Jump to content
Dogomania

Niewidomy, stary, maleńkiEdi- tak bardzo chce byc kochany...juz w najwspanialszymDS:)

Recommended Posts

Posted

super że już jest transport :) bardzo sie ciesze. Ja Ediego moge w razie co podrzucić do poznania jak bedziesz coś wiecej wiedziec to napisz prosze, zebym wiedziała czy np.nie zabrać wcześniej Ediego ze schronu :)

Posted

bo dobrze by było jakby Agnieszka przyszła do schronu i powiedziała ze go adoptuje, podała swoje dane jakby to nie był problem, bo dziś jedna z wolontariuszek była powiedzieć o domku dla Bakusi schroniskowej i że ja pociagiem zawieziemy tam w niedzielę a kierownik powiedział że jak ktoś chce psa to ma osobiście przjechać :/
on już nie wie chyba co wymyślać żeby tylko psy nie trafiły do domów :(

Posted

Witam wieczorkiem.Wredny ten wasz kierownik, gdzie indziej to na transport się dokłada dyrekcja, żeby tylko pieski dobrze się miały w nowych domkach, potem nawet się dowiadują co i jak, bo dzwonią.Ten ogólny wybieg i jeszcze te 30 zł za taką bidę.Brak słów i nie napiszę nic więcej, bo muszę ochłonąć.Jeszcze mnie zabanują i wtedy to musztarda po obiedzie.Życzę temu panu tylko tyle, ile on sam życzy i pozwala tym pieskom w "jego" schronisku.

Posted

ana666 napisał(a):
bo dobrze by było jakby Agnieszka przyszła do schronu i powiedziała ze go adoptuje, podała swoje dane jakby to nie był problem, bo dziś jedna z wolontariuszek była powiedzieć o domku dla Bakusi schroniskowej i że ja pociagiem zawieziemy tam w niedzielę a kierownik powiedział że jak ktoś chce psa to ma osobiście przjechać :/
on już nie wie chyba co wymyślać żeby tylko psy nie trafiły do domów :(
Ale jaka Agnieszka ma przyjść???TA co by przyjechala?/Pies ma byc dlatego zabrany w sobote- bo nie ma kierownika a papiery beda na renate..Ona go przeciez bierze na darmowy DT...wszystkie dane bedzie miala Aga i Ona wykupi psa...a kierownika w ten dzien przeciez nie ma- prawda???

Posted

tylko jak aga pójdzie i powie że na DT to powiedzą że ma przyjść jak będzie kierownik w poniedziałek zeby z nim pogadać i spytać o zgode, nie wiem co on powie, nie raz psy z naszego schronu szły do DT ale w okolicy, ostatnio jak brałam Joko do dt w poznaniu poszłam z bacia ze niby ona adoptuje.
ja jak ostatnio brałam psa na dt powiedział ze mam go zaadoptować normalnie i tak zeby go ten pies już nie musiał interesować i mam sobie robić z nim co chce, grunt ze dam 30zł
naprawde ten kierownik raz sie zgodzi a na drugi dzień jak ma zły humor już jest na NIE. Najlepiej iść powiedzieć ze DS, ja moge jutro zadzwonić i spytać czy Edi moze jechać do DT ale DT sam nie przyjedzie to powie mi ze nawiedzeni jsteśmy :(
myslałam ze bedzie ok ale już robi problemy z baka jak usłyszy o Edim to na pewno nie bedzie zadowolony :/

Posted

ana666 napisał(a):
tylko jak aga pójdzie i powie że na DT to powiedzą że ma przyjść jak będzie kierownik w poniedziałek zeby z nim pogadać i spytać o zgode, nie wiem co on powie, nie raz psy z naszego schronu szły do DT ale w okolicy, ostatnio jak brałam Joko do dt w poznaniu poszłam z bacia ze niby ona adoptuje.
ja jak ostatnio brałam psa na dt powiedział ze mam go zaadoptować normalnie i tak zeby go ten pies już nie musiał interesować i mam sobie robić z nim co chce, grunt ze dam 30zł
naprawde ten kierownik raz sie zgodzi a na drugi dzień jak ma zły humor już jest na NIE. Najlepiej iść powiedzieć ze DS, ja moge jutro zadzwonić i spytać czy Edi moze jechać do DT ale DT sam nie przyjedzie to powie mi ze nawiedzeni jsteśmy :(
myslałam ze bedzie ok ale już robi problemy z baka jak usłyszy o Edim to na pewno nie bedzie zadowolony :/

Nie nie!!!!!!!!!!Nic mu nie mow- jego nie bedzie w sobote- damy rade to zalatwic:)Juz dziewczyny beda wiedzialy co maja mowic..ale jego niech nie ma tam...bo jak zaczniemy komplikowac to nigdy w zyciu pies nie pojdzie...30 zł zaplacimy oplate adopcyjna i wszystko zalatwimy..ja wierze ze sie uda:) bede wolala o wstawiennictwo do Sw. Franciszka- na Niego nie ma siły:)...nic prosze nie wspominaj tam o Edim...bo potem to bedzie dopiero podejrzane...nic nie wiesz i juz..ok????

Posted

ana666 napisał(a):
no ok. tylko schron w sobote jest otwarty do 12, do 13 tam w ogóle ktos jest i do poniedziałku 8 rano psy są kompletnie same. zdąza dziewczyny z tym?

