Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
zdjęcie koleś dodał do galerii aż we wrześniu a najstarsze komentarze do zdjęcia są z dnia wczorajszego więc myśle że to ludzie z dogo te zdjęcia komentują,może by tak się ktoś przyznał do błędu że z tymi wyzwiskami na dziecko przecholował?

myślę, że tego już nie ma co rozstrząsać, nie po to powstał ten wątek...

Posted

Fajne są następne, na których dzidziuś żłopie piwko z puszki.
Jak nie TOZ, to może Policję mu nasłać za podawanie alkoholu dziecku ??

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
zdjęcie koleś dodał do galerii aż we wrześniu a najstarsze komentarze do zdjęcia są z dnia wczorajszego więc myśle że to ludzie z dogo te zdjęcia komentują,może by tak się ktoś przyznał do błędu że z tymi wyzwiskami na dziecko przecholował?

Komentarze zaczęły się pewnie pojawiać po pojawieniu się watku z linkiem na dogo.. wg mnie dziecko w tej ytuacji nie zawiniło, a rodzice i jak już ktoś chce koniecznie wyzywać to tylko i wyłącznie opiekunów dzieciaka.

Ktoś też pisał o napisanie PW do gościa o zdjęcia szczeniaka. Przecież może dać nieaktualne albo powiedzieć, że to nie nasza sprawa czy coś. Nie wiem czy by to przeszło. Trzeba już zacząć działać..

Posted

Rozmawiałam już z policją Bytomską.Zer względu,na późną godzinę mam zadzwonić jutro rano i sprawa zostanie podjęta.
Powiadamiam również media.Nie można tego tak zostawić.Przede wszystkim trzeba sprawdzić co z psiną.
Sprawę będe monitorować.

Posted

agabytom napisał(a):
Rozmawiałam już z policją Bytomską.Zer względu,na późną godzinę mam zadzwonić jutro rano i sprawa zostanie podjęta.
Powiadamiam również media.Nie można tego tak zostawić.Przede wszystkim trzeba sprawdzić co z psiną.
Sprawę będe monitorować.

W końcu ktoś sensowny, dziękuję!

Posted

agabytom napisał(a):
Sprawę będe monitorować.

dzięki, że już jesteś ;)

Posted

Teraz dopiero widziałam zdjęcie. Co prawda nie znam zbytnio takich małych dzieci bo mam mało z nimi do czynienia(praktycznie wcale) ale wydaje mi sie że to dziecko nawet nie wie co sie dieje i że to tos kto robi zdjęcie rzucił psiaka.W ogóle dziecko nie dało by rady nim żucić jest poprostu zbyt małe

Posted

Nie ma najmniejszego znaczenia, czy dziecko rzuciło szczeniakiem, czy zrobił to ktoś inny.
Nie ma znaczenia, czy podniosło za skórę z ziemi, czy ktoś mu go włożył w ręce na potrzeby zdjęcia.

Znaczenie ma postawa rodziców, którzy nie tylko dają przyzwolenie na patologiczne zachowania względem zwierzęcia, ale prawdopodobnie sami je inicjują. A nawet, jeśli tak nie jest i dziecko samo wymyśliło zabawę szczeniakiem, to tylko i wyłącznie po ich stronie leży wina, że natychmiast jej nie przerwali.

Nie tylko nie zareagowali na zachowanie dziecka, ale jeszcze najwyraźniej uznali je za zabawne, zrobili zdjęcia, pochwalili się "zabawnymi fotkami" na NK. Przejrzyjcie dobrze galerie - dziecko jest także fotografowane z puszką piwa, a komentarz brzmi "wie co dobre".

Dziecko nie jest niczemu winne. Po dziecięcemu poznaje świat. Ugniata, rzuca, podnosi. To normalne. Nienormalne jest to, że zamiast pluszaków, czy klocków, dostaje do rąk żywego psa i puszkę po piwie. Rodzice zamiast nauczyć, jak obchodzić się z delikatnym szczeniakiem, nakierowują dziecko na przemoc wobec zwierzęcia, na zadawanie bólu i sprawianie dyskomfortu, bo tak jest według nich zabawniej. Swoim zainteresowaniem i akceptacją gratyfikują najbardziej nieporządane zachowania. To jest przerażające.

Posted

agabytom napisał(a):
Sprawę będe monitorować.

Możesz napisać, jak sprawa się rozwija?
Może być na PW.