figa33 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 ech ,żeby tak Heniuś jeszcze do Metra mógł wskoczyć.... Quote
mru Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Madallena napisał(a): A moze przywiezcie go do niej, obstawiam, ze juz go nie odda ;> :P:P Ty, to jest myśl.... Quote
mru Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 z metrem teraz już bardzo ciężko :( kiedyś było w cafeanimal o wiele mniej psów teraz jest ich strasznie dużo mala szansa, że wydrukują moje psy z wczoraj popołudniu - wieczorem były już dawno na 2 stronie... ale też wiem, że ludzie przeglądają sam portal :) Quote
mru Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 dziś w metrze jest Rudolf i nikt o niego nie pyta... :(:(:( kur** mać! Quote
malawaszka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Madallena napisał(a):niech go lepiej malawaszka nie widzi na zywo. Mlosc MUROWANA! Wiem, bo widzialam :) A moze przywiezcie go do niej, obstawiam, ze juz go nie odda ;> :P:P tylko uważajcie, żebyście się nie spotkały z agamiką i AMIGĄ jak mi przywiozą Broka bo mogą się chłopaki nie pokochać ;) ale ja kocham ich obu :( tyko co z tego... ehhhh.... do bani dziś dzień więc lepiej nie będę smucić... :( Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 teraz to już nawet na allegro Hen nie ma powodzenia... Quote
Kociabanda2 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Kurde... męczę te ogłoszenia (m.in. Henowi) i DUPA BLADA. Wczoraj zrobiłam mu kolejnych 5 ogłoszeń... i NIC?? ani zapytania??:placz::placz: Ja się pochlastam normalnie... :wallbash: Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 założę się, że jakby on widziałm to już bym miała o niego pytania dawno a teraz? z takimi zdjęciami to na konkurs może iść tylko co z tego :/ a to w ogóle nie ma różnicy czy on widzi czy nie można nie zauważyć, że on nie widzi! matko no! ludzie! na allegro był niemal cyrkową atrakcją a teraz każdy już go widział i Hena popularność spadła Quote
Kociabanda2 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Mru... ja myślę, że z ogłoszeniami Hena to my coś nie tak robimy. Po pierwsze one chyba są za długie... a po drugie to coś mi się zdaje, że my w nich za bardzo przekonujemy odbiorcę, że ślepota to nic. Może przekonujemy tak mocno, że dochodzimy do odwrotnego efektu i ktoś kto to czyta myśli sobie - skoro to nic takiego i żaden problem to, czemu te kobity tak się na ten temat rozwodzą... Myślę, że to wszystko trzeba ludziom tłumaczyć jak już zobaczą Hena i się w nim zakochają :) a w ogłoszeniu ograniczyć się jedynie do informacji o jego ślepocie i linku do tej strony, na której można to wszystko wyczytać. Jak uważasz??? Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 myślałam o tym, co piszesz ale dom musi być też siadomy, nie? wiesz, można się zakochać a potem oddać psa - ludzie nie mają z tym problemu a Hen jest dominujący. jak dzieciak na niego wsiądzie to nie ręczę za reakcję nawet u psa ze zdrowymi zmysłami to duży pies i nie lubi, jak się robi przy nim robi coś, czego on nie chce już sama nie wiem Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 z Henem trzeba stanowczo, po męsku - tego też nie piszę w ogłoszeniach - dopiero to by odstraszyło ludzi :eviltong: dla mnie to normalne, ale ludzie tak się ze sobą pieszczą, że nie wiem... ostatnio Hen w zabawie ze mną tak się nakręcił, że zaczął na mnie warczeć i włazić MI to nie przeszkadza, JA się go nie boję, w ogole o tym nie myślę JA wiem, że Hen ma mało ruchu, lubi nas i chce się wyszaleć jak wychodzimy a że nie zwykł się bawić z człowiekiem, robią się z tego przepychanki :eviltong: nie chce potem mieć telefonu, że "pani pies mnie ugryzł, proszę go zabrać" Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 eh, trzeba jakoś zmienić ten tekst, ale nie wiem jak dokładnie... :( co do allegro - tekst może być długi co do innnych ogłoszeń - spokojnie można go skrócić Quote
Kociabanda2 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 No to wszystko prawda co piszesz... ech sama już nie wiem jak pisać te ogłoszenia :( Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 ja też, już nie wiem :( bo Ty masz rację to tak brzmi, że ja przekonuję, że to nic = to musi być COŚ :( matko, no nie wiem co myślą inni? można przecież spróbować następne allegro i dalsze ogłoszenia zrobić inne dać mniej info o tej ślepocie, napisać, że Hen jest konkretnym psem dla konkretnej stabilnej emocjonalnie osoby! tak jest - jemu te zachowania w dobrym domu miną, na pewno gdyby miał DT to już by minęły :/ ale nie ma i nie zanosi się... Quote
