TERESA BORCZ Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Mimo chronicznego braku czasu ostatnio podglądam zawsze wątek FRANIA z racji tego że był bardzo poważnym kandydatem do mojego bdt, tak by zaoszczędzone pieniążki na bytowaniu, wyżywieniu i transportach przeznaczyć na precyzyjne diagnozy w dobrej klinice i leczenie wyłącznie, niestety spodziewana adopcja się przeciąga i tak Franio trafił do hoteliku, na szczęście nowy hotelik dogo rodzinki nie budził wątpliwości/ Jestem tym bardziej zdziwiona wieloma zbędnymi słowami które padły pod adresem cioteczki sponsorki, która miała wszelkie prawo zadawania konkretnych i merytorycznych pytań, nie tylko z racji sponsoringu ale i kompetencji płynącej z zawodu, a co gorsza dziwnej atmosfery krytyki pod adresem Moniki z Katowic, jednej z ofiarniejszych, aktywnych zawsze, cioteczek cieszących się dużym zaufaniem większości dogomaniaków/ Ona prowadziła raczej wzorowo opiekę nad finansową stroną Franusiowego wątku, zdobywając dodatkowo wiekszość finansów poza deklaracjami i bazarkami i jeśli nieprzyjazna atmosfera zmusiła ją do rezygnacji z opieki finansowej nad FRANIEM to coś tu nie gra/ Mimo że wiele osób zna dobrze Monikę i jej zawsze czyste intencje, nikt nie stanął w jej obronie, / łatwo jest komuś zrobić przykrość i przejść nad tym do porządku dziennego/ to smutne bo przecież gross wątkowiczów wie że przyczyna poważna konfliktu tkwi poza ramami dogo wątku/ i cisza??? Bardzo dobra kandydaturą jest magdyska25, jej nick praktycznie nie schodzi z wątków i było prawdziwą przyjemnością zawsze współpracować z nią na wielu wątkach począwszy od GRUBCIA, równie jak Monika godna zaufania i ofiarna, nie sadzę by nie zajęła się wątkiem Frania równie ofiarnie jak Monika , bacząc na interesy FRANIA jak należy, a może uda się jej zdobyć sporo funduszy jak jej poprzedniczka/ Moi drodzy, pomagać też trzeba umieć a to co się tu podziało nie przysłużyło sie Franiowi ani hotelikowi, ani biorącym w tym wszystkim udział, może nieświadomie cioteczkom/ A propos woreczka Franiowego, jest sporo naturalnych środków wspomagających dietę w przypadkch żółciowo wątrobowych ale potrzebna jest konkretna diagnoza, co to jest to "coś" czy to jest oficjalna, zapłacona diagnoza weta? Muszę poczytać od początku bo czegoś chyba nie zrozumiałam/ Quote
magdyska25 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Dziękuję Tereso! Staram się pomagać jak mogę....tyle bid..........ostatnio do "naszego" schroniska przywieziono adoptowaną jako szczeniak sunię....po 10 latach od adopcji.....ludzie to potwory! Quote
Monika z Katowic Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ja też dziękuję Tereso za wiele miłych słów, skierowanych pod moim adresem.:loveu: I za pochwałę rzetelności Magdyski25 też pięknie dziękuję.:loveu: Przypominam, że czekamy jeszcze na głosy 10 Darczyńców Stałych Franusia.:loveu::loveu: Pragnę jednak oznaczyć już datę przekazania finansów i wątku Franusia w dobre i szlachetne ręce Magdyski25. Będzie to poranek dnia 1 września 2011 r. Nie możemy bowiem przeciągać spraw technicznych i organizacyjnych w nieskończoność. Magdysko25! Już dzisiaj serdecznie proszę Cię, byś od poniedziałku, czyli 29 sierpnia, zaczęła rozsyłać swoje konto do wszystkich Darczyńców Stałych. W pierwszym poście masz aktywne nicki - wystarczy kliknąć i już jesteś w profilu. :) Quote
magdyska25 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Oczywiście, jak już napisałam Tobie na PV ten termin jest odpowiedni- 1.09.2011. Jeśli oczywiście ktoś ma zastrzeżenia związane z moją osobą- proszę śmiało pisać :) i proszę o decyzje Stałych Darczyńców, którzy jeszcze nie wypowiadali się w tej kwestii. Od pon. 29.08.- zacznę wysyłać prywatne wiadomości do Stałych Deklarowiczów oraz wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć Franeczka jednorazową wpłatą. Quote
Monika z Katowic Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='magdyska25']Oczywiście, jak już napisałam Tobie na PV ten termin jest odpowiedni- 1.09.2011. Jeśli oczywiście ktoś ma zastrzeżenia związane z moją osobą- proszę śmiało pisać :) i proszę o decyzje Stałych Darczyńców, którzy jeszcze nie wypowiadali się w tej kwestii. Od pon. 29.08.- zacznę wysyłać prywatne wiadomości do Stałych Deklarowiczów oraz wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć Franeczka jednorazową wpłatą. Wspaniale - to ważne sprawy techniczno-organizacyjne mamy już ustalone. Wielki Dzień nastąpi dokładnie 1 września 2011 r. :) Prosimy serdecznie o głosowanie pozostałych dziesięciu Darczyńców. Quote
ranias Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Pozdrawiam wszystkie dobre duszyczki wspierające Frania, zresztą jestem przekonana,że na dogomanii tylko takie można spotkać.Jeżeli czasem czegoś nie rozumiem, to widocznie nie tylko misie mają małe rozumki.....Najważniejszy jest Franio.Magdyska25 jako nowy skarbnik Franusia- dlaczego nie, jestem za. Quote
