filodendron Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 My mamy drugą Flexi. Pierwsza wytrzymała 1,5 roku, druga ma rok i właśnie zaczyna szwankować. Pierwsza linka, druga taśma. Boli tak samo :) Quote
kinnia Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 ja w czerwcu kupiłam Flexi taśmę- i jestem baaaardzo zadowolona! Bardzo wytrzymała:diabloti::diabloti: Quote
Hawanka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 A ja z kolei odkupie jeżeli ktoś chce sie pozbyć Flexi do 20 kg taśme no z braku linka też może być Kolor :[COLOR=black]Pomarańcz i róż ...[/COLOR] [IMG]http://www.petempo.com/images/dog_flexi_summertime.jpg[/IMG] Quote
Migori Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='gops']jak nie ciagnie to kup flexi maxi chcialam powiedziec iz moja 17kg sucz zerwala flexi do 35kg na tasmie :roll: teraz kupuje maxi[/quote] Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży? Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol: Quote
vege* Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Magda25']Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży? Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol:[/quote] jeśli [B]Gops[/B] sie nie obrazi to odpowiem na pytanie :lol: Gops ma kundelka 16 kg :) średniej wielkości Quote
gops Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Magda25']Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży? Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol:[/quote] w tej chwili chyba pzrestala juz rosnac (mam nadzieje) i ma 17kg i 46cm w klebie :lol: nie zerwala jeszcze rogzow Lek :evil_lol: ha! zapraszam do mnie :cool3: zobaczysz jakie moja ma zrywy na kota,ptaka czy suke Quote
Migori Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='vege*']jeśli [B]Gops[/B] sie nie obrazi to odpowiem na pytanie :lol: Gops ma kundelka 16 kg :) średniej wielkości[/quote] :-o:-o:-o [quote name='gops']w tej chwili chyba pzrestala juz rosnac (mam nadzieje) i ma 17kg i 46cm w klebie :lol: nie zerwala jeszcze rogzow Lek :evil_lol: ha! zapraszam do mnie :cool3: zobaczysz jakie moja ma zrywy na kota,ptaka czy suke[/quote] :-o no dziękuję za zaproszenie... aż ide zobaczyć, bo trudno mi uwierzyć :razz: Quote
Kiłi Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ja mam starą Flexi Giant, jeszcze starego typu, taśme, ma ok 13 lat i jeszcze żyje, co prawda jakiś rok temu została nadgryziona przez psa, ale wystarczy ją troche skrócić. Jednak stare jest dobre, mam nadzieje, że nowa Maxi też długo pożyje:roll: Ale z Maxi nie jestem za bardzo zadowolona, spodziewałam się innej mocniejszej taśmy, a ta na mocną nie wygląda, cienka i sztuczna... Quote
cockermaister Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 A my mamy taką smycz ( taśma) [url]http://www.coralbio.pl/galerie/f/ferplast-flippy-deluxe-m_1694.jpg[/url] bardzo wytrzymała mam ją już ładnych pare miesięcy i jak na razie sprawdza się super :multi::multi: Quote
Marta_Ares Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 [quote name='cockermaister']A my mamy taką smycz ( taśma) [URL]http://www.coralbio.pl/galerie/f/ferplast-flippy-deluxe-m_1694.jpg[/URL] bardzo wytrzymała mam ją już ładnych pare miesięcy i jak na razie sprawdza się super :multi::multi:[/QUOTE] mi ta smycz wytrzymala ze 2 lata, popsula sie w koncu na mrozie, ale byla raczej rzadko uzywana, zdecydowanie, bardziej teraz wole flexi, jakos ciszej i lepiej dla mnie chodzi Quote
Kinia Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Mam jeszcze pytania do posiadczy flexi maxi, jaki jest karabińczyk? Bo na zdjęciach widzę taki czarny, dość mały, czy rzeczywiście taki jest? Wytrzymały on jest w ogóle? Oczko ma duże, bo na zdjęciach wygląda jakby miał się nie zmieśćić przy przypinaniu:lol: Quote
Ewa&Duffel Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 ten karabińczyk nie jest zbyt duży, taki średni bym powiedziała, ale moim zdaniem bardzo wytrzymały. Quote
pati1033 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 bardzo wytrzymaly- zyje mi on juz ponad 2 lata przy amstaffie bardzo silnym, mocno ciagnacym :) Quote
kinnia Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Ja zaważyłam ze np. maxi ma dużo cieńszą taśmę niż confort bo porównywałam:P Mój pies tez ma mocny zryw:D smycz i obroża rogza poszła po ok 5m do kosza:D Quote
