Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moja mama zawsze ma u siebie dt , teraz 2 dni przerwy
jak nie znajdzie się u nas żadna bieda to mogłaby go wziąć , ona świetnie to robi jeśli chodzi o odżywienie myślę że miałby tdobre , gotowane jedzonko i spałby w łóżeczku, zorjentuję się jak u nie , ale jutro

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja powiem szczerze wolalabym aby on sprawy nie ma - kary w sadach sá smieszne- a pies nie bedzie mogl isc od adopcji , bo bedzie dowodem w sądzie!.
Wiem , ze nie moze cos takie byc bezkarne, ale sądy pracują jak pracują - trwa to miesiącami , latami, a pies już ma 4 lata - czekania na kolejne rozprawy zmniejsza szansę na jego adopcje. Naprawdę prawo działa do dupy, kary są mega niskie lub sprawy wogóle zakończane z powodu niskiej szkodliwość społecznej. Naprawdę myślicie, że warto przetrzymywac psa - by facet dostał 100 lub 200zł kary i to jak dobrze pojdzie~!!
Niestety prawo działa tak, ze pies nie moze być adoptowany gdy jest dowodem.
Poza tym pies nie był odebrany właścicielowi -tylko sam go przyprowadził - a mogl go ukatrupić. Moze ten człowiek ma żółte papiery, bo normalny to chyba nie jest . Nie taki byl cel wątku, by zająć się właścicielem, tylko pomoć psu znaleść DT gdzie będzie dostawal małe a częste porcje jedzenia, gdzie nauczy się , ze człowiek może być dobry itd...

Dt szuka też wyłysiały szczeniak - będzie osobny wątek.

Posted

juz do nowego domu poszedł?
Można skomponować umowę w taki sposób, żeby psa oddać do ds, a sprawa bedzie sobie szła własnym tokiem. 200zł jak jakiś burak bedzie musiał zapłacić to go to BARDZO zaboli, dlatego uważam, że warto sie pomęczyć, aby komuś narobić nieprzyjemności- i zaświadczenia o nie karalności nie dostanie.

Posted

myślę że nie ma w kk paragrafu niepozwalającego adoptować takiego psa i zgadzam się z demi ,ze liczy się jakakolwiek kara
yakie sprawy odbywają się szybko , zikt z sędziów nie będzie ciągnął takiego postępowania i warto to zrobić

Posted

czerda napisał(a):
myślę że nie ma w kk paragrafu niepozwalającego adoptować takiego psa i zgadzam się z demi ,ze liczy się jakakolwiek kara
yakie sprawy odbywają się szybko , zikt z sędziów nie będzie ciągnął takiego postępowania i warto to zrobić

w naszym prawie wszystko da sie obejść, a jak można to zrobić dla dobra zwierząt to trzeba to robić.
jak dostane maila z odpowiedzią, dam znać.

Posted

czerda napisał(a):
porozmawiam jutro z koleżanką , jest prokuratorem , powie jak takie sprawy się mają
czekam na wiadomości
czy we Wrocłąwiu macie dt?

a skąd... każde dt na wagę złota...

Posted

jak nie uda się u mojej mamy musimy gdzieś wziąć psiaka! trzeba się nim poopiekować ale gdzie , w hotelu nie będą się nim zajmować
musi mieć dt
a jakiś płatny dt

Posted

ja bym go mogła wziąć, ale na kilka dni. tak np do czasu, aż Ty byś po niego nie przyjechała. Mam 9 psów, ten i tak był by w zamknieciu, a moja rodzina ma juz mnie i psów serdecznie dość, także niestety. Nawet platnego dt zadnego nie znam, liczymy na Twoją mame...

Posted

to ze koleś oddał psa do schr jest równoznaczne z tym, że sie go zrzeka.

dzwoniła dziś do mnie Pani Zosia, kierowniczka schroniska :razz: Z tego co zrozumiałam, facet oddał psa dość dawno, bo prawie miesiąc temu, i pies trafił na ogólne. Koleś powiedzial, ze psa karmił, a on coraz chudszy, ze taki po prostu jest i ze sobie z nim nie radzi i go oddał, takze nie było tu niczego złego oprócz niewiedzy byłego właściciela. Czyli facet nie znęcał sie ewidentnie nad psem... dlatego sprawa jest zbedna.
Pies w schronie zaczął chudnąć i przenieśli go do izolatki, od tygodnia jest na intestinalu. Od pt skończyła sie podobno biegunka. Badań jeszcze nie miał zadnych, dopiero bedą:roll:
Takze tak to wszystko wygląda...

Posted

czy wet który pracuje w schronie jest dobry? trzeba przeprowadzić diagnostykę
nie wiadomo co jest przyczyną wychudzenia trzeba ją znależć , ale czy nikomu nie przyjdzie do głowy że zamiast leczyć trzeba uśpić?

Posted

opiekę ma jaką ma - siedzi w szczeniakarni - bo na ogołnych rady sobie taka chudzina nie dawał- ale te miejsce nie jest stałe dla niego tylko tymczasowe- i zawsze pożądane, bo pełno dziadków co rowniez na mrozie siedzieć nie mogą. Jeść dostaje na 100% ale czy w małych porcjach a często... takiemu psiakowi potrzeby DT by mógł dochodzić do siebie

Posted

na dniach dopiero będą robione badania... w poniedziałek będę znowu to zapytam o wyniki, pies dostaje Intestinal (WOW...), szczeka głośno z klateczki, i tyle wiemy na razie