kizimizi Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 no rzezcywiscie idealni to oni nie sa ale jak dla Mopika to najkochansi i najwspanialsi ludzie i aby tak zostało! :) Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Fajnie, że Mopik ma dom i jest kochany :). Dobrze żeby państwo jeszcze zadbali odpowiednio o jego zdrowie. Mam nadzieję, że zrozumieją że to też jest potrzebne psu. Quote
kora78 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 zgroza!!! czy to Mop? ten wiek i kastracja... www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=210 Quote
kizimizi Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 kurcze chyba za duzy. Nie gadaj Kora ... :( Quote
kora78 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 ten noc czarny, pogryziony. ale wielkosci na foto nie widac, wg mnie on tez mial nos czarny. tylko nie taki wylysialy jakis. i siersc skoltuniona znow... trzeba jechac, zobaczyc mop mial w domu tez dzieci tam Quote
marta0731 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Tylko nie to! Nie mówcie że pies, który już ponad 1,5miesiąca był u siebie ma tam wrócić... :( Kora i Kizi Wy go poznacie jak coś? Wygląda całkiem inaczej... krótkie kołtuny... Boze to nie ten pies, bo musiałabym stwierdzić chyba po raz pierwszy, że w schronie lepiej wyglądał:shake: Dzwońcie do tych ludzi Quote
kizimizi Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 chyba jutro bedziemy w schronie to sie na pewno dowiemy. Spokojnie Marta, miejmy nadzieje ze to inna bida Quote
marta0731 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Wiem że Ciotki były dziś w schronie... Kora nie ma neta, Kizi w pracy... Ciekawe czy to on czy nie on... :( Quote
kora78 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 mam juz neta. kizi w pracy to on!!!!!!!!!!!!!!!!!!! masakra!!!!!!! dziecko ma niby taka alergieze sie dusi, jakas krew,cos tam. moze kizi lepiej powie. schron go nie przyjal, na zwrot ludzie mieli tydzien. teraz maja go trzymac, az znajda mu inny dom. ale to jest dla Mopa tragedia!!!! jeju, co robic............. ja tego nie przeboleje, tak sie cieszylam wtedy!! on nie moze tam wrocic, do zadnego schronu, bo schron to nie dom!! mop ponoc do dzieci super i do psow tez grzeczny, a w schronie ciety byl na psy czasem Quote
jostel5 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Boże kochany,to straszne, co przeczytałam! Dlaczego tego psiaka znowu spotyka taki los?! TO NIESPRAWIEDLIWE !:( Zajrzałam do tego ogłoszenia...On rzeczywiście wygląda tragicznie,dużo gorzej niż w schronisku! :( Co za ludzie!!!:angryy: Quote
marta0731 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 No nie........... :(:(:( A z ludźmi nie gadałyście? Jak on musi u nich zostać, bo schron nie przyjmie, a dziecko ma niby alergię naprawdę, to co oni zrobią??? Ja nie chcę nawet myśleć... I jak on teraz wygląda... :( Quote
Onaa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 I co z Mopkiem ??? Trzeba mu szukać dt, zbierać deklaracje na hotelik, piszcie co robić ! On zasługuje na lepszy los. Quote
kora78 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 dzis rozmawialam w schronie z pania sekretarka. tez mowi,ze Mop pewnie do nich wroci niebawem. moga go przeciez wykopac na ulice i wtedy schron go przyjmie, jako bezpanskiego. nie wcisna kobiecie na sile, nie ma takiego prawa. to tragiczne foto jest z dnia przyjecia do schronu te 2 lata temu,czy iles. przez te wylysienia wetka stwierdzila wtedy niedoczynnosc tarczycy. nie mial badania krwi pod tym kontem. tylko te wylysienia. lekow na to chyba nigdy nie dostawal. wiec jemu potrzebne badanie na to, wtedy lecznie lub wykluczenie tego definitywne chociaz tyle dobrze, ze mop tak teraz nie wyglada!! jemu koniecznie trzeba pomoc, nie moze wrocic do schronu, teraz przepelnienie, bo remonty kojcow 8 i psy sa poupychane na maxa. zra sie wciaz. pilnie dt dla mopa! kizi pilnie zmien tytul watku, by mod go przeniosl! Quote
Onaa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Właściwie to miałam nadzieję, że to jednak nie on, że jemu się udało. Szkoda, że jednak stało się inaczej :(. Czyli trzeba szukać dla psiaka pomocy. Quote
kora78 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 tak. jak ona taki kochany jest- co mi ta babka tez w tel zareczala. to moze ktos na dt sie zgodzi? Dogo poszukasz? masz kogos? Quote
Onaa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Napiszę na kilku wątkach, ale teraz jest troszkę takich psiaków w pilnej potrzebie, jak choćby psiaki z kieleckiej czy mysłowickiej umieralni, więc na bezpłatne dt to chyba trudno raczej liczyć. Ale trzeba próbować. Quote
