Dzika_Figa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Florentynka napisał(a):Tak, Adam powiedział, że spodziewałby się każdego psa na stole, ale nie Balbiny... Taa, widać, że jest bardzo rozmbawiony sytuacją. No bo kto się potrafi złościć na parówę? A wiecie, że na stoliku kawowym Balbina bywa bardzo często? Używa go jako pomostu między kanapami, żeby się ptrzemieścić z jednej na drugą. No i czesem też na nim leży ;) Quote
majuska Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Na ostatniej fotce wyszła tak przesłodko, że normalnie mam ochote ją wycałować:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Florentynka Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Bo ona jest słodka, słodka, niesamowicie słodka, kochana i BEZCZELNA! Quote
mamanabank Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 http://img23.imageshack.us/img23/5665/nagorcymuczynku6.jpg Morduleczka moja zamorzona :loveu: (choćby nie wiem jak chciała być krakowską inteligencją i tak widać łowickie cwaniactwo :lol: ) Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='mamanabank'] Morduleczka moja zamorzona :loveu: (choćby nie wiem jak chciała być krakowską inteligencją i tak widać łowickie cwaniactwo :lol: ) Zamorzona morduleczka właśnie posprzątała resztki z obiadu. Przytomnie schowałam odsmażane ziemniaki i ser smażony, ale myślałam, że reszty się nie chyci. Otóż się chyciła - zeżarła tzatziki ( ze straszną ilością czosnku) oraz sałatkę z rukoli, gruszek, orzechów i prażonego słonecznika z sosem śliwkowym z octem balsamico. Edit: to była bardzo dobra sałatka. Domagam się natychmiastowych wyrazów współczucia. Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Florentynka napisał(a):Zamorzona morduleczka właśnie posprzątała resztki z obiadu. Przytomnie schowałam odsmażane ziemniaki i ser smażony, ale myślałam, że reszty się nie chyci. Otóż się chyciła - zeżarła tzatziki ( ze straszną ilością czosnku) oraz sałatkę z rukoli, gruszek, orzechów i prażonego słonecznika z sosem śliwkowym z octem balsamico. Edit: to była bardzo dobra sałatka. Domagam się natychmiastowych wyrazów współczucia. No. Wie suczka, co dobre! Mądra suczka. Nie współczujemy, bo mogłaś się sama z psem podzielić. Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Daj spokój!!! Kupiłam dziś gnojom jednym ogon wołowy i ogon cielęcy. Kosztowało toto więcej niż nasz ludzki obiad. I nie wymagałam, żeby się ze mną dzieliły!!! Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Florentynka napisał(a):Daj spokój!!! Kupiłam dziś gnojom jednym ogon wołowy i ogon cielęcy. Kosztowało toto więcej niż nasz ludzki obiad. I nie wymagałam, żeby się ze mną dzieliły!!! Gnojom? Wy widzicie, do jakiego domu oddałyście biedną Balbinkę? Może jej nie biją, może nie głodzą, ale wszystko wypominają, oczekują pokłonów wdzięczności i znęcają się psychicznie... biedny piesek, nawet sobie sałatki nie może spróbować... Quote
majuska Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Ja tam lubie słowo: gnoje, gnojki, gnojówy.... :) Aśka daj przepis na tą sałatkę!!! Quote
mamanabank Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 tak jak ja słowo burki :-) Biedna Florentynka, biedna Balbina (czosnek) Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 majuska napisał(a):Ja tam lubie słowo: gnoje, gnojki, gnojówy.... :) Aśka daj przepis na tą sałatkę!!! No więc tak: ze 3 gruszki cienko pokroić ( ja to robię obierakiem do ziemniaków, strugam na cienkie płatki), dowalić rukoli wedle uważania. Posypać orzechami włoskimi i prażonymi ziarnami słonecznika. Sos: jest takie coś, jak koncentrat śliwek kalifornijskich w słoiku. No więc ze dwie łyżki tego, albo trzy, nieduży chlust balsamico, troszkę oliwy - wymieszać. Jak za gęste - można dodać troszkę wody. Polać sałatkę. Wymieszać. Dać psu. Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 mamanabank napisał(a):tak jak ja słowo burki :-) Biedna Florentynka, biedna Balbina (czosnek) NIKT jej nie kazał jeść czosnku !!!! Są gnoje są, nic na to nie poradzę. W chwilę po wyżarciu sałatki do pracowni wpadła Flo - śmierdząc wniebogłosy. Myślałam, że się w czymś wytarzała - ale nie, po prostu tym razem udało jej się wepchnąć na przód kolejki do kociej kuwety. Reszta towarzystwa została nakryta w łazience, gdzie biedactwa się zaklinowały, usiłując w czwórkę dopaść kuwety. Wygnałam ich ( ach, ten widok, kiedy wychodzili gęsiego, rzucając mi spode łbów spojrzenia pełne goryczy) i perfidnie wyrzuciłam kocią kupę do klozetu. Parę minut później całe stado z Flo - niestety - na czele już mi wybaczyło i wszyscy przyszli dać mi buzi, w chwili kiedy dogodnie siedziałam na podłodze. Quote
