Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola^^'][CENTER][COLOR=darkgreen][B][SIZE=6]Wpłaty na 2011 rok[/SIZE][/B][/COLOR]

[LEFT][SIZE=3][COLOR=red][B]DEKLARACJE JEDNORAZOWE[/B][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][B]Saldo z 2010roku[/B][/COLOR] - 478zł [B]Wpłacone[/B]
[B][URL="http://www.dogomania.pl/members/104720-transylwania"][B]transylwania[/B][/URL][/B] - 10 zł [B]Wpłacone[/B]
[COLOR=blue][B]KropeczkaJ[/B][/COLOR] - 40zł [B]Wpłacone[/B]
[COLOR=blue][B]Kundelkowa skarbonka[/B][/COLOR] - 100zł [B]Wpłacone[/B]
[COLOR=blue][B]An-na[/B][/COLOR] - 150zł [B]Wpłacone[/B]
[COLOR=blue][B]Ranias[/B][/COLOR] - 30zł [B]Wpłacone[/B]

[/LEFT]
[/CENTER]

[COLOR=red][B][COLOR=black][SIZE=3][COLOR=red]WPŁACONE DEKLARACJE STAŁE
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][B]Styczeń[/B]
2. Malibo57 - 50zł
3. ag - 50zł
4.
5. avi - 20 zł
6. ranias - 10 zł
7. wojtuś - 10 zł
8. KarolinaB - 10zł
9. Iwka100 - 20 zł
10. haliza - 10zł
11.
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 195zł[/B]

[B]Luty[/B]
2. Malibo57 - 50zł
3.
4.
5. avi - 20zł
6. ranias - 10zł
7. wojtuś - 10zł
8. KarolinaB - 10zł
9. Iwka100 - 20zł
10. haliza - 10zł
11.
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 145zł

[/B][B]Marzec[/B]
2. Malibo57 - 50zł
3.
4.
5. avii - 20zł
6. ranias - 10zł
7. wojtuś - 10 zł
8. KarolinaB - 10zł
9. Iwka100 - 20zł
10. haliza - 10zł
11.
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 145zł[/B]

[B]Kwiecień[/B]
1. Monika z Katowic - 32zł
2. Malibo - 50zł
3.
4.
5. avii - 20zł
6. ranias - 10zł
7. wojtuś - 10 zł
8.
9. iwka100 - 20zł
10. haliza - 10zł
11.
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 167zł[/B]

[B]Maj
[/B]1. Monika z Katowic - 20 zł
2. malibo57 - 50 zł
3.
4.
5. avii - 20 zł
6. ranias - 10 zł
7.
8.
9. iwka100 - 20 zł
10. haliza - 10zł
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 145zł[/B]
[B]
Czerwiec[/B]
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. haliza - 10zł
12. kaikaicezar - 15zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 25zł[/B]

[B]Lipiec[/B]
10. haliza - 10zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 10zł[/B]

[B]Sierpień
[/B]10. haliza - 10zł
[B]____________[/B]
[B]Razem 10zł[/B]

[B]Razem wszystkich 550zł[/B].

[B]195(I) + 145(II) + 145(III)[/B][COLOR=Black][B] + 167(IV) + 145(V) + 25(VII) + 10(VIII) + 10(IX) = [U][SIZE=3][COLOR=Sienna]842 zł[/COLOR][/SIZE][/U][/B][/COLOR]

[SIZE=5][COLOR=green][B]Dziękujemy wszystkim za wpłaty :)[/B][/COLOR][/SIZE]:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

[B][SIZE=3][COLOR=red]Wydatki[/COLOR][/SIZE][/B]
[COLOR=black][SIZE=2][B]280zł - DT za styczeń I
280zł - DT za luty II
280zł - DT za marzec III
280zł - DT za kwiecień IV
280zł - DT za maj V
[/B][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=red][B][SIZE=3][COLOR=black]_____________[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red] [B][SIZE=3][COLOR=black]Razem[COLOR=Red] 1400 zł[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red] [B][SIZE=3][COLOR=red][SIZE=4]RAZEM DEKLARACJE JEDNORAZOWE I STAŁE[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red][SIZE=3][B][SIZE=3][SIZE=3][COLOR=black]808 + 842 = [SIZE=4]1 650 zł[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=4]Rozliczenia[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][SIZE=3]1 650 - 1 400 = [SIZE=4]+ 250zł[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/B]

[SIZE=5][B][COLOR=red][COLOR=black]SALDO [/COLOR][SIZE=6]+ 250 zł !![/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE] :loveu: :loveu: :loveu:

