malibo57 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Bico, Gonia - dziękuję Wam z całego serca! Chce się wstawać rano, jak człowiek przeczyta, że kogoś obchodzimy, kiedy wołamy o pomoc, a nie tylko wtedy, kiedy tej pomocy udzielamy. Kochane jesteście dziewczyny! Dziękuję za wsparcie. My potrzebujemy też pomocy w transporcie, bo mamy do dyspozycji jeden prywatny samochód, w wizytach, w byciu z nami i naszymi psiakami. Zaglądajcie do nas - to już dużo, same wiecie:) Asiu kochana, jesteś niezawodna, jak zwykle:loveu: Quote
bico Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 jak dla mnie NERO to bardzo dobrze działająca fundacja i warto Wam pomagać, bo widać efekty Waszej pracy i tej pomocy:) Quote
malibo57 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wrócę jeszcze na chwile do apelu Luki. Niestety, tak to wygląda, ze różnymi kanałami dostajemy prośby o pomoc dla zwierzaków. Dostajemy i nie śpimy po nocach. Bo nasze możliwości na dziś się skończyły. O pomoc dla ONka z Konstancina musiałam prosić Dogomanię, bo nie jesteśmy w stanie udźwignąć następnego psa w hotelu. Nie sami, z własnych, umówmy się, prywatnych środków. Zadziwia sposób myślenia artykułowany przez niektórych: "przecież DOSTAJECIE tyle pieniędzy"[IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/new_Eyecrazy.gif[/IMG] Na pytanie:"od kogo? Od Pani/Pana?", pada odpowiedź, nie, nie ode mnie, ale od innych. I tyle. Niewiele dostajemy, ułamek kosztów w formie zwrotu np za sterylizację konkretnego psa. I za to dziękujemy, i wszystkim darczyńcom jesteśmy wdzięczne ogromnie Ale bywa (najczęsciej), że przyjeżdża "nocny desant" pod bramę, padają obietnice pomocy w formie karmy, koców, bud, udziału w kosztach leczenia, szukania domu dla psa....I na tym się kończy. Radzimy sobie jakoś, ale jak długo? Czasami pies jest trudny, agresywny, wycofany, nie nadaje się do szybkiej adopcji - zostajemy z tym same. Fundacja Nero nie odmawia pomocy? Cieszy mnie ta dobra opinia. Ale co sie rozpeta, jak raz odmówi? Wszyscy wiemy. Quote
ivette3 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='luka1'][FONT=Tahoma]............ [B][FONT=Tahoma]Ciotki i wujkowie proszę w imieniu zwierzaków - pomóżcie nam je ratować, bez Waszej pomocy nasza praca będzie musiała się skończyć.[/FONT][/B] [B][SIZE=3][FONT=Calibri]Proszę, nie zostawiajcie nas z tym problemem samych. Proszę nie w swoim imieniu lecz Falka, Lulu, Burego, Darka i wszystkich tych par oczu, które z wdzięcznością i ufnością patrzą na ludzi, którzy wreszcie pozwalają im spokojnie zasnąć. PROSZĘ[/FONT][/SIZE][/B][/QUOTE] ....Święta to magiczny czas....oby okazał się czarodziejsko dobry dla tych wszystkich biedulek w potrzebie :( Quote
Inez de Villaro Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Gdyby potrzebny był tekst do ogłoszeń, to moge pomóc...nietety finansowo jestem od wieków pod kreską i z trudem wywiązuję się z podjetych zobowiązań, więc na nowe mnie nie stać :( Quote
malibo57 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Witaj:) Bądź z nami. Tekst bedzie potrzebny za jakis tydzień - poprosimy:) Quote
gonia66 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 NO i co ty napisać???WAszy swiadectwem są Nasze psy....bo wszystkie te psie bidy sa Nasze....i wiem, ze jak teraz jednemu odmowicie pomocy- bedzie tragedia na cakly kraj...ale kurcze...nawet nie wiem jak mam pomoc w takiej sytuacji????to jest straszna świadomosc, ze w studni widac cale juz dno...a wolania nie ubywa a przybywa..:( Quote
malibo57 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Goniu kochana, powtarzam sobie codziennie, jak mantrę: Nie próbuj naprawiać świata, bo załamiesz się pod tą wizją. Rób swoje, ratuj te, które widzisz, pomóż temu, co za Twoją furtką. I nie myśl o tym, że to nie ma sensu, bo to kropla w morzu. Przeciwnie - to ma głęboki sens. Myślę, że jest nas coraz więcej - kropla drąży skałę. Quote
luka1 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 niech kazdy zrobi tyle ile może - zawsze to więcej niż nie robienie niczego Quote