Nie mamy innego wyjscia:) Musimy zdązyc:)..czyli do 13 mozemy byc???czy do 12 najpoxniej???
i od 13 do poniedzialku do 8.00 psy sa same??A CO JEDZĄ W NIEDZIELE??:(:(:(

Posted

gonia66 napisał(a):
Nie mamy innego wyjscia:) Musimy zdązyc:)..czyli do 13 mozemy byc???czy do 12 najpoxniej???
i od 13 do poniedzialku do 8.00 psy sa same??A CO JEDZĄ W NIEDZIELE??:(:(:(

W sobote do 12 najpóźniej musicie być nawet trochę przed 12.
Niestety tak długo muszą być same :(
Jedzenia wtedy nie dostają, tylko pracownica przychodzi nalać wody ;(

Posted

Tola^^ napisał(a):
W sobote do 12 najpóźniej musicie być nawet trochę przed 12.
Niestety tak długo muszą być same :(
Jedzenia wtedy nie dostają, tylko pracownica przychodzi nalać wody ;(

NIE WIERZE!!!!!!!!!!BEZ JEDZENIE OD 12 W SOBOTE PRZEZ CALA PRAWIE SOBOTE I NIEDZIEL???Tam jest jakas masakra...czy to w wiekszosci schronow tak jest??Juz mi słabo:( to jak te psy funcjonują??ja juz widze jak sie gryza jak gdzies znajda w niedziele jakis ogryzek:(:(:(NIE MOGĘ:(

Posted

Tola^^ napisał(a):
I dlatego te słabsze pieski często nie mogą się dostać do jedzenia tak jak Edi i Kropka... ;(

Oj...no to mi dowalilas teraz..az mi si e w brzuchu cos zrobiło...:(:(BOże..ratuj mnie i te biedne psiaki:(:(...dlaczego to zycie jest takie okrutne???:(..ZABIERAJMY EDZIA K ROPECZKE!!!!!!!!!!:(

Posted

obraczus87 napisał(a):
Jeju ale wiadomości z rana :( wyc mi się chce :(

Boszsze...co za schron,co za ludzie tam pracują:-(.Kurcze,żeby ten kierownik był ludzki,to by wyciągnęło się Edusia wcześniej i może któraś z dziewczyn przetrzymałaby go te 3 dni.Przecież straszne mrozy nadają,czy te psiny(najbardziej Eduś i Kropeczka) będą miały szansę dostać sie do budy?:-(
Dziewczynki napiszcie mi w skrócie jak z tym transportem,kto i kiedy i jak Edusia będzie wiózł.No i dokąd będzie dowieziony.Czy prosto do mnie,czy do Warszawy i stamtąd trzeba będzie prosić kogoś o podwiezienie do mnie

Posted

Randa napisał(a):
dziewczyny, nie może tam iść jakiś wasz Tz, brat, siostra ,koleżanka itp i formalnie adoptować te psy?ktoś by je może przetrzymał kilka dni.

To by było najlepsze rozwiązanie,ale czy wykonalne?Czy ktoś stamtąd się zgodzi adoptować psa na siebie?:roll:

Posted

Renata5 napisał(a):
Boszsze...co za schron,co za ludzie tam pracują:-(.Kurcze,żeby ten kierownik był ludzki,to by wyciągnęło się Edusia wcześniej i może któraś z dziewczyn przetrzymałaby go te 3 dni.Przecież straszne mrozy nadają,czy te psiny(najbardziej Eduś i Kropeczka) będą miały szansę dostać sie do budy?:-(
Dziewczynki napiszcie mi w skrócie jak z tym transportem,kto i kiedy i jak Edusia będzie wiózł.No i dokąd będzie dowieziony.Czy prosto do mnie,czy do Warszawy i stamtąd trzeba będzie prosić kogoś o podwiezienie do mnie

WSzystko sie wyjasni dzis, jak z tym transportem...ale z tego co wiem, to raczej na 100% pojedzie a Agą do Bydgoszczy a stamtąd laidyga zawiezie go prosto do Ciebie Reniu:):)Wczoraj z NIa rozmawialam, ten transport jest pewnien na 100%..niestety obawaim sei ze z dziewczynami pociagiem sie nie da, ponieważ jesli pies jest wyciągnięty ze schronu bez obecnosci kierownika, to ikierownik dosyla dokumenty(ksiazeczkę zdrowia) na adres...a bez ksiazeczki zdrowia pociagiem nie moze pies jechac...:(..no takie a nie inne fortele musimy stosować...nic na to nie poradze niestety...ze schronu w sobote wykupi go Marzenka(Aga zawiezie jej pieniazki na oplate) i przetrzyma u siebie w domku...Teraz rozmawaial jeszcze z Marzenka...powiedziala, ze jesli da rade- wykupi go juz w czwartek (reniu musze miec dokladen dane z numerem seryjnym dowodu osobistego)..i jesli wszystjo wyjdzie- przetrzyma go u siebie do soboty:):)Ale najwczesniej bedzie to mozliwe w czwartek...bede do marzenki dzwonic ok 14:)..tyle moglem dla Niego zrobic....nic wiecej na ten czas...
PROSIMY I WPLATY DLA EDUSIA- KAZDA ZLOTOWKA BARDZO POTRZEBNA:):)....
aGNEZIA-bardzo dziękujemy za bazarek:D