LILUtosi Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Na moim koncie w tym tygodniu jedna wpłata 04.10. dla Lenki od dorota1 - 20zł Quote
obraczus87 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Javena']Poniewaz jedej z moich deklarowiczów,Opalis odszedł za T.M.:( dołozę Lence 5 zł ,czyli razem 15 miesięcznie.[/QUOTE] Przykro mi........ Quote
Ewanka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Lenusia tradycyjnie wita o poranku :loveu: Szalonym zabawom z Molly nie ma końca, rozrabiają razem, Lena też przecież młodziutka, ma dopiero 2 latka i jest bardzo chętna do skoków, fikołków i przekomarzania się z Molly. Obie pokazują przy tym białe ząbki łącznie z migdałkami :D ... można robić przegląd stomatologiczny ;) Wczoraj byli u nas goście i Lena, zanim weszła do pokoju, już od progu, powiedziała im co o nich myśli :evil_lol: ... trochę to trwało, ale potem uznała, że już ich porządnie ustawiła i usiadła na dywanie gotowa do spokojnej już konwersacji ... udawała, że bardzo ją ineteresuje temat rozmowy ... prawda jaka zasłuchana ;) Jeszcze nie tak dawno byłoby to nie do pomyslenia, to była mała, spanikowana sunia, warcząca na ludzi i chowająca się przed nimi cała w dreszczach ze strachu ... ale to już na szczęście przeszłość !!!!!!!!!!!! Quote
Javena Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Widocznie temat rozmowy był o psach,dlatego tak słucha. :) Ona jest śliczna.... Quote
obraczus87 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Super, że Lena przekonuje sie do obcych ludzi. A napisz Ewanko jak idzie nauka zostawania samej w pokoju, domu?? Quote
Ewanka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='obraczus87']Super, że Lena przekonuje sie do obcych ludzi. A napisz Ewanko jak idzie nauka zostawania samej w pokoju, domu?? Ostatnio byliśmy z wizytą u znajomych i dziewczyny zostały same do wieczora ... Lena z Dosią zamknięte w jednym pokoju i żadnych strat nie było, a Lena czekała na nas na okiennym parapecie, Gdy wjeżdżałam na posesję, to ją tam zobaczyłam w świetle reflektorów ... szkoda, że nie mam jak podpatrzeć, czy ona siedziała tak dłużej i wypatrywała, kiedy przyjedziemy, czy wskoczyła , bo usłyszała otwieraną bramę (???) ... z tego okna widać cały podjazd. ...... a tu kuchenne głodomory ... Lena zajmuje, jak zwykle, pozycję centralną ;) Molly przechodzi pod Lenką jak pod mostkiem, to chyba ich ulubiona zabawa ... wygląda to prześmiesznie, muszę dodać, że są prawie jednakowego wzrostu sorry za marną jakość fotek Quote
Ingrid44 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Super fotki :) :) :) Przeczytalam wszystkie ksiazki Cesar Millan i on uczy ze jak ktos przychodzi do naszego domu to zeby zupelnie ignorowal pieski.(Chyba ze to jest osoba dobrze im znana) Nie PATRZEC na nie, absolutnie nie glaskac ,nie schylac sie do nich, Nie mowic nic do pieskow . Tak trzeba robic az pieski zuplenie sie uspokoja . Dopiero wtedy dac im powachac reke i znowu odejsc. Jak przyjada same po glaski to wtedy glaskac. To uczy psy ze czlowiek jest wyzej od nich i nie wolno na gosci szczekac i okupowac drzwi. Psy nie wiedza ze gosc przychodzi tylko na jakis czas i odrazu probuja pokazac jemu gdzie jest jego pozycja w stadzie (nizej od nich). Czuja zagrozenie dla swojej pozycji w stadzie co jest dla nich BARDZO WAZNE. Starsze psy wiedza ze ludzie przychodza do domu i wychodza i w wiekszosci nie robia z tego wielkiego szumu ale mlode psy musza sie tego nauczyc. Quote
_Goldenek2 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='Ingrid44']Super fotki :) :) :) Przeczytalam wszystkie ksiazki Cesar Millan i on uczy ze jak ktos przychodzi do naszego domu to zeby zupelnie ignorowal pieski.(Chyba ze to jest osoba dobrze im znana) Nie PATRZEC na nie, absolutnie nie glaskac ,nie schylac sie do nich, Nie mowic nic do pieskow . Tak trzeba robic az pieski zuplenie sie uspokoja . Dopiero wtedy dac im powachac reke i znowu odejsc. Jak przyjada same po glaski to wtedy glaskac. To uczy psy ze czlowiek jest wyzej od nich i nie wolno na gosci szczekac i okupowac drzwi. Psy nie wiedza ze gosc przychodzi tylko na jakis czas i odrazu probuja pokazac jemu gdzie jest jego pozycja w stadzie (nizej od nich). Czuja zagrozenie dla swojej pozycji w stadzie co jest dla nich BARDZO WAZNE. Starsze psy wiedza ze ludzie przychodza do domu i wychodza i w wiekszosci nie robia z tego wielkiego szumu ale mlode psy musza sie tego nauczyc.[/QUOTE] Tylko, że teoria dominacji i stada została dawno obalona :cool3: Quote
