Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyż to nie jest najpiękniejsza owczarzyca  na świecie! :) :)

Oj , jest, jest  :) , do przytulania, miziania i całowania  :)

A Franio to naprawdę zielonooki czy tak mu się wyszło na zdjęciu ?

Kot widzę słusznej postury więc żaden ,,cysorz '' mu niestraszny  :)

Posted

No nie, Franio brązowooki jest. Tylko tak lampa poświeciła.

A kicia i owszem radzi sobie, choć ta (na imię ma Termisia) to nie największa jest, jakieś 4 kg;

a moja czarna Buba - to ma prawie 6 kg :)

Posted

A ciotka Ania beczy przy kompie...

Śliczna jest Azuleńka, najpiękniejsza na świecie, kochana taka, mądra, cudowna sunia.  Wymiziaj ją ode mnie czule, zdroweczka jej życzę i duuuużo siły.

Zawsze już tak będzie, moje serce należy do niej. Kocham Azulę bardzo, bardzo mocno.

Franio uroczy :smile: jego też wymizaj za uszkiem.

Dla Ciebie moc uścisków.

Posted

Bardzo dziękujemy i nawzajem życzymy, a zwłaszcza Cysorz Franz, ciotce Elficzkowej, spokojnych i miłych Świąt.

Cysorz goi nos, bo wkurwił Bubę moją no i .... było ostro :)

Posted

Zuleńka miała dzisiaj atak padaczkowy. Mocny. Długi.

Wychodzila z niego ponad 2 godziny, teraz śpi po wlewkach.

Biedactwo.

Zagęszczają sie te ataki, od ostatniego minęło ze 3 tygodnie.

A były co 6, 7 tygodni.

Posted

Zula pospała chwilę, ale wstała i niestety, kręci sie w kółko.

Wmusiłam jej tabletki. Ale nic więcej nie chciala zjeść.

Strasznie słaba jest. Zobaczymy co będzie po nocy. Może trochę lepiej.

Boże, jak mi jej szkoda. Tak strasznie chcialabym jej jakoś pomóc.

A tak niewiele mogę zrobić.

Posted

Rano było jeszcze kiepsko. Zero jedzenia. Musiałam prosić długo, żeby swoje tabletki zjadała. Wyszła na siku.

W międzyczasie zjadła śniadanie. Na popołudniowy spacer poszła już chętnie. Napiła się rosołku. Teraz zjadła kolacyjkę. JUż normalnie.

Gorzej, że kręci się. Może to też się unormuje. No i chodzimy bardziej chwiejnie. Tył zaplata. I podcina bardziej.

Posted

Wycałuskuję i wygłaskam od Ciebie.

Trochę mi przykro z Franiem. Chyba go troszeczkę zaniedbuję emocjonalnie. Tylko Zula, Zula i Zula.

Oczywiście i spacery i jedzonko i glaski są, ale ...

Posted

Szukałam, szukałam aż znalazłam (bo mi się wątek Zuli gdzieś zawieruszył).
A tu takie niedobre wiadomości. Oby ataki były jak najrzadziej.
Też miałam sunię z padaczką, ale ataki miała rzadko, 2-3 razy w roku, i była malutka, więc po nosiłam ją na rękach.
Zuleńko - zdrówka, zdrówka życzę.
Zula jest taka śliczna, taka dostojna.

Posted

Ma apetyt. To ważne. Je w miarę chętnie.

Ale kręci się dalej i podcina jej łapy. Na spacerze dwa razy ją podcięło. Taka nieprzytomnawa jest trochę. I ma drżenia.

Ale przychodzi się miziać. I powoli tupie. Jakoś.

W środę jedziemy do lekarza, w sumie pobrać krew i sprawdzić tę trzustkę i wątrobę. No i popatrzy na nią.

A Franio, staram się poświęcac mu sporo czasu. Inaczej by mnie zagryzł już ;) i nie wiem co jeszcze.

I głaszczę i nagradzam jak grzeczny. Ale jak Zunia byłaby zdrowa to by to inaczej wyglądało, jednak.

Posted

Dzisiaj byłyśmy u naszego doktora badać krew i się w ogóle.

Wyniki jutro, będę dzwonić. Dr kazał mi, z naciskiem na kazał, dawać malutkie dawki Luminalu. Nie takie jak poprzednio co powodowały całkowity bezwład, ale malutkie, pół, ćwierć tabletki i patrzeć co będzie.

Zunia ma widoczne "drżenia" takie minipadaczkowe. Kazał patrzeć czy zanikają po Luminalu, no i czy nie powoduje całkowitego otępienia.

Zula bardzo mocno reaguje na leki. Nawet dawki Kreonu - na jej wagę - nie można jej podawać. Niby powinna brać 2 x 10000 minimum, a wg książki 2 x po 15000, to taka dawka powodowała straszną sraczkę. Nie mogła brać lekow na wątrobę z fosfolipidami sojowymi, ani tych psich co jej kupiłam. Też po nich miała sraczkę. Zobaczymy co będzie z tym Luminalem. Dzisiaj jej dałam 1/2 tabletki.