J_ulia Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Wymiary Pręgusia dotarły: - od ziemi do kłębu- 56 cm - pd kłębu do ogona- 58 cm - obwód klatki piersiowej- 83 cm - waga- 19,5 kg Quote
Pies Wolny Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Dzięki, już przekładam na ..... nasze. Quote
J_ulia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Słyszałam, że córki Asi postanowił nauczyć Pręgusia paru słówek po niemiecku ;) Zoabczymy jaki Pręguś jest uczniem... Może udam mu się chociaż przywitać... Quote
bela51 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Wpłyneło wczoraj 20 zł dla Pręgusia od Odi. Bardzo dziekujemy ! Quote
bela51 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Pręgus został zachipowany. Koszt to 50 zł, ktore własnie przelewam na konto hoteliku. Wyjazd coraz blizej !!! Quote
J_ulia Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Wyjazd Pręgusia jest możliwy w przyszłą sobote/niedziele. Paszport ma, chipa ma, pakowanie w trakcie :) Pani Asi zmieniły się trochę plany i będzie mogła podwieźć Pręgusia prawie do Gorzowa. Wyjazd Pręgusia jest coraz bardziej realny, a ja nie mogę nadal uwierzyć. Quote
Pies Wolny Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No i very OKI DOKI. Czy mogę już coś pisnąć Claudii ? Jeszcze jedno pytanie, o której godzinie circa można się spodziewać Silnej Grupy w moich okolicach. Claudia i tak tu zagląda z niecierpliwością :lol: :bye: PS. Pewnie nie muszę, ale przypominam o wszelkich wynikach badań itp. do spakowania. A jak u Pręgusia skrócony kurs niemieckiego przebiega :lol: ? Quote
__Lara Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 J_ulia napisał(a):Wyjazd Pręgusia jest możliwy w przyszłą sobote/niedziele. Paszport ma, chipa ma, pakowanie w trakcie :) Pani Asi zmieniły się trochę plany i będzie mogła podwieźć Pręgusia prawie do Gorzowa. Wyjazd Pręgusia jest coraz bardziej realny, a ja nie mogę nadal uwierzyć. Hura hura hura :) :) :) Quote
Odi Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 J_ulio, dziękuję za najświeższe informacje - zaczynamy odliczać Pręgusiowi dni do wyjazdu :lol: Przy okazji przekazuję Ci J_ulio wielkie wyrazy uznania i podziękowania od Claudii za Twoją opiekę nad Pręgusiem i troskę o niego. Claudia pozdrawia serdecznie Ciebie J_ulio oraz wszystkie Osoby z pręgusiowego wątku, które trwają przy Pręgusiu niezmiennie. Quote
J_ulia Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Pies Wolny napisał(a):No i very OKI DOKI. Czy mogę już coś pisnąć Claudii ? Jeszcze jedno pytanie, o której godzinie circa można się spodziewać Silnej Grupy w moich okolicach. Claudia i tak tu zagląda z niecierpliwością :lol: :bye: PS. Pewnie nie muszę, ale przypominam o wszelkich wynikach badań itp. do spakowania. A jak u Pręgusia skrócony kurs niemieckiego przebiega :lol: ? Co do wyjazdu to mam już bardziej precyzyjne informację :) Wyjazd na pewno odbędzie się w niedzielę, ale pod Gorzowem , będą dopiero w nocy z powodu tego, że po drodze muszą zahaczyć o Warszawę. Pręgusia będzie można przekazać w nocy , albo w poniedziałek z rana. Podam p. Asi wasze namiary , a Wam jej ,żebyście mogli sami uzgodnić szczegóły. Badania, zdjęcia rtg itd. zostaną dołączone do paszportu ;) Co do nauki niemieckiego to Pręgiuś chyba nie rozumie "idei", ale mam nadziej, że za tydzień choć łapkę będzie umiał podać na przywitanie. Choć podejrzewam ,że od razu do całowania będzie chciał przejść. Odi napisał(a):J_ulio, dziękuję za najświeższe informacje - zaczynamy odliczać Pręgusiowi dni do wyjazdu :lol: Przy okazji przekazuję Ci J_ulio wielkie wyrazy uznania i podziękowania od Claudii za Twoją opiekę nad Pręgusiem i troskę o niego. Claudia pozdrawia serdecznie Ciebie J_ulio oraz wszystkie Osoby z pręgusiowego wątku, które trwają przy Pręgusiu niezmiennie. Serdecznie dziękuje, ale to ja powinnam dziękować ,że pani Claudia otworzyła dom i serce dla Pręgusia :) Quote