Ewa&Duffel Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='kinnia']Ja zaważyłam ze np. maxi ma dużo cieńszą taśmę niż confort bo porównywałam:P Mój pies tez ma mocny zryw:D smycz i obroża rogza poszła po ok 5m do kosza:D[/QUOTE] Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia. Quote
Onomato-Peja Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia.[/QUOTE] To nie jest niemożliwe :roll: Może trefna obroża, a może bardzo silny seter :evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Onomato-Peja']To nie jest niemożliwe :roll: Może trefna obroża, a może bardzo silny seter :evil_lol:[/QUOTE] Po prostu wydaje mi się to bardzo dziwne, seter na pewno jednak waży sporo mniej od mojego goldena, a on tez potrafi mieć niezłe zrywy, jak np. kotka zobaczy :roll: Chyba że rzeczywiście jakiś wadliwy egzemplarz, ale i smycz, i obroża...? A w jaki sposob rozwalił ? Pękło zapięcie, karabińczyk ? Quote
Onomato-Peja Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Po prostu wydaje mi się to bardzo dziwne, seter na pewno jednak waży sporo mniej od mojego goldena, a on tez potrafi mieć niezłe zrywy, jak np. kotka zobaczy :roll: Chyba że rzeczywiście jakiś wadliwy egzemplarz, ale i smycz, i obroża...? A w jaki sposob rozwalił ? Pękło zapięcie, karabińczyk ?[/QUOTE] A mój pieso miał szelki rogza 1,5 roku, niespecjalnie ciągnął a klips się rozwalił :cool3: ale wymieniłam :eviltong: Quote
gayka Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 kochani, prosze o radę chcę kupić mojej jamniczycy flexi comfort long linkę . Do tej pory uzywałyśmy tez flexi comfort, ale zwykłej ( 5 m) nr 2. A w linii comfort long nr 2 jest dla psów do 20 kg, czyli troszkę za duzo jak dla jamnika, wiec pomyslałam ,ze kupię nr 1. I tu własnie moje pytanie: czy ta long nr 1 nie jest taka malutka, że ledwo w dłoni uchwyt się mieści?? Wielkie dzieki za pomoc!! Quote
Coffee&Nera Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Wiem że to może i dziwnie zabrzmi ale dla Jamnika o wiele lepiej sprawuje się nr 2 - lepiej sie trzyma w dłoni - i odrazu mowie - nie dla Jamnika linka - bardzo szybko gdy mielismy poprzedniego psa wlasnie tej rasy linki szły nam notorycznie - już lepiej taśma ma dłuższą wytrzymałość (przy teraz co mam pieska kundelka wielkosci pekinczyka 5kg linka poszła po niecałych 2 miesiacach) Quote
gayka Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 dzięki!! własnie o to leżenie w dłoni mi chodzi. Bałabym się , ze jedynka jest niewygodna. Poprzednia jamniczka miała długie lata linkę, no ale ona mało chodziła na smyczy. Obecna zaraza potrafi mocno pociagnąc to może faktycznie tasma bedzie lepsza. Tylko, że mi sie zdaje, ze taśma jakoś cięzko chodzi, jest mocno napieta sama z siebie. Linka jakas delikatniejsza mi sie wydaje... Quote
Coffee&Nera Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Naprawde zalezy od psa - powiem rowniez ze tasme o wiele wiele latwiej prać - ostatnio taśma wylądowala w blotku - natychmiast wyprałam linka juz pozostala brudna - po kontakcie z wodą w jeziorze linka sie totalnie "zmechaciła" Quote
pati1033 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia.[/QUOTE] no dla mnie tez dziwne... wszystkie prawie amstaffy jakie znam chodza w rogzie- wlasnie ze wzgledu na blokade i wytrzymalosc- i moj ciagnacy strasznie nic z zadnym rogzem jeszcze nie zrobil... za to raz wlozylam mu podrobke rogza- juz bez blokady- i wypial sie z obrozy 2 razy na 1 spacerze :mad: - raz jak psa zobaczyl- dobrze, ze zadna tragedia sie nie stala... Quote
Aneta & Ajwi Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Mam pytanie, czy to prawda, że smycze flexi summertime tak szybko się brudzą? I czy łatwo się je czyści, mówię również o rączkach. Ja właśnie zastanawiam się na zakupem automatu, bo nie zawsze mogę wyjść na pola i spuścić psa, a tak to będzie więcej ruchu miała. Quote
gops Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Aneta & Ajwi']Mam pytanie, czy to prawda, że smycze flexi summertime tak szybko się brudzą? I czy łatwo się je czyści, mówię również o rączkach. Ja właśnie zastanawiam się na zakupem automatu, bo nie zawsze mogę wyjść na pola i spuścić psa, a tak to będzie więcej ruchu miała.[/QUOTE] nasza rozowa summertime po kilku spacerach wyglada jak.. :diabloti: ale wystarczy przetrzec mokra gabka a brud z tasmy latwo schodzi , potem wysuszyc raczka jest wygodna , tez latwo wyczyscic , wiadomo zalezy czym jest pobrudzone Quote
Recommended Posts