Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Marta_Ares']Ostatnio miałam podobny problem, zastanawiałam się czy dla psa 13kg kupić taśmę do 15 czy 25kg, kupiłam do 25 i trochę żałuje, ciężko się wyciąga, ogólnie smycz jest dość ciężka, wagowo podobna do flexi long.

od 2-3 lat używam dla suczki husky z różnymi odchyłami flexi do 25kg i nic się nie dzieje, a miewa czasami różne nagłe zrywy do kury/kotka/ptaszka :)[/QUOTE]
Bo ja chyba jednak chcę taśmę, jakoś bardziej mi się podoba wizualnie, ale ta do 50 kg jest za ciężka:lol: Czyli powinnam być spokojna o tą do 25 kg :)

[quote name='Beatrx']a ja bym przy spokojnym psie została na 25kg;)[/QUOTE]
I chyba ja też zostanę bo na prawdę jest mi potrzebna tylko na takie spacery, albo ewentualnie czasami na łąki obok bloku :)

Dzięki dziewczyny :)

Marta a mam jeszcze jedną prośbę, czy mogłabyś pokazać jakieś zdjęcie karabińczyka w porównaniu do czegoś? Np linijki czy innego karabińczyka, np tego największego w normalnych smyczach?:)

Edited by vege*
Posted

[quote name='drzalka']Ja mam 5 ... i myślę nad następną :)) :D[/QUOTE]
A masz może porównanie karabińczyków? Albo masz flexi do 25 kg i mogłabyś zrobić dj np przy centymetrze czy linijce? Proszę :*

Posted

moja ukochana akitka pożarła siwe linki ;( całe rączki wpierdzieliła akurat nie mam kasy na nowe :( grrrr
mam 3 sumertime...i trzymam dla kolejnego szczeniaczka jak kiedyś bezie :P
poza tym czarną taśme comfort 50 kg, pomarańczową do 60 kg no i dwie linki 8 m też comfort...nie lubi clasiców choc kolory sa bardziej dostępne ;)

Posted

Spoko, moge zrobić jutro ;)
Wydaje mi się, że wrócałam kiedyś porównanie rozmiarów do 25 i 50 kg, ale mogło zginąć w czeluściach wątku.

Mam Flexi :
- Click 0.5m , do 35 kg
- City 2m , do 35 kg
- Elegant 5 m , do 25 kg
- Summertime 5m , do 35 kg
- Comfort Long 8m , do 50 kg

Posted

[quote name='drzalka']Spoko, moge zrobić jutro ;)

Mam Flexi :
- Click 0.5m do 35 kg
- City 2m do 35 kg
- Elegant 5 m do 25 kg
- Summertime 5m do 35 kg
- Comfort Long do 50 kg[/QUOTE]
Dziękuję byłabym bardzo wdzięczna :) To jak możesz to możesz zrobić zdjęcie tej do 25 kg i do 50 kg obok siebie :) Szkoda, ze już nie robią classiców albo comfortów do 35 kg :/

Posted

[quote name='drzalka']Właśnie szkoda, bo kupiłabym taką zwykła jeszcze całą plastikową z taśmy do 35 kg.[/QUOTE]
Właśnie bo przy tym 25 kg boję się, że karabińczyk będzie za mały, a taśma do 50 kg comfort jest ciężka i weź tu się człowieku zdecyduj -.-

Posted

Jest duża przepaść między rozmiarami.

Zielony troche przekłamany, w rzeczywistości jest jaśniejszy.

[IMG]http://s1.pokazywarka.pl/i/2047991/770648/sam-4468-002.jpg[/IMG]

[IMG]http://s1.pokazywarka.pl/i/2047991/858122/sam-4471-001.jpg[/IMG]

Wszystkie smycz 25 kg mają tej samej wielkości karabińczyki, lecz np tasma w Elegant jest wąziutka, w City szersza, a najszersza a Summertime .

Posted

[quote name='drzalka']Jest duża przepaść między rozmiarami.

Zielony troche przekłamany, w rzeczywistości jest jaśniejszy.

Wszystkie smycz 25 kg mają tej samej wielkości karabińczyki, lecz np tasma w Elegant jest wąziutka, w City szersza, a najszersza a Summertime .[/QUOTE]
Pięknie dziękuję za zdjęcia :loveu: Widzę, że jednak zdecyduję się na tą do 50 kg ze względu na karabińczyk ;) Mogliby robić takie do 35 kg z takim karabińczykiem pomiędzy tym 25, a 50 kg. Było by akurat dla mojego psa :)

Posted

Dla mojego też , a tak to jest taka luka ;)
W tych cieńszych Flexi chodze na takie spokojne "wyjściowe" spacerki, eksploatowana jest bardziej ta Comfort Long i Summertime.

