Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I oby w takim stanie dotrwała do operacji.Jednego jestem pewna-opieką ma najlepszą pod słońcem :) Martwię się tylko o jej łapkę,ale to już nie zalezy od nas-bedzie jak ma być.
Przy okazji podrzuce Simi-może jeszcze znajdzie sie ktoś kto bedzie chciał jej pomóc.

• Replies 778
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już dawno uaktualniłabym wszystko, ale niestety nie działa mi edycja postów...Próbowałam wczesniej pare razy
Simona ma trochę pecha,to dogo nie działało,jak teraz dziala to nie do końca...Jak tylko zacznie działać oczywiscie uaktualnię

Posted

Ludziska, wspomóżcie Simonę finansowo!!!! Jak pisała już Ronja koszty mogą iść w tysiące, a przy innych stałych zobowiązaniach na dogo,naprawdę krucho...Chociaż po 5-10 zł
A Ty Simonka się nie przejmuj, tylko zbieraj siły na jutro, jakieś ciotki, wujki na pewno Cię wspomogą

Posted

Cantadorra napisał(a):
Simonka, wysle ci pieniadze w poniedzialek. Trzymaj sie malutka.

DZIĘKUJEMY!!!!( dalej nie załapałam jak się raz emtionki wstawia)

Posted

Evelin napisał(a):
Już dawno uaktualniłabym wszystko, ale niestety nie działa mi edycja postów...Próbowałam wczesniej pare razy
Simona ma trochę pecha,to dogo nie działało,jak teraz dziala to nie do końca...Jak tylko zacznie działać oczywiscie uaktualnię

podobno, żeby edytować tekst trzeba 2 razy szybko nacisnąć edytuj

Posted

Można sobie klikac dowolną ilość razy i tak nie działa.Feluska podaruje ciuchy na bazarek dla Simi-dziękujemy!!! Będę w Łomzy w tym tygodniu to odbiorę :) i wystawię.
I trzymaj się Simona.Będę jutro kciuki trzymać, Pucka też-tak obiecała przez telefon.Pytała tylko czy od rana,mówiłam,żeby od 18.30.Obiecała :)

Posted

można trzymać od rana:)
operacja zaczyna się o 18.30, ma trwać około 3 godzin.

ja też trochę się boję jak to będzie, taka operacja to przede wszystkim duzy ból dla psa (Słodyczek wył z bólu prawie całą pierwszą noc i pół drugiej nocy po operacji) - Simi nie jest typem histeryczki, nawet nie mruknęła w lecznicy przy zmianie opatrunków. strasznie mi jej żal.

Posted

Czy dziewczyna ma wątek na Owczarku? Zazwyczaj prośba o finansowe wsparcie leczenia ONeczków nie pozostaje tam bez echa, więc dobrze by było, gdyby miała;)
Trzymam kciuki za pomyslny przebieg zabiegu

Posted

Simonka myślę o Tobie cały czas, pewnie Ronja głodzi Cię już od rana. Zaczynam zaciskać już kciuki - tak mocno, mocno,żeby się udało. Żebyś się mogła obudzić ze swoją łapką.
Na Owczarku Simi nie ma watku, no ale widać trzeba żeby miała.

Posted

Simi już po. Ma opatrunek. Chyba ją boli, bo wyrwała wenflon w samochodzie. Teraz założyliśmy jej kołnierz.
Bartek nie widział się z doktorem po operacji, dostaliśmy tylko rozpiskę. Szczerze mówiąc jestem trochę rozczarowana - pani z recepcji nie umiała powiedzieć kiedy ma być zmieniony opatrunek, nie ma przepisanych leków przeciwbólowych, tylko antybiotyk. Jutro pojadę do naszego weta z tą rozpiską i zapytam kiedy zmienić opatrunek i czy podawać przeciwbólowe leki - mam po Słodyczku (miał gwoździowanie 3 kości) tramal - jeżeli Simi bedzie cierpiała, to będę podawać przeciwbólowe. Słodyczek był operowany na Powstańców Śląskich, tam doktor po operacji do mnie zadzwonił i wszystko mi dokładnie powiedział, dostałam też szczegółową rozpiskę. A tu jakoś tak po łebkach...

Posted

Opis operacji wyglada obiecująco..bez cech zapalnych,likwidacja skrócenia... może sie uda.
Szkoda,ze po takim zabiegu trochę ,trochę zlekcewazone zostały zalecenia pooperacyjne, które tez sa bardzo ważne dla powodzenia samej operacji.Na szczęscie Simi jest w rękach Ronji i TZ,a to fachowcy jesli chodzi o opieke pooperacyjną..
Simona zdrowiej !

Posted

Nie wyglada to wszystko zle, tak dla laika z opisu. Na pewno to Simi boli. Moze jakis przeciwbolowiec sie przyda. Choc moj psiak nie dostawal specjalnie, zeby nie obciazal lapki. Tak to juz dziwnie jest z tymi psami. Fajnie, ze idziecie zapytac sie swojego weta. Trzymam kciuki za dalsze powodzenia w leczeniu!

Posted

No to chyba wszyscy trochę oddetchnęliśmy z ulgą, choć leczenie jeszcze długie. Simi ma swoją łapkę, strasznie się cieszę i całuję Simi w sam pyszczek.