__Lara Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 J_ulia napisał(a):Kochane Cioteczki, te Święta przyniosły Pręgusiowi najwspanialszy prezent DOM! Po Nowym Roku Pręguś wyruszy w daleką drogę do Niemiec. Jest to dom sprawdzony i polecony. Zamieszka u Państwa, którzy rok temu adoptowali Baranka , niestety odszedł on parę dni przed Wigilią. Państwo nie mogąc wytrzymać pustki postanowili dać dom innej bidzie i wybór padł na Pręgusia. Bardzo dziękuję Odi dzięki której jest to możliwe :) Państwo pokryją koszty podróży, musimy tylko zachipować i wyrobić paszport Pręgusiowi. Wciąż nie mogę uwierzyć... Nie mogę uwierzyć :) nareszcie!!!!! :D :D :D Quote
kaskadaffik Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 O wow, ale się cieszę, tyle czasu się psisko wyczekąło, Super!!!! Pręgusku szczęścia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Monika z Katowic Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 :bigcool::bigcool:Jakie szczęście dla Pręgusia! Quote
Odi Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Zacznę relację od smutnej wiadomości o śmierci Banka , który zmarł 20 grudnia 2010 r. - post nr 1469: http://www.dogomania.pl/threads/140828-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Baranek-mia%C5%82-cudowny-dom.-Ju%C5%BC-za-TM/page59 Wiem, że Bela51 i J_ulia znały Banka. Ty Belu, nawet byłaś Sponsorką Banka, o ile dobrze pamiętam. Wiadomość o śmierci Banka przekazała nam jego Opiekunka Claudia wieczorem w dniu jego śmierci. Banek wiódł w domu Claudii i Christiana jedwabne życie wraz z drugim Pieskiem Antonem. Przed Wigilią zatelefonowałam do Claudii składając kondolencje. Jednocześnie podziękowałam za to, że Banek w domu Claudii i jej Małżonka - swoim domu, przeżył najpiękniejszą część swego życia, że był w domu uśmiechnięty, szczęśliwy, miał poczucie bezpieczeństwa. Za to wszystko z całego serca podziękowałam Claudii i Christianowi. Niespodziewanie Claudia napisała do nas w pierwszy dzień świąt kolejnego maila, tym razem z pytaniem, czy możemy zaproponować jakiegoś pieska, gdyż dom bez Banka jest bardzo pusty i smutny ... Od razu pomyślałam o Pręgusiu, który tak długo czeka na miłość własnych Ludzi. Szybciutko Pies Wolny wysłał do Claudii fotki Pręgusia wraz z krótką informacją o nim. Z niepokojem oczekiwaliśmy na odpowiedź. Wczoraj, w drugim dniu Bożego Narodzenia nadeszła odpowiedź od Claudii - Pręguś otrzymał na gwiazdkę DOM. Szczerze powiem, że popłakałam się ze wzruszenia. Natychmiast zatelefonowałam do J_ulii oraz Beli51. Tak to w skrócie wyglądało. Obecnie ustalamy terminy transportu oraz sprawy dokumentów Pręgusia. Pojawi się tu też pewnie Pies Wolny, który pilotuje całość i który jest w kontakcie mailowym z Claudią. Powiem Wam jeszcze, że Claudia:loveu: :hand:czyta i ogląda wątek Pręgusia na dogo. Quote
yoko100 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Pregusiu szczescia w nowym domku bedzie chlopak w 7 niebie:) Quote
bela51 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Bardzo ciesze sie , ze Pregus doczekał sie takiego wspaniałego domku. Choc prawda tez jest, ze spłakalam sie na wiadomosc o smierci Baranka, gdyz kibicowałam mu przez wiele miesiecy podczas jego pobytu u Jamora i pomagalam tez w jego utrzymaniu. Jak to w zyciu, czesto spotyka nas i radosc i łzy... Mam nadzieje, ze Pręgus spedzi w swoim domu wiele, wiele lat. Bardzo mu tego zycze. Quote
Randa Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Zgubiłam watek Pręgula, a tu taaakie wieści:multi::multi::multi: Wszystkiego najlepszego Pręgusiu! Quote
J_ulia Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Dane do paszportu przekazane:) Chip i paszport będą zrobione na dniach. Quote
__Lara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 J_ulia napisał(a):Dane do paszportu przekazane:) Chip i paszport będą zrobione na dniach. Czyli Pręguś pomału się pakuje :) Quote
Piromanka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ja także jak przeczytałam tytuł wątku to się spłakałam... Tym razem ze szczęścia Pręguska!!! Cuda się zdarzają i warto czekać, warto być cierpliwym!!!! Quote
agata51 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 "Przychodzimy, odchodzimy..." Żegnaj, Baranku, witaj Pręgusku. To cudowna wiadomość na nowy rok. Quote
lilo Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 spakowany Pręgol już ?? bo już po nowym roku :) Quote