Szarotka Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='obraczus87']Jesteś w tym najlepsza :) Wezme sie od jutra. Dzisiaj wlasnie sie dowiedzialam, ze Owca: http://www.dogomania.pl/threads/119443-Du%C5%BCy-bia%C5%82y-mi%C5%9B-z-GUZEM-M%C3%93ZGU-Owca-mix-podhalana... ma dt., sprawa byla bardzo trudna bo Owca ma padaczke i chyba guza na mozgu. Chwala tym ludziom o wielkich sercach :):) Quote
Szarotka Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='LILUtosi']Na moim koncie w tym tygodniu jedna wpłata 04.10. dla Lenki od dorota1 - 20zł[/QUOTE] Lenka dziekuje i jest bogatsza o 20 zl.:):) Quote
Ingrid44 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='_Goldenek2']Tylko, że teoria dominacji i stada została dawno obalona :cool3:[/QUOTE] On caly czas o tym mowi . W tej chwili jest w naszej lokalnej telewizji (odwiedza wiele miast w USA i Kanadzie) i jak ludzie pytaja to on ciagle wraca do tego. Wiem ze to dziala bo wedlug jego wskazowek wychowalam swojego Doga i naprawde nie mam z nim zadnych problemow. :) :) :) Quote
Szarotka Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 No tak dominacji to w Stormie nie ma. Maya moze cos na ten temat powiedziec :):) Quote
Ingrid44 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Szarotka']No tak dominacji to w Stormie nie ma. Maya moze cos na ten temat powiedziec :):)[/QUOTE] Nie moze byc bo wyobraz sobie 85 kg Doga atakujacego czlowieka albo innego psa, kota,kroliczka....:crazyeye: Quote
Szarotka Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Hm, ale sobie wazy ........Maya wazy tylko 43 kg, to polowe ,,,,,,,, Quote
_Goldenek2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Cesar Millan na pewno nie jest moim idolem i za żadne skarby świata nie powierzyłabym temu człowiekowi psa nawet na godzinę. Oglądałam wiele Jego programów i byłam w szoku .... w negatywnym znaczeniu. Osobiśnie nie uznaję żadnych metod awersyjnych w stosunku do psa. Dopuszczam tylko metody pozytywne. Quote
Ewanka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Lena mówi dzień dobry ... życzy miłego i ciekawego tygodnia :loveu: Lenka, nasza dzielna higienistka i nauczycielka, zajmuje się edukacją małej Molly i wychodzi jej to wspaniale ;) Ostatnio nauczyła ją zachowania w sadzie .... degustowały jabłka różnych odmian i wymieniały poglądy, wnioskuję, że obie są miłośniczkami owoców :p Quote
Szarotka Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Jablka bardzo zdrowe, pewnie niektore nadziewane :):) Quote
Javena Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Witaminki dla kochanej dziewczynki.Mała musi sie uczyć,co jest zdrowe.:) Quote
obraczus87 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Kochani prosze bardzo o reklamowanie wątku. Wpłaty jednorazowe sa nam bardzo potrzebne. :( Lenusia miala teraz szczepienie p.wirusom. Trzeba niedlugo kupic Fiprex/Frontline.. allegro itd :( Quote
feliksik Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 a co tą Panią z Holandii zainteresowaną Lenką? Quote
obraczus87 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='feliksik']a co tą Panią z Holandii zainteresowaną Lenką?[/QUOTE] Pani mówiła, że odezwie się na poczatku listopada przed przyjazdem do Polski. Państwo z Komorowa nie odezwali się niestety :( Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Bede reklamowac, tylko musze dojrzec. To ile musimy nazbierac ?? Quote
Ewanka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Lenusia wita o poranku :loveu: Lena dobrze (jak na nią) zniosła szczepienie, widzę, że staje się coraz bardziej wyluzowana. Muszę Wam powiedzieć, że robię przerwy w podawaniu Kalm Aid, więc to zasługa Lenusi, a nie wsparcia medycznego :) Wczoraj wieczorem, byliśmy z chorym Zorbą u weta, nie było nas ok. półtorej godziny i Lena znowu miała szansę wykazania się, jak pięknie umie zostawać w domu i nic nie napsociła ... znowu witała mnie siedząc na parapecie ... ale zauważyłam, że wskakuje tam, gdy jesteśmy już w obrębie posesji. Wcześniej pewnie siedzą i rozmawiają z Dosią , kiedy panciostwo nareszcie wrócą do domku ;) Quote
Ewanka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='_Goldenek2']Co z Zorbą, Ewanko???[/QUOTE] Zorba ma rozpoznaną babeszjozę (?), choć kleszcza u niego nie znalazłam i jest zabezpieczony Fronlinem ... więc nie wiem, czy diagnoza słuszna.... ale jednak tracił całkiem apetyt, miał ponad 40 st.C i lekko zażółcone białka oczu ... wczoraj wieczorem dostał odpowiednie zastrzyki, dzisiaj czuje się już dużo lepiej ... jeszcze przez trzy dni mają dostawać zastrzyki. Quote
Recommended Posts