Jump to content
Dogomania

Owczarki ze śmietnika w Radomiu - Ares już w domu, Mars czeka nadal.

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Monday']Mal, a czy wysyłasz pw do osób deklarujących?
Wiem, że to strasznie głupio się dopominać...ale jak inne osoby wpłacają mi pieniądze na jedną suczkę, to czasem proszą o przypomnienie się, bo deklaracji i różnych spraw mają tyle, że mogą zapomnieć (np. malibo mnie o coś takiego ostatnio poprosiła:eviltong:). Nie zaszkodzi napisać pw do każdego - najwyżej zignorują, będzie wiadomo, że to co pisali o swoich deklaracjach nie było niczym poważnym.[/QUOTE]Wcale nie glupio- ja zbieram na pieski kase i sama zdarza sie ze przypiminam ale i zdarza sie ze zapomnę wplacic na swoje(mam ich sporo i dlatego moze mi jakis umknąć) i wcale sie nie obrazam- wrecz przeciwnie, jak mi ktos przypomni:):)Poza tym osoby deklarujace wiedzialy ze psy jeszcze nie sa w hoteliku i jak deklarowaly to jeszcze sprawa nie byla rozwiazana- ja jestem przekonana ze wplaca, tylko trzeba im przypomniec...naparwde....nic w tym zdroznego:):)No i fajnie jakby na pierwszej stronie byly rozliczenia(moze juz cos pisalyscie o tym a ja nie doczytalam- jesli tak to przepraszam), bo ja bylam pewna, ze sie deklarowalam na psiaki...i wczoraj szukalam...w koncu znalazlam swoj wpis i wiedzialam ze deklarowalam jednorazowa wplate tylko....
A jak na pierwszej bedzie krto deklarowal i kto juz wplacil kto nie- to i łatiwje miec obraz i przypomnienie:))Ale byloby cudnie gdyby trojeczka pojechala..naparwde...

Posted

[quote name='Cantadorra'] A czemu punk? Mam sentyment do muzyki punkowej :)[/QUOTE]

Byłem punkiem, jestem punkiem... Lata mijają, a to juz się raczej nie zmieni...:-)

Posted

Pojadą Trzy na 100%, jeśli tylko się zgodzicie. Staruszka z Konstancina zabieram w poniedziałek na przechowanie, gdyż do miejsca, w którym przebywa wezwano hycla! Bo są 3 psy do odłowienia, a brak miejsc - tak zdecydowała Gmina:stormy-sad:
Transport Kaja się zawalił. Na razie mam pewny na drugi dzień świąt i jestem na liście rezerwowych.

Posted

No to albo tego konstancińskiego onka (NADAL BEZ IMIENIA :( ) red dopisuje do tego wątku, bo kasa na trzy psy będzie wspólna....albo zakładamy mu osobny wątek, na któym będzie link do rozliczeń na tym wątku.
Albo ktoś te całe rozliczenia będzie kopiował stąd.

Mal, musisz uśmiechnąć się do red, żeby wkleiła rozliczenie w pierwszym poście.
Ja mam taki wątek, który ktoś zakładał, ja zbieram kasę...i po każdej wpłacie i wypłacie pieniędzy przesyłam informację do założyciela wątku, a on uaktualnia finanse w pierwszym poście :) Trochę zachodu, ale wszystko jasne kto wpłacił, na co zostały wydane pieniądze i ile jeszcze ich zostało :)

Proponuję zrobić to samo - red będzie miała trochę pracy ;)

Acha - red załatwiłaś wszystko w schronie?
Dziś ok 15 zadzwonię do ciebie z tel TZa...muszę wiedzieć co i jak w poniedziałek

Posted

Dopiero teraz weszłam na stronę hotelu w Brzyściu do którego psy pojadą.
Ze zdjęć tam jest rewelacyjnie !!!!
Zielono, kolorowo, czysto - mało zdjęć trochę, ale nie mogę się doczekać jak sama ten hotelik zobaczę i to w zimowej scenerii :)

