egradska Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Podniosę ONeczkę, z nadzieją, ze z łapką lepiej Quote
Randa Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Chciałam sie ,,pochwalić", że na miejsce Simbi Bimbi w moim garażu wylądowało kolejne nieszczęście-kilkumesięczna kundel-suczka, która przez tydzień leżała w rowie przy drodze, którą ktoś wyrzucił - pewnie nie udało się rozdać wszystkich szczeniaków, a z suczkami na wsi wiadomo. Pozdrowienia dla Simbi Bimbi i co z Rudzią. Quote
ronja Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Randa, masz szczęscie do porzuconych psów ostatnio:) dasz link do swojej nowej tymczasowiczki? Simbi była dziś na opatrunku - wydłużamy czas co 3 dni zmiana teraz. Antybiotyk wczoraj był ostatni raz. z łapy się sączy czysty płyn tkankowy, nie ma ropy ani żadnego syfu. we wtorek (przed kontrolą u dr Janickiego) u nas zrobimy rtg i zmienimy opatrunek, by w środę miała świeżutko. Quote
ronja Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 zapomniałam - nasza Rudzia chyba ma się lepiej:multi::multi::multi: je troszeczkę, trochę chodzi, dziś jak wróciliśmy z kościoła merdała ogonem i pchała się do nas. oczy już nie są takie zrezygnowane. nadal dostaje kroplówki, ale kryzys chyba zażegnany. w piątek było tragicznie, nie jadła od 2 dni, nie ruszała się, zwymiotowała czarną śmierdzącą maź, zawieźliśmy ją uśpić. wet kazał nam po nią przyjechać wieczorem. powiedział, że nie poddamy się skoro przezyła operację, że to kryzys po narkozie i że najgorsze za nią. wygląda na to, że miał rację. Quote
Evelin Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Fajnie,że z Rudzią ok,bardzo sie cieszę i trzymam kciuki za Simbi. W końcu zrobiłam bazarek ubraniowy (rzeczy dostałam od felusk997 -dziekujemy!!).. link http://www.dogomania.pl/threads/175063-Nowe-ciuszki-od-Feluski-czyli-bazarek-dla-Simbi?p=13640469#post13640469 Poodpowiadam dzis na wszystkie PW,ale najpierw muszę sie wyspac :) :) Quote
Evelin Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Chciałam uprzejmie donieść,ze otrzymałam 50 zł od Faalki :) oczywiscie przekażę kasę Simonce.. Faalka dziekuję bardzo i Simbi Bimbi też :).Powoli ale wszystko idzie do przodu.Mam nadzieję,że łapka Simbi tez powoli sie zrasta...Czy Simbi nadal jest grzeczna? Czy Ja odstresowaliscie? Quote
Randa Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 No to z Rudzią nieźle przeszliście, ale dobrze, że się jej poprawia i wet w porządku. Nareszcie Simbi bez antybiotyku, miejmy nadzieję, ze bedzie ok. Mój nowy nabytek - Paja -na razie nie ma żadnego linku, nie wiem jak to sierobi - musi Evwlina przyjechać. Quote
Pipi Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Piękna ślicznotkoSimbi Bimbi,trzymaj się,ciotka Pipi pozdrawia i trzymam mocno kciuki za ciebie. Ronia,Tobie wszystkiego najlepszego,wytrwałości i siły,zwłaszcza z Rudzią. Czy są tu gdzieś jej zdjęcia?Trzymaj się Rudzia,pozdrawiam. Quote
faalka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 No to się cieszę :) Zdrowia dla Simonki dwojga imiona! Quote
Faerie Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Allegro dla Simbi, ustalone z Ronją na PW: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3047957 :) Sukcesywnie wystawiam, będzie dużo książek historycznych, w tym rzadkie perełki. Mam nadzieję, że ludzie sięgną do portfeli i sypną groszem, żeby Święta były dla Simbi prawdziwie świąteczne. :D Quote
