majqa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Marchewo, one oszaleją i będą przecierać oczy ze zdumienia. Quote
Wisełka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Poszperam dziś w szafach, na pewno coś znajdę :) Quote
Asior Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='majqa']Trudno tu i polemizować z Dorotą1, bo choas, choć niezamierzony, musiał się wkraść. W samych moich paczkach część rzeczy nada się i dla dzieci/ dziewczynek i dla ich mamy. Moje pytanie było skierowane więc do tych z nas, którzy wzięli samą mamę "na tapetę".[/QUOTE] niestety chaosu uniknąć się nie da... Teraz myśle, ze będzie spokój już bo te prezenty co miały być zakupione nowe to już są.. Ciuchów też jest wystarczająco, więc nie ma co szaleć z ciuchami.... Teraz podstawowa sprawa to pieniądze na jedzenie dla tych ludzi... [quote name='ketunia']Ja po prostu chciałabym znać rozmiar buta Ich Mamy[/QUOTE] Niestety nie jest to możliwe... nie mamy jak się dopytać, nie zdradzając całej sprawy....a nie chcemy, żeby Pani zawczasu powiedziała, że pomocy nie jest w stanie przyjąć (same czytałyście jak ciężko im przejść do porządku dziennego, ze dostaną prezenty dla dzieci... [quote name='majqa']Asiorku, Biafro, macie szansę dopytać póki na to czas?[/QUOTE] j.w [quote name='tula']Na pewno któras z dziewczyn pisała że dla mamy ma portfelik i chyba jakieś kosmetyki do kąpieli. Ja kasę tez jutro będę wpłacała w PKO BP nie wiem niestety jak długo idzie przelew, ale chyba dość szybko.[/QUOTE] tak. ktoś pisał o tym portfeliku, i kosmetykach, ale zabijcie mnie nie pamiętam kto.... Bo wtedy dogo mi działało z przerwami i nie mogłam edytować pierwszego posta... [quote name='jolek68']moja dobra znajoma z mamutów ma podesłać buciki cudo dla mamy ale w rozmiarze 39, jakby co to młodsza z dziewczynek będzie miała, ja mam naszykowane 39 i 40 :) poczekam co dziewczyny napiszą to wybiorę[/QUOTE] niestety zostaje nam wiara, że będą pasowały na mamę... [quote name='ketunia']Ja zakupiłam Mamie kurtkę, szalik, czapkę i 2 swetry. W takim razie z butami się wstrzymam. Dajcie mi proszę znać czego jeszcze brakuje.[/QUOTE] kochana, codziennie mnie bardziej zaskakujesz!!!!!!! NAPRAWDE JESTEŚ ANIOŁEM!!!!! [quote name='karina1002']Wątek leci z prędkością kosmiczną :), dlatego mam pytanie czy dla mamy rozmiar 38 będzie dobry? Mam nową pościel i myślałam jeszcze o obrusie i jakimś podkoszulku na zimę.[/QUOTE] niestety nie znamy rozmiarów buta mamy.. i nie popznamy, dlatego chyba z butami musimy sobie dać spokój, no chyba, zę ktoś ma i chce zaryzykować.. Posciel jak najbardziej im się przyda.... to samo obrus.... [quote name='MARCHEWA']Moje 2 paczki dzisiaj poszły:) [B]Asior-[/B]wsadziłam też to Play Station z kilkoma grami;),mam nadzieję,że dzieciaki się ucieszą. Wsadziłam[/QUOTE] KOBITO!!!!! te dzieci szok przeżyją!!!!!!!!! JESTEŚ KOCHANA!!! No i Twój syn też :) Quote
elmira Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Te dzieci zobacza, że ten podły świat, nie jest taki straszny. Rozmawiałam z moja mamą, ona ma tez 170 cm wzrostu, więc ubrania by pasowały. Skoro jednak piszecie, ze ubrań dość na razie, to nie wiem, odpuścić sobie na razie wysyłkę? Ubrania są używane, ale w bardzo dobrym stanie. Quote
