Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 840
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śpieszę donieść, iż na Górkę poszło 100 zł od mojej znajomej. Jeszcze nie wiem, czy na konto Erki czy Murki, ale dam znać, jak dostanę informację.

Myślałam o imieniu dla Górki, ale nic mi nie przychodzi do głowy. Szukałam czegoś w norweskim, który ostatnio jest mi dość bliski ,ale tam góra to berg. Ale potem pomyślałam, że z ang. wzgórze to hill, a po ukraińsku hilka to gałązka, co mi się kojarzy z lasem na górze, gdzie Górka przebywała. Może Hilka? Innych pomysłów narazie nie mam. :roll: Przydałoby się zmienić jej imię.

Posted

[quote name='izzie1983']No to ja jak obiecałam za jakąś godzinkę wezmę się za ogłoszenia. Czy poczekać aż się Górka trochę oswoi?[/QUOTE]

ja myslę, że nie ma co czekać - w sumie tekst jest, zdjecia są...w opisie napisane, że niesmiała itd - może komus sie spodoba, a w miedzyczasie się odstresuje u Murki i bedzie całkiem ok:p

Posted

Teraz o finansach Górki:p

Przelałam dzisiaj 270 zł na konto Murki.
Na tą kwotę składa się : 150 zł- od znajomych Eruane
50 zł- od Eruane
70 zł- zbierzemy w Kielcach
Basia1968 deklarowała wpłatę 100 zł na konto Murki.

Razem 370 zł, czyli jest to opłata za transport -70 zł, miesiąc pobytu- 300 zł

Szczepienie Górki/ 22 zł/- pokryte z wpłaty malibo57 /30zł/ bezpośrednio na konto Murki

Teraz zbieramy na dalszy pobyt suni, bo chyba raczej na miesiącu sie nie skończy.
Dzięki akcji Basi1968 wpłynęły już pierwsze wpłaty na Górkę:lol:.
Będę w miarę możliwości systematycznie umieszczać info o wpłatach na wątku.
20 zł - Kaska_82
30 zł - Magdans /deklaracja stała/
5 zł - Basiapron
10 zł - Mimiś

Czyli na dzień 1.11.09 jest 65 zł na poczet przyszłego miesiąca:lol:.

Wszystkim ofiarodawcom bardzo serdecznie dziękujemy!:iloveyou::modla:

Posted

Przyszło dzisiaj 270 zł od erki :loveu:

A my dziś doszczepiliśmy Górkę na wirusówki, bo była szczepiona dokładnie rok temu (książeczka doszła, wścieklizna jest aktualna). Na wirusówki co prawda można szczepić co dwa lata, ale w takim skupisku psów jak u nas, wet radził, żeby zaszczepić, zwłaszcza, że Górka to młoda psinka. Koszt 22 zł razem z dojazdem weta.

Posted

Krok do przodu - trzy do tyłu. Wystraszyła się czegoś i nie chce wychodzić z kojca. Nie załatwia się nawet, tylko szarpie na smyczy i próbuje wrócić do środka. Żadne ziewanie, stawanie bokiem itp nie daje rezultatu.

Posted

No tak, spodziewałysmy się, że z Górką nie będzie łatwo:cool3:. Ale skoro poradziliście sobie z Rudką , to i z nią na pewno dacie radę:p.

Trzymamy za to kciuki:lol:.

Posted

Dziś było już nieco lepiej, Górka (wg mnie to imię może zostać, jest oryginalne i sunia chyba już je zna, ja mówię do niej Górcia, Góreczka :p) pozałatwiała się poza boksem i były momenty normalnego spaceru, węszyła itp. Ale strasznie ją ciągnie do boksu :shake: Dosłownie się wyrywa, byle tylko wrócić do siebie. Nie pomaga towarzystwo innych psów ani smakołyki.
Ciężko zlokalizować dokładnie przyczynę jej strachu, bo z boksu wychodzi w miarę dobrze, problem pojawia się kilka metrów na świeżym powietrzu. Mam nadzieję, że to po prostu kwestia czasu.

Pierwsze dni były lepsze, może dlatego, że była jeszcze zdezorientowana, albo gdzieś popełniliśmy błąd w postępowaniu wobec niej i wystraszyła się. W pracy z takimi psami często są wzloty i upadki, uczymy się i poznajemy siebie nawzajem, nie ma gotowej recepty, każdy psiak jest inny.
Górka to bardzo wrażliwa psinka i zauważyłam, że bardzo łatwo ją wystraszyć. Np. dzisiaj spokojnie wyszła z TZem na spacer, a gdy usłyszała mój głos za sobą wpadła w panikę.

Tak jak wcześniej pisałam były już momenty, że obwąchiwała mnie i była zaciekawiona kiedy głaskałam innego psa, więc po prostu cierpliwość i czas...