Jump to content
Dogomania

Co pitbull może zrobić z sarną - str. 43... i z poidłem dla koni - str. 48

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dbsst, Daga_i_Oskar dziękuję :oops:

Koma, to jest Księżniczka, ofiara agresywnych zakusów Axy i Tangi (więcej w temacie o Dwóch Agresorkach). Na tym zdjęciu jeszcze uszy ma nie zmasakrowane...
Śliczna, nie?
Takie połączenie liska, psa dingo i Mistrza Jody. Niektórzy do listy dodają basenji ;)

Patka, pitbull jest fotogeniczny, a zdjęcia po obróbce w PS. Niestety ma mnustwo przełysień, jest okropnie chuda (kostki na wierzchu), ponieważ źle przyswaja pokarm. Rachityczne tyle łapki, słaby zad. Przy tym wszystkim głowa wygląda na zbyt ciężką (robocza ksywa Tangi to "cegła" ;) ). Ale odpowiednie ujęcie, mała ingerencja programem... i od razu lepiej.

Posted

Jak Cię juz znam ;) to trochę przesadzasz jak każdy miłośnik ;) poza tym to taki wiek wszystko wygląda nie tak my na Lilith mówilismy frytka ;)
Będzie dobrze a czym karmisz?? i jakie suplementy?? jesli moz na moze cosik podpowiem ale Ty tez masz sporo doświadczenia :)

Posted

Greven, całe stadko masz przesliczne, ale Księżniczka faktycznie jest urocza! :loveu:
Tylko kto i gdzie dopatrzył się w niej mieszańca AST? :-o ;)

Posted

Aj to ta Księżniczka :shake: bidulka :-(
czytałam ten temat i wiem mniej więcej o co chodzi...
Ale księżniczka z niej prawdziwa, strasznie mi się podoba :loveu:

asher napisał(a):
Tylko kto i gdzie dopatrzył się w niej mieszańca AST? :-o ;)

dokładnie to samo pomyślałam :crazyeye: :lol:

przepiekny mix :multi:

Posted

Śliczne masz stadko, emocje juz w nim opadly?
Księzcznika jest naprawde śliczna :) jak i pozostała część stada no i Tanga bardzo sie zmieniła :) piękna jest :)

Posted

Patka napisał(a):
Jak Cię juz znam ;) to trochę przesadzasz jak każdy miłośnik

Niee, ja nie ten typ - zwykle przesadzam w drugą stronę ;)
W tym wypadku stwierdzam smutny fakt.

Pies wygląda, jak szkielet, poza tym ma widoczne zaniki mięśni. Wstawię zdjęcie ze "złej" perspektywy i bez retuszy - będziesz wiedziała, o czym mówię...

Czeka ją kolejny pakiet badań i próbne podawanie hormonów. Ma wszelkie objawy niedoczynności tarczycy (wynik ujemny, czego nie może pojąć weterynarz), poza tym dochodzi trzustka i ta nieszczęsna rozstrzeń przełyku. Na razie zaczęliśmy nową kurację, a w tygodniu jadę na konsultacje do Warszawy.
Lekarz nastraszył mnie, że w najgorszym wypadku może to być zapowiedź dystrofii mięśni... Boję się w ogóle o tym myśleć.

Za to ostatnie prześwietlenie pod kątem dysplazji wyszło "czyste" :multi:

Patka napisał(a):
Będzie dobrze a czym karmisz?? i jakie suplementy??

Obecnie dostaje preparat witaminowo mineralny dla szczeniąt FLAWITOL (z flawonidami z winogron, cokolwiem ma to znaczyć i z dużą zawartością wapnia) oraz ArthroBlock na stawy.

Jeżeli chodzi o karmienie, to przerobiliśmy już kilka diet i żadna nie wydaje się jej służyć. Przedostatnio ryż - dowolne mięso - marchew, ostatnio puszki weterynaryjne, po dzisiejszej sugestii weterynarza wracamy do ryż - kurczak - marchew, ale może się okazać, że ma uczulenie na ryż, a wtedy będą ziemniaki - kurczak/ryba.

