Jump to content
Dogomania

Hen nie widzi... potrzeby się martwić, bo... ma dom! :)

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z metrem teraz już bardzo ciężko :( kiedyś było w cafeanimal o wiele mniej psów
teraz jest ich strasznie dużo

mala szansa, że wydrukują

moje psy z wczoraj popołudniu - wieczorem były już dawno na 2 stronie...

ale też wiem, że ludzie przeglądają sam portal :)

Posted

Madallena napisał(a):
niech go lepiej malawaszka nie widzi na zywo. Mlosc MUROWANA! Wiem, bo widzialam :)

A moze przywiezcie go do niej, obstawiam, ze juz go nie odda ;> :P:P

tylko uważajcie, żebyście się nie spotkały z agamiką i AMIGĄ jak mi przywiozą Broka bo mogą się chłopaki nie pokochać ;) ale ja kocham ich obu :( tyko co z tego... ehhhh.... do bani dziś dzień więc lepiej nie będę smucić... :(

Posted

założę się, że jakby on widziałm to już bym miała o niego pytania dawno

a teraz? z takimi zdjęciami to na konkurs może iść

tylko co z tego :/

a to w ogóle nie ma różnicy czy on widzi czy nie
można nie zauważyć, że on nie widzi! matko no! ludzie!

na allegro był niemal cyrkową atrakcją
a teraz każdy już go widział i Hena popularność spadła

Posted

Mru... ja myślę, że z ogłoszeniami Hena to my coś nie tak robimy. Po pierwsze one chyba są za długie... a po drugie to coś mi się zdaje, że my w nich za bardzo przekonujemy odbiorcę, że ślepota to nic. Może przekonujemy tak mocno, że dochodzimy do odwrotnego efektu i ktoś kto to czyta myśli sobie - skoro to nic takiego i żaden problem to, czemu te kobity tak się na ten temat rozwodzą... Myślę, że to wszystko trzeba ludziom tłumaczyć jak już zobaczą Hena i się w nim zakochają :) a w ogłoszeniu ograniczyć się jedynie do informacji o jego ślepocie i linku do tej strony, na której można to wszystko wyczytać. Jak uważasz???

Posted

myślałam o tym, co piszesz

ale dom musi być też siadomy, nie?

wiesz, można się zakochać a potem oddać psa - ludzie nie mają z tym problemu

a Hen jest dominujący. jak dzieciak na niego wsiądzie to nie ręczę za reakcję
nawet u psa ze zdrowymi zmysłami

to duży pies i nie lubi, jak się robi przy nim robi coś, czego on nie chce

już sama nie wiem

Posted

z Henem trzeba stanowczo, po męsku - tego też nie piszę w ogłoszeniach - dopiero to by odstraszyło ludzi :eviltong:

dla mnie to normalne, ale ludzie tak się ze sobą pieszczą, że nie wiem...

ostatnio Hen w zabawie ze mną tak się nakręcił, że zaczął na mnie warczeć i włazić

MI to nie przeszkadza, JA się go nie boję, w ogole o tym nie myślę
JA wiem, że Hen ma mało ruchu, lubi nas i chce się wyszaleć jak wychodzimy
a że nie zwykł się bawić z człowiekiem, robią się z tego przepychanki :eviltong:

nie chce potem mieć telefonu, że "pani pies mnie ugryzł, proszę go zabrać"

Posted

eh, trzeba jakoś zmienić ten tekst, ale nie wiem jak dokładnie... :(

co do allegro - tekst może być długi
co do innnych ogłoszeń - spokojnie można go skrócić

Posted

ja też, już nie wiem :( bo Ty masz rację
to tak brzmi, że ja przekonuję, że to nic = to musi być COŚ :(

matko, no nie wiem
co myślą inni?

można przecież spróbować następne allegro i dalsze ogłoszenia zrobić inne
dać mniej info o tej ślepocie, napisać, że Hen jest konkretnym psem dla konkretnej stabilnej emocjonalnie osoby!
tak jest - jemu te zachowania w dobrym domu miną, na pewno

gdyby miał DT to już by minęły :/ ale nie ma i nie zanosi się...

Posted

a może w ten sposób:

Piękny, niewidomy sznaucer olbrzym szuka człowieka na zawsze...

Pojawił się nagle mglistą nocą na środku ulicy pośród białych oparów. Hen wyglądał, jakby czekał na śmierć - zrezygnowany i otumaniony nie chciał zejść na pobocze. Nie wziął się znikąd. Gdzieś na świecie, być może bardzo niedaleko - jest człowiek odpowiedzialny za cierpienie i długą tułaczkę tego psa.

Tamtej mglistej nocy Hen został potrącony przez samochód na naszych oczach - zawył przeraźliwie i byliśmy pewni, że to już koniec, ale to był dopiero początek. Henowi nic poważnego się nie stało :) został opatrzony i zamieszkał w psim hotelu pod Warszawą, gdzie w boksie wśród innych psów CZEKA NA PRAWDZIWY DOM!

Hen to bardzo przyjacielski pies :) Taki kochany duży misiek. Ma około 5 lat. Osoby, które zna rozpoznaje bez problemu po głosie. Kocha zresztą wszystkich ludzi :) Jest bardzo pocieszny, kontaktowy i ufny. Nie ma z nim problemów u weterynarza, w samochodzie itp. :) Akceptuje suki. Jest trochę dominujący, więc pewnie nie dogadałby się z drugim samcem.

Hen nie widzi, ale to nie jest dla niego duży problem. Świetnie sobie radzi i nie wymaga szczególnej opieki, a jedynie zaznajomienia się z kilkoma prostymi zasadami.

Kilka słów o niewidomych psach znajdziesz na stronie: zwierzak-w-domu.info

Hen jest spory :) dlatego na pewno chętnie zamieszkałby w domu z ogródkiem. Przeszkodą może być dla niego zbyt duża ilość schodów - z paroma schodami Hen radzi sobie świetnie (szczególnie na terenie, który zna).

Można go odwiedzić, poznać, pomiziać, pójść z nim na spacer :) wystarczy się z nami umówić.

Jeśli podoba Wam się Hen i macie warunki, żeby się nim zaopiekować zadzwońcie lub napiszcie :)

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Hen jest wykastrowany.

!! Pies ma kontakt ze szkoleniowcem - jeśli jesteście z Warszawy lub okolic możecie liczyć na fachową pomoc po adopcji !!

Kontakt do nas:
604 129 008
Magda
509 075 051
Paweł
lub [email protected]

Posted

nie jestem pewna, czy warczał, ale napiął się caly i chciał włazić na mnie (nawet nie kopulować, tylko po prostu opierał się na mnie;))

no to wtedy go zrzucam, klepię dość mocno, po męsku po karku :) stanowczo
i to tyle, nic więcej nie musiałam robić

Posted

kurcze :/ W którym poście były te filmiki ze spaceru z Henem??? Do niektórych ogłoszeń można dodawać filmy, a mi się niestety plik z filmikiem rozwalił :( i teraz nie mogę znaleźć właściwego postu :(