Kociabanda2 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 a może w ten sposób: Piękny, niewidomy sznaucer olbrzym szuka człowieka na zawsze... Pojawił się nagle mglistą nocą na środku ulicy pośród białych oparów. Hen wyglądał, jakby czekał na śmierć - zrezygnowany i otumaniony nie chciał zejść na pobocze. Nie wziął się znikąd. Gdzieś na świecie, być może bardzo niedaleko - jest człowiek odpowiedzialny za cierpienie i długą tułaczkę tego psa. Tamtej mglistej nocy Hen został potrącony przez samochód na naszych oczach - zawył przeraźliwie i byliśmy pewni, że to już koniec, ale to był dopiero początek. Henowi nic poważnego się nie stało :) został opatrzony i zamieszkał w psim hotelu pod Warszawą, gdzie w boksie wśród innych psów CZEKA NA PRAWDZIWY DOM! Hen to bardzo przyjacielski pies :) Taki kochany duży misiek. Ma około 5 lat. Osoby, które zna rozpoznaje bez problemu po głosie. Kocha zresztą wszystkich ludzi :) Jest bardzo pocieszny, kontaktowy i ufny. Nie ma z nim problemów u weterynarza, w samochodzie itp. :) Akceptuje suki. Jest trochę dominujący, więc pewnie nie dogadałby się z drugim samcem. Hen nie widzi, ale to nie jest dla niego duży problem. Świetnie sobie radzi i nie wymaga szczególnej opieki, a jedynie zaznajomienia się z kilkoma prostymi zasadami. Kilka słów o niewidomych psach znajdziesz na stronie: zwierzak-w-domu.info Hen jest spory :) dlatego na pewno chętnie zamieszkałby w domu z ogródkiem. Przeszkodą może być dla niego zbyt duża ilość schodów - z paroma schodami Hen radzi sobie świetnie (szczególnie na terenie, który zna). Można go odwiedzić, poznać, pomiziać, pójść z nim na spacer :) wystarczy się z nami umówić. Jeśli podoba Wam się Hen i macie warunki, żeby się nim zaopiekować zadzwońcie lub napiszcie :) Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Hen jest wykastrowany. !! Pies ma kontakt ze szkoleniowcem - jeśli jesteście z Warszawy lub okolic możecie liczyć na fachową pomoc po adopcji !! Kontakt do nas: 604 129 008 Magda 509 075 051 Paweł lub [email protected] Quote
mru Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 hmm myślę, że tak jest dobrze :) nawet bardzo jest optymistycznie i informujemy o wszystkim. Quote
Kociabanda2 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 :) no to się cieszę :) To nowe ogłoszenia będę takie robić :) Miejmy nadzieję, że się telefon rozdzwoni :D Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 bardzo fajny nowy tekst - też ukradnę do allegro i zapraszam na wątek kolejnego sznupcia http://www.dogomania.pl/threads/178739-Sznaucerek-mini-przeraA-ony-Dropsik-w-DT-potrzebujemy-kombinezon Quote
_Pixia_ Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z góry przepraszam za offa ale zapraszam na wątek kociaka, który doświadczył bardzo wiele złego. Jednak po mimo tego wszystkiego nadal chce żyć. Pomóż sfinansować jego leczenie. Dziękuję Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Henryczku mój kochany mam nadzieję, że nie marzniesz w tej wichurze okropnej... mru tak czytałam jak pisałaś, że on się czasem nakręci i skacze i warczy - co wtedy robisz? Quote
mru Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 nie jestem pewna, czy warczał, ale napiął się caly i chciał włazić na mnie (nawet nie kopulować, tylko po prostu opierał się na mnie;)) no to wtedy go zrzucam, klepię dość mocno, po męsku po karku :) stanowczo i to tyle, nic więcej nie musiałam robić Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 dzięki :lol: pytałam bo byłam ciekawa czy ja dobrze postępowałam w takich sytuacjach - okazuje się ze tak :evil_lol: Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 kolejny sznupek mini - u Zerduszka na tymczasie: http://www.dogomania.pl/threads/178839-Sznaucer-mini-cudo-jakich-maA-o-czeka-na-najlepszy-DS?p=13995891&viewfull=1#post13995891 Quote
Kociabanda2 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 kurcze :/ W którym poście były te filmiki ze spaceru z Henem??? Do niektórych ogłoszeń można dodawać filmy, a mi się niestety plik z filmikiem rozwalił :( i teraz nie mogę znaleźć właściwego postu :( Quote
Recommended Posts