Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zgłaszam parówę Dinę :)

jest maleńka - normalnie ze 30 cm w kłębie :p

wszystkie inne małe suki "idą" a Dina nie... :roll: być może dlatego, że Dina miała guzki na sutkach i ludzie oczywiście boją się nie wiadomo czego :/ a to przecież "normalne" u suki, która pewnie kiedyś rodziła

teraz sutki są ok, nie ma żadnych zmian... ale wciąż :roll: ludzie się boją, rezygnują...

a Dina to bardzo kontaktowa ruchliwa panienka :)

nie ma sensu, żeby mieszkała w boksach po świniach :shake:

oto jej wątek: dwa "rottki" z przytuliska pod Warszawą! mini i maxi pieszczochy. giełda?Korabiewice?

bannerek:

a to Dina:

kontakt do opiekunów:

604 129 008 Magda
509 075 051 Paweł
[email protected]

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam u siebie na dt parówkę;)
Edi,około 8-10 lat,wzrost 32cm,waga 10kilo,jest niewidomy,ale radzi sobie doskonale.Ktoś kto nie wie,że Eduś nie widzi nawet by nie zauważył.Poważnie.
Zaraz doczytam co jeszcze trzeba dopisać i uzupełnię

EDI:loveu:

Miejsce pobytu-dt Sochaczew
Renata,tel.793-505-810
mail [email protected]
wątek
Niewidomy, stary, maleńkiEdi- tak bardzo chce byc kochany...juz w DT teraz szukamyDS

Posted

Mini-Buba opuściła wczoraj schronisko, za godzinę rusza do hoteliku :multi:
Wysłałam Florentynce nr konta do wpłat :)

Adopcja Kai niestety się odsunęła, ale pani nadal zainteresowana. Mam nadzieję, że niedługo ją zabierze.

Posted

dorzucam jeszcze przepiękną parówkową staruszkę - Mrówkę:

IMIĘ: Mrówka
ROK URODZENIA: ok 2000
WĄTEK: http://www.dogomania.pl/threads/177398
KASTRACJA?STERYLIZACJA: jest
STAN ZDROWIA: zdrowiutka, tylko oczka coś łzawią
CZIP: bedzie przed adopcją
SZCZEPIENIA: aktualne na wścieklizne i wirusówki
STOSUNEK DO LUDZI: pieszczocha i przylepa
STOSUNEK DO DZIECI: nie wiadomo , ale myślę że nie będzie z tym kłopotu bo jest przemiła dla ludzia
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: spokojna
STOSUNEK DO KOTÓW: absolutnie nie
INNE WAŻNE INFORMACJE: nauczona do mieszkania w domu. Ma tendencję do tycia
KRÓTKI OPIS: Suczka , której zmarł właściciel i niestety została przywieziona do schroniska. Zdrowa, szuka spokojnego domu najlepiej przy osobie starszej - nie potrzebuje zbyt wiele ruchu, ale ma tendencję do tycia, , aktualnie jest w schronisku w Ostrowie Wlkp od: 27.07.07.
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Paulina: e-mail: [email protected] GG 4619464
Schronisko: 0 662 03 69 64 (pon-pt: godz. 9 - 19 reszta dni od 9-13)

Posted

APSA napisał(a):
Mini-Buba opuściła wczoraj schronisko, za godzinę rusza do hoteliku :multi:
Wysłałam Florentynce nr konta do wpłat :)

Adopcja Kai niestety się odsunęła, ale pani nadal zainteresowana. Mam nadzieję, że niedługo ją zabierze.

Gratulujemy mini Bubie i życzymy jej wszystkiego dobrego, za Kaję trzymamy kciuki!

Posted

[quote name='Malwi']dorzucam jeszcze przepiękną parówkową staruszkę - Mrówkę:
jej wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/177398

Śliczna!
Malwi, bardzo ułatwiłabyś nam pracę dodając od razu trochę informacji o dziewczynie (rok urodzenia, choćby przybliżony, opis osobowiści, stan zdrowia, info czy sterylizowana a jak nie to czy moze zostać wysterylizowana, jakiego domu szuka, stosunek do innych psów, kotów, dzieci itd, info gdzie się teraz znajduje itd.) i kontakt w sprawie jej adopcji.
Przekopywanie każdego wątku przy tej ilości parów jest prawie niemożliwe.
Z góry dziekuję za współpracę.

Posted

no tak .. skleroza .. już doklejam do poprzedniego postu ;)

Imię: Mrówka
Wielkość: mała
Opis: Suczka , której zmarł właściciel i niestety została przywieziona do schroniska. Jest wysterylizowana. Przyjazna do ludzi nauczona do mieszkania w domu. Nadaje się do starszych ludzi.
Zdrowa, szuka spokojnego domu najlepiej przy osobie starszej - nie potrzebuje zbyt wiele ruchu, ale ma tendencję do tycia, stosunek do innych psów - akceptuje i psy i suki, kotów nie cierpi, dzieci nie wiadomo , ale myślę że nie będzie z tym kłopotu bo jest przemiła dla ludzia, aktualnie jest w schronisku w Ostrowie Wlkp
W schronisku od: 27.07.07.

