evel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Gos, kochana - gdyby domki się pobiły o Szakala, to pamiętaj o 'wilczej siostrze' - naszej Milvie ;) Quote
megii1 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Gosiu, widziałaś Milve? Może rzeczywiście, któryś z tych domów byłby dobry - tylko trzeba by ją podleczyć i odpicować:) Quote
Nightvolf Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Dziękujemy wam za spotkanie. Miło było poznać się na żywo, dzięki za kawe i tort :) Co do szakala i innych sierot, to chyba bierzemy wszystkie :P są poprostu przeurocze. Quote
jola_li Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Cudowne uczucie wiedzieć, że już niedługo Szakal będzie kochany i będzie miał kogo kochać... Quote
elinka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 logowanie_nie_dziala_gos napisał(a):Szakal miał dziś wyjątkowy dzień - mili goście przed południem, mili goście po południu. Sytuacja niezwykła w skali dogo - dwa dobre, odpowiedzialne domy są zainteresowane jedną bidą. Ale Szakal jest niezwykłym psem i, widać, zasłużył na to szczęście. Już niedługo będziesz w domu, a gdzie konkretnie - rozstrzygnie się w przeciągu kilku dni. Bardzo dziękuję Sandersonii oraz Nightvolfowi oraz ich drugim połówkom za dzisiejsze spotkania. Cieszę się, ze mogliśmy poznać się na żywo. evl napisał(a):Gos, kochana - gdyby domki się pobiły o Szakala, to pamiętaj o 'wilczej siostrze' - naszej Milvie ;) megii1 napisał(a):Gosiu, widziałaś Milve? Może rzeczywiście, któryś z tych domów byłby dobry - tylko trzeba by ją podleczyć i odpicować:) Zanim przrzuciłąm na tę stronę to też pomyślałam o Milvie. Ale dziewczyny były szybsze ode mnie.;) Nightvolf napisał(a):Dziękujemy wam za spotkanie. Miło było poznać się na żywo, dzięki za kawe i tort :) Co do szakala i innych sierot, to chyba bierzemy wszystkie :P są poprostu przeurocze. Wszystkie? :crazyeye: Quote
Goś Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Tak, pamiętam o Milvie:-) W zeszłym tygodniu przejrzałam pół dogo w poszukiwaniu wątku jej: http://www.dogomania.pl/threads/171989-MILVA-CzechosA-owacki-Wilczak-w-schronie oraz tego Wilczka: http://www.dogomania.pl/threads/146310-BraA-sk-A-liczny-mix-saarloosa-wilczaka-Jest-u-JAMORA-Prosimy-o-pomoc-w-ogA-aszaniu Na wypadek gdybym mogła komuś zaproponować pięknoty. Quote
Vlk Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 a ten kawaler to wygląda jak mix ON z husky albo czymś podobnym ;) Mój mix ON z malamutem też wyszedł megawilczasty tylko z ciemnym pyskiem ;) przecudny jest :) Jak go komuś pokazywałam, to zdania były takie same ;) Quote
Goś Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Moi kochani... jutro Szakal jedzie do swojego nowego domu! Jego nowa rodzina zostanie Kasia (nick Sandersonia), Marcin, Jasmin (sunia wilczaka czechosłowackieg) oraz Rudolf (mała sunia mieszaniec). Szakal zamieszka pod Tarczynem w domu z dużym terenem wokół. Jeśli będzie chciał, będzie uczył się agility z dziewczynami. Ale najważniejsze jest to, że będzie w swoim domu, ze swoją rodziną, kochany:-) Dziękuję też Nightvolfowi za wielką wrażliwość oraz pomoc Szakalowi - zarówno finansową jak i wsparcie i troskę. Na dogo na pewno znajdziesz niejednego psa, któremu możesz odmienić życie i który będzie przeszczęśliwy mogąc mieszkać z Wami. Bo warunki i podejście do psów macie rewelacyjne. Ja - tak jak mówiliśmy - pomogę i podpowiem Wam psiaki, którym możecie pomóc. Sandersonia obiecała, że wrzuci jutro info, jak poszło. Prosiłam też o to, żeby wrzucała zdjęcia Szakala tu, na wątek. Ja na pewno skorzystam z zaproszenia i pojadę go odwiedzić niedługo. Cieszę się :-) Quote
Goś Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 A tak wygląda jego nowe stado - zdjęcie z wczorajszego spaceru: Quote
Goś Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 I jeszcze fotki, widać na nich, że już się troszeczkę poprawił, a żebra powoli się chowają :-) Quote