Poza tym, ze względu na przełyk, wszystko musi dostawać półpłynne i z podwyższenia, a do każdego posiłku - oprócz Flawitolu i ArthroBlock - metoclopramidium i eute-coś-tam. Mimo to marnieje w oczach... :shake:

Posted

KaRa_TC, Daisunia, Alicjarydzewska dziękuję Wam bardzo ;)
Koma, cieszę się, że Księżniczka się podoba. Ona bardziej mojego kolegi, niż moja, ale nie da się ukryć, że oko cieszy!

LAZY napisał(a):
ale z opowiadań o atakach na nia myslalam, ze to faktycznie Astopodobna sunia

asher napisał(a):
Tylko kto i gdzie dopatrzył się w niej mieszańca AST?

Koma napisał(a):
(...) dokładnie to samo pomyślałam

No bo widzicie, hehe...
Jak była szczeniakiem, to wypisz wymaluj lekko skundlone amstafiątko. I weterynarze nie mieli wątpliwości i nawet właściciele amstaffów, którzy przecież pamiętają, jak ich pies w dzieciństwie wyglądał.
Wstawię Wam zdjęcie, sami ocenicie.

A później zaczęła rosnąć... zmieniać się... I wygląda, jak wygląda, a z amstaffa zostało jej chyba tylko umaszczenie... No bo przecież nie te uszy :lol:

dbsst napisał(a):
nio i nie ma nowych fot

Będą, będą.
Tylko, że ja mam internet przez Orange, transfer tragicznyyyyy :shake:

zaba14 napisał(a):
Śliczne masz stadko, emocje juz w nim opadly?

Powiedzmy, że... przycichły.
Dziewczyny mają już kagańce, Tanga umówiona na konsultacej z behawiorystą, ale niestety Księżniczce coś się stało w łapę przedwczoraj, boli ją i kuśtyka, więc na razie nie można próbować "zbliżenia".

Posted

Przykre , ze do tych problemów zachowania stadka przyplątał się jeszcze element zdrowotny / kurcze o ile dobrze kojarzę to wybrałeś największa sunię z miotu i fajnie się zapowiadała :shake:/. Kurcze czy takie sprawy nie mogłyby chociaż omijać nasze czworonogi :-(.Mam nadzieję , że po badaniach dojdziecie do tego co Tandze dolega :roll: Trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
kurcze o ile dobrze kojarzę to wybrałeś największa sunię z miotu i fajnie się zapowiadała

Zgadza się.
Największą, najspokojniejszą, dobrze się zapowiadającą...

Minęło kilka miesięcy i mam smutnego, wiecznie śpiącego i zmarzniętego psa, który zaczyna wyglądać, jak szkielet psa. Nie chce biegać, nie interesuje jej zabawa. Płakać mi się chce, jak na nią patrzę :shake:

Posted

Bardzo mi przykro z powodu złego stanu zdrowia Tangi. To taka śliczna sunia! istna czekoladka, cudny red nose. Miejmy nadzieje, ze jej stan ulegnie poprawie.

Posted

Greven napisał(a):
Zgadza się.
Największą, najspokojniejszą, dobrze się zapowiadającą...

Minęło kilka miesięcy i mam smutnego, wiecznie śpiącego i zmarzniętego psa, który zaczyna wyglądać, jak szkielet psa. Nie chce biegać, nie interesuje jej zabawa. Płakać mi się chce, jak na nią patrzę :shake:
a miała robione wszystkie badania krwi oprócz tych hormonów , bo może to jeszcze jakaś inna gadzina się jej przyczepiła :mad:

Posted

Ojej przykro mi że z Tangą tak nieciekawie :sad:

mój bozie jaka cudna :loveu:
I troszkę podobna do mojej jak była w jej wieku
:lol:
I mi też kiedyś mówiono że to będzie ast :evil_lol: a co wyrosło? ;)