Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Simbi ok. zmiana opatrunku jutro. trochę nam się pokomplikowaly sprawy, nasza staruszeczka Rudzia walczy o życie:( oczywiście mimo wszystko, Simbi będzie wożona do weta jak do tej pory i opiekować się nią będziemy też najlepiej jak umiemy. tylko pisać może nie zawsze będę miała czas.
Konsultacja u drJanickiego w przyszlą środę na godz.18.10

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymamy się jakoś, choć jest gorzej i jutro Rudzia ma mieć operację - dają jej 5% szansy...

Simbi dziś rozrabiala, rozdarła poduchę z pierzem i mieliśmy trochę sprzątania - to, że rozrabia chyba dobrze świadczy - Simbi wraca do zdrowia. Biega teżpo ogródku - to chyba nie jet wskazane, ale zasuwa wesoła, aż miło popatrzeć.
Była dziś zmiana opatrunku, sączy się nadal i nadal utrzymujemy antybiotyk. Weterynarz uważa, że przeciwbólowe trzeba pomału odstawić. Dziś jeszcze dostała, ale na jutro mamy tabletki Scanodyl - podawać tylko jak będziemy widzieli, że cierpi. Niestety nie wiem ile kosztowała dzisiejsza wizyta. Myślałam cały czas o Rudzi.
Simbi jest łagodna zupełnie też do innych zwierząt - dziś w lecznicy była z nami Rudzia - obie jechały samochodem i było ok. Simbi generalnie obojętnie podchodzi do innych zwierząt, zupełnie się nie interesuje.

Posted

Rudzia przeżyła,wbrew wszystkiemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi:
stan jej generalnie jest cięzki, nerki się zepsuły, ale najbardziej bałam się, że nie przeżyje narkozy. ogromnie się cieszę.

a Simbi dobrze, próbowałam jej dziś porobić zdjęcia, ale albo miałam nieostry nochal, bo pakowala się na mnie, albo biegała i było nieostro. Simbi Bimbi biega:crazyeye: przeważnie na 3 łapach,ale czasem podpiera się i tą połamaną.

Posted

Też się cieszę! Ja też za każdym razem boję się narkozy, tym bardziej, że moja psica ma za długie podniebienie, które wtedy się zapada i ją dusi. Musi zawsze być intubowana. Do tego kardiomiopatia :(
A nerki to chyba dość długo i trudno się leczy?

Posted

Ale się dzis ucieszyłam,że Rudzinka przezyła..bo tak po prawdzie bałam się zadzwonić i zapytać..Trzymaj sie Rudzia..
Simbi biega i chyba ma w nosie swoją chorą łapę..nooo pieknie...czekamy do środy na konsultację...
I Wy sie jakos trzymajcie z tymi chorodupkami :)
Obiecany bazarek zrobię,tylko ostatnio po prostu wszystkiego nie ogarniam :)

Posted

dziś kolejny opatrunek i antybiotyk.
Simbi dostala dziś przeciwbólowy, bo była niespokojna, dyszała, kręciła się, aż rozwaliła kołnierz. musieliśmy wziąć nowy kołnierz

Posted

Pewnie nie będę wyjatkiem, jak napiszę,że szlag mnie trafia z tym nowym dogo...edycja postów nie działa,to znów nie otwieraja się watki na ostatniej stronie,to podpisy nia działają i tyle juz to czasu trwa..ciekawe ile jeszcze.Aż mi sie wchodzic tu nie chce.
No cóz jakos to musi być ,pozdrawiam wszystkie chorodupki...Simbi z pewnoscia łapka może bolec-tyle przeszła.I jeszcze wiel miesięcy leczenia i rehabilitacji przed Nia...oby wszystko było ok to i fatalnie działające dogo jakos przetrzymamy..

No i ponarzekałam sobie...i edycja postów zaczeła mi działać..