Jump to content
Dogomania

Pręguś odnalazł swoje miejsce na ziemi :) Po ponad roku czekania ma dom ...

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Słyszałam, że córki Asi postanowił nauczyć Pręgusia paru słówek po niemiecku ;) Zoabczymy jaki Pręguś jest uczniem... Może udam mu się chociaż przywitać...

Posted

Wyjazd Pręgusia jest możliwy w przyszłą sobote/niedziele. Paszport ma, chipa ma, pakowanie w trakcie :) Pani Asi zmieniły się trochę plany i będzie mogła podwieźć Pręgusia prawie do Gorzowa. Wyjazd Pręgusia jest coraz bardziej realny, a ja nie mogę nadal uwierzyć.

Posted

No i very OKI DOKI. Czy mogę już coś pisnąć Claudii ? Jeszcze jedno pytanie, o której godzinie circa można się spodziewać Silnej Grupy w moich okolicach.
Claudia i tak tu zagląda z niecierpliwością :lol: :bye:

PS. Pewnie nie muszę, ale przypominam o wszelkich wynikach badań itp. do spakowania.
A jak u Pręgusia skrócony kurs niemieckiego przebiega :lol: ?

Posted

J_ulia napisał(a):
Wyjazd Pręgusia jest możliwy w przyszłą sobote/niedziele. Paszport ma, chipa ma, pakowanie w trakcie :) Pani Asi zmieniły się trochę plany i będzie mogła podwieźć Pręgusia prawie do Gorzowa. Wyjazd Pręgusia jest coraz bardziej realny, a ja nie mogę nadal uwierzyć.

Hura hura hura :) :) :)

Posted

J_ulio, dziękuję za najświeższe informacje - zaczynamy odliczać Pręgusiowi dni do wyjazdu :lol:

Przy okazji przekazuję Ci J_ulio wielkie wyrazy uznania i podziękowania od Claudii za Twoją opiekę nad Pręgusiem i troskę o niego.
Claudia pozdrawia serdecznie Ciebie J_ulio oraz wszystkie Osoby z pręgusiowego wątku, które trwają przy Pręgusiu niezmiennie.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
No i very OKI DOKI. Czy mogę już coś pisnąć Claudii ? Jeszcze jedno pytanie, o której godzinie circa można się spodziewać Silnej Grupy w moich okolicach.
Claudia i tak tu zagląda z niecierpliwością :lol: :bye:

PS. Pewnie nie muszę, ale przypominam o wszelkich wynikach badań itp. do spakowania.
A jak u Pręgusia skrócony kurs niemieckiego przebiega :lol: ?

Co do wyjazdu to mam już bardziej precyzyjne informację :) Wyjazd na pewno odbędzie się w niedzielę, ale pod Gorzowem , będą dopiero w nocy z powodu tego, że po drodze muszą zahaczyć o Warszawę. Pręgusia będzie można przekazać w nocy , albo w poniedziałek z rana. Podam p. Asi wasze namiary , a Wam jej ,żebyście mogli sami uzgodnić szczegóły. Badania, zdjęcia rtg itd. zostaną dołączone do paszportu ;) Co do nauki niemieckiego to Pręgiuś chyba nie rozumie "idei", ale mam nadziej, że za tydzień choć łapkę będzie umiał podać na przywitanie. Choć podejrzewam ,że od razu do całowania będzie chciał przejść.

Odi napisał(a):
J_ulio, dziękuję za najświeższe informacje - zaczynamy odliczać Pręgusiowi dni do wyjazdu :lol:

Przy okazji przekazuję Ci J_ulio wielkie wyrazy uznania i podziękowania od Claudii za Twoją opiekę nad Pręgusiem i troskę o niego.
Claudia pozdrawia serdecznie Ciebie J_ulio oraz wszystkie Osoby z pręgusiowego wątku, które trwają przy Pręgusiu niezmiennie.

Serdecznie dziękuje, ale to ja powinnam dziękować ,że pani Claudia otworzyła dom i serce dla Pręgusia :)

Posted

Pregusiu wszystkiego naj na nowej drodze życia , jakbys cos potrzebował to szczeknij do nas :) zawsze będziesz w moim sercu :*

Mam nadzieję że uda nam się od czasu do czasu dostac jakieś zdjęcie Pręgola lub przynajmniej parę słówek o nim...

Posted

Dzięki J_ulio, dostosujemy się oczywiście do Pani Asi i czekamy na telefon.

Pozwólcie Dziewczyny, że wspomnimy dzisiaj Banka Bacę Baranka.
Dzisiaj jest rocznica zamieszkania Banka w domu Claudii i Christiana.
Claudia przysłała mailem wspomnienie o Banku oraz fotografię nagrobka.
Na wątku Banka zamieściłam zdjęcia szczęśliwego Banka, tłumaczenie wspomnienia Claudii o Banku oraz fotografią Jego nagrobka:
http://www.dogomania.pl/threads/140828-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Baranek-mia%C5%82-cudowny-dom.-Ju%C5%BC-za-TM/page60

Bardzo smutno, a wyjątkowe wspomnienie Claudii o Banku sprawiło, że łzy lecą bezustannie ... wybaczcie...
Baranku Baco Banku (*)

Posted

Pręguś już wyruszył w drogę do nowego domu ! Dotarł już pod Gorzów, skąd jutro o 10 wyruszy w dalszą drogę do domu. Jutro około 13.00 pod Berlinem odbiorze go jego nowa rodzina :)

Posted

Znów się poryczałam , co wchodzę na wątek Pręgola i czytam dobre wieście to mi łzy lecą . Pręgusiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :P zasługujesz na to jak nie wiem co :)

Posted

Szarotka napisał(a):
To ile czasu Pregus czekal na domek ?? i co sie stalo z sunia z opuszczonej posesji, bo juz nie moglam doczytac ??

Sunia nadal jest na posesji. Codziennie chodzę ją karmić, ale nadal nie daje się oswoić. Pięć razy różnymi sposobami i na różne środki próbowałam ją złapać , ale się nie udało :(

lilo napisał(a):
Znów się poryczałam , co wchodzę na wątek Pręgola i czytam dobre wieście to mi łzy lecą . Pręgusiu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :P zasługujesz na to jak nie wiem co :)

Pręguś już w drodze do Berlina. Bardzo dobrze i grzecznie znosi podróż :) Ponoć są zdjęcia, jak Odi wróci to na pewno wstawi i opisze co i jak :):):)