Basia1968 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Góreczko słodzinko wszystko będzie dobrze - Mureczko dziękuję:loveu: Quote
erka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Basia1968, jesteś niesamowita:loveu:, ależ miałaś pomysł:shock:. Quote
Eruane Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Śpieszę donieść, iż na Górkę poszło 100 zł od mojej znajomej. Jeszcze nie wiem, czy na konto Erki czy Murki, ale dam znać, jak dostanę informację. Myślałam o imieniu dla Górki, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Szukałam czegoś w norweskim, który ostatnio jest mi dość bliski ,ale tam góra to berg. Ale potem pomyślałam, że z ang. wzgórze to hill, a po ukraińsku hilka to gałązka, co mi się kojarzy z lasem na górze, gdzie Górka przebywała. Może Hilka? Innych pomysłów narazie nie mam. :roll: Przydałoby się zmienić jej imię. Quote
izzie1983 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 No to ja jak obiecałam za jakąś godzinkę wezmę się za ogłoszenia. Czy poczekać aż się Górka trochę oswoi? Quote
andzia69 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 [quote name='izzie1983']No to ja jak obiecałam za jakąś godzinkę wezmę się za ogłoszenia. Czy poczekać aż się Górka trochę oswoi?[/QUOTE] ja myslę, że nie ma co czekać - w sumie tekst jest, zdjecia są...w opisie napisane, że niesmiała itd - może komus sie spodoba, a w miedzyczasie się odstresuje u Murki i bedzie całkiem ok:p Quote
izzie1983 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Dzięki za odpowiedź. Już się biorę :lol: Quote
izzie1983 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Ogłosiłam Górkę na: gumtree Warszawa (bo najwięcej osób patrzy :)) Bono Polska ojej.pl animalia.pl vetmozga.com mammisia.pl petsy.pl e-zwierzak.pl morusek.pl petworld.pl cafeanimal.pl Chciałam się jeszcze zarejestrować na alegratce, ale z powodu opłaty aktywacyjnej zrobię to jutro jak doładuję konto na komórce :evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Izzie - bardzo dziękuję!:loveu::loveu::loveu: Quote
izzie1983 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Nie ma sprawy, to są takie "moje" serwisy, na których zawsze ogłaszam i coraz sprawniej mi to idzie :evil_lol: Chyba się tam porejestruję w końcu, chociaż niby nie trzeba :) Quote
Od-Nowa Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Górka ma alegratke ;) i allegro jeszcze ale takie normalne i gumtree Warszawa też miała ale lepiej odnawiać zawsze tam ;) Quote
izzie1983 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 O to nie wiedziałam, musiałam coś przegapić :) Sorki :) Quote
Basia1968 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Jak tam śliczna psinko? mam nadzieję, że nie sprawiasz żadnych kłopotów Mureczkowej rodzince i jesteś najgrzeczniejszą panną w hoteliku :cool3::cool3: Quote
erka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Teraz o finansach Górki:p Przelałam dzisiaj 270 zł na konto Murki. Na tą kwotę składa się : 150 zł- od znajomych Eruane 50 zł- od Eruane 70 zł- zbierzemy w Kielcach Basia1968 deklarowała wpłatę 100 zł na konto Murki. Razem 370 zł, czyli jest to opłata za transport -70 zł, miesiąc pobytu- 300 zł Szczepienie Górki/ 22 zł/- pokryte z wpłaty malibo57 /30zł/ bezpośrednio na konto Murki Teraz zbieramy na dalszy pobyt suni, bo chyba raczej na miesiącu sie nie skończy. Dzięki akcji Basi1968 wpłynęły już pierwsze wpłaty na Górkę:lol:. Będę w miarę możliwości systematycznie umieszczać info o wpłatach na wątku. 20 zł - Kaska_82 30 zł - Magdans /deklaracja stała/ 5 zł - Basiapron 10 zł - Mimiś Czyli na dzień 1.11.09 jest 65 zł na poczet przyszłego miesiąca:lol:. Wszystkim ofiarodawcom bardzo serdecznie dziękujemy!:iloveyou::modla: Quote
Murka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Przyszło dzisiaj 270 zł od erki :loveu: A my dziś doszczepiliśmy Górkę na wirusówki, bo była szczepiona dokładnie rok temu (książeczka doszła, wścieklizna jest aktualna). Na wirusówki co prawda można szczepić co dwa lata, ale w takim skupisku psów jak u nas, wet radził, żeby zaszczepić, zwłaszcza, że Górka to młoda psinka. Koszt 22 zł razem z dojazdem weta. Quote
erka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Murka, to w takim razie doślę jeszcze 22 zł:p. Czyli koszt za pierwszy miesiąc wyniesie 392 zł, poprawię to w po przednim rozliczeniu. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 A ja dopiero teraz zobaczyłam link do pomysłu Basi ( świetnego zresztą ) i wpisałam się za mnie i za Bianeczkę z deklaracjami złotóweczkowymi co miesiąc . Basia pomysł godny co najmniej nagrody :loveu: Quote
Basia1968 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 o jejkuuuu :oops::oops: takie tam kudłate myśli:evil_lol::evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Basiu - pomysł super, naprawdę!:loveu::loveu::loveu: Quote
Basia1968 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Góreczko ślicznoto :loveu: dobrze, że masz ciepełko, masz Mureczków - ach:loveu::loveu: Quote
Szerman Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Krok do przodu - trzy do tyłu. Wystraszyła się czegoś i nie chce wychodzić z kojca. Nie załatwia się nawet, tylko szarpie na smyczy i próbuje wrócić do środka. Żadne ziewanie, stawanie bokiem itp nie daje rezultatu. Quote
Basia1968 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 musimy uzbroić się w cierpliwość - czas czas to najlepsze lekarstwo. Quote
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 No tak, spodziewałysmy się, że z Górką nie będzie łatwo:cool3:. Ale skoro poradziliście sobie z Rudką , to i z nią na pewno dacie radę:p. Trzymamy za to kciuki:lol:. Quote
Murka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dziś było już nieco lepiej, Górka (wg mnie to imię może zostać, jest oryginalne i sunia chyba już je zna, ja mówię do niej Górcia, Góreczka :p) pozałatwiała się poza boksem i były momenty normalnego spaceru, węszyła itp. Ale strasznie ją ciągnie do boksu :shake: Dosłownie się wyrywa, byle tylko wrócić do siebie. Nie pomaga towarzystwo innych psów ani smakołyki. Ciężko zlokalizować dokładnie przyczynę jej strachu, bo z boksu wychodzi w miarę dobrze, problem pojawia się kilka metrów na świeżym powietrzu. Mam nadzieję, że to po prostu kwestia czasu. Pierwsze dni były lepsze, może dlatego, że była jeszcze zdezorientowana, albo gdzieś popełniliśmy błąd w postępowaniu wobec niej i wystraszyła się. W pracy z takimi psami często są wzloty i upadki, uczymy się i poznajemy siebie nawzajem, nie ma gotowej recepty, każdy psiak jest inny. Górka to bardzo wrażliwa psinka i zauważyłam, że bardzo łatwo ją wystraszyć. Np. dzisiaj spokojnie wyszła z TZem na spacer, a gdy usłyszała mój głos za sobą wpadła w panikę. Tak jak wcześniej pisałam były już momenty, że obwąchiwała mnie i była zaciekawiona kiedy głaskałam innego psa, więc po prostu cierpliwość i czas... Quote
Recommended Posts