Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja z kolei odkupie jeżeli ktoś chce sie pozbyć Flexi do 20 kg taśme no z braku linka też może być

Kolor :[COLOR=black]Pomarańcz i róż ...[/COLOR]
[IMG]http://www.petempo.com/images/dog_flexi_summertime.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='gops']jak nie ciagnie to kup flexi maxi
chcialam powiedziec iz moja 17kg sucz zerwala flexi do 35kg na tasmie :roll: teraz kupuje maxi[/quote]
Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży?

Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol:

Posted

[quote name='Magda25']Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży?

Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol:[/quote]
jeśli [B]Gops[/B] sie nie obrazi to odpowiem na pytanie :lol:
Gops ma kundelka 16 kg :) średniej wielkości

Posted

[quote name='Magda25']Gops, a czego ta Twoja sucz nie zerwała? :crazyeye: Ile ona waży?

Nie kapuje tego... Moja sucz waży 30kg nosi Lupine dla średnich psów, rogzy eLki, flexi ma do 35kg, potrafi też szarpnąć, ale żeby zerwać? Co Ty masz za psa? Kaukaza? :evil_lol:[/quote]

w tej chwili chyba pzrestala juz rosnac (mam nadzieje) i ma 17kg i 46cm w klebie :lol:
nie zerwala jeszcze rogzow Lek :evil_lol:
ha! zapraszam do mnie :cool3: zobaczysz jakie moja ma zrywy na kota,ptaka czy suke

Posted

[quote name='vege*']jeśli [B]Gops[/B] sie nie obrazi to odpowiem na pytanie :lol:
Gops ma kundelka 16 kg :) średniej wielkości[/quote]
:-o:-o:-o

[quote name='gops']w tej chwili chyba pzrestala juz rosnac (mam nadzieje) i ma 17kg i 46cm w klebie :lol:
nie zerwala jeszcze rogzow Lek :evil_lol:
ha! zapraszam do mnie :cool3: zobaczysz jakie moja ma zrywy na kota,ptaka czy suke[/quote]
:-o no dziękuję za zaproszenie... aż ide zobaczyć, bo trudno mi uwierzyć :razz:

Posted

Ja mam starą Flexi Giant, jeszcze starego typu, taśme, ma ok 13 lat i jeszcze żyje, co prawda jakiś rok temu została nadgryziona przez psa, ale wystarczy ją troche skrócić. Jednak stare jest dobre, mam nadzieje, że nowa Maxi też długo pożyje:roll: Ale z Maxi nie jestem za bardzo zadowolona, spodziewałam się innej mocniejszej taśmy, a ta na mocną nie wygląda, cienka i sztuczna...

Posted

[quote name='cockermaister']A my mamy taką smycz ( taśma) [URL]http://www.coralbio.pl/galerie/f/ferplast-flippy-deluxe-m_1694.jpg[/URL] bardzo wytrzymała mam ją już ładnych pare miesięcy i jak na razie sprawdza się super :multi::multi:[/QUOTE]
mi ta smycz wytrzymala ze 2 lata, popsula sie w koncu na mrozie, ale byla raczej rzadko uzywana, zdecydowanie, bardziej teraz wole flexi, jakos ciszej i lepiej dla mnie chodzi

Posted

Mam jeszcze pytania do posiadczy flexi maxi, jaki jest karabińczyk? Bo na zdjęciach widzę taki czarny, dość mały, czy rzeczywiście taki jest? Wytrzymały on jest w ogóle? Oczko ma duże, bo na zdjęciach wygląda jakby miał się nie zmieśćić przy przypinaniu:lol:

Posted

Ja zaważyłam ze np. maxi ma dużo cieńszą taśmę niż confort bo porównywałam:P Mój pies tez ma mocny zryw:D smycz i obroża rogza poszła po ok 5m do kosza:D

Posted

[quote name='kinnia']Ja zaważyłam ze np. maxi ma dużo cieńszą taśmę niż confort bo porównywałam:P Mój pies tez ma mocny zryw:D smycz i obroża rogza poszła po ok 5m do kosza:D[/QUOTE]

Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia.[/QUOTE]

To nie jest niemożliwe :roll: Może trefna obroża, a może bardzo silny seter :evil_lol:

Posted

[quote name='Onomato-Peja']To nie jest niemożliwe :roll: Może trefna obroża, a może bardzo silny seter :evil_lol:[/QUOTE]

Po prostu wydaje mi się to bardzo dziwne, seter na pewno jednak waży sporo mniej od mojego goldena, a on tez potrafi mieć niezłe zrywy, jak np. kotka zobaczy :roll:
Chyba że rzeczywiście jakiś wadliwy egzemplarz, ale i smycz, i obroża...?
A w jaki sposob rozwalił ? Pękło zapięcie, karabińczyk ?