Posted

[quote name='drzalka']Dla mojego też , a tak to jest taka luka ;)
W tych cieńszych Flexi chodze na takie spokojne "wyjściowe" spacerki, eksploatowana jest bardziej ta Comfort Long i Summertime.[/QUOTE]
Ciekawe dlaczego przestali produkować te do 35 kg :(
Summertime ma piękny kolor :loveu:

Posted

A ja wymieniam Classica na Comforta, muszę sobie zrobić prezent na Dzień Dziecka :D
Ja mam aktualnie tego Classica ze starej serii do 35kg i prawde mówiąc nie widzę różnicy w karabinierczyku między tą, a zwykłą smyczą. Może jak będe miała porównanie z Comfortem do 25kg to zoaczę, czy jest większy :P

Posted

[quote name='rashelek']A ja wymieniam Classica na Comforta, muszę sobie zrobić prezent na Dzień Dziecka :D
Ja mam aktualnie tego Classica ze starej serii do 35kg i prawde mówiąc nie widzę różnicy w karabinierczyku między tą, a zwykłą smyczą. Może jak będe miała porównanie z Comfortem do 25kg to zoaczę, czy jest większy :P[/QUOTE]
Mogliby zacząć robić ale z większymi karabińczykami:evil_lol:

Posted

kocham sumertime włąsnie :) mam 3 :D ale na 40 kg bydlaka już sie nie nadają :( a wiekszych nie robili nawet...
w ogóle dla małych psiaków zawsze był wiekszy wybór...jakby moje duze nie lubiły ładnych kolorów :P

Posted

[quote name='Kateczka']kocham sumertime włąsnie :) mam 3 :D ale na 40 kg bydlaka już sie nie nadają :( a wiekszych nie robili nawet...
w ogóle dla małych psiaków zawsze był wiekszy wybór...jakby moje duze nie lubiły ładnych kolorów :P[/QUOTE]
Dyskryminacja większych psów:-(:evil_lol:

Posted

też ubolewam nad tym, że dla większych psów mało jest kolorowych akcesoriów, ale nadal wiele osób uważa, że kolorowe czy wzorzyste tylko dla maluchów :/

Posted

Jednak wzięłam taśmę do 25 kg, jak będzie za mały karabińczyk to sprzedam i kupię tą do 50 kg tylko linke ;) Jak coś to ktoś będzie chętny na odkupienie jak mi nie podpasuje, kolor czarny :)

Posted

a ja mam takie pytanie czy ktoś ma flexi w takim kolorze? czy ten niebieski jest taki sam jak na zdjęciu czy inny?
allegro.pl/ShowItem2.php?item=3267932848&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84

Posted

Mam Comforta, cudny jest :loveu: Ten mechanizm wręcz płynie, bajka :D No i jest lżejszy od Classica, pewnie to już kwestia innego plastiku na obudowie ;)

Dla ciekawych, karabinierczyki w Comforcie do 25kg i Classicu do 35kg:
[IMG]http://img689.imageshack.us/img689/9207/img0596er.jpg[/IMG]

Posted

Bardzo podoba mi się to skórkowe zakończenie taśmy przy karabińczyku.
W swojej taśmówce mam identyczny plastik jak na Twojej drugiej flexi, wkurza mnie bo się przesuwa i widać brzydki żółty szew na niebieskiej taśmie, srednio to wygląda.

Posted

Nie, wszystkie longi są z linki więc 12kg/20kg/50kg. Taśmy mają przedziały 15kg/25kg/60kg.

edit. Jeszcze Gianty są długie i z taśmy ale to zdecydowanie nie do 25kg ;)

Posted

Doszła mi dziś flexi, czarna taśma do 25 kg. Już testowałam baaardzo leciutko i cichutko chodzi. Nuka bardzo ładnie reaguje na komendy, nie ciągnie się, nie szarpie, chyba ją zostawię i nie będę wymieniała :) Jak myślicie bo już mam mentlik w głowie?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/708/img20130610002.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/7595/img20130610002.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/img20130610001.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4513/img20130610001.jpg[/IMG][/URL]