Beatrx Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 moja linkowa się zwija się bezproblemowo, ale w porównaniu z Twoją to niemalże nówka, bo przed tą zimą kupiona;) Quote
rashelek Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Ja za swojego Classica 5m na taśmie dałam 20zł z przesyłką :lol: Ale to smycz używana, pewnie swoje lata już ma i o gwarancji nawet nie śnilam :P Za to jak wcześniej kupowała B&W to napisałam do sklepu, jak wygląda sprawa gwarancji i dostalam rachunek. Pare miesięcy później w tym samym sklepie bralam Gianta i dostałam fakturę. A B&W zostało przegryzione przez poczwarka, także nie miało żadnych szans :lol: Quote
hecia13 Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Maron86'] Teraz sie zastanawiam czy te 5m smycze lepiej zwijaja sie linkowe czy tasmowe, bo 8m to wiem ze tasmowa slicznie zwija i ta tasma sie nie blokuje (jak to mam przy linkowej) i nie zacina :)[/QUOTE] Ja mam dwie taśmowe 8m do 50 kg i obydwie się zacinają :( Obydwie oryginalne Flexi, po 85 zł każda. Czyszczone, smarowane, suszone po deszczu i śniegu, jedna zszywana, bo taśma się wytarła, obie w najbardziej nieodpowiednich momentach albo się zacinają, albo zabezpieczone puszczają... Quote
masdamerka Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Jest jakaś różnica w wygodzie/ciężarze zwykłej flexi do 50kg, a flexi comfort do 50kg? Obydwie 5m, a przydałaby się taka na działeczkę :) Quote
rashelek Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Comforty lepiej leżą w ręce, Classici się ślizgają dosyć mocno i zimą w rękawiczkach to udręka ;) Ja preferuje taśmę do szelek, jak miałam linkową to prowadzałam psa na obroży, bo jej nie ufałam całkowicie :P Ale nie brałam aż tak przewymiarowanej. Quote
Marta_Ares Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Chce kupić nową flexi i waham się między pomarańczem, a turkusem :shake: [IMG]http://images9.fotosik.pl/4631/c288ef360b50eafdmed.jpg[/IMG] [IMG]http://allezoo.com.pl/images/funtime_medium_turquoise.jpg[/IMG] Mam 2 comforty, long do 20kg, teraz chciałam jakąś mniejszą, bo te 8 dość ciężkie są. Quote
vege* Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='Marta_Ares']Chce kupić nową flexi i waham się między pomarańczem, a turkusem :shake: Mam 2 comforty, long do 20kg, teraz chciałam jakąś mniejszą, bo te 8 dość ciężkie są.[/QUOTE] turkus ładniejszy :) Marta keidyś kupowałaś takie kolorowe adresówki na allegro, możesz powiedzieć jak się sprawują? Quote
Marta_Ares Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 też jestem bardziej za turkusem :D tylko zastanawiam się czy wziąć do 15kg czy do 25kg :roll: Ares waży 13-14kg, ale ładnie chodzi na smyczy, pojedyncze zrywy zdarzają się bardzo rzadko, a w tych linkach 8m przeszkadza mi wielkość smyczy ;/ Adresówki sprawdzaja się bardzo dobrze, umieszczone mam zazwyczaj tak, żeby jak najmniej dzwoniły (np. przy regulatorze) więc o nic nie pukają i farba nie odchodzi, Quote
Guest CAM Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Ja mam dwie flexi linkowe 5 m. Jedna linkowa Flexi classic czarna rozmiar S ma kilkanaście lat. Jest jeszcze po psie cioci i dalej sprawuje się świetnie. Ma rysy,ale b.dobrze zwija linkę. Teraz przejął ją mój królik :lol: Tą S'ke miał przedtem mój beagle,waży trochę ponad 15 kg (18 kg) i wytrzymała ciężar :D Druga to Flexi Color turkus linka M. Świetna Ma niecały rok,ale już zaliczyła dwie rysy :placz: Ale mimo tego sprawuje się świetnie :multi: Bardzo polecam Flexi. Lepiej dodać kasę niż kupić mniej wytrzymałe typu. Hilton i mieć ją krócej,a Flexi,droższą dłużej ;D Quote
