Jump to content
Dogomania

Niewidomy, stary, maleńkiEdi- tak bardzo chce byc kochany...juz w najwspanialszymDS:)

Recommended Posts

Posted

[quote name='gonia66']Llllaa....lallalallallllllllllllllllllllaaaa:):):)CZekamy na relacje:D
Edi jest niesamowity:loveu:.Mój młodszy syn stwierdził,że Edi jest świetny i właśnie marzył o jamniku:cool3:,a mąż powiedział,że fajny z niego miglanc:evil_lol:.Starszy syn spał,więc jutro się dowiem jak określi Edusia.
Mam wrażenie,że Eduś na jedno oczko jakoś tam widzi,natomiast słuch ma doskonały.Na psiaki powarkuje,ale one schodzą mu z drogi.Zobaczymy jak będzie w następnych dniach,może nie będzie już mruczał pod nosem na kolegów i koleżanki:p.Jest bardzo kochany i spragniony kontaktu z człowiekiem,to taki przytulak:loveu:Jest faktycznie niziutki,ale długawy jak jamniczek,no i nie jest zabiedzony,swoje waży:razz:.
A dziewczyny są po prostu przekochane,a ich Gufik superaśny:loveu:.Nawet nie miałyśmy czasu pogadać,bo aby wpadły i wypadły:-(.No ale calusieńki dzień w podróży i jeszcze kilka godzin jazdy przed Nimi.Pewnie jeszcze jadą,bo warunki fatalne:shake:
A teraz foty:cool3:.Nie są super jakości,bo robione komórką,ale myślę,że takie też od bidy mogą być:)

Posted

NO chlopak wie od razu do czego jest stworzony:):) O jaaaaa..nie moge z tych fotek...uwielbiam psy..zawsze uwielbialam ale teraz gdy je poznaje lepiej to normlanie moje uwielbienie osiaga granice zenitu:) Nie moge sie nadziwic, jak te psy kochaja ludzi.....wczoraj u BeaBono- bylo mu dobrze....dzis u Reni- jest mu super...:):)ZAchowuje sie jakby 3 lata juz u Ciebie Reniu mieszkal:D...aj..słow brak...dla takich chwil warto zyć:):)i warto pomagac...dziekuje dziewczyny!!!!!teraz slodziak bedzie czekal na domek:)ale w takich warunkach to moze czekac sobie i ze 100 latek:) Ale reniu, mysle ze na początek zrobisz mu wszystkie potrzebne badania- prawda??Zeby byc spokojnymi i czegos nie przeoczyc....tyle trudu...teraz musimy chuchac i dmuchac na nasze jajeczko...:)
KTO SIE DOŁOZY DO WETA DLA EDUNIA????

Posted

agata51 napisał(a):
Faktycznie, niezły miglanc z Edunia. Jak szybko sobie przypomniał, do czego kołderka i podusia służą!

To jest na prawdę zdumiewające,jakie te psiaki są pojętne:evil_lol:
Moje psice były już na dworku,a Eduardo jeszcze śpi w pościeli.O tej porze juz dawno miałam łóżko pościelone,a teraz muszę czekać,aż kawaler się obudzi:razz:

Posted

ata napisał(a):
Renata, nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Czy chłopak zostaje u Ciebie na zawsze ??

Niestety nie:shake:...mam już swoich 5 adoptowanych.Mogłam glutkowi dać jedynie dt.Ale traktuje go tak jak by był mój:-)
Przyszliśmy z dworku,a On hop na łózko;)...czy ja w ogóle dzisiaj pościelę to wyrko?:roll:

Posted

Podczytuję wątek edzia od dwóch dni :-) Tak się ciesze, że już jest bezpieczny u renatki!! A że do łózka wraca -- wiecie jak to jest, człowiek (i pies) wymarznie na śniegu i potem cała przyjemność to rozgrzać się pod kocykiem czy kołderką. Edzio pewnie też stres schroniskowy odsypia - w końcu może poczuc się bezpiecznie i jeszcze zasnać przytulony do czlowieka - przecież on tego cała lata nie miał, a moż ei nidgy...

