Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bambi z schroniska "Azorek" w Obornikach Wlkp.

Bambi ma około 2 lata i pół roku jest w schronisku.
Jest to żywy piękny pies.
Uroczy wesoły i ciekawski wiercipięta.
Bardzo ruchliwy i żywiołowy, pełen wigoru mocno ciągnie na smyczy.
W lesie jest spuszczany przez swoją opiekunkę (czyli mnie)
Bardzo uśmiechnięty lecz ma mocny charakter.
Potrafi porozumiewać się z suczkami oraz z niektórymi samcami.
Do ludzi miły lecz gdy coś mu się zrobi to mruczy lecz opiekuna nie ugryzie, bardzo się przyzwyczaja do opiekuna jest bardzo wierny.
Kocha spacery po lesie z innymi psami bo może się z nimi pobawić.
Lubi gonić szyszki piłeczki i patyki :)

Najaktualniejsze zdjęcia Bamiego z dzisiejszego spacerku:

Bamboszek w zaprzęgu widać że mu się to podoba
:loveu::loveu:

Posted

Bambosz wygląda na tej fotce, jakby to on był liderem w tym zaprzęgu!
A to pod drzewem po prawej (kolorowe) to nie parówa jakaś czasem? Ja już zaczynam mieć obsesję, wszędzie widzę parówy.

Posted

Dłuzyna -tel. lolka 601 079 807

paróweczka chłopaczek, tez dopiero do przyjęcia.....taki kurdupel a waży z tonę; bardzo łagodny niuniek, młody; z racji nadstanu w izolatce z ciężarną suką, która troche na niego warczała, nie wiem gdzie poszedł po przyjęciu

ruda parówa, niestety mam tylko takie zdjęcie, bo byłam pewna, że jest na nim cały. nr w schronie 125, czip 664541, ma 7 lat, przyszeł w październiku, z adnotacją "gruby". Towarzyski, jest na mini wybiegu z tyłu schronu, ma dość małe towarzystwo

Posted

Magda z., a będziesz miała okazję dorobić tym pieskom zdjęć? To ważne, w ogłoszeniach na ludzi działa jednak głownie część wizualna - wzruszająca psia morda, spojrzenie. Fajne oba rudzielce.

Posted

Florentynka napisał(a):
Magda z., a będziesz miała okazję dorobić tym pieskom zdjęć? To ważne, w ogłoszeniach na ludzi działa jednak głownie część wizualna - wzruszająca psia morda, spojrzenie. Fajne oba rudzielce.

wiem, dlatego z lustrem jeżdzę, ale teraz utknęłyśmy przy sprzątaniu-w zasadzie lolka, bo to ona z miotłą szalała. Pojechałysmy tylko we dwie i nawet nic na spacer nie poszło. Najszybciej za jakieś 2-3 tygodnie tam będziemy-wszystkie mamy około 30-40 km do schronu, a innego wolontariatu tam nie ma, schron na końcu świata i tylko poinformowani wiedzą jak dojechać. Rudy do przyjęcia, więc jeszcze na dwór nie może wyjść-przepisy, a z parówą to dałam ciała i sie przyznaję, bo sobie wbiłam do głowy, ze go już mam, a mam połowę;/

Posted

Florentynka napisał(a):
No to czekamy cierpliwie na zdjęcia. Zawsze tak jest, niestety, psów za dużo, ludzi i czasu za mało...
Jakieś imiona by się przydało chłopakom nadać.

to jak będę miała info to pewnie z imionami-częśc psów je ma w księdze, nie wiem od czego to zależy. A tego nowego i tak wrzucę na okoliczne portale-jest około 200 psów, miejsc na 160, kazdy który krótko posiedzi wygrywa los na loterii, bo jak trafi na zbiorówki to już tyłek blady, tłok i wojny. Parówa grubsza i tak na mini wybiegu, tam jest ok.

Posted

Aj aj - zostałam opierniczona przez moda za brak rozliczeń.
Majusko kochana - napisz mi tu proszę kwotę z bazarku i ile poszło na ogłoszenia a ile masz u siebie.
A Figę33 proszę o wyszczególnienie kosztów parówich ogłoszeń które poszły z tej puli od Majuski z bazarku.
Bo nam wątek zamkną i parówy ucierpią, ajaj!