masdamerka Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='rashelek']Comforty lepiej leżą w ręce, Classici się ślizgają dosyć mocno i zimą w rękawiczkach to udręka ;) Ja preferuje taśmę do szelek, jak miałam linkową to prowadzałam psa na obroży, bo jej nie ufałam całkowicie :P Ale nie brałam aż tak przewymiarowanej.[/QUOTE] Chyba wezmę tą do 50 kg, Lu w przyszłości powinna ważyć ok 20-25 kilogramów, a nawet mojej 25 kg flexi classic nie ufam zbytnio (strasznie drobno wygląda przy Lu - 55 cm w kłębie) :D Ale zastanawiam się jeszcze nad kolorem: czarny, szary czy pomarańcz? Pomarańcz jest śliczny, ale chyba mało praktyczny.. Co myślicie? :) Quote
Flea_mbb Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Chodzi i zbieranie brudu, czy żeby pasowała do obróżek:cool3: Rączka jest z plastiku, więc wystarczy przetrzeć i po problemie. Ja bym brała pomarańczową. Quote
barberry Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Bierz pomarańcz :D Przecież tam kolorami rożni się tylko część obudowy, którą chyba akurat ciężko pobrudzić - musiałabyś kłaść ją w jakimś błocie :roll: Linka i taśma na dole są zawsze takie same. Quote
Karoola Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Ja bym brała szary :lol: Albo pomarańczowy. Sama mam czarną, taśmową, ma już 8-9 lat i działa jak powinna - a mój labrador dopiero od dwóch lat chodzi spokojnie na spacerach.:evil_lol: Raz ją przegryzł, ale na szczęście była zablokowana, zszyłam ją i dalej hula. Quote
xxxkaluniaxxx Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ja mam 2 flexi classic 2 linka do 20kg różową i czarną od 2 lat i trzymają się dobrze :cool3: czarna używana codziennie i ma pare rysek różowa schowana dla następnego psa :p Quote
masdamerka Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 A ja zamówiłam w nowym osiedlowym zoologu Flexi Comfort z linką do 50kg za 65 zł, szara lub czarna :D Quote
Marta_Ares Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 zamówiłam i czekam na turkusową flexi Funtime :) Quote
Kateczka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 a my kumipiśmy niedawno ten pomarańcz...zmienili rozmiarówkę znów...i szerokosć tasmy i w ogole inna trochę niż stare ale fajna :) to już nasza 7 flexi chyba ;P Quote
rashelek Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Powiedzcie mi jak to jest z tym czarnym Comfortem? On ma rączkę szarą czy też czarną? Quote
vege* Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='Kateczka']a my kumipiśmy niedawno ten pomarańcz...zmienili rozmiarówkę znów...i szerokosć tasmy i w ogole inna trochę niż stare ale fajna :) to już nasza 7 flexi chyba ;P[/QUOTE] Nie chciałabyś jakiejś odsprzedać bo juz za mała albo nieprzydatna tobie :evil_lol: Quote
Hahnoto Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='rashelek']Powiedzcie mi jak to jest z tym czarnym Comfortem? On ma rączkę szarą czy też czarną?[/QUOTE] Moja ma taką ciemnosiwą. Ale czy to ma jakieś znaczenie?:smile: Quote
vege* Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Czy dla suni, która waży niecałe 25 kg mogę kupić flexi taśmę do 25 kg? Smycz ma być tylko na wieczorne i poranne siku, sunia nie ciągnie na smyczy i się słucha ;) Czy lepiej kupić większą czy nie ma sensu jeśli to tylko na takie załatwienie potrzeb fizjologicznych, żebym za nią nie biegała po krzakach? :) Quote
Marta_Ares Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='vege*']Czy dla suni, która waży niecałe 25 kg mogę kupić flexi taśmę do 25 kg? Smycz ma być tylko na wieczorne i poranne siku, sunia nie ciągnie na smyczy i się słucha ;) Czy lepiej kupić większą czy nie ma sensu jeśli to tylko na takie załatwienie potrzeb fizjologicznych, żebym za nią nie biegała po krzakach? :)[/QUOTE] Ostatnio miałam podobny problem, zastanawiałam się czy dla psa 13kg kupić taśmę do 15 czy 25kg, kupiłam do 25 i trochę żałuje, ciężko się wyciąga, ogólnie smycz jest dość ciężka, wagowo podobna do flexi long. od 2-3 lat używam dla suczki husky z różnymi odchyłami flexi do 25kg i nic się nie dzieje, a miewa czasami różne nagłe zrywy do kury/kotka/ptaszka :) Quote
Recommended Posts