Monday Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wiecie co...a ja myślę, że niczego za dużo nie będzie. Pewnie oni znają innych ludzi w podobnej sytuacji. Nie sądzę, że powyrzucają rzeczy im niepotrzebne...pewnie przekażą je dalej. Ja mam już większość rzeczy zapakowane - jeszcze pluszaki od dzieci siostry się suszą. A dla dziewczynki moja 8letnia siostrzenica oddała swoją ulubioną różdżkę - atrybut wróżki :) Czy ktoś wspominał o kaloszach? Że kupi? Przydałoby się, żeby każdy miał po 1 parze. A ile deklaracji jest na żywność? A nikt nie prześle niczego takiego? Będziecie musiały zobaczyć w paczkach, bo być może ktoś dołożył powiedzmy po 1kg mąki czy coś podobnego. Quote
sonikowa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Monday'] Czy ktoś wspominał o kaloszach? Że kupi? Przydałoby się, żeby każdy miał po 1 parze.[/QUOTE] Ja kupilam kalosze dla najmłodszej. W krówki :-) Quote
marlenka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dwie godziny czytałam wątek :) Dopiero dziś się tu dostałam - dzięki Ketuni , więc cieszę się że Tuli TZ jeszcze nie pojechał . Tula daj znać smsem kiedy wyjazd , to ja też się dorzucę . Quote
Asior Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='Monday']Wiecie co...a ja myślę, że niczego za dużo nie będzie. Pewnie oni znają innych ludzi w podobnej sytuacji. Nie sądzę, że powyrzucają rzeczy im niepotrzebne...pewnie przekażą je dalej. Ja mam już większość rzeczy zapakowane - jeszcze pluszaki od dzieci siostry się suszą. A dla dziewczynki moja 8letnia siostrzenica oddała swoją ulubioną różdżkę - atrybut wróżki :)[/QUOTE] też sobie pomyślałam,z ę napewno mają jakichś znajomych na wsi i nie jakich bogaczy to ciuchy na pewno się nie zmarnują... Podziękuj siostrzenicy za różdżkę.. :) [quote name='Monday']Czy ktoś wspominał o kaloszach? Że kupi? Przydałoby się, żeby każdy miał po 1 parze. jak na razie mamy tylko jedne obiecane kalosze (dorosłe), ania z poznania ma kupić... [quote name='Monday'] ile deklaracji jest na żywność? A nikt nie prześle niczego takiego? Będziecie musiały zobaczyć w paczkach, bo być może ktoś dołożył powiedzmy po 1kg mąki czy coś podobnego.[/QUOTE] nie ma sensu przesyłać monday bo poczta zeżre nas kosztami...(znaczy was)... Lepiej kasę wpłacać... chyba, że koś ma ochotę dowieść do krakowa... Quote
14ankaaaa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wątek gna jak szalony!! Pozbierałam trochę rzeczy... Może mi ktoś powiedzieć co jest w tej chwili najbardziej potrzebne? Z tych mniej potrzebnych też zamierzam coś dorzucić;) Quote
jolek68 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Aniu, spodnie dla najstarszej dziewczynki, kalosze dla wszystkich oprócz małej i kasa na jedzenie :) Quote
karina1002 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Asior'] niestety nie znamy rozmiarów buta mamy.. i nie popznamy, dlatego chyba z butami musimy sobie dać spokój, no chyba, zę ktoś ma i chce zaryzykować.. Posciel jak najbardziej im się przyda.... to samo obrus.... [/QUOTE] Hi hi, miałam na myśli rozmiar ciuchów - 38 czy 40. To bym dokupiła coś z bielizny osobistej w sensie ciepły podkoszulek na zimę czy cóś takiego :) Quote
jolek68 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Uzgadniam konkretny adres do zbiórki prezentów w Warszawie tak by mąż Tuli odebrał wszystko w jednym miejscu, jak będę mieć konkrety to przekażę co i jak :) Quote
Asior Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='karina1002']Hi hi, miałam na myśli rozmiar ciuchów - 38 czy 40. To bym dokupiła coś z bielizny osobistej w sensie ciepły podkoszulek na zimę czy cóś takiego :)[/QUOTE] ja myśle, ze to 38, bo to niewielka drobna babka raczej Quote
majqa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Monday']Wiecie co...a ja myślę, że niczego za dużo nie będzie. (...).[/QUOTE] Też tak sądzę. Pewno to pierwsza taka akcja w ich życiu i... Kto wie, czy nie ostatnia. Przedmioty materialne, niepsujące się, można zabunkrować i będą sobie czekać na swoją kolej. Quote
majqa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Wisełka']Poszperam dziś w szafach, na pewno coś znajdę :)[/QUOTE] Super, że dotarłaś do nas!!! Dziękuję! Quote
DaSilva Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Jesli jeszcze nikt nie deklarowal zakupu kaloszy to ja to zrobie. kupie dwie pary jedna w rozmiarze 38 a druga 41. Quote
KrystynaS Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Asior']......Teraz podstawowa sprawa to[B] pieniądze na jedzenie dla tych ludzi[/B].....[/QUOTE]Asior zgodnie z tym co pisałam wcześniej ja wyślę pieniądze na konto Biafry (mam numer m.in. od Ciebie). Nie będzie to jakaś zawrotna kwota ale zawsze na coś się przyda. Przelew zrobię za 2 - 3 dni ale wcześniej pewnie skontaktuję się z Tobą na e-mail. Quote
Rybka_39 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Super rodzinka, naprawdę podziwiam! Na razie nie jestem w stanie pomoc, ale zaznaczam watek. A jak się ma sprawa zwierzaków, potrzebne są sterylki? Quote
Kaja i Aza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Monday']Wiecie co...a ja myślę, że niczego za dużo nie będzie. Pewnie oni znają innych ludzi w podobnej sytuacji. Nie sądzę, że powyrzucają rzeczy im niepotrzebne...pewnie przekażą je dalej. [/QUOTE] A ja nie jestem pewna, w koncu w miejscu swojego zamieszkania sa obiektem drwin. Poza tym gdzies mi tu mignelo, ze ktos chce wyslac ekspres do kawy i toster; nie watpie w dobre intencje, ale jak ktos nie ma z czego zaplacic rachunku za elektrycznosc to chyba nie bedzie uzywal takich rzeczy. Ja bym bardzo chciala, zeby byla jakas mozliwosc pomocy dlugofalowej, takiej, ktora pozwoli tej rodzinie stanac na nogi; na poczatek przydalaby sie jakis meliorant, pomoc dla dzieci w dalszej nauce itd. Niestety nie mam mozliwosci tego typu, ale moze ktos z Was moglby sie rozejrzec. Quote
ketunia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Kaja i Aza']A ja nie jestem pewna, w koncu w miejscu swojego zamieszkania sa obiektem drwin. Poza tym gdzies mi tu mignelo, ze ktos chce wyslac ekspres do kawy i toster; nie watpie w dobre intencje, ale jak ktos nie ma z czego zaplacic rachunku za elektrycznosc to chyba nie bedzie uzywal takich rzeczy. Ja bym bardzo chciala, zeby byla jakas mozliwosc pomocy dlugofalowej, takiej, ktora pozwoli tej rodzinie stanac na nogi; na poczatek przydalaby sie jakis meliorant, pomoc dla dzieci w dalszej nauce itd. Niestety nie mam mozliwosci tego typu, ale moze ktos z Was moglby sie rozejrzec.[/QUOTE] Możesz pomóc finansowo skoro nie masz innej możliwości. Każdy wysyła to co może. Ja wyślę ten toster i ekspres. A co Pani z nimi zrobi to już będzie Jej sprawą. Quote
obraczus87 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Zajrzyjcie proszę tutaj -- kobieta również potrzebuje drobnej pomocy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/174309-potrzebna-karma-dla-psa-pomA-A-cie[/url] Quote
NaamahsChild Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Asiorku, czy zabawki, kredki, akcesoria dla dzieci, także wchodzą w grę? Bo myślę, że paczka z Wrocławia także by się uzbierała.. Quote
tula Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja też dzisiaj wysłałam kasę do Obraczus i Biafry:) Quote
Jo37 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Przeczytałam cały wątek . Jestem pod wrażeniem całej akcji . Wpłacę 50zł na żywność i przygotuję paczkę z rzeczami potrzebnymi do przygotowania świąt . Quote
Recommended Posts