Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko, jak mi Wiórek adrenalinę podnosi:-o:oops: - jest szansa go na działce umieścić, tylko oby nigdzie się nie zaszył:roll:

czekam na wieści i trzymam kciuki:happy1:

Posted

justynavege napisał(a):
Przepraszam , że dopiero teraz ale gość w dom

Przede wszystkim bardzo dziękuję za zaangażowanie Pawłowi :multi::lol:
wspaniały facet który poświęcił czas by pomóc - to On robi budę
( he nawet pewnie nie widział jezcze tego wątku :evil_lol: ale już doskonale zna psa

Giselce wiadomo za co dziękuję

czarna 1977 w zyciu jeszcze tylu ogłoszen nie widzialam :-o
Dziękuję :loveu:

Bjuta :loveu:
Ewelina :loveu:
Terra :loveu:
mari23 :loveu:

i wszystkim których nie wymieniłąm z nicka

aaa wroobelka nie wymieniłam :oops::lol:

mam nadzieję , że Wiórek da się jutro zlapać

buda będzie chyba na jutro już
miejsce u Giselki na działce czeka

tylko złapac gada :evil_lol:

a moze w dzien on mniej lękliwy będzie??

spokojnie:)
dzisiaj obiecała pomoc dziewczyna z klatki gdzie sunia ma cieczke
wczoraj tez dzielnie nam pomagała...

Panu Pawłowi jego dziewczynie oraz jego suczce ktora byla na wabia
ale coz serce nie sługa
.....Wiorek kocha inna

Posted

...Z jedzonkiem to jeszcze damy rade
ale prosze dajcie grosik na deski i styropian
na bude

koszt to nawet nie polowa ceny budy na allegro
noo i PAN PAWEŁ WLOZYŁ SERCE
i przywiezie dzisiaj ....

on nie che za robocizne[kupimy czekolade duzą,ustaliłam z justynavege]
ale za reszte musimy zaplacic[juz zapłacila Justynka,trzeba oddac]

Posted

mari23 napisał(a):
ja dołożę 20, tylko nr konta podajcie dziewczyny.
I dodaję buziaczki dla Was :loveu:i dla pana Pawła:evil_lol:

mhhh TY wiesz co robisz
Pan Paweł to przystojniak
zapisuje i juz podaje numer konta
bardzo Ci dziekuje:evil_lol:

Posted

wroobelterrorystka napisał(a):
http://allegro.pl/show_item.php?item=792672966

nie wiem jak dodać zdjęcia, żeby były w tekście :oops: jak mi ktoś wytłumaczy to poprawię:)
:)

najprościej to na wątku zaznacz myszką zdjęcie na niebiesko, naciśnij jednocześnie CTRL C, następnie kliknij na wybrane miejsce w aukcji gdy edytujesz, naciśnij CTRL V i gotowe.

edit:
widzę że już allegro ze zdjęciami w tekście jest ale może na przyszłość się przyda ;)

Posted

tadam!

"Jego dusza zbłąkana po bezdrożach,
sam przed człowiekiem się chowa..."
W tych dwóch zdaniach właściwie można opisać los Wiórka. Od bardzo długiego czasu pomiatany, mały, brzydki, niechciany pies błąka się po mieście. Nikogo nie obchodzi, nie wzbudza niczyjego zainteresowania. Jest po prostu kolejnym zwykłym kundlem. Jednakże podobnie jak każda istota żyjąca Wiórek potrzebuje ciepła i miłości. To pierwsze jest mu szczególnie potrzebne. Mieszkanie tego psa to poducha umieszczona na ziemi. Ciepły dom na kolanach wiernego pana to byłoby spełnienie marzeń. Miłości potrzebuje i oczekuje każdy z nas. Owszem takie życie, ale czy ktokolwiek z nas zastanowił się kiedyś nad tym, czy mógłby zamiast oczekiwać - dać? Wiórkowi nie jest tego ciepła i miłości potrzebna kolosalna ilość. Dla niego sam fakt posiadania istoty ludzkiej, która go pokocha będzie wybawieniem z szarej, nudnej codzienności.

Na jego chudziutkim, wiórkowatym ciałku nie widać śladu tłuszczu. Nie przetrwa mrozu, które nadchodzą. Mamy już październik, a za miesiąc zacznie się zima! Co będzie z Wiórkiem ?! Czy ma zginąć z głodu, chłodu i pragnienia? Wszystko jest dla ludzi, ale dla mniejszych, nieumiejących mówić istot jakimi są zwierzęta również się coś należy. A odrobina ciepła z własnego serca nic nie kosztuje i nie wymaga olbrzymiego wysiłku, jednak daje tak wiele...
Wiórek potrzebuje domu stałego, tymczasowego. Nie może zostać tam gdzie znajduje się obecnie. Możesz stać się jego opiekunem tymczasowym lub stałym. Nie pozwól odejść młodemu istnieniu z tego świata... Spełnij więc maleńkie życzenie psiego serduszka:
„Pies najlepszym człowieka przyjacielem,
od niego nie wymaga wiele,
więc pod dach swój przygarnij mnie,
a ja na zawsze pokocham Cię...”

Posted

Bjuta napisał(a):
Tamta buda na allegro kosztowała 230, czyli trzeba by zebrać pewnie coś koło stówki? :roll: Dobrze mówię?

plyty i styropian do ocieplenia ( bo buda będzie cieplutka ) kosztowały około 145 zł , do tego jeszcze coś paweł dokupował nie wiem teraz dokladnie co i za ile

Posted

Nooo .niestety dzisiaj juz musze jego zabrac
nie podoba sie jednej osobie ze on tak lezy i zagląda do klatki schodowej[jego klatki]:mad:
Niew chciałam aby wczoraj wyłapalo jego schronisko[zgloszenie juz było przez Straz Miejska]wyprosilam Pania kierownik[bylam z Edi w schronie]bo moze
byc jeszcze bardziej zestresowany i bojacy sie ludzi.Dzisiaj musimy same dac rade.
Pozniej zrobie moze ładniejsze fotki i wstawie
na razie nikt nie zadzwonil:shake:
Dziekuje nawet za symboliczne wsparcie w zakupie materiału na bude[gotowa zobaczycie] i za pomoc w ogloszeniach
Ada teks super wykorzystam przy innych maluszkach
cioteczki jestescie wielkie...dziekuje:loveu:
Ja mam jeszcze takie dwa w wiezieniu i musze je dokarmiac
Lisek i od paru dni jego kolega
ale to nie na tym wątku.
Wysylam numer konta i
dziękuje Justynce...w pojedynke to jestesmy takie biedne
ale jak juz jest pare głow i rąk....damy rade przeniesc gory:p:multi::crazyeye:nawet