Posted

Jestem za tym, zeby ONek z Konstancina został wpięty do tego wątku, i żeby rozliczenia były wspólne tutaj. Nie ma sensu robić pustych przebiegów i wklejać na 2 watki. Mru założyła z rozpędu osobny watek, ale już do niej piszę, żeby go zamknąć. Nikt nie chce być mamcia chrzestną? Ani tatusiem?;-)

Posted

Mondey, jak zobaczysz hotelik w Brzyściu będziesz mile zaskoczona.Zdjęcia nie oddają przestrzeni i urody tego miejsca, nie oddają sympatycznej atmosfery jaka tam panuje. Każdemu miłośnikowi psów ten hotelik będę polecac! Polecałam ten hoteliki dogomaniaczkom z Krakowa dla Filipka ale nie skorzystały chociaż to od nich niedaleko.

Posted

W schronisku wszystko załatwione. Nie wiem co Wy na to, ale poprosiłam Monday, żeby kupiła im obroże i smycze, nie mogą jechac jak "dziady" na sznurkach, a w schronisku nie dadzą nam smyczy i obroży. Nie są to wielkie pieniądze, czy można by zwrócić Monday te pieniądze z zebranych przelewem? Ona napisze ile zapłaciła. W końcu podróż też ją będzie kosztowała niemało, zwłaszcza, że jeszcze jedzie od razu do Krakowa ze szczeniaczkiem. Co Wy na to?

Posted

[quote name='Monday']No to albo tego konstancińskiego onka (NADAL BEZ IMIENIA :( )[/QUOTE]

Jeśli są już Mars i Ares, to ja proponuję, żeby trzeci był Zeus. :D

Posted

Kupiłam obroże i smycze - takie same, parciane
koszt obroży 12zł, koszt smyczy też parcianej, ale regulowanej przepinaniem na sprzączkach 21zł...razem dwa komplety 66zł, rachunek i zdjęcia wstawię później...teraz nie mam jak :(
Obroża skórzana na owczarka taka duża była po 21zł....myślałam, że jest tańsza. Więc wzięłam parcianą, ale z obrobionymi dziurkami, ładną sprzączką...one nie ciągną przecież bardzo.

Posted

na prośbę malibo dorzucam do tego wątku "mojego" sterago ONa :)
a jego wątek zamykam

fotki macie tu:

[CENTER]
[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/nowe/14122009254.jpg[/IMG]
[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/nowe/14122009256.jpg[/IMG]

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/nowe/16122009286.jpg[/IMG]

[IMG]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/nowe/16122009285.jpg[/IMG]
[/CENTER]

dziś zrobiłam mu jeszcze jedną :) czy dwie, zaraz wrzucę

jest bardzo fajny
wiadomo - wolno chodzi i trochę niezdarnie, ale chodzi :)
pcha się żeby wyjść z boksu ;)

Posted

aha - jeśli pozostali panowie to Mars i Ares (a to to samo!) to proponuję [B]Odyn[/B] :)
bo to też bóg wojny, tylko skandynawski

aha! parciane smyczki są najlepsze! po co kupować skórzane i przyczyniać się do cierpienia... :)

Posted

Dzięki, Mru:) Monika ma dla niego pół worka Intestinalu. Postaramy się jeszcze o diagnostykę przed wyjazdem do Mielca.
Chyba jednak pokażę go ortopedzie - może ma jakiś uraz?
Odyn jest w dyszkę - podoba mi się:)

Posted

[quote name='malibo57']
Odyn jest w dyszkę - podoba mi się:)[/QUOTE]

trzej bogowie ;)

Oto [B]Odyn[/B] w pełnym świetle i w całej okazałości :) czyż nie jest uroczy? :roll:

[CENTER][img]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/Odyn/19122009289.jpg[/img]

[img]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/Odyn/19122009290.jpg[/img]

[img]http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/Anda/Odyn/19122009291.jpg[/img]
[/CENTER]

Posted

ale w tej swojej całej tragedii on jest prawdziwie piękny
te stare oczy mówią wszystko...

aha dowiedziałam się jeszcze nieco o jego losie

on koczował [B]2 dni (!)[/B] na tej ulicy... :( pojawił się nagle... aż potem wszedł komuś na posesję no to ktoś zareagował...

2 dni sam na mrozie :/ super...