jola_li Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ale tempo :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopiero ze schroniska do hoteliku, a już jutro do własnego domu :-)!!!!!!!!!! Oby więcej psów miało tyle szczęścia................ Nightvolf ---- jestem pewna, że wśród tęskniących za domem biedaków, znajdziecie WASZEGO UKOCHANEGO PSA... Miło było Cię poznać... Zaglądaj do nas czasem!... Quote
sonikowa Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No długo szakal w hoteliku nie posiedział ;-) Quote
Nightvolf Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Wiem że Szakal nie trafi w złe ręce mając takich aniołów stróżów jak wy ;) możecie być też pewni że tak łatwo się nas nie pozbędziecie, będziemy robić wszystko by was wspomóc w ten czy inny sposób a co za tym idzie będziemy tu częstymi gośćmi ;) Na dobranoc pragnę wam powiedzieć że wielkość czlowieka nie określa jego pozycja społeczna, majątek, ani pochodzenie ale to jak żyje, jak postrzega świat i podchodzi do życia, oraz tego co go otacza. Wy wszyscy jesteście zaiste Wielkimi ludźmi bo to co czynicie, czym się kierujecie jest Wielkie. Quote
Goś Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Dzięki, Nightvolf, za te słowa. Absolutnie, pod żadnym pozorem nie chcemy się Was pozbywać! My się wręcz domagamy Waszej obecności:D Wiesz, każde ręce, każda chęć pomocy, każdy pomysł się liczy i przyda. Wszystkim psiakom się nie pomoże, ale dla takiego jednego, drugiego, kolejnego, to szansa na szczęście, a niekiedy na życie. Quote
Goś Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Wrzucam ostateczne rozliczenie Szakala: Wydatki: -100 Hotel (za 10 dni) -15 Aniprazol -38 Kiltix -50 opłata dla schroniska (jeszcze nie wpłacona, czekam na potwierdzenie od brązowej odnośnie konta) -60 badania lekarskie – jeśli dobrze pamiętam, tę pozycję muszę sprawdzić -224 karma (tak jak pisałam, to mój wkład, więc nie liczę do bilansu) Wpływy +150 Nightvolf +30 akwarelka dla beti.r - mój bazarek +33,5 obraczus87 +40 moja mama Saldo: 253,5 - 263 = -9,5 Do tego jest bazarek małej_czarnej, z którego będą chyba całkiem ładne pieniądze, więc pewnie jeszcze zostanie na innego psiaka. A ja, tak jak wykrakałam, nawet nie zdążyłam wystawić malunków, mimo, że już prawie skończone... No ale się chłopak uwinął w takim tempie, że się nie dało spokojnie malować ;-) Quote
Piromanka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Długo się w hotelu nie nasiedział. I dobrze! Powodzenia na nowej drodze życia! Quote
mala_czarna Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bazarek filmowy zakończony. :multi: Quote
mala_czarna Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Gosia, jak będziesz przy kompie to zerknij na bazarek filmowy, i porozsyłaj dziewczynom numer konta na PW. Wysyłkę zrobię ja. Quote
obraczus87 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 SUPER wieści!!!!! Szakal wszystkiego dobrego w Nowym wspaniałym domku :) Quote
Goś Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 To dziś :-) W hoteliku wszystko naszykowane, w nowym domu także. Czekamy na wieści i zdjęcia od Kasi, jak Szakal przeżył tę ważną dla niego chwilę i jak go przywitali wszyscy czworonożni domownicy. Oraz jakie nowe imię od Was dostanie:-) Quote
brazowa1 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 wooow,to czekamy na nowe foto-juz z domu.Pięknie z dziewczynami Szakal wygląda. Quote
punk Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bardzo się cieszę, że Szakal znalazł dom! Myślę, że obie strony będą zadowolone, bo to naprawdę super pies. Quote
Vlk Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 o jak super. Aż im zazdroszczę, uwielbiam wilczkowate :) Pięknie się chłopakowi trafiło. A jaką piękną będzie miał koleżankę.:loveu::loveu::loveu: Quote
elinka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='Vlk']o jak super. Aż im zazdroszczę, uwielbiam wilczkowate :) Pięknie się chłopakowi trafiło. A jaką piękną będzie miał koleżankę.:loveu::loveu::loveu: Vlk, komu jak komu, ale Tobie to tego uwielbienia w wilczkowatych się nie dziwię. Quote
Recommended Posts