Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam sie ,,pochwalić", że na miejsce Simbi Bimbi w moim garażu wylądowało kolejne nieszczęście-kilkumesięczna kundel-suczka, która przez tydzień leżała w rowie przy drodze, którą ktoś wyrzucił - pewnie nie udało się rozdać wszystkich szczeniaków, a z suczkami na wsi wiadomo.
Pozdrowienia dla Simbi Bimbi i co z Rudzią.

Posted

Randa, masz szczęscie do porzuconych psów ostatnio:) dasz link do swojej nowej tymczasowiczki?

Simbi była dziś na opatrunku - wydłużamy czas co 3 dni zmiana teraz. Antybiotyk wczoraj był ostatni raz. z łapy się sączy czysty płyn tkankowy, nie ma ropy ani żadnego syfu.
we wtorek (przed kontrolą u dr Janickiego) u nas zrobimy rtg i zmienimy opatrunek, by w środę miała świeżutko.

Posted

zapomniałam - nasza Rudzia chyba ma się lepiej:multi::multi::multi:
je troszeczkę, trochę chodzi, dziś jak wróciliśmy z kościoła merdała ogonem i pchała się do nas.
oczy już nie są takie zrezygnowane. nadal dostaje kroplówki, ale kryzys chyba zażegnany. w piątek było tragicznie, nie jadła od 2 dni, nie ruszała się, zwymiotowała czarną śmierdzącą maź, zawieźliśmy ją uśpić. wet kazał nam po nią przyjechać wieczorem. powiedział, że nie poddamy się skoro przezyła operację, że to kryzys po narkozie i że najgorsze za nią. wygląda na to, że miał rację.

Posted

Chciałam uprzejmie donieść,ze otrzymałam 50 zł od Faalki :) oczywiscie przekażę kasę Simonce..
Faalka dziekuję bardzo i Simbi Bimbi też :).Powoli ale wszystko idzie do przodu.Mam nadzieję,że łapka Simbi tez powoli sie zrasta...Czy Simbi nadal jest grzeczna? Czy Ja odstresowaliscie?

Posted

No to z Rudzią nieźle przeszliście, ale dobrze, że się jej poprawia i wet w porządku.
Nareszcie Simbi bez antybiotyku, miejmy nadzieję, ze bedzie ok.
Mój nowy nabytek - Paja -na razie nie ma żadnego linku, nie wiem jak to sierobi - musi Evwlina przyjechać.

Posted

Piękna ślicznotkoSimbi Bimbi,trzymaj się,ciotka Pipi pozdrawia i trzymam mocno kciuki za ciebie.
Ronia,Tobie wszystkiego najlepszego,wytrwałości i siły,zwłaszcza z Rudzią.
Czy są tu gdzieś jej zdjęcia?Trzymaj się Rudzia,pozdrawiam.

Posted

Witam!!!

Szukam PILNIE osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjna w miejscowości BŁONIE za Warszawą.

Pan juz czeka ponad 2 tygodnie na wizyte, lada chwila się rozmyśli! Bardzo proszę o pomoc.

Osoby, które moga mi pomóc, bardzo prosze o info na PW!

Dziekuję!!!

Posted

[quote name='Cantadorra']Randa, mialas racje, Simbi ma "długie" pyszczydlo! Natura ją nieźle wyposażyła :) Kochana sunia.[/QUOTE]
Mówiłam, pewnie Simbi jest ciekawska i ma taki dłuugi nos.
A Rudzia przesliczna.

Posted

[quote name='ronja']Simbi miała dziś rtg, jutro jest konsultacja.
jest nowa wpłata
[FONT=&quot][FONT=Arial]Danuta Sz. 15zł
to razem mamy już 505zł
[/FONT]
[/FONT][/QUOTE]

dziękujemy wszystkim darczyńcom, a najbardziej dziękuje Simbi Bimbi

Posted

kochana jest. a jeszcze taka długa droga przed nią - przynajmniej pół roku, a może dłużej.nie wiadomo jak to będzie. na razie rokowania są ostrożne. zobaczymy co powie jutro ortopeda.

Posted

z łapą Simbi nie jet najgorzej. doktor zdjął jej szwy, przemył, opatrzył, obejrzał rtg i dał nadzieję:)
mamy się pojawić w połowie stycznia.
przewijać się możemy spokojnie co 4-5 dni. wyciek będzie dopóki jest obce ciało w łapie, ilość wycieku doktora nie wystraszyła- czyli w normie.
pytałam, czy ją boli - sam stelaż to może nie aż tak bardzo - bolą mięśnie, stale naruszane i skóra. Simbi jak zwykle anioł nie pies - oznaką stresu były tylko kropelki kapiące z noska.
dzisiejsza wizyta to tylko 50zł (dzięki fundacji Simona ma zniżkę 50%)