Evelin Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Faerie-dzięki....az mnie zatkało jak zobaczyłam... No Simona wszyscy sie tu tak starają, Twoje zadanie to tylko zdrowieć szybko... Quote
ronja Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 [quote name='Faerie']Allegro dla Simbi, ustalone z Ronją na PW: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3047957 :) Sukcesywnie wystawiam, będzie dużo książek historycznych, w tym rzadkie perełki. Mam nadzieję, że ludzie sięgną do portfeli i sypną groszem, żeby Święta były dla Simbi prawdziwie świąteczne. :D Faerie, ogromnie Ci dziękuję:loveu: Quote
ronja Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 tu Simbi Bimbi z dziś http://www.youtube.com/watch?v=iT6MM2c5eXA Simbi chyba się nie pogniewa: Pipi, a tu moja Rudzia zwana Flungusiową. Ma gdzieś wątek, ale dawno tam nikt nie zaglądal. Rudzia ma ponad 15 lat, jest z nami 1,5 roku. W schronisku powiedzieli mi, że nie opłaca się jej adoptować, bo jest chora i pożyje ze 2 tygodnie... lato i teraz Quote
obraczus87 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Witam!!! Szukam PILNIE osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjna w miejscowości BŁONIE za Warszawą. Pan juz czeka ponad 2 tygodnie na wizyte, lada chwila się rozmyśli! Bardzo proszę o pomoc. Osoby, które moga mi pomóc, bardzo prosze o info na PW! Dziekuję!!! Quote
Cantadorra Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Randa, mialas racje, Simbi ma "długie" pyszczydlo! Natura ją nieźle wyposażyła :) Kochana sunia. Quote
Randa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Cantadorra']Randa, mialas racje, Simbi ma "długie" pyszczydlo! Natura ją nieźle wyposażyła :) Kochana sunia.[/QUOTE] Mówiłam, pewnie Simbi jest ciekawska i ma taki dłuugi nos. A Rudzia przesliczna. Quote
ronja Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Simbi miała dziś rtg, jutro jest konsultacja. jest nowa wpłata [FONT="][FONT=Arial]Danuta Sz. 15zł to razem mamy już 505zł [/FONT] [/FONT] Quote
Randa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='ronja']Simbi miała dziś rtg, jutro jest konsultacja. jest nowa wpłata [FONT="][FONT=Arial]Danuta Sz. 15zł to razem mamy już 505zł [/FONT] [/FONT][/QUOTE] dziękujemy wszystkim darczyńcom, a najbardziej dziękuje Simbi Bimbi Quote
ronja Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 kochana jest. a jeszcze taka długa droga przed nią - przynajmniej pół roku, a może dłużej.nie wiadomo jak to będzie. na razie rokowania są ostrożne. zobaczymy co powie jutro ortopeda. Quote
Cantadorra Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Nie moge sie doczekac, az napisza co z sunia. Quote
ronja Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 z łapą Simbi nie jet najgorzej. doktor zdjął jej szwy, przemył, opatrzył, obejrzał rtg i dał nadzieję:) mamy się pojawić w połowie stycznia. przewijać się możemy spokojnie co 4-5 dni. wyciek będzie dopóki jest obce ciało w łapie, ilość wycieku doktora nie wystraszyła- czyli w normie. pytałam, czy ją boli - sam stelaż to może nie aż tak bardzo - bolą mięśnie, stale naruszane i skóra. Simbi jak zwykle anioł nie pies - oznaką stresu były tylko kropelki kapiące z noska. dzisiejsza wizyta to tylko 50zł (dzięki fundacji Simona ma zniżkę 50%) Quote
Cantadorra Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 No to cieszymy sie cioteczki! I oczywiscie kibicujemy dalej malej Simbi. Sloneczko, niech sie goi na tobie, jak na psie!!! Quote
Recommended Posts