniła dziś do mnie Pani Zosia, kierowniczka schroniska :razz: Z tego co zrozumiałam, facet oddał psa dość dawno, bo prawie miesiąc temu, i pies trafił na ogólne. Koleś powiedzial, ze psa karmił, a on coraz chudszy, ze taki po prostu jest i ze sobie z nim nie radzi i go oddał, takze nie było tu niczego złego oprócz niewiedzy byłego właściciela. Czyli facet nie znęcał sie ewidentnie nad psem... dlatego sprawa jest zbedna. Pies w schronie zaczął chudnąć i przenieśli go do izolatki, od tygodnia jest na intestinalu. Od pt skończyła sie podobno biegunka. Badań jeszcze nie miał zadnych, dopiero bedą:roll: Takze tak to wszystko wygląda... Quote
czerda Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 czy wet który pracuje w schronie jest dobry? trzeba przeprowadzić diagnostykę nie wiadomo co jest przyczyną wychudzenia trzeba ją znależć , ale czy nikomu nie przyjdzie do głowy że zamiast leczyć trzeba uśpić? Quote
czerda Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 jeśli chodzi o dt u nas dzisiaj 2 psiaki były , na szczeście jednego znalazł właściciel ale drugi został i pewnie mama go weżmie narazie trzeba czekać Quote
czerda Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 proszę --podobna sytuacja http://www.dogomania.pl/threads/176581-P-A-TTB-Okaleczony-Szakal-vel-Champion-czyli-kolejne-wydanie-ludzkiej-podA-oA-ci Quote
xmartix Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 czerda to nie wiadomo co się stanie o diagnostykę zapytam się w środę bo będę Quote
czerda Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 rozumiem że ma teraz dobrą opiekę ? to musimy czekać Quote
demi Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 czerda napisał(a):rozumiem że ma teraz dobrą opiekę ? to musimy czekać hm, jakaś ma, na pewno nie taką jak by miał w dt... Quote
GoskaGoska Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 opiekę ma jaką ma - siedzi w szczeniakarni - bo na ogołnych rady sobie taka chudzina nie dawał- ale te miejsce nie jest stałe dla niego tylko tymczasowe- i zawsze pożądane, bo pełno dziadków co rowniez na mrozie siedzieć nie mogą. Jeść dostaje na 100% ale czy w małych porcjach a często... takiemu psiakowi potrzeby DT by mógł dochodzić do siebie Quote
czerda Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 staram się szukać jak tylko mogę , proszę o wieści o nim czy wiadomo co jest przyczyna tego wychudzenia? Quote
xmartix Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 na dniach dopiero będą robione badania... w poniedziałek będę znowu to zapytam o wyniki, pies dostaje Intestinal (WOW...), szczeka głośno z klateczki, i tyle wiemy na razie Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 na bank nie karmia go kilka razy dziennie w malych porcjach..psy ze szczeniakarni dostaja jesc jeden raz dziennie - rano - miche.Nie beda robic dla niego wyjatku, jestem pewna. Quote
Recommended Posts