marta0731 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Najgorsze jest to, że wszystkim psiakom ze schronu dt by sie przydał... żeby je poznać... a to takie mało realne...:shake: Quote
kizimizi Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 mam kilka nowych fotek Mopika. On taki fajny jest, no czemu nikt go nie chce? Quote
Onaa Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 A czy w schronisku dają mu leki na tę jego niedoczynność czy nadczynność tarczycy ? Quote
kizimizi Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Dogo07 napisał(a):A czy w schronisku dają mu leki na tę jego niedoczynność czy nadczynność tarczycy ? raczej nie. Kiedys widzialam ze przy sprzątaniu jego boksu karma puriny albo royala jakaś specjalistyczna byla. Musze sie dokładnie zapytac jak to z ta tarczyca jest ale raczej nic nie daja. Kora pamietasz jak kiedys mowilysmy o tej jego chorobie a P. Ania i P. iwona zdziwione byly? czy mi sie to przysnilo? Quote
Onaa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Dawno mnie tutaj nie było. Jak zmienił się w swoim zachowaniu Mopik ? Na początku coś pisze, że on ma problemy z wątrobą, wcześniej było tylko o tarczycy. A jakie on ma wymiary, mierzyłyście go może albo ważyłyście ? Chyba miał ostatnio ogłoszenia jakieś robione, i co nikt go nie chce :( ? Quote
kizimizi Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Co do choroby to musze o niej porozmawiac z kims bo nic nie wiem -tak jak pisałam. Co do zachowania to on sie bardzo fajny pieszczoch zrobil. To jak anjbardziej normalny pies, gotowy do adopcji. Quote
Onaa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Z wyglądu jest śliczny, przedtem na początku, to nie widać było jego pycholka, i dlatego nie było wiadomo że to taki słodziak :). Jeśli jeszcze charakter mu się zrobił milszy , spokojniejszy to faktycznie jest jak najbardziej do adopcji. Tylko ten wiek :(. A jak on do innych psiaków ? Quote
kizimizi Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 do ludzi tak jak pisze -jak anjbarzdiej fajny i do adopcji ale do domu bez pdow. On raczej z ainnymi nie przepada i to ze nie gryzie sie z tymi co juz ma nei szkodzi zeby nie gryzł sie z nowymi. Z ta choroba to nie wiem jak dokladnie ejst. Zapytam sie an pewno. Jesli oni mu nic nie daja na ta tarczyce i jakos zyje to chyba az taks trasznie nie ejst? A wiek? no 8 czy 9 lat to akurat dla starszych ludzi Quote
kora78 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ja kojarze,ze mial siedem lat, po co dodawac? Z watroba nic nie mial. Tylko niedoczynnosc tarczycy. P.a. Mowila kiedys,ze cos mu daja,ze trzeba, a p.i. Wtedy zdziwiona byla. A skoro obie sie nim zajmuje to obie powinny wiedziec. Ja kiedys specjalnie pytalam,czy on leki dostaje i wtmedy tak wyszlo. Zejedna pani mowila,ze cos mu daja, a druga byla zdziwiona. Wiec dziwne to Tak,trzeba dokladnie Apytac o to jeszvze raz Wiekiem moze fajny dla starszych ludzi,ale starsi ludzie w necie psow nie szukaja, a ma mop same ogloszenia w necie. Trzeba go do gazety gdzies wcisnac. Ogloszenia byly jakies miesiac temu i juz na pewno bardO daleko sa i nikr go nie znajdzie. Ja teeraz moge powiedziec,ze biorac morusa na dt myslalam tez o mopie,ale morus wygral, bo mial gorzej w swoim schronie. Mopek ma kafelki i sporo miejsca. No i ma nas, a morus nie mial nikogo do pomocy. Quote
Onaa Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Tak, na pewno Morusek był w gorszej sytuacji. A Mopik zrobił się naprawdę fajnym psiakiem :). Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Fajny jest! I rzeczywiście bardzo podobny do naszego Mailo...Szkoda psiaka,bo te białe kudłaczki rzeczywiście łatwo popadają w depresję :( Quote
kizimizi Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 kora78 napisał(a):Ja kojarze,ze mial siedem lat, po co dodawac? Z watroba nic nie mial. Tylko niedoczynnosc tarczycy. P.a. Mowila kiedys,ze cos mu daja,ze trzeba, a p.i. Wtedy zdziwiona byla. A skoro obie sie nim zajmuje to obie powinny wiedziec. Ja kiedys specjalnie pytalam,czy on leki dostaje i wtmedy tak wyszlo. Zejedna pani mowila,ze cos mu daja, a druga byla zdziwiona. Wiec dziwne to Tak,trzeba dokladnie Apytac o to jeszvze raz Nie 7. Jak pierwszy raz go sprawdzilismy to miał 8 lat a to bylo w tamtym roku. pozniej znow cos sprawdzalismy i bylo z ta choroba (na pewno tarczyca a watroby nie pamietam) wiec teraz ma 9. Quote
kora78 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dogo! Mop juz nie czeka na dom! bo mop ma dom!! wydany ze schronu w piatek. do pani, co 2 razy chodzila psa wybierac, az mopika wybrala :) alez szczescie, nareszcie! pani dala do siebie nr kom dla nas, bo opiekunka mopa mowila,ze ma takie 2 wariatki, co o mopie pamietaja i ze na pewno bedziemy chcialy zadzwonic i zapytac, jak sie aklimatyzuje. fajnie, co? za kilka dni trzeba zadzwonic :) poradzic cos moze, jak beda jakies problemy z psiurem Quote
Onaa Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 kora78 napisał(a):Dogo! Mop juz nie czeka na dom! bo mop ma dom!! wydany ze schronu w piatek. do pani, co 2 razy chodzila psa wybierac, az mopika wybrala :) alez szczescie, nareszcie! pani dala do siebie nr kom dla nas, bo opiekunka mopa mowila,ze ma takie 2 wariatki, co o mopie pamietaja i ze na pewno bedziemy chcialy zadzwonic i zapytac, jak sie aklimatyzuje. fajnie, co? za kilka dni trzeba zadzwonic :) poradzic cos moze, jak beda jakies problemy z psiurem Bardzo się cieszę, że Mopek znalazł domek :). I że jeszcze będzie można się coś o nim dowiedzieć, może nawet jakieś zdjęcie szczęśliwego z nowego domku zobaczyć. Quote
kizimizi Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 ciesze sie ze Kora zakomunikowała wszytskim zainteresowanym dobre wieści. Mopik kochany ma wreszcie normalny dom. Oby jzu na zawsze, trzymajmy kciuki :) Quote
kora78 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 to kizi tytulik zmien :) ja sie bardzo ciesze, bo Mop mi na sercu lezal. a prowadzilysmy watek odkad tylko zaczelysmy do schronu chodzic. mamy nowa kudlaczke w schronie, czarna podpalana, do kolan, w domku gdzie mieszkal Mop, ale przerazona i nawet do opiekunki podejsc nie chce. siedzi schowana wciaz. uszka ma do gory Quote
marta0731 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Wow! Mop ma dom:):multi: Oby się dobrze wiodło i pieskowi i państwu Mam nadzieję, że ciotki za kilka dni nie zapomną ze szczęścia go sprawdzić;) jak zajmą się nową podopieczną:-( Quote
kora78 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 kizi moze juz czas zadzwonic? zrob to predko, ok? chcesz to daj ten nr i ja zadzwonie Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 kizi przypominam o tel :) bo wiem,ze tu zajrzysz zaraz na pewno w wekend, ok? Quote
kizimizi Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 kora78 napisał(a):kizi moze juz czas zadzwonic? zrob to predko, ok? chcesz to daj ten nr i ja zadzwonie Kora a mozesz ty do niej zadzwonic?:roll: ja sie bede denerwowała i nie bede wiedziałą co mam wlasciwie powiedziec .....:oops: Podam Ci nr na pm bo ja go mam Quote
kora78 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 dzwonilam do mopika wszystko dobrze u niego mieszka u prostych, dobrych ludzi szczegoly wieczorem u weta nie byl na kontorli,bo nie wiedzieli,ze trzeba Quote
kizimizi Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 kora78 napisał(a):dzwonilam do mopika wszystko dobrze u niego mieszka u prostych, dobrych ludzi szczegoly wieczorem u weta nie byl na kontorli,bo nie wiedzieli,ze trzeba o kurcze to nei wpadli na to, ze po schronie lepiej psa przebadac? Quote
kora78 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 no nie wpadli. bo ma przeciez te kartke i tam pisze, ze szczepiony mowilam pani, jak sie psa odrobacza, ile kosztuje, ona mowila,ze sie drapie kolo ucha, to ja,ze grzybice, ze tez wet i kropelki za 20zl- zanizylam specjalnie,zeby tego weta nie omijala szerokim lukiem w domu sa dzieci 14 i 16 lat. mopik dla nich grzeczny mieszka w domu 2rodzinnym, ma ogrod, w okolicy super hiper marketu, gdzie sa pola na spacery. blisko glownej ulicy tez niestety. z rozmowy wyszlo, ze z 5 razy byl puszczony samopas, taka odp dostalam na pyt, czy chodzi na smyczy, czy bez. chodzi ze smycza, bez smyczy przy nodze i samopas pare razy latal, ale wracal wytarzany w qpie i go nie chca tak puszczac. psow w okolicy malo, ale spiec nie bylo z zadnym. spo pod lozkiem u panstwa, lub u dziewczyn na lozku czasem. pani codziennie zamiata siersc po nim. czesac sie daje grzecznie je puszki i suche fajny, bezproblemowy, bardzo go lubia i sie ciesza, itp no, ludzie nie wymarzeni przeze mnie, ale wazne, ze ma dom, a nie schron Quote
Recommended Posts