Tyśka) Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 Odświeżyłam ogłoszenie Argo: https://www.olx.pl/oferta/pies-do-ktorego-strzelano-czy-chociaz-na-starosc-zyska-dom-CID103-IDuoywz.html Quote
Murka Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 Rozliczenie Arga: Stan konta na 19 sierpień wynosił -56,20 zł +20 zł Iwona K. +10 zł Jolanta08 -360 zł hotelowanie 20.08-18.09 -15 zł wit. B12 -27 zł prebiotyk Stan konta na 18 wrzesień wynosi -428,20 zł. Quote
Tianku Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 A kasy ze zrzutki brak... Monika leci po bandzie Quote
Murka Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 Kończy się Caniviton i chciałam kupić, patrzę, a tu jakieś koszmarne ceny, najtaniej 155 zł! To chyba przez koronawirusa takie windowanie cen, bo coraz gorzej z dostawami towarów. Może po prostu kupię tańszy Arthrodol? Też zawiera czarci pazur, działa przeciwbólowo. Jest dużo tańszy, kosztuje 30 parę złotych. Co prawda starczy na krócej (będzie dawka 1,5 tabletki), ale i tak taniej wyjdzie niż Caniviton... Quote
Tianku Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 https://m.zooexpress.pl/dolfos-preparat-na-stawy-arthrofos-dla-psa-op-90-tabletek.html jeszcze z glukozaminą i chondroityną taki znalazłam szkoda że ten canviton tak podrożał bo ma fajny ten sklad :( Quote
Tyśka) Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Dnia 20.09.2020 o 20:08, Tianku napisał: A kasy ze zrzutki brak... Monika leci po bandzie A coś odpisała w sprawie pieniędzy? Quote
zachary Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Czyli to jednak Argo zagryzł kota....a więc jeśli u kikou są kotki, to nie jest dobrym pomysłem umieszczanie tam Argo...Nie ma gwarancji, że znowu mu nie "odbije" na punkcie kotów...i co?. Kto go przywiezie z powrotem do Murki u której miejsca na "wagę złota"?... Quote
Tianku Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 13 godzin temu, Tyśka) napisał: A coś odpisała w sprawie pieniędzy? że jutro rano przeleje ale to było tydzień temu... wczoraj znowu jej napisałam.. troche niepoważne od sierpnia ją ponaglam Quote
Tianku Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 czy u kikou są koty i czy ktoś z nią rozmawiał o tym? Quote
Tyśka) Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 8 godzin temu, Tianku napisał: że jutro rano przeleje ale to było tydzień temu... wczoraj znowu jej napisałam.. troche niepoważne od sierpnia ją ponaglam Mogę do niej napisać i spróbować ją poprosić, może tym razem zareaguje? Czy ktoś ma do niej namiary i mogę poprosić na pw? 8 godzin temu, Tianku napisał: czy u kikou są koty i czy ktoś z nią rozmawiał o tym? Tak i tak - jakiś czas temu o to zapytałam na wątku i wywiązała się taka rozmowa: Dnia 7.08.2020 o 14:56, Tyśka) napisał: [...]ale czy kikou przypadkiem nie ma kotów/kota? :( Coś mi się kojarzy, że dogomaniacki Ptyś [*] musiał przeprowadzić się od kikou do anecik, bo Ptycholek gonił kota. Aaaa Argo nie tylko je goni... Argo morduje koty z ogromną zawziętością, z tego też powodu stracił miejsce u funi :( Dnia 9.08.2020 o 14:05, mari23 napisał: pytałam właśnie kikou, mam tam u niej wielkiego ślepka Bezika, który na początku sprawiał mnóstwo problemów, atakując inne psiaki, dzwoniąc w jego sprawach "przy okazji" wspomniałam o Argusiu.... chyba mój drżący głos i przełykane łzy sprawiły, że kochana kikou zgodziła się "zapisać" Argusia do kolejki, prawdopodobnie we wrześniu będzie możliwe "udomowienie" Argusia...mówiłam też o kotach, ale mamy nadzieję, że dziadziuś Argo już zapomniał do czego koty służą ;) Dnia 11.08.2020 o 13:20, Tyśka) napisał: Może Murka mogłaby sprawdzić Argo na koty w kontrolowanych warunkach? Tak na wszelki wypadek... ;) Dnia 11.08.2020 o 18:02, Murka napisał: [...] Z tymi kotami to jednak trzeba będzie uważać, bo Argo niby taki łagodny i spokojny, ale przy misce potrafi capnąć. Kota zapewne nie zdoła dogonić, ale jak mu jakaś sierotka podejdzie pod pysk, to różnie może być. I też uważam, że trzeba koniecznie sprawdzić Argo do kotów, aby nagle nie było sytuacji jak w przypadku Ptysia [*], że nagle pies stracił miejsce, bo zagraża kotkom. A Ptyś był małym, jamnikowatym psiakiem, który jedynie gonił koty - ale z zawziętością. Obawiam się, że Argo nadal może zrobić kuku kotom. Quote
ranias Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 Miałam kiedyś telefon do Moniki, ale to było dawno, dawno i teraz nie mam z nią kontaktu. Przykra ta cała sytuacja z pieniędzmi, bo Argo finansowo nie jest zabezpieczony, cały czas ocieramy się o długi. Sprawa przeprowadzki jest trudna, bo nie ma osoby decyzyjnej, która weźmie na siebie odpowiedzialność w razie ewentualnej akcji z kotami lub innej, gdy będą problemy. Quote