Posted

Na razie poszło do Figi 100zł, to wszystko co z parówkowej puli ubyło.
274 zł jest wciąz do dyspozycji na parówki na moim koncie.
Figa napewno jeszcze wszystkiego nie wydała z tej 100 ale wciąż ogłoszonka ( allegra wyróżnione ) odnawia, więc kasa idzie...

Posted

wklejam rozliczenie zrobione w pocie czoła , postaram się jak najjaśniej , ale od razu uprzedzam ,że nie będzie łatwo

wpłaty na ogłoszenia w grudniu
1 x 100 zł majuska ( ogłoszenia ogólne )
1 x 100 zł majuska ( dla parówek )
1 x 50 zł Florentynka ( dla parówek i Farta )
czyli 250 zł

z tego 150 zł tylko parówki i Fart

na parówki 3 x 12,5 = 37,5
na Farta 2 x 20,60 = 41,20 ( ogłoszenie wypasione )
razem 78,70

pozostałe ogłoszenia ( orzeszki , Boguchwała )
16 ogłoszeń ( 12 x 12,50 i 4 x 12,60 = 200,40 zł )
ale to napisałam dla jasności i żeby mieć to " z głowy":cool3: bo przedmiotem obecnie jest rozliczenie parówek

dla parówek pozostało 71,50 zł:lol:
teraz ogłoszenia mają Lika , Milka , Fart , Parówki ogólne x 2 oraz Śnieżynka z Mielca

edit: teraz się doczytałam w pierwszym poście,że rozliczenie do 10.01.10
więc Milka 12,60 zł
czyli 71,50-12,60 = pozostaje 58,90

Posted

I kolejna mega-paróweczka:

Buba-duma mieleckiego schroniska ;) wesoła staruszka szuka domu!
Poznajcie tę uroczą, młodą i przykuwającą wzrok suńkę! To Buba, schroniskowa weteranka. No dobra, nie jest już młoda. Ma 9 lat, większość życia spędziła za schroniskowymi murami. No i może nie przykuwa wzroku swoją uroda, ale nadwagą… Zachęcam jednak do uruchomienia swojej fantazji, by zobaczyć Bubę bez zbędnych kilogramów-to jest możliwe! Buba wcale nie ma ruchu, w połączeniu z pyszną schroniskową dietą- sami widzicie efekt Buba jest puszysta. To się zmieni, jak tylko Buba zacznie chodzić na regularne spacerki ze swoim człowiekiem. Ale kiedy to nastąpi? Ludzie odwiedzający schronisko omijają Bubę, „bo gruba i stara” a! i jeszcze „taka jakaś bura…”
A my wiemy, że Buba jest wyjątkowa! Mimo tylu lat spędzonych w schronisku nie straciła pogody ducha! Jej pyszczek jest ciągle uśmiechnięty i wyciągnięty w górę, jakby mówiła- głaszcz mnie, głaszcz mnie, kontakt z człowiekiem sprawia mi radość.

Kiedy jakiś człowiek odkryje, że kontakt z Bubą może i jemu przynieść niezapomniane chwile? Jeszcze jedna ważna informacja- Buba lubi koty!

Mieszka w boksie 120.
Pomóżcie nam znaleźć dom dla kochanej Buby!

W sprawie adopcji prosimy o kontakt:
Mieleckie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
tel. +17 583 15 32 - Pan Kierownik Andrzej Skowron
mail : [email protected] lub [email protected]

Wątek Buby:
http://www.dogomania.pl/threads/177478-Buba-duma-mieleckiego-schroniska-wesoA-a-staruszka-szuka-domu?p=13871236#post13871236

Posted

[quote name='Florentynka']10. Kaja:
Kaja - www
Paluch W-wa
Trzymajcie kciuki, w sobotę umówiona adopcja!

[quote name='Florentynka']12. Buba II
Buba - www Paluch W-wa nr 10 do 14 (APSA) (K [email protected] tel: 0 608 088 298 )
Buba (vel. mini-Buba) zaprasza na własny wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/177511-Stara-i-brzydka-Buba-po-kilku-latach-ma-szansAE-na-poprawAE-losu-potrzeba-delkaracji?p=13873798#post13873798