basia0607 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mnie często dopada syndrom niemocy, ciężko jest żyć wiedząc, że tysiące zwierząt żyje na granicy egzystencji., umierają w ciszy , schowane przed światem, nieme, niczemu niewinne. Nieraz mam ochotę pieprznąć to wszystko i niczego nie widzieć. Wszystko to jednak przechodzi ,gdy dostaje się sygnał o zwierzęciu w potrzebie. Nie da się żyć inaczej niż w służbie bezdomniakom. Za mocno to tkwi w człowieku ! Wczoraj wyrzucili do śmietnika szczeniaka,zamarzł, nie zdążyliśmy. Quote
Igiełka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Co oni byli ślepi co za znieczulica. Mała Lulu jest taka fajna i miała szczęście że na ten czas widziała to zdarzenie dobra dusza.Co by było gdyby jej nie było wolę nie myśleć. Zasługuje na dom tak jak wszystkie psiaki a może nawet bardziej biedna tyle przeszła. Quote
Hala Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mam nadzieję, że mała Lulu znajdzie dobry domek. Pozdrawiam Quote
Kamila_s Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 jak bedzie tekst ..moge pomoc z ogloszeniami:) Quote
Ziutka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='Kamila_s']jak bedzie tekst ..moge pomoc z ogloszeniami:)[/QUOTE] Dziękuje Kamilko, że zajrzałaś :) Quote
bico Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='basia0607']Mnie często dopada syndrom niemocy, ciężko jest żyć wiedząc, że tysiące zwierząt żyje na granicy egzystencji., umierają w ciszy , schowane przed światem, nieme, niczemu niewinne. Nieraz mam ochotę pieprznąć to wszystko i niczego nie widzieć. Wszystko to jednak przechodzi ,gdy dostaje się sygnał o zwierzęciu w potrzebie. Nie da się żyć inaczej niż w służbie bezdomniakom. Za mocno to tkwi w człowieku ! Wczoraj wyrzucili do śmietnika szczeniaka,zamarzł, nie zdążyliśmy.[/QUOTE] rozumiem o czym piszesz... ...i nie rozumiem jak można wywalić żywą bezbronna istotę na takim mróz, do śmietnika...brak słów...:( zrobiłam przelew, powinien być jutro, ale to tylko kropla w morzu potrzeb:roll: Quote
Jasza Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Zaglądamy do rudej dziewczynki. Jak się ma? Quote
ivette3 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Zdrówka sunieczko i szybkiego cudownego domku :) Quote
Ziutka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 [quote name='Jasza'] Jak się ma?[/QUOTE] Narazie Lulu dostaje antybiotyk i ma robione opatrunki żelowe. W środę jedziemy z małą do dr. Olkowskiego na ogólny "przegląd" Lulu i wtedy napiszemy jakie jest konieczne dalsze leczenie. Quote
ivette3 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 [quote name='Inez de Villaro']Trzymamy mocno kciuki!!!![/QUOTE] trzymamy,trzymamy :) i hop sunia do góry Quote
malagos Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 a ja dopiero tutaj zajrzałam, to ta sunia, o której mi z płaczem opowiadała Asia, naoczny świadek tej krwawej jatki...:( Dzwoniła do mnie i zgodziłam sie wziać stamtąd inna maleńką psiczkę, ale ta nie dawała mi spac po nocach. Straszny wyrzut sumienia, ale dysponuję tylko budką i kojcem, nie mogłaby do mnie trafić. W głowę zachodziłam, gdzie ona trafi po Lublinie. A tu ją znalazłam, biedaczynkę. Quote
luka1 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 [quote name='malagos']a ja dopiero tutaj zajrzałam, to ta sunia, o której mi z płaczem opowiadała Asia, naoczny świadek tej krwawej jatki...:( Dzwoniła do mnie i zgodziłam sie wziać stamtąd inna maleńką psiczkę, ale ta nie dawała mi spac po nocach. Straszny wyrzut sumienia, ale dysponuję tylko budką i kojcem, nie mogłaby do mnie trafić. W głowę zachodziłam, gdzie ona trafi po Lublinie. A tu ją znalazłam, biedaczynkę.[/QUOTE] Lulu jest pod dobrą opieką i już jej nic nie grozi, jeśli możesz rozsyłaj watek wśród znajomych. Może ktoś pomoże nam opłacać jej pobyt w hotelu i leczeniu. Teraz bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego. Quote
_Mona Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Jestem i ja , zaznaczam wątek. Jestem w szoku, jak to przeczytałam, że pracownicy schroniska nie reagują na takie sytuacje. Quote
Recommended Posts