seramarias Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 Jeśli pies nie toleruje kotów do tego stopnia, że jest w stanie zabić to moim zdaniem absolutnie nie powinien zamieszkać w domu w którym są koty. Dobro psa jest ważne, ale w takim samym stopniu ważne jest dobro kota, nigdy, przenigdy nie powinno się pomagać jednemu życiu kosztem drugiego, czy to kota czy innego stworzenia. W sumie to trochę dziwi mnie, że wiedząc, że pies zabił kota i prawdopodobnie w sprzyjających okolicznościach jest w stanie zrobić to drugi raz, bierzecie pod uwagę umieszczenie go w domu z kotami... 1 Quote
Tianku Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 Moze Mari tu zajrzy ona rozmawiala z Kikou jak u niej wyglada sytuacja z kotami... Napisalam po raz kolejny dk Moniki jak bedzie bez reakcji znowu to podam Wam jej nr Quote
funia Posted September 29, 2020 Posted September 29, 2020 Kikou wie o zapędach Argo i z pełna odpiwiedzialnoscia sie zgodzila. ... Ja jestem na tak Sprawa z pieniędzmi jest bardzo dziwna . Kto moze sie z nia skontaktowac w inny sposób? Quote
funia Posted September 29, 2020 Posted September 29, 2020 Dnia 23.09.2020 o 12:44, Tianku napisał: Moze Mari tu zajrzy ona rozmawiala z Kikou jak u niej wyglada sytuacja z kotami... Napisalam po raz kolejny dk Moniki jak bedzie bez reakcji znowu to podam Wam jej nr Gdzie pisalas? Na dogo? Quote
Tyśka) Posted September 29, 2020 Posted September 29, 2020 Dla mnie to smutne, że za pieniędzmi dla Argo trzeba tak się nabiegać... :( PS: A kto z zaglądających na wątek ma konto na zrzutce? Quote
ranias Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Ja nie mam konta. Wrzesień za nami, a dalej nie wiemy co robić. Quote
Tyśka) Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 I obawiam się, że dopóki ktoś stąd nie zgłosi się na ochotnika jako decyzyjny opiekun Argo to będzie ciężko podjąć jakąkolwiek decyzję. Quote
Tianku Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 14 godzin temu, funia napisał: Gdzie pisalas? Na dogo? Na fb ... Quote
Tianku Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 6 minut temu, Tianku napisał: Na fb ... I od lipca pisze ze przeleje kase ... Przykre Quote
bakusiowa Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 6 minut temu, Tianku napisał: Na fb ... Jak się pojawia na fb a nie odpisuje na wiadomości to zamieść wiadomość u niej na osi czasu. Wtedy wszyscy będą widzieli. Quote
Tianku Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 1 godzinę temu, bakusiowa napisał: Jak się pojawia na fb a nie odpisuje na wiadomości to zamieść wiadomość u niej na osi czasu. Wtedy wszyscy będą widzieli. To nie tak ze nie odpisuje ... Tylko prosze ja ona odisuje ze jutro zrobi i taka zabawa... Teraz znowu napisalam ale nie odpisala na razie moze jest w pracy Quote
Murka Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Kupiłam dla Argo wit. B12, tym razem starczy mu na 3 miesiące:) Koszt 13,80 zł: Quote
Tyśka) Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 5 godzin temu, Tianku napisał: To nie tak ze nie odpisuje ... Tylko prosze ja ona odisuje ze jutro zrobi i taka zabawa... Teraz znowu napisalam ale nie odpisala na razie moze jest w pracy Tak się zastanawiam czy nie zgłosić zbiórki na zrzutce, oczywiście o ile nikt nie ma do ladymonia nr telefonu albo innej, pewniejszej możliwości kontaktu niż przez Messenger. Może wtedy przyspieszy to wysłanie pieniędzy przez ladymonię, kiedy administracja platformy będzie z nią pisać. Wysłanie pieniędzy to tylko parę minut, wystarczy trochę dobrej woli. Nie będzie to zresztą zajmować dużo więcej czasu niż odpisywanie na wiadomości, że "jutro wpłaci". Quote
Tianku Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 42 minuty temu, Tyśka) napisał: Tak się zastanawiam czy nie zgłosić zbiórki na zrzutce, oczywiście o ile nikt nie ma do ladymonia nr telefonu albo innej, pewniejszej możliwości kontaktu niż przez Messenger. Może wtedy przyspieszy to wysłanie pieniędzy przez ladymonię, kiedy administracja platformy będzie z nią pisać. Wysłanie pieniędzy to tylko parę minut, wystarczy trochę dobrej woli. Nie będzie to zresztą zajmować dużo więcej czasu niż odpisywanie na wiadomości, że "jutro wpłaci". Tysiu jesli chcesz to jutro podam Ci jej nr telefonu to nie jest nic do ukrycia po podawala go przez dlugi czas jako kontakt do ogloszen Quote
Recommended Posts