Posted

chciałam delikatnie przypomnieć,że paróweczki mają u mnie kapitał 58,90 zł , który leży i stygnie:cool3:
jeśli nie ma propozycji ogłoszeniowych to może ja przeleję na konto tam gdzie może są większe potrzeby na tę chwilę?

Posted

No tak. Czekamy na różne zdjęcia i takie tam, prace nad stroną parówią trwają i wszystko się trochę rozłazi.
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby dokonać przesunięcia środków - parówy się odkują.
Mam prośbę - powtórz może allegro Milki, a z resztą rób co chcesz, tylko napisz co, żebyśmy się mogły wyliczyć i żeby żaden mod nie myślał, że defraudujemy parówkowe środki.
No chyba, że Majuska ma coś przeciwko? Albo Dzika_Figa?

Posted

Cześć, jstem Grafit i jestem parówą.

Zgłaszam się tu, bo już nie wiem co robić.

Mam depresję, bo trafiłem na ulicę, a jestem już prawie ślepy.
Złapał mnie jakiś pan doktor i trzyma w małym boksie, no ale przynajmniej mam tu swój koc.
W sumie cały czas na tym kocu leżę zwinity w kulkę i udaję kaukaza.
jak ktoś do mnie podchodzi to albo go olewam, albo jęczę żałośnie, bo mnie wkurza. Bo ja mam depresję i nie chcę z nikim gadać.

Jest tu taka, co daje jeść, to jak ona mi daje jeść to ja wywalam miskę. W nosie mam jedzenie. Mam depresję. I mówią mi, że skoro nie jem to "nie wiadomo, co ze mną będzie" i "czy to jest sens". W nosie to mam. Ludzkie gadanie nie ma sensu.

Przyszło ostatnio takich dwoje i że to niby "oni zobaczą tego kaukaza". No to jęczałem, żeby poszli. A oni otworzyli boks...
To wstałem, wyszedłem, wzięli mnie na smycz...

Jakoś się rozweseliłem, bo fajnie było. Mroźno na dworze, tak rześko i słońce było i oni mnie miziali - podobało mi się, mimo, że zaraz mnie odprowadzili znów na kocyk.

Ale miałem tak dobry humor po tym spacerze, że zjadłem obiad :)

A oni się śmiali, że kaukaz kaukazem, a mi nogi to mi nie urosły. Bo ja taki konus jestem, znaczy na długość to jak taki owczarek, ale tak na wysokość to nie :( i przez to zawsze na podwórku się ze mnie śmiali...

Ale co no, już kilka dobrych lat tak żyję i można.

I właśnie usłyszałem, że jestem parówa to tu piszę. Chyba dobry dział, nie?

Ta młoda mówi, że allegro mi może zrobić, tylko kasy nie ma, a jak by była kasa to podobno allegro będzie lepiej widoczne i może ktoś mnie polubi i zabierze do domu. Z kocykiem, bo bez koca się nie ruszę.

No i w domu bym już jadł i w ogóle bardzo bym się cieszył w sumie.

proszę o pomoc dla Grafita
naprawde nie wiem, co z nim będzie :(

Posted

skoro tak , to Milka ma ogłoszenie do dziś w nocy , więc powtórzę jej
Grafit , którego wstawiła tu mru , jest parówką pierwsza klasa , rozmiarów dużych , ale taki prawdziwie niskopodłogowy , a na dodatek nie chce żyć , i nie wiadomo co z nim będzie
i bardzo potrzebuje ogłoszeń , zrobię jemu ,ok?

Posted

tak, figa :( pierwsza klasa duża włochata parówa
i bez człowieka to mu się nie chce

ja dziś wieczorem będę miala jeszcze kilka fotek Grafitka :) jak podaje łapkę i się tuli do nas

Posted

Śnieżka z Boguszyc szuka dt/da

[quote name='mgie'] Przedstawiam wam Śnieżkę. Sunia przebywa w schronisku Ostatnia Szansa w Boguszycach. Ma około 4l. Jest gryziona przez inne psy. To pilny przypadek do zabrania z Boguszyc. ///nie ma swojego wątku///

Posted

[quote name='Florentynka']Małe biedactwo...Mgie - a Śnieżka jest sterylizowana, szczepiona, zdrowa?

Dokładnie nie wiem ... trzeba pytać bezpośrednio na wątku
http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wciAE-A-potrzebna/page331

Śnieżynka jest zaczepiana w schronisku przez inne psy. Pracownicy próbują ją izolować.Jest kąsana,ma już zabliźnione ranki

Jak już znalazłam wątek to wkleję jeszcze Rudzika

[quote name='Anna_33']Przedstawiamy Rudzika.
Utuczyli nam tego slicznego, delikatnego psiaka, ze prawie szyi nie widac (((ale to na szczescie do odrobienia.
I tu tez odrobine sprzeczne informacje. Jak robilam liste na Miau, to dowiedzialam sie, ze ma 3-4 lata. Wczoraj, ze 2 lata.
Ustalmy wiec srednia 3..
To mily, lagodny i grzeczny piesek. Troche niesmialy, ale coz sie dziwic...
Sadze, ze po nauczeniu podstawowych zasad domowych uszczesliwy swojego Wlasciciela.