majuska Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Dać psu. ten widok, kiedy wychodzili gęsiego, rzucając mi spode łbów spojrzenia pełne goryczy :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Weź się kobieto opanuj, bo ja mam teraz mniej pojemny pęcherz i nie "nadanżam" do toalety Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 majuska napisał(a)::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Weź się kobieto opanuj, bo ja mam teraz mniej pojemny pęcherz i nie "nadanżam" do toalety A to własne życzenie masz, więc nie rozumiem, dlaczego wszyscy wkoło mają z tego powodu się opanowywać ;-) Quote
majuska Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Nie wszyscy tylko Florentynka.....zrobiła tu jakąś kumulację "jaj" Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 majuska napisał(a):Nie wszyscy tylko Florentynka.....zrobiła tu jakąś kumulację "jaj" Pięknie! Baba w ciąży i nagle wszystkimi zaczyna drygować, że za śmiesznie, za wesoło, że nie tak... Poczekaj Ty aż urodzisz... Quote
majuska Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Oj, juz nie narzekaj, co dopiero mój stary ma powiedzieć:diabloti: Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 majuska napisał(a):Oj, juz nie narzekaj, co dopiero mój stary ma powiedzieć:diabloti: No dobra, już się nie czepiam. Kolczasty faktycznie ma gorzej. A ile jeszcze będziesz taka nie do zniesienia? Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Co tu się wyrabia!!!! Dzika_Figa, proszę tu do Matki Polki z szacunkiem! To dziecię będzie tyrać na Twoją emeryturę, między innymi. Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Florentynka napisał(a):Co tu się wyrabia!!!! Dzika_Figa, proszę tu do Matki Polki z szacunkiem! To dziecię będzie tyrać na Twoją emeryturę, między innymi. Już Ci ten moher z psa do łba uderza? Romka, może jednak sobie odpuśc ten skansen, ciepnij kłaki do kosza i powiedz Aśce, że się nie da, bo sama widzisz co się dzieje... Matki Polki, emerytury... siostra mi się psuje! Quote
Florentynka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Pierdu zgrzytu, siostruniu. Majuska, Ty się nią ani trochę nie przejmuj. Ej, mam hasło do wiadomego bazarku: Markowe cycniki prosto z hameryki! Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Florentynka napisał(a):Pierdu zgrzytu, siostruniu. Majuska, Ty się nią ani trochę nie przejmuj. Ej, mam hasło do wiadomego bazarku: Markowe cycniki prosto z hameryki! one są z UK... a tak poza tym to OK ;) EDIT: i nie prosto - pomieszkały trochę w kredensie... Quote
majuska Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Tam jest jeszcze taki śliczny notesik - może Bugi kupi sobie w ramach pisania pamietniczka :) Quote
Dzika_Figa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 majuska napisał(a):Tam jest jeszcze taki śliczny notesik - może Bugi kupi sobie w ramach pisania pamietniczka :) Jasne. E-S mu chętnie kupi ;-), będzie miała co sprzątać. Majuska, wysyłam maila Quote
Florentynka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Balbina zjechała mi na sam dół trzeciej strony w subskrypcjach... Nikt już nie kocha wałeczka, nikt się nie zainteresuje, czy go tu nie szykanują, czy nie dokuczają, czy nie głodzą... Rozkoszny wałeczek dokonał dziś włamania do pracowni i przykleił sobie płatek złota do nosa. Ponadto, na skutek tarzania się u stóp rzeźby, która właśnie była złoconą, Balbina została obsypana drobinkami cennego kruszcu i wyglądała, jakby miała złoty łupież. Nagminnie i obsesyjnie kradnie papier ścierny - ma cały skladzik na legowisku, jak mi brakuje to idę pożyczyć od Balbiny. Quote
Recommended Posts