:laola:[/QUOTE]

[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]Dla bezpieczeństwa przytaczam cały post. :)
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]FRANIO ma obecnie na koncie: [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][B][SIZE=3]250 zł. [/SIZE]
[/B]Pieniądze dzisiaj zostały przesłane przez Gonię na moje konto.[/FONT][B][FONT=Comic Sans MS]

Od dzisiaj przejmuję z konieczności wątek FRANIA i przejmuję także rozliczenia FRANIA- będę je prowadzić w poście numer 4.
Dziękuję Wam serdecznie za okazane mi zaufanie - z całych sił postaram się sprostać temu trudnemu zadaniu.[/FONT] :loveu:
[/B][/COLOR]

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!
Franio podróżuje obecnie z Ajlii w kierunku Koluszek bez zbędnych perypetii.
Kilka dni temu skontaktowałam się z byłym DT Frania, informując, jako osoba upoważniona w umowie na DT do kontaktu, że zmieniamy miejsce pobytu Frania. Zgodnie z ustaleniami, dziś przed 13.00 Franio został odebrany przez Ajlii, wsiadł do samochodu bez problemu i sobie jedzie:)
Garść faktów. Franio nie ma książeczki zdrowia, nigdy nie został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom wirusowym. O ile istniało przeciwwskazanie medyczne do szczepienia rok temu, to raczej nie istnieje obecnie, a przynajmniej nie ma takiego przeciwwskazania na piśmie. Nie wiadomo, kiedy ostatnio widział Frania lekarz, pies nie otrzymał żadnych leków ani suplementów na drogę. Brak jakichkolwiek informacji, kiedy, jakie i czy w ogóle otrzymywał jakieś leki i suplementy.
Franio nie mieszkał w domu, lecz w kotłowni, ale nie przerażajcie się, nie było to straszne miejsce. Jasne, suche i ciepłe, ale nie był to dom. Niewątpliwie opiekunka Frania przywiązała się do niego przez te 16 miesięcy, co było widać przy pożegnaniu.
Tyle mogę powiedzieć na tę chwilę. Wieczorem dowiem się więcej i przekażę.
Franio zostanie u Ajlii do środy lub czwartku - koszty transportu i pobytu w Koluszkach biorę na siebie - a następnie zostanie odwieziony do Brzyścia, do pani Asi.

Posted

szkoda mi go, że po tak długim czasie w DT musi zmienić miejsce, no ale czemu chociaż do weta nie poszli? nie poważne podejście - teraz pies musi przeżyć zmianę miejsca

Posted

Dziękuję za zaproszenie do Frania. Nie przeczytałam jeszcze całego watku, ale kilka ostatnich stron i pierwsza mi wystarczy na razie.W wolnej chwili postaram się przeczytać cały wątek, bo zainteresował mnie los tegop psiaka. Nie wiem, jak będzie u mnie z pracą, więc deklaracji stałej złożyć nie mogę. Ale mam jeszcze trochę pieniążków złozonych w depozyt dla "moich" piesków, od znajomej, więc podzielę się z Franiem i jednorazowo wpłacę dla niego 20 zł. Będę pamiętała o nim i jak będę coś miała do zaofgerowania, to na pewno się zgłoszę. Poproszę o numer konta na PW. A Franiowi życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że lepszego nawet.

Posted

[quote name='feliksik']a jak przywiązanie Frania do opiekunki? było widać zaniepokojenie psa, że odjeżdża?[/QUOTE]
Jakoś nie, wsiadł spokojnie i był spokojny przez całą drogę. Ok. 17.00 byli już na miejscu:) Franio sobie chodzi, zwiedza, wszędzie pcha nos i włazi w każda dziurę, choć przy chodzeniu go lekko znosi - nie chodzi prosto. Zapoznał się bez problemu z resztą psów - nie dał się "zdominować" Kazanowi! Pokazał resztkę zębów:diabloti: i Kazan sobie poszedł, bo jest bardzo przyzwoitym psem. Zębów praktycznie Franio nie ma...

[quote name='kazik132']Dziękuję za zaproszenie do Frania. Nie przeczytałam jeszcze całego watku, ale kilka ostatnich stron i pierwsza mi wystarczy na razie.W wolnej chwili postaram się przeczytać cały wątek, bo zainteresował mnie los tegop psiaka. Nie wiem, jak będzie u mnie z pracą, więc deklaracji stałej złożyć nie mogę. Ale mam jeszcze trochę pieniążków złozonych w depozyt dla "moich" piesków, od znajomej, więc podzielę się z Franiem i jednorazowo wpłacę dla niego 20 zł. Będę pamiętała o nim i jak będę coś miała do zaofgerowania, to na pewno się zgłoszę. Poproszę o numer konta na PW. A Franiowi życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że lepszego nawet.[/QUOTE]

Fajnie, że jest nowa fanka Franiowa:) Witamy!

