ronja Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Simbi ok. zmiana opatrunku jutro. trochę nam się pokomplikowaly sprawy, nasza staruszeczka Rudzia walczy o życie:( oczywiście mimo wszystko, Simbi będzie wożona do weta jak do tej pory i opiekować się nią będziemy też najlepiej jak umiemy. tylko pisać może nie zawsze będę miała czas. Konsultacja u drJanickiego w przyszlą środę na godz.18.10 Quote
Cantadorra Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Przykro mi ronja, ze tak sie nalozylo i Rudzia walczy o zycie. :( Sprobuj napisac jak znajdziesz chwile jak Simbi. Bedziemy czekac i trzymac kciuki zarowno za Rudzie jak i Simbi oraz was. Quote
ronja Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 trzymamy się jakoś, choć jest gorzej i jutro Rudzia ma mieć operację - dają jej 5% szansy... Simbi dziś rozrabiala, rozdarła poduchę z pierzem i mieliśmy trochę sprzątania - to, że rozrabia chyba dobrze świadczy - Simbi wraca do zdrowia. Biega teżpo ogródku - to chyba nie jet wskazane, ale zasuwa wesoła, aż miło popatrzeć. Była dziś zmiana opatrunku, sączy się nadal i nadal utrzymujemy antybiotyk. Weterynarz uważa, że przeciwbólowe trzeba pomału odstawić. Dziś jeszcze dostała, ale na jutro mamy tabletki Scanodyl - podawać tylko jak będziemy widzieli, że cierpi. Niestety nie wiem ile kosztowała dzisiejsza wizyta. Myślałam cały czas o Rudzi. Simbi jest łagodna zupełnie też do innych zwierząt - dziś w lecznicy była z nami Rudzia - obie jechały samochodem i było ok. Simbi generalnie obojętnie podchodzi do innych zwierząt, zupełnie się nie interesuje. Quote
Waldek Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 sorry za offa ale może pomożecie ; http://www.dogomania.pl/threads/173183-ATOS-na-tymczasie-u-mnie-tylko-kilka-dni-potem Quote
Isiak Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Trzymam kciuki za staruszkę Rudzię... Wiem, jak musisz to przeżywać :( A co do obiecanego mojego bazarku dla Simony - trochę to trwało, ale wreszcie jest: http://www.dogomania.pl/threads/174802-HAFTY-Isiaka-zakA-adki-dla-Simony-do-11-12-do-22-00?p=13616137#post13616137 Zapraszam! Quote
ronja Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Rudzia przeżyła,wbrew wszystkiemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: stan jej generalnie jest cięzki, nerki się zepsuły, ale najbardziej bałam się, że nie przeżyje narkozy. ogromnie się cieszę. a Simbi dobrze, próbowałam jej dziś porobić zdjęcia, ale albo miałam nieostry nochal, bo pakowala się na mnie, albo biegała i było nieostro. Simbi Bimbi biega:crazyeye: przeważnie na 3 łapach,ale czasem podpiera się i tą połamaną. Quote
Randa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Super, bardzo się cieszę. Jak to mówią komu na życie, to na życie - i tak samo dotyczy to Rudzi jak i Simbi Bimbi. Quote
Isiak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Też się cieszę! Ja też za każdym razem boję się narkozy, tym bardziej, że moja psica ma za długie podniebienie, które wtedy się zapada i ją dusi. Musi zawsze być intubowana. Do tego kardiomiopatia :( A nerki to chyba dość długo i trudno się leczy? Quote
Evelin Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Ale się dzis ucieszyłam,że Rudzinka przezyła..bo tak po prawdzie bałam się zadzwonić i zapytać..Trzymaj sie Rudzia.. Simbi biega i chyba ma w nosie swoją chorą łapę..nooo pieknie...czekamy do środy na konsultację... I Wy sie jakos trzymajcie z tymi chorodupkami :) Obiecany bazarek zrobię,tylko ostatnio po prostu wszystkiego nie ogarniam :) Quote
ronja Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 dziś kolejny opatrunek i antybiotyk. Simbi dostala dziś przeciwbólowy, bo była niespokojna, dyszała, kręciła się, aż rozwaliła kołnierz. musieliśmy wziąć nowy kołnierz Quote
Cantadorra Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Jak widac nie jest to wszystko proste. Mam nadzieje, ze ogolnie idzie ku lepszemu. Quote
Cantadorra Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Jak widac nie jest to wszystko proste. Mam nadzieje, ze ogolnie idzie ku lepszemu. Quote
Cantadorra Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Przepraszam za podwojny post. Mialam problem z dogo i nakaszanilam.:modla: Quote
Evelin Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Pewnie nie będę wyjatkiem, jak napiszę,że szlag mnie trafia z tym nowym dogo...edycja postów nie działa,to znów nie otwieraja się watki na ostatniej stronie,to podpisy nia działają i tyle juz to czasu trwa..ciekawe ile jeszcze.Aż mi sie wchodzic tu nie chce. No cóz jakos to musi być ,pozdrawiam wszystkie chorodupki...Simbi z pewnoscia łapka może bolec-tyle przeszła.I jeszcze wiel miesięcy leczenia i rehabilitacji przed Nia...oby wszystko było ok to i fatalnie działające dogo jakos przetrzymamy.. No i ponarzekałam sobie...i edycja postów zaczeła mi działać.. Quote
Randa Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 To może Evelin pierwszy post uzupełnisz? Pozdrowionka dla Simbi Bimbi i całej załogi Quote
egradska Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Dziewczynki, wreszcie udało mi się chociaż mały bazarek dla Oneczki zrobic: http://www.dogomania.pl/threads/174955-Staniczek-Freya-marynarka-D-Perkins-na-ratowanie-A-apki-Oneczki-do-12-grudnia?p=13632922#post13632922 podrzućcie, pls Quote
ronja Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 wielkie dzięki ja też mam jeszcze coś na bazarek, ale czasu mi na razie nie starcza Quote
ronja Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 wielkie dzięki ja też mam jeszcze coś na bazarek, ale czasu mi na razie nie starcza Quote
faalka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Evelin - czy doszedł przelew ode mnie? Wysłałam PW ale nie wiem, czy PW działają na tym forum :/ Quote
Recommended Posts