kizimizi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Kora moze sprobujesz napisac do bezplatnych dt co sie pooglaszali. Mamy teraz wiecej inf. o tym psie, wiemy, ze jes normalny. Mysle ze nalezy mu ogloszenia porobic Quote
kora78 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 ja do piatku mam masakre, z tym wszystkim, a w sob urodziny dziecka. potem siade do dalszych spraw. mopa mam wciaz w glowie, ogloszenia w gazecie smutasom. dawniej myslalam o dt dla mopa u siebie. teraz tez mi t szlo przez mysl tym bardziej, ze wiemy, jaki jest do dzieci ale rejestruje sie teraz w urzedzie pracy i niebawe moge dostac jakas prace, a ogarnac dom, dziecko, psa obcego bedzie mi ciezko. wiem,jak mam teraz. no i zima, duzo ubierania dziecko, siebie, by z psem isc, jak sami w domu jestesmy. no i tz, co sie ngdy na nic nie zgadza. najpierw musze wydac boksie, odetchnac kilka tygodni i dopiero moge zaczac tz nękać. na pewno nie mniej, niz 3 tyg. ogloszenia trzeba mu robic. wstawie go do bezplatnych dt, nawet do platnych dt, za wyzywienie. dogo, ile paja bierze we wrocku? mailo tez bialy, podobny byl w schronie do mopa. czy ona bierze, jak za hotel 300zl? 250zl? Quote
Onaa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Paja ma płatny dt, Mailo to mały psiak, waży ok.8 kg, i jego pobyt to koszt 250zł. Tyle jest również w domowym dt u Arktyki w Toruniu za małego pieska. Jest jeszcze podobno jakiś hotelik u Litulosi koło Wrocławia, przepraszam ale chyba pokręciłam troche nicka :oops:, ale nie znam tam cen. A Mopik to nie wiem czy on jest mały czy już średniak, średni piesek to tak pewnie powyżej 10kg z kawałkiem. No i wiadomo, że ciężko dawać starszego psiaka na dt, bo może dłużej domku nie znaleźć. A tytuł, to może bardziej dramatyczny. Quote
kizimizi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Za Astiego Paja chciala jakos 350zł wiec za takiego malego ps ana pewno mniej. Jednak Paja ma swoje 3 psy, w tym wielkiego benka wiec nalezy wziac pod uwage to. O iel dobrze pamiętam Mopik lubial sie podgryzać z chlopakami a u Paji psiaki maja ogród do biegania, nie sa jakos izolowane w kojcech. Tam warunki sa dobre Quote
kora78 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 tytul tez bym troche inny dala lata w schronie, stary pies, zwrot z adopcji, znow schron. kto go zechce? te rzeczy powiazac kizi, ile mop wazy? z 10kg na pewno wazy, nie mniej. tak, ze 12kg? 14kg? na milion procent nie wiecej, niz 14kg ja tam nie ma oka, ale szczotka wazyla 8kg. a on wiekszy. jak pudi.... pudi wazyl na oko weta wlasnie 12-14kg blizej 12kg bo teraz 20kg moja dt boksia wazy. mop sporo nizszy od boksia mopa tak pod kolano, wysokoscia, glowa na wysokosci kolan, do kolana glowa. do dolnej czesci kolana ;) ale namieszalam jak spaniel. prawda kizi? boju, nie uzbieramy 250zl na hotel....... tyle psow mamy w hotelach teraz. szukamy domowe dt, za koszt utrzymania, max. on jest ladny, grzeczny- choc nie do kazdego psa= lubi dzieci, wraca spuszczany ze smyczy, nawet puszczany samopas, wraca. starszy to biedniejszy, wzbudza wieksza litosc. ale dt moze nie trwac miesiac, a kilka miesiecy, on mial odzew z ogloszen, ale sie ludzie wycofywali po slowie- tarczyca i agresja. agresji juz nie ma Quote
kizimizi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 mysle ze jest ciezszy niz moja psia bida czyli ok.10-12 kg. On jest do kolana w klebie, jak spaniel nie. Raczej jak pudel. Quote
kora78 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 kizimizi napisał(a):mysle ze jest ciezszy niz moja psia bida czyli ok.10-12 kg. On jest do kolana w klebie, jak spaniel nie. Raczej jak pudel. a jaka jest roznica miedzy spanielem i pudlem? dla mnie to one podobne. pudel ciut nizszy. mopek ma dlugi lapki Quote
kizimizi Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 kora78 napisał(a):a jaka jest roznica miedzy spanielem i pudlem? dla mnie to one podobne. pudel ciut nizszy. mopek ma dlugi lapki hmmm myslalam o takim pudlu jak biega u nas w schronie ;) Mop ma dlugie lapy? no cos ty! Popatrz na stare foty jak jeszcze kudlaczka byla, on dużo krótszy od niej. Quote
kora78 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 on jest wiekszy, niz ten pudel w schronie. po fotach nie ma co patrzec, ja tak biore na pamiec wzrokowa. najlepiej zadzwonic do tej babki, umowic sie, jechac go zobaczyc, obfocic? Quote
Recommended Posts