Widzę, że wątek już przeniesiony na Monikę z Katowic.
Monisiu, dzięki, że podjęłaś się zadania pilnowania Franiowych interesów:loveu:

Posted

Dziękuję za zaproszenie Monika:) Na razie zapisuję, a o deklaracjach mogę dopiero w lipcu się wypowiedzieć - wiesz z jakiego powodu. Na razie daję 30 zł. Czekam na nr konta. Z pewnością nie zapomnę o Franku! Nie znam historii psiaka, przebrnę przez wątek innym razem, jednak 16 miesięcy to dużo...dlaczego dopiero teraz ktoś zajął się jego losem? Czy wcześniej wszystko było jasne i klarowne? Dlaczego wcześniej nikt nie żądał badań, szczepień itp? Czyżby osoba która pomogła w znalezieniu psince domu tymczasowego również nie znała elementarnych obowiązków wobec czterołapków? Niewiele z tego rozumiem, może w telegraficznym skrócie ktoś przedstawi całą historię w 1 poście? Franiusiu trzymaj się chłopaczku!

Posted

[quote name='malibo57']Jakoś nie, wsiadł spokojnie i był spokojny przez całą drogę. Ok. 17.00 byli już na miejscu:) Franio sobie chodzi, zwiedza, wszędzie pcha nos i włazi w każda dziurę, choć przy chodzeniu go lekko znosi - nie chodzi prosto. Zapoznał się bez problemu z resztą psów - nie dał się "zdominować" Kazanowi! Pokazał resztkę zębów:diabloti: i Kazan sobie poszedł, bo jest bardzo przyzwoitym psem. Zębów praktycznie Franio nie ma...
[/QUOTE]

Jakoś dziwnie, że nie widać tęsknoty - może za mało uczuć mu było przekazywane, on powinien mieć więcej zainteresowania, bo nie wiadomo ile mu jeszcze zostało, przecież jest po wylewie. Tu też mnie dziwi, jak przez rok nie zainteresowano się wogóle tym, aby wziąć psa do weta, gdy bierze się za niego pieniądze. pierwsze co to idzie się po książeczkę, ach...

Posted

[quote name='magdus84']Dziękuję za zaproszenie Monika:) Na razie zapisuję, a o deklaracjach mogę dopiero w lipcu się wypowiedzieć - wiesz z jakiego powodu. Na razie daję 30 zł. Czekam na nr konta..... Niewiele z tego rozumiem, może w telegraficznym skrócie ktoś przedstawi całą historię w 1 poście? Franiusiu trzymaj się chłopaczku![/QUOTE]

Dziękuję kochana Magdo, że przybyłaś na wątek!
Wiem jaka teraz jesteś zabiegana! Ale ostatecznie to będzie jeden z najpiękniejszych dni w życiu...:loveu::loveu:
Zaraz pójdzie pw z "telegraficznym skrótem" ostatnich 16 miesięcy życia Frania.:loveu:

Posted

Franiu, przybiegłam do Ciebie na zaproszenie Moniki :loveu:

Jakie potrzeby ma Franio?
Nie wiem jak będzie z deklaracją u mnie, bo nie pracuję od grudnia... ale może chociaż bazarek uda mi się zrobić :)

Posted

Dziekuję za nr konta, pieniązki własnie przelałam.
Ciekawe, czy będą dziś jakieś wiadomosci z nowego miejsca Frania? Czekam niecierpliwie. Niezłe psinkę teraz czekają przygody i pewnie bardzo bedzie się dziwił temu, co go spotka.Ale wierzę, że tylko lepsze, niż miał do tej pory. Myślę, że jak już przyjedzie na docelowe miejsce, to trzeba będzie go zawieźć do weta, zdiagnozowac jego aktualny stan no i zaszczepić koniecznie oraz zabezpieczyć przeciw kleszczom. Trochę więc pieniazków będzie potrzebne i mam nadzieję, że znajdą się dla tej psinki, bo piękny jest i kochany. Trzymam kciuki wielkie!

Posted

[quote name='Agucha']Franiu, przybiegłam do Ciebie na zaproszenie Moniki :loveu:

Nie wiem jak będzie z deklaracją u mnie, bo nie pracuję od grudnia... ale może chociaż bazarek uda mi się zrobić :)[/QUOTE]O, a ja własnie pomysłałam o bazarku, ale nie napisałam, bo nie chcę sie wymądrzać. Sama bazarków robić nie umiem. Ale fajnie byłoby gdyby taki bazarek był, bo to zawsze pare groszy więcej dla psinki.