ihabe Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Pregusiu a ja cały czas mam przed oczyma ten pierwszy raz jak Cię zobaczyłam i jak podchodziłeś do nas z Julią , bojąc się nas a zarazem pragnąc zaufać:-) Każdy psiak zasłużył na swoje 7niebo ale Ty Pręgusiu jak nikt inny jeszcze bardziej!!!!!!!!!!!! Quote
Odi Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Claudia przesyłając na życzenia noworoczne przekazała także najlepsze życzenia noworoczne dla J_ulii, która troszczy się o Pręgusia. Wiemy już od J_ulii, że Pręguś będzie w tym tygodniu zaczipowany i będzie miał paszport Europejczyka, w którym będą wpisane wszystkie szczepienia. Podróż do domu zacznie Pręguś około połowy stycznia. Wszystkie powyższe informacje zostały przekazane przez Psa Wolnego mailem do Claudii, która cały czas bardzo interesuje się postępem przygotowań Pręgusia do podróży. Quote
J_ulia Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Dziękuje ślicznie za życzenia :) Przygotowania w toku. W tym tygodniu powinno wszytko dopięte być na ostatni guzik. Jeszcze nie mogę uwierzyć, że na Pręgusia czeka dom ... Jak dziś pamiętam go jak błąkał się w poszukiwaniu jedzenia, jak go obłaskawiałam, jak jechaliśmy z przestraszonym Pręgusiem do hoteliku... Quote
Odi Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Super, że Preguś się szykuje, a raczej jest szykowany, do podróży. J_ulio, Claudia dopytuje ile waży Pręguś, jak jest wysoki w kłębie i jaki ma wymiar plecków od karku do nasady ogona, gdyż chciałaby mu kupić szeleczki oraz ubranko zimowe. Zatem prośba do Ciebie o przekazanie tych pytań do Pani z hoteliku, aby Pani zechciała pomierzyć i zważyć Pręgusia, oczywiście, jeśli nie byłoby z tym problemu. Quote
J_ulia Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Odi napisał(a):Super, że Preguś się szykuje, a raczej jest szykowany, do podróży. J_ulio, Claudia dopytuje ile waży Pręguś, jak jest wysoki w kłębie i jaki ma wymiar plecków od karku do nasady ogona, gdyż chciałaby mu kupić szeleczki oraz ubranko zimowe. Zatem prośba do Ciebie o przekazanie tych pytań do Pani z hoteliku, aby Pani zechciała pomierzyć i zważyć Pręgusia, oczywiście, jeśli nie byłoby z tym problemu. Już dzwonie i prośbą o wymiary :) edit: załatwione. Złapałam Asie jak jechała z Pręgusiem do weta na 19.00. Jak tylko wróci chwyta za centymetr. Quote
Pies Wolny Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Witam poświątecznie i noworocznie. Julia czy wiadomo już coś więcej na temat terminu i może by się udało jakieś super świeże zdjątko Pręgusia. Quote
Monday Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mam tylko nadzieję, że Pręguś spodoba się w nowym domku....bo wiadomo, ludzie muszą być dla niego wyrozumiali, on nie będzie od razu znał zasad tam panujących.... Pręgusiu - oby wszystko się udało - wszystkiego najlepszego psiaku!!!! Quote
J_ulia Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Pies Wolny napisał(a):Witam poświątecznie i noworocznie. Julia czy wiadomo już coś więcej na temat terminu i może by się udało jakieś super świeże zdjątko Pręgusia. Witaj, na 95 procent jest to 3 tydzień stycznia. P. Asia zabrałaby go ZA DARMO do Nowego Tomyśla tam trzeba by go było odebrać. Wymiary będą wieczorkiem, a o zdjęcia też się wystaram :) Quote
lilo Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 czy Pregus ma jeszcze pieniazki ?? czy mu braknie czy zostanie ?? Quote
Pies Wolny Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 J_ulia napisał(a):Witaj, na 95 procent jest to 3 tydzień stycznia. P. Asia zabrałaby go ZA DARMO do Nowego Tomyśla tam trzeba by go było odebrać. Wymiary będą wieczorkiem, a o zdjęcia też się wystaram :) Oki doki, może być Nowy Tomyśl - na zdjątka i wymiary czekamy, Dzięki, przekazuję dalej. Quote
J_ulia Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 lilo napisał(a):czy Pregus ma jeszcze pieniazki ?? czy mu braknie czy zostanie ?? powinno być na styk... Pies Wolny napisał(a):Oki doki, może być Nowy Tomyśl - na zdjątka i wymiary czekamy, Dzięki, przekazuję dalej. Wymiary jeszcze nie dotarły... ale jak nie będzie ich d o południa to będę dręczyć.... kogo trzeba... Quote
Odi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dziękujemy J_ulio - będziemy spokojnie czekać :-) Quote
Monika z Katowic Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Tak się cieszę, że Pręguś pojedzie do domku!:multi: Quote
Recommended Posts