Posted

Jak naszemu Ediemu się podoba jaki zadowolony na tym łóżeczku sobie śpi! ;)
Sama przyjemność na niego patrzeć !
Już nie będzie marzł w schronie tylko doopke grzał u Renatki !!!

Posted

Renata5 napisał(a):
Niestety nie:shake:...mam już swoich 5 adoptowanych.Mogłam glutkowi dać jedynie dt.Ale traktuje go tak jak by był mój:-)
Przyszliśmy z dworku,a On hop na łózko;)...czy ja w ogóle dzisiaj pościelę to wyrko?:roll:

Po diabła masz ścielić - wieczorem znów ta sama robota. Trzeba krzyż oszczędzać. A poza tym, niby gdzie Eduś będzie spał. Musi odespać schron. Miałam takiego jednego na przejściówce - spał 19 godzin bez przerwy. I spałby dalej, ale musiałam go odsikać przed dalszą podróżą. Nie był zachwycony.

Posted

[quote name='agata51']Po diabła masz ścielić - wieczorem znów ta sama robota.
No i nie pościeliłam,na wieczór było jak znalazł,jedna robota mniej:evil_lol:
A Eduś jest strasznym całuśnikiem,zacałowałby człowieka na śmierć;).Dzisiaj rano o siódmej łaził po nas i całował po twarzach...ciekawe skąd On wiedział,że musimy wstać i szykować się do pracy/szkoły?Mądra psina,mądra.My wstaliśmy,a On z powrotem w kimono i spał do 10:p

Ajula moje dzieci,mój mąż i teściowie wiedzą doskonale,do czego służą psy;).Prawdę mówiąc mając taką osobę w domu jak ja,nawet nie mieliby innego wyboru,bo inaczej...:mad:.Ale dobrze,że nie muszę używać pały do przekonywania ich,kochają psy,bo sami chcą:loveu:

Musiałam wykasować zdjęcia z moim synem,bo nie chciał być ogólno oglądalny:roll:

Posted

Eduś jest grzeczniutki,sam wchodzi na łóżko,a jak chce zejść,to szczeka.Ma apetyt,zrobił dzisiaj kupkę jak...słoń,może dlatego,że wczoraj nie robił,bo nie miał czasu,bo spał:p
Miałam wrażenie,że on coś tam widzi na jedno oczko,ale nie...jest niestety całkowicie niewidomy:-(.Ale nadrabia węchem i słuchem.Jak chodzi po domu to się praktycznie nie obija,jest radosny,ale spokojny.Na psiaki powarkuje,ale to jeszcze pozostałości po schronie,kiedy musiał się bronić.Mam nadzieję,że to minie,bo pozwala jednak innym psiakom wejść na kanapę:-)

Spójrzcie jakie niewinne spojrzenia...sama słodycz:loveu::loveu::loveu:

Posted

to jedno oczko wygląda jednak tak jakby widział choć trochę .... może widzi światło i cień ...
miałam niewidomego psa , bardzo dobrze radził sobie w znajomych pomieszczeniach i bardzo szybko znajdował się w nowych , tylko z zejściem ze schodów miał problem ...był malutki i mógł zmieścić się pomiędzy słupki podtrzymujące poręcz ...ale i z tym sobie radził, drugi pies którego mieliśmy w tym samym czasie był jego przewodnikiem , zawsze schodził razem z nim po stronie poręczy :)

Posted

Edi jaki szczęśliwy i zadowolony !
Aż płakać się chciało jak był w tym schronie na zimnym i tak marzł a teraz to prawie płacze ze szczęścia że już na łóżku się wyleguje a na dodatek ma takie spojrzenie pełne szczęścia i mnóstwa miłości!!
Renia wiesz jak rozpieszczać tego naszego maluszka ;)