Monika z Katowic Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Szczęśliwej podróży dla kochanego Pręgusia! Quote
lilo Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Pregusiu wszystkiego naj na nowej drodze życia , jakbys cos potrzebował to szczeknij do nas :) zawsze będziesz w moim sercu :* Mam nadzieję że uda nam się od czasu do czasu dostac jakieś zdjęcie Pręgola lub przynajmniej parę słówek o nim... Quote
bela51 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 No to jeszcze został chłopakowi tydzien... Quote
Odi Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Dzięki J_ulio, dostosujemy się oczywiście do Pani Asi i czekamy na telefon. Pozwólcie Dziewczyny, że wspomnimy dzisiaj Banka Bacę Baranka. Dzisiaj jest rocznica zamieszkania Banka w domu Claudii i Christiana. Claudia przysłała mailem wspomnienie o Banku oraz fotografię nagrobka. Na wątku Banka zamieściłam zdjęcia szczęśliwego Banka, tłumaczenie wspomnienia Claudii o Banku oraz fotografią Jego nagrobka: http://www.dogomania.pl/threads/140828-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Baranek-mia%C5%82-cudowny-dom.-Ju%C5%BC-za-TM/page60 Bardzo smutno, a wyjątkowe wspomnienie Claudii o Banku sprawiło, że łzy lecą bezustannie ... wybaczcie... Baranku Baco Banku (*) Quote
lilo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 przeczytałam wątek Baranka , popłakałam się jak bóbr :( Quote
bela51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Wierne fanki Pręgusia nadal wpłacają pieniadze. Wpłyneło 10 zł od agata51 i 10 zł od .blueberry. Dziekujemy ! Quote
J_ulia Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Pręguś już wyruszył w drogę do nowego domu ! Dotarł już pod Gorzów, skąd jutro o 10 wyruszy w dalszą drogę do domu. Jutro około 13.00 pod Berlinem odbiorze go jego nowa rodzina :) Quote
Monika z Katowic Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Szczęśliwej, spokojnej drogi kochany Pręgusiu!!!:loveu::loveu: Quote
bela51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Szczesliwej drogi piesku i szczesliwego zycia ! Quote
Szarotka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 To ile czasu Pregus czekal na domek ?? i co sie stalo z sunia z opuszczonej posesji, bo juz nie moglam doczytac ?? Quote
lilo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Znów się poryczałam , co wchodzę na wątek Pręgola i czytam dobre wieście to mi łzy lecą . Pręgusiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :P zasługujesz na to jak nie wiem co :) Quote
J_ulia Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Szarotka napisał(a):To ile czasu Pregus czekal na domek ?? i co sie stalo z sunia z opuszczonej posesji, bo juz nie moglam doczytac ?? Sunia nadal jest na posesji. Codziennie chodzę ją karmić, ale nadal nie daje się oswoić. Pięć razy różnymi sposobami i na różne środki próbowałam ją złapać , ale się nie udało :( lilo napisał(a):Znów się poryczałam , co wchodzę na wątek Pręgola i czytam dobre wieście to mi łzy lecą . Pręgusiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :P zasługujesz na to jak nie wiem co :) Pręguś już w drodze do Berlina. Bardzo dobrze i grzecznie znosi podróż :) Ponoć są zdjęcia, jak Odi wróci to na pewno wstawi i opisze co i jak :):):) Quote
Recommended Posts