magdyska25 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Ranias- dziękuję za zaufanie :) a tymczasem żegnam się (chyba) na cały weekend- jadę do swojego weekendowego, cichego zakątka aby naładować się na kolejny, pracowity tydzień. Quote
KrystynaS Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Franio lubi kąpiele, a zwłaszcza polewanie wodą :loveu: Mój Boże żeby tak moja psica lubiła kąpiele jak Franio. Właśnie dziś miałyśmy kąpiel. Męka dla niej, męka dla mnie, a zrobić to od czasu do czasu trzeba. A potem trzeba uczesać długie, gęste i grube futro. O sprzątaniu zachlapanej łazienki nie wspomnę, tudzież dwóch pokoi po których biega jak szalona również. Czemu ja nie mam i nie miałam nigdy psa, który lubił by się kapać. Quote
Monika z Katowic Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Ciekawe, co dzisiaj robi w tym upale Franuś - nasze kochane i stareńkie słoneczko?:loveu::loveu::loveu: Quote
KrystynaS Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Stare Słoneczko :loveu: już śpi po upalnym dniu. Quote
Monika z Katowic Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Dzisiaj pewno nasz Franuś też wypoczywa (dobrze, że już kończą się te męczące upały)... Quote
KrystynaS Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Oj coś mało Franio ma ostatnio wizyt. :sad: Ale my Moniko jesteśmy u naszego staruszka. :lol: Quote
magdus84 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 KrystynaS napisał(a):Oj coś mało Franio ma ostatnio wizyt. :sad: Ale my Moniko jesteśmy u naszego staruszka. :lol: Odwiedzamy codziennie, tylko czekamy na wieści z hoteliku:) Quote
EVA2406 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Franulku, pewnie już śpisz, to tylko cichutko szepnę Ci do uszka: kolorowych snów w swoim szczęśliwym domku :sleep2: Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 magdus84 napisał(a):Odwiedzamy codziennie, tylko czekamy na wieści z hoteliku:) Zgadza się - wszyscy czekamy na nowe info o Franulku. :) Quote
ajlii Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Franio zniósł bardzo dobrze te dwa naprawdę gorące dni. Wszystkie sprawy - jedzenie, spacery - załatwialiśmy przed falą gorąca, więc później psiaki tylko sobie leżały w domu albo na dworze w cieniu. Ładnie też jadł, choć właśnie bardzo wcześnie rano albo późno wieczorem. Energii jak zwykle dużo i gdyby mu pozwolić to by w najgorszy żar zasuwał po ogrodzie. Wczoraj odwiedziła nas Dolly2, której to dalmatynka tak zawróciła Franiowi w głowie. Mamy ładną sesję zdjęciową, Franio też załapał się na kilka fotek. Wrzucę je do albumu wieczorem o ile transfer pozwoli. Quote
magdyska25 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 No proszę, Frankowi nawet żar nie przeszkodzi w wędrówkach po ogrodzie :) Właśnie dzwoniła do mnie mama, że w głównej poczcie jest do odbioru wielka paczka- pewnie rzeczy dla Franeczka na bazarek. Odbiorę ją jutro bo dzisiaj już przed 20 nie zdążę. Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 magdyska25 napisał(a): Właśnie dzwoniła do mnie mama, że w głównej poczcie jest do odbioru wielka paczka- pewnie rzeczy dla Franeczka na bazarek. Odbiorę ją jutro bo dzisiaj już przed 20 nie zdążę. Magdysko kochana! Idą do Ciebie dwie duże paczki i dwie małe paczuszki. :) I jeszcze dwie duże czekają w kolejce na wysyłkę. Na moje konto wpłynęło 10 zł od KarolinyB. :) Bardzo dziękuję!:loveu: STAN KONTA FRANUSIA na dzisiaj: 1358 zł 38 gr. Na poczcie odebrałam też małą paczkę na franiowy bazar od Pani Patrycji P. z Facebooka. Serdecznie dziękuję!:loveu: Oczywiście pozostałe dary rzeczowe z FB zostaną wysłane do Magdyski25. Quote
KrystynaS Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 No proszę my padamy z upału, a Franio w najlepsze biega po ogrodzie gdy żar leje się z nieba. Z bardzo porządnego materiału ten nasz Franeczek. :loveu: Quote
Cassi_ Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 witaj Franusiu kochany :) jak tam się dziś miewasz :) Quote
ajlii Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Niedzielna sesja Dolly2 - https://picasaweb.google.com/106740573589182334352/SesjaDolly228082011?authuser=0&feat=directlink Quote
magdyska25 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Od dzisiaj zacznę wysyłać PV z moim nr konta. Franio ma chyba mnóstwo siły do spacerowania bo ciągle w ruchu jest. Czy nie ma coraz bardziej przekrzywionej główki? Quote
Monika z Katowic Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Magdysko25 kochana! Wysyłaj swoje konto koniecznie! Ja już je mam. :) Czy 4 paczki z darami na franusiowy bazar już dotarły do Ciebie? Quote
Wadercia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 magdyska25 napisał(a):Ale w razie czego i do Ciebie wyślę ;) Niestety, awizo mama wczoraj dostała od listonosza bo uwaga! paczka była za duża i on takich nie nosi....., heh....więc zaraz lecę odebrać... tez kiedys takei cos uslyszalam. Poszlam na poczte i zapytalam kierownika czy to prawda.... Okazalo sie ze od duzycz paczek jest samochod takze musza Ci przywiezc. :) Quote
Recommended Posts