Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

Co Ci ludzie z tymi zaginionymi psami ? Szkoda że nie przyniosło jakichś wymiernych rezultatów to ogłoszenie w metrze.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cajus JB']Nadal sporo zalegam, ale uzupełnię braki. Teraz piszę przede wszystkim za deklaracjami. Czarnemu i Kitce też zacznę pisać od jutra.[/QUOTE]

Dziękuje . :)

Mam nadzieje że pieniążki za hotelik doszły?

Wpłaty
- Jotka - 20 zł
- Wunia - 10 zł
--------------------
30 zł
1321 zł + 30 zł = 1351 zł

Posted

Wpłaty
- Ketunia - 50 zł
- P. T. Borcz - 40 zł
- Zachary - 60 zł
- P. Jola - 30 zł
--------------------
180 zł

1351 zł + 180 zł = 1531 zł

Wieczorem pokombinuje przy allegro Kitki, zmienie zdjęcia , może akurat ktoś zwróci uwagę .

Posted

Kitka nam ostatnio trochę pokasływała, tzn. miała takie krótkie napady kaszlu, więc dzisiaj przy okazji wzięliśmy ją do weta. Myślałam, że to sercowe sprawy, ale przy osłuchiwaniu nic wet nie wykrył, coś natomiast zaharczało w gardle. Wet podejrzewa, że to serce lub robale. To drugie raczej bym wykluczała, bo Kitka była w ostatnim miesiącu dwa razy odrobaczana. Sunia dostała jakiś zastrzyk i tabletki od poniedziałku. No i zalecenie obserwacji.

Wizyta i leki kosztowały 25 zł.

Posted

Murka napisał(a):
Kitka nam ostatnio trochę pokasływała, tzn. miała takie krótkie napady kaszlu, więc dzisiaj przy okazji wzięliśmy ją do weta. Myślałam, że to sercowe sprawy, ale przy osłuchiwaniu nic wet nie wykrył, coś natomiast zaharczało w gardle. Wet podejrzewa, że to serce lub robale. To drugie raczej bym wykluczała, bo Kitka była w ostatnim miesiącu dwa razy odrobaczana. Sunia dostała jakiś zastrzyk i tabletki od poniedziałku. No i zalecenie obserwacji.

Wizyta i leki kosztowały 25 zł.

Ojej , jeszcze tylko tego nam brakowało :-(

Posted

I jak się czuje Kitka, jest poprawa po tabletkach?

Wpłaty
- Cajus JB - 50 zł
- Jolanta 08 - 15 zł
- Kaa - 15 zł
- Nikuś - 15 zł
---------------------
95 zł

1531 zł + 95 zł = 1626 zł

Dziękujemy :)

Posted

Dzisiaj Kitka skończyła kurację. Przez ten czas tylko raz słyszałam jak zaharczała, więc chyba jest lepiej. Będę ją obserwować i jakby znów coś to weźmiemy ją przy okazji do Stalowej Woli, bo tam mamy sprawdzoną wetkę, która się zna na rzeczy.

Posted

Murka napisał(a):
Dzisiaj Kitka skończyła kurację. Przez ten czas tylko raz słyszałam jak zaharczała, więc chyba jest lepiej. Będę ją obserwować i jakby znów coś to weźmiemy ją przy okazji do Stalowej Woli, bo tam mamy sprawdzoną wetkę, która się zna na rzeczy.

To ciesze się że się po lekach poprawiło :)

Posted

No właśnie minął kolejny miesiąc :-(

Stan konta na 18 czerwiec wynosił -646,50 zł
Wpłaty:

647 zł kaa
Razem: 0,50 zł

Koszty:
630 zł hotelowanie
25 zł szczepienie Czarnego p. wściekliźnie + dojazd weta (zapomniałam chyba napisac, że Czarnemu skończyła się ważność wścieklizny)
16,50 zł odrobaczenie (musieliśmy znów odrobaczyć psy w hoteliku, bo się jakieś robale nam zaplęgły)
25 zł badanie i leki dla Kitki
Razem: 696,50 zł

0,50 zł - 696,50 zł = -696 zł
Stan konta na 18 lipiec wynosi -696 zł.

Kitka na razie nie kaszle, możliwe, że upał jej dokuczał, a że serce niemłode to była pewnie taka reakcja. Miejmy nadzieję, że nic się więcej nie wykluje. Zwłaszcza, że jest bardzo wybredna jeśli chodzi o podawanie leków ;) tabletkę na robale musiałam jej kilka razy serwować zanim w całości trafiła tam gdzie trzeba. Z tymi ostatnim tabletkami było nieco lepiejm, aż się zdziwiłam, że Kitka połykała parówkę nie zwracając uwagi na to co jest w środku. Tylko ostatnią dawkę wypluła :mad:
No, ale najważniejsże, że jej pomogło.
Czarny to okaz zdrowia, tylko nie mam pomysłu jak go odchudzić, bo tusza wiadomo nie jest dobra ani na serce ani na stawy. A trochę ma kochanego ciałka. Kitka znów do grubasów nie należy, więc ciężka sprawa żeby ograniczać jedzenie Czarnemu :roll: