Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czerwona Simona :loveu:

Zachowanie Simonki zmienia się zdecydowanie..jest radośniejsza,podskakuje..
Jak idzie na krótki spacerek-cały czas stara sie lizać po rękach.Zero agresji. Zaczyna poczuwać się do odpowiedzialności-z tą złamana łapą poszczekuje na niepokojące hałasy ,podczas gdy rozleniwione psy Randy wylegują się w domu..Jutro pogadamy z lekarzem prowadzącym odnośnie ew.wyjazdu do DT..
Simona nadal bardzo boi się aparatu fotograficznego..

Posted

Czerwona dziewczynka jest tak piekna że serce się kraje.Widać po niej,że jak już pokocha to całą sobą..
Gdybym miała warunki mieszkaniowe to była bym pierwsza w kolejce po nią.

Posted

Dziś w lecznicy nie było naszego doktora-miał dzień wolny.Simona odwiedzi weta jutro-poprosimy o dokumentację leczenia i weźmiemy zaświadczenie
o wydatkach,żeby tu wkleić.
I zobaczymy co dalej.
A Simona jest naprawdę fajna.Tylko(!!!) łapkę się wyleczy i ciążę wykluczy i będzie mogła iść do adopcji.
Owczarek to ja Ci życzę domu z ogrodem-dowóz Simonki gratis:diabloti:

Posted

Evelin a ja Ci życzę by Twoje życzenie się spełniło:cool3:.
A tak serio to w moim małym mieszkanku gdzie są już dzieci i wielki pies plus wiecznie głodny 10-letni kot to już naprawdę nie ma miejsca na kolejne legowisko..Szkoda bo bardzo chce mieć sunię ONkową..A ta podoba mi sie bardzo..Choć finansowo ją wesprę ale dopiero pod koniec miesiąca.
Normalnie zakochałam się w tej suni..Namawiam kuzynkę Wetkę do jej adopcji.Bo jej też się marzy sunia a póki co ma 3 pieski..
Ciekawe jak sunia ma się do dzieci i innych piesiów??Wiem że pewnie za wcześnie by to sprawdzić.Najważniejsze by niunia nie cierpiała z bólu łapki..

Posted

Cantadorra napisał(a):
Simi jest piekna, tylko nie wiem czemu jak na nia patrze, to mam wrazenie, ze to facet ON. Ona jest duza? Czy mi sie tak wydaje? Ma duza glowe? :-o

ona jest duża i głowę ma dużą od mądrości(bardziej długą niż szeroką)
jedzeniem już się nasyciła, myślałam że jej nie nastarczę:evil_lol:
była dziś u weta-antybiotyk przedłuzony, ale łapa wygląda nieźle,
ponieważ termin operacji sie wydłuża decyzja zapadła-w niedzielę Simona jedzie do DT z piękną historią choroby z kliniki, miała konsultację u prof. ortopedy
Jutro Evelin wklei fotki i napisze coś więcej

Posted

Salonowa Simona :loveu: (nauczyła się wchodzić do domu)

Rachunkowa Simona :evil_lol: (po kliknięciu pełen rozmiar)..sytuacja rachunkowa rozwojowa....cdn :)

Jutro Simona jedzie po nowe życie do super DT u Ronji.Trzymajcie kciuki !!!

Posted

figanadrzewna napisał(a):
czekamy na wieści. Pewnie trochę smutno i pusto bez niej?

Oj smutno, ale pomagać trzeba z głową, wszystkich wziąć do siebie nie można.U Ronji będzie miała lepiej niż u mnie, a czekają ją jeszcze co najmniej trzy operacje-pierwsza ze stabilizatorem, druga pewnie żeby wyjąć z łapy jakieś tam założone gwoździe czy co i trzecia-sterylka.Musi mieć jak najlepsze warunki.
A Simona jest cudowną suką, zobaczycie jak ,,uchodzi" Ronję i jej TZ;)
A ja z tego wszystkiego wzięłam się za sprzątanie-w niedzielę świetnie wychodzi:diabloti:

Posted

Cantadorra napisał(a):
Mam nadzieje, ze bedzie dalej kontynuowany wątek Simi. A DT to nowy etap w twoim zyciu Simonko, trzymaj sie mala!

skoro Simonka pojechala do Ronji to napewno beda wiesci i zdjecia:multi:....Ronja jest na dogo i na bierzaco zdaje relacje

Posted

pewnie, że bedą wieści:p

Simi jest słodka, kochana, grzeczna. Ma w sobie coś takiego, ze chciałabym ciągle ją przytulać.
Evelin przywiozła nam całą rozpiskę, jutro pokażemy ją naszemu wetowi, który będzie kontynuował leczenie.

Simi jest bardzo zadbana, ma piękne futro, i jest lekko upasiona:p

(nie przemęczamy Simi długimi spacerami, to zdjęcia przy naszym domu, lasek mamy zaraz za furtką)

Posted

Mimo,że trochę smutno mi się zrobiło (zawsze tak mam jak oddaję psa,nawet w najlepsze ręce...),to zwycięża świadomość,że Simi jest teraz lepiej.
Bardzo,bardzo dziekuję Ronji i TZ za przyjęcie Simi.To nie jest zdrowy pies,czeka ich wiele wizyt u weta i operacje..:shake:
DT jest częściowo płatny tzn karma i wet.Pomijając karmę (a Simi lubi sobie zjeść :)),operacja i wizyty będą kosztowały niemało....
Simi jest bardzo fajnym psem,podoba się wszystkim..nawet w białostockiej lecznicy wszyscy mówili,że rzadko się takie zrównoważone psy spotyka..
Wiem,że Simonka trafiła w bardzo dobre ręce...I teraz oby tylko łapke udało się uratować...
W którymś z wcześniejszych postów pisaam,że Simona szuka DT ale to pewnie nierealne..Znalazła!!!! Może i DS znajdzie:lol: Mam nadzieję.

Posted

figanadrzewna napisał(a):
jasne, że znajdzie DS, inaczej przecież być nie może. Sama widzisz jaka to "gwiazda" :loveu:
Ja nie wiem, co ona takiego ma w sobie, ale zapada w serce bardzo głęboko i nie sposób przestać o niej myśleć !

OOOOOOOOOOO..tak właśnie to dokladnie chcialam napisac figo.."wyjęłas mi to zdanie z ust":eviltong::loveu:

Posted

Chwilowo działa dogo...mam niepomyslne wieści...Z łapką Simonki jest źle,nie wytworzył się zrost kostny...Wet proponuje amputację łapy :(
Żeby mieć czyste sumienie zasięgniemy jeszcze opinii drugiegi weta (Ronja przez telefon wspomianała o jakimś specjaliscie),ale jesli potwierdzi te opinię ,nie bedzie innego wyjścia.wet twierdzi,że nawet gdyby zastosować stabilizator to i tak uratowana łapka bedzie krótsza o ok 5 cm.W tej chwili łapa jest juz krórtsza o 2 cm...
Bardzo to smutne..biedna Simona..

Posted

Evelin napisał(a):
Chwilowo działa dogo...mam niepomyslne wieści...Z łapką Simonki jest źle,nie wytworzył się zrost kostny...Wet proponuje amputację łapy :(
Żeby mieć czyste sumienie zasięgniemy jeszcze opinii drugiegi weta (Ronja przez telefon wspomianała o jakimś specjaliscie),ale jesli potwierdzi te opinię ,nie bedzie innego wyjścia.wet twierdzi,że nawet gdyby zastosować stabilizator to i tak uratowana łapka bedzie krótsza o ok 5 cm.W tej chwili łapa jest juz krórtsza o 2 cm...
Bardzo to smutne..biedna Simona..
O Nieeeeeeee...............:(:(:(