Posted

[quote name='Agucha']Franiu, przybiegłam do Ciebie na zaproszenie Moniki :loveu:

Nie wiem jak będzie z deklaracją u mnie, bo nie pracuję od grudnia... ale może chociaż bazarek uda mi się zrobić :)[/QUOTE]

Witaj Agucho kochana!:loveu: Czarodziejko, co znalazłaś Topikowi domek!:loveu:
Bazarek bardzo mile widziany! Nawet już pisała do mnie pw Hebanowa, że da rzeczy na bazarek.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Witaj Agucho kochana!:loveu: Czarodziejko, co znalazłaś Topikowi domek!:loveu:
Bazarek bardzo mile widziany! Nawet już pisała do mnie pw Hebanowa, że da rzeczy na bazarek.[/QUOTE]
No problemo!
Służę pomocą, muszę tylko ogarnąć się z moimi zakończonymi i trwającymi bazarami ;)

Moniś, co potrzebuje Franio? Może jakiś cegiełkowy fajny wymyślę.
Nie bardzo mam teraz czas na przekopywanie się przez cały wątek.

Posted

Nie chcę dręczyc Ajlii, bo są po podróży i pewnie teraz zajmują się psiakami, czekam spokojnie, ąż będą jakieś nowe obserwacje.
Zobaczymy, czy uda się namówić Frania na suchą karm z odrobina puszki, czy będzie jadł, bo w DT nie chciał suchej karmy ( jaką karmę wypróbowano - nie wiem).
Niezależnie od tego, zdaje mi się, że Frania trzeba troszkę "podnieść w szelkach". Proponuję rozważyć takie suplementy:
[URL="http://www.vetfood.pl/pl/oferta/dla_psa/Brainactiv_Balance/"]Brainaktiv Balance[/URL] Widziałam gdzieś promocję z rabatem przy zakupie 3 opakowań. Zaraz poszukam ceny.
[URL="http://www.zdro-vita.pl/pl/products/details/22766,solgar-celadrin-525-mg-60-kapsulek.html"]Celadrin[/URL]

Posted

[quote name='malibo57']Nie chcę dręczyc Ajlii, bo są po podróży i pewnie teraz zajmują się psiakami, czekam spokojnie, ąż będą jakieś nowe obserwacje.
Zobaczymy, czy uda się namówić Frania na suchą karm z odrobina puszki, czy będzie jadł, bo w DT nie chciał suchej karmy ( jaką karmę wypróbowano - nie wiem).
Niezależnie od tego, zdaje mi się, że Frania trzeba troszkę "podnieść w szelkach". Proponuję rozważyć takie suplementy:
[URL="http://www.vetfood.pl/pl/oferta/dla_psa/Brainactiv_Balance/"]Brainaktiv Balance[/URL] Widziałam gdzieś promocję z rabatem przy zakupie 3 opakowań. Zaraz poszukam ceny.
[URL="http://www.zdro-vita.pl/pl/products/details/22766,solgar-celadrin-525-mg-60-kapsulek.html"]Celadrin[/URL][/QUOTE]Jasne, jasne. Czekamy cierpliwie. Ale trochę się wystraszyłam tym "podniść w szelkach". Co to znaczy? Czy Franio rzeczywiście źle chodzi? Bo te łapki na ostatnich zdjęciach:(Czy to jakiś forumowy gryps?

Posted

[quote name='malibo57']Nie:) Chodzi o ogólną poprawę kondycji i uzupełnienie niedoborów. A szelki? Hm...niezły pomysł.[/QUOTE]Oj, uf! No tak, o tej konieczności poprawy kondycji, też od razu pomyślałam. Fundusze więc potrzebne na pewno będą niemałe. Dobrze, że z łapinkami nie jest źle.