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Po prostu wydaje mi się to bardzo dziwne, seter na pewno jednak waży sporo mniej od mojego goldena, a on tez potrafi mieć niezłe zrywy, jak np. kotka zobaczy :roll:
Chyba że rzeczywiście jakiś wadliwy egzemplarz, ale i smycz, i obroża...?
A w jaki sposob rozwalił ? Pękło zapięcie, karabińczyk ?[/QUOTE]

A mój pieso miał szelki rogza 1,5 roku, niespecjalnie ciągnął a klips się rozwalił :cool3: ale wymieniłam :eviltong:

Posted

kochani, prosze o radę
chcę kupić mojej jamniczycy flexi comfort long linkę . Do tej pory uzywałyśmy tez flexi comfort, ale zwykłej ( 5 m) nr 2. A w linii comfort long nr 2 jest dla psów do 20 kg, czyli troszkę za duzo jak dla jamnika, wiec pomyslałam ,ze kupię nr 1. I tu własnie moje pytanie: czy ta long nr 1 nie jest taka malutka, że ledwo w dłoni uchwyt się mieści??
Wielkie dzieki za pomoc!!

Posted

Wiem że to może i dziwnie zabrzmi ale dla Jamnika o wiele lepiej sprawuje się nr 2 - lepiej sie trzyma w dłoni - i odrazu mowie - nie dla Jamnika linka - bardzo szybko gdy mielismy poprzedniego psa wlasnie tej rasy linki szły nam notorycznie - już lepiej taśma ma dłuższą wytrzymałość (przy teraz co mam pieska kundelka wielkosci pekinczyka 5kg linka poszła po niecałych 2 miesiacach)

Posted

dzięki!! własnie o to leżenie w dłoni mi chodzi. Bałabym się , ze jedynka jest niewygodna. Poprzednia jamniczka miała długie lata linkę, no ale ona mało chodziła na smyczy. Obecna zaraza potrafi mocno pociagnąc to może faktycznie tasma bedzie lepsza. Tylko, że mi sie zdaje, ze taśma jakoś cięzko chodzi, jest mocno napieta sama z siebie. Linka jakas delikatniejsza mi sie wydaje...

Posted

Naprawde zalezy od psa - powiem rowniez ze tasme o wiele wiele latwiej prać - ostatnio taśma wylądowala w blotku - natychmiast wyprałam linka juz pozostala brudna - po kontakcie z wodą w jeziorze linka sie totalnie "zmechaciła"

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Rozwalił Rogza ? Jakoś w to nie wierzę...mój pies też potrafi nieźle pociągnąć, ale jeszcze żadnej smyczy nie rozwalił. Poza tym jak może rozwalić obrożę Rogza ? Przecież ona ma blokadę zapięcia.[/QUOTE]

no dla mnie tez dziwne... wszystkie prawie amstaffy jakie znam chodza w rogzie- wlasnie ze wzgledu na blokade i wytrzymalosc- i moj ciagnacy strasznie nic z zadnym rogzem jeszcze nie zrobil...
za to raz wlozylam mu podrobke rogza- juz bez blokady- i wypial sie z obrozy 2 razy na 1 spacerze :mad: - raz jak psa zobaczyl- dobrze, ze zadna tragedia sie nie stala...

Posted

Mam pytanie, czy to prawda, że smycze flexi summertime tak szybko się brudzą? I czy łatwo się je czyści, mówię również o rączkach.
Ja właśnie zastanawiam się na zakupem automatu, bo nie zawsze mogę wyjść na pola i spuścić psa, a tak to będzie więcej ruchu miała.

Posted

[quote name='Aneta & Ajwi']Mam pytanie, czy to prawda, że smycze flexi summertime tak szybko się brudzą? I czy łatwo się je czyści, mówię również o rączkach.
Ja właśnie zastanawiam się na zakupem automatu, bo nie zawsze mogę wyjść na pola i spuścić psa, a tak to będzie więcej ruchu miała.[/QUOTE]

nasza rozowa summertime po kilku spacerach wyglada jak.. :diabloti:
ale wystarczy przetrzec mokra gabka a brud z tasmy latwo schodzi , potem wysuszyc
raczka jest wygodna , tez latwo wyczyscic , wiadomo zalezy czym jest pobrudzone