Posted

Malibo kochana! :loveu::loveu:
Najserdeczniej dziękuję, że [COLOR=blue][B]dałaś FRANIOWI nową szansę[/B] [/COLOR]sponsorując Jego podróż oraz pobyt w Koluszkach do środy. :Rose::Rose:
I oczywiście znajdując Mu dobry hotelik. :Rose::Rose:

Masz rację - trzeba poprawić kondycję naszego staruszka, co już nawet nie ma zębów... ale ma [B]NAS[/B]!
Kochamy przecież te stare psiaki i ... "tego trzymać się trzeba!" :painting:

Posted

Z wrażenia to nie wiem nawet co teraz napisać:)

[B]Malibo57[/B] dzięki za organizację przenosin Frania:loveu::loveu::loveu:

[B]Moniko[/B] dzięki za podjęcie trudu poprowadzenia wątku i księgowania:loveu::loveu::loveu:

Posted

Kochani, właśnie rozmawiałam z Grzegorzem. Franio ma dziką chęć bycia zupełnie sprawnym psem:) Usiłował wyskakiwać z samochodu, jak za młodych lat - Grzegorz go w locie łapał.
Zęby starte do dziąseł.
Naraził się Bochnarowi, ale konflikt zażegnano.
Grzegorz opowiadał, że opiekunka Frania żegnała go ze łzami w oczach - powiem szczerze, że mnie to zbudowało.

Posted

[quote name='malibo57']Witam!
Franio podróżuje obecnie z Ajlii w kierunku Koluszek bez zbędnych perypetii.
Kilka dni temu skontaktowałam się z byłym DT Frania, informując, jako osoba upoważniona w umowie na DT do kontaktu, że zmieniamy miejsce pobytu Frania. Zgodnie z ustaleniami, dziś przed 13.00 Franio został odebrany przez Ajlii, wsiadł do samochodu bez problemu i sobie jedzie:)
Garść faktów. Franio nie ma książeczki zdrowia, nigdy nie został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i chorobom wirusowym. O ile istniało przeciwwskazanie medyczne do szczepienia rok temu, to raczej nie istnieje obecnie, a przynajmniej nie ma takiego przeciwwskazania na piśmie. Nie wiadomo, kiedy ostatnio widział Frania lekarz, pies nie otrzymał żadnych leków ani suplementów na drogę. Brak jakichkolwiek informacji, kiedy, jakie i czy w ogóle otrzymywał jakieś leki i suplementy.
Franio nie mieszkał w domu, lecz w kotłowni, ale nie przerażajcie się, nie było to straszne miejsce. Jasne, suche i ciepłe, ale nie był to dom. Niewątpliwie opiekunka Frania przywiązała się do niego przez te 16 miesięcy, co było widać przy pożegnaniu.
Tyle mogę powiedzieć na tę chwilę. Wieczorem dowiem się więcej i przekażę.
Franio zostanie u Ajlii do środy lub czwartku - koszty transportu i pobytu w Koluszkach biorę na siebie - a następnie zostanie odwieziony do Brzyścia, do pani Asi.[/QUOTE]
Długi ten wątek, ale czytam od początku i trochę już wiem, tzn wiem, choć nie rozumiem.Mam więc kilka pytań, pozwolicie, że je zadam.
Jak to się stało, że Franio mieszkał w kotłowni, skoro miał mieszkać w domu? Spora częśc jego zdjęc jest więc pozowana chyba, bo są robione w normalnym mieszkaniu. No, bo te na dworze, to na dworze, ale po co w takim razie był zabierany do mieszkania, skoro tam nie mieszkał? Doczytałam na razie do str. ok 60 i tak w sierpniu chyba, czytałam, że Franio coś niedomagał i miał robione badania, za które poszły pieniążki, ale nie widziałam skanu paragonu czy wyników. Czy jest możliwe w ogóle dotarcie do tych wyników z konca sierpnia? Wprawdzie to sporo czasu minęło, ale zawsze to coś. Mam nadzieję, że osoba, która miała te paragony czy wyniki ich nie wyrzuciła? BO na zdjęciach z tamtego okresu Franio wyglądał całkiem fajnie a ostatnie zdjęcia są rzeczywiście nieciekawe:(
A co z filmikiem? Czy osoba, która go nagrywała przesłała ten filmik zgodnie z obietnicą? Bo widziałam, że malibo57 podała swojego maila.
Kurcze!Kolejny wątek, kolejny pies, kolejna niepewnośc:( Straszny żal!

Posted

[quote name='kazik132'].
[B]Kurcze!Kolejny wątek, kolejny pies, kolejna niepewnośc:( Straszny żal[/B]![/QUOTE]
Masz rację kazik132 - strach wysłać kolejnego psa do ...kotłowni. A na te Twoje pytania powinna być odpowiedź osób, które zajmowały się psem.Tyle wątpliwości...
solidnie poczytałeś wątek.
Teraz taka ulga i radość, że Franciszek będzie/już jest bezpieczny, zadbany i spędzający swoje dni wieku dojrzałego w godziwych warunkach. Dziękuję wszystkim zaangażowanym w tę pomoc.
Spokojnej nocy.