Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkim ogaromaniakom życzę sukcesów wystawowych i myśliwskich,a także wielu ogórkowych miotów w nadchodzącym Nowym 2007 Roku:BIG:

p.s.ja święta spędziłam ze swoimi ogórkami i udało nam się zaliczyc kilka polowań(jak się okazało na każdym przydał się ogar poszukujący postrzałków:multi: )

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

DOSIEGO ROKU 2007 :B-fly:
OBY BYŁ LEPSZY NIŻ TEN ODCHODZĄCY...!!!

Zdrowia i wszelkiej pomyślości oraz dzisiejszej nocy-szampańskiej zabawy

:drink1: :drink1: :drink1: :drink1: :drink1: :drink1: :drink1: :drink1:

Posted

Kochani ja w sprawie Żanety.
Mamy zapłacone za styczeń (ufff).
Na luty- mamy już (zadeklarowane) 200zł :multi:
Prowadzę cały czas sprzedaż własnych płyt na galerii Sabiny1, więc może coś dojdzie?
Na forum Beagli prowadzę aukcję Hani daru dla Żaneci- ksiażki o tej rasie- mamy już 70 zł a aukcja-trwa- do końca stycznia...:multi:
No i Hania ...ale ciiii...napiszę jak już będzie można.
No i AniaW cały czas zbiera fanty na drugą loterię w swojej szkole (dla Żaneci)

UWAGA-WAŻNE:
AFN na dogo zostało fundacją dlatego nasza skarpeta Żanetki na AFN zostaje dzisiaj przeze mnie i rozliczona i zamknięta.
Wszystkie wpłaty na Żanetę prosimy kierować do Fundacji EMIR (na jej subkonto Węgrowskie).
Podaję:

Fundacja EMIR
BANK SLASKI O/GRODZISK MAZOWIECKI

80 1050 1924 1000 0023 0438 1029

ODDZIAŁ UL. SŁONECZNA 4
96-321 ŻABIA WOLA

oczywiście z dopiskiem DLA ŻANETY

Uwaga: Proszę też na pw o info o wpłacie/kwocie wpłaty
(cały czas pilnuję bardzo i tych wpłat i kwot/za każdy kolejny miesiąc)

Posted

A do mnie dotarł obraz od SABINY, jest piękny i w dodatku datowany na 1997r czyli rok urodzin goguni. Cieszy mnie to:multi: :multi: :multi: Bardzo pasuje do mojego pianina- jakby to ono było malowane, a jakie misterne nutki- bomba!!!
Mam nadzieję, że moja kaska dotarła.

Posted

[quote name='samograj']A do mnie dotarł obraz od SABINY, jest piękny ...
Mam nadzieję, że moja kaska dotarła.
Cieszę sie razem z Tobą :multi: Jesteście obie kochane!!!
Czy powiesiłaś obraz nad pianinem? Czy mogę niesmiało poprosić o foteczkę?

Kaska-dotarła i dzięki niej zapłaciliśmy szczęśliwie za styczeń :loveu:

Posted

[quote name='bea100']Cieszę sie razem z Tobą :multi: Jesteście obie kochane!!!
Czy powiesiłaś obraz nad pianinem? Czy mogę niesmiało poprosić o foteczkę?

Kaska-dotarła i dzięki niej zapłaciliśmy szczęśliwie za styczeń :loveu:
JEST NA HONOROWYM MIEJSCU, ale nie tam gdzie pianino, dla kontrastu jest na przyległej ścianie, Jutro cyknę fotkę:loveu:

Posted

Samograj, to ,,jutro" było wczoraj ;) Czkam na fotke, wielce jestem ciekawa...:p

Haniu: Twoja książka na Beaglach jest zjadle licytowana (wszyscy tam chcą podciagnąć Angielski :lol: ) i właśnie osiagnęła zawrotną cenę 90zł!!!!:multi:

Słuchajcie, słuchajcie.
Od teraz:
SZUKAMY DOMU DLA NASZEJ ŻANETKI!!

Sunia już jest w domu u Emir (czyli na salonach) i sprawuje się doskonale. Jest jeszcze ,,nieśmiała" ale bardzo grzeczna i kochana i nadaje się już jak najbardziej do adopcji, pod warunkiem, że trafi do zrównoważonych i spokojnych ludzi (najchetniej do mieszkanka), czy ktoś ma jakieś propozycje/pomysły?

Posted

Hop hop...czy ktos mógłby pomóc i umieścić info o Żaneci (jako suni do adpocji) na najbardziej odwiedzanych portalach?
Piekne portreciki jej są u AniW (oraz na temacie Żanety na PWP)

Potrzebuję pomocy (jak to babcia-znany debil komputerowy:oops: )

Posted

Jesli chodzi o kasę na Żanetkę to:
1. styczeń oczywiście został zapłacony (450)
2. 200zł poszło z AFN na cel-Żaneta-pobyt w azylu luty
-jesli sunia znajdzie dom wcześniej, zdecydujemy na jakiego pieska pójdą u Emir te pieniądze ok?
Cały czas zbieramy.
3. 90 zł mamy juz wylicytowane za książkę o Beaglach-dar od Hani-licytacja trwa i jest do końca stycznia
4. cały czas prowadzę na Galerii Sabiny! sprzedaż (po 20zł) własnych płyt z kolędami
Apropos: czy jest tu ktoś chętny?
5. Mamy uzbieranych trochę gadżetów-są już u AniW (na przyszłą loterię fantową u niej w szkole)
6.na tut bazarku Mmbbaj prowadzi aukcję własnego obrazu olejnego (piękny jest-zapraszamy!!!) i na dzień dzisiejszy mamy 110 zł...ta licytacja trwa również

Mam taki pomysł: jesli nam zostaną wolne fundusze, może bysmy założyli ,,fundusz dla gończych w potrzebie" ? Mamy u Puz stronę adopcyjną. Puz?
Są rózne sytuacje. Są ogary i gończe w schronach i trzeba tam dojechać (paliwo) i trzeba je wykupować itd itd Mieliśmy już przykład z Zagrajem z Allegro...co sądzicie o tym pomyśle?

Posted

mysle ze pomysł jest niezły mam wolne konto na mbanku proceny ok 3% dałabym do niego hasło 2 osobie zaufanej mogłaby sprawdzac czy tam te pieniadze leza i wpłaty byłyby dokonywane w razie wolnej potrzeby jednak oficjalnie nie mogłabym tak działąc musiałabymz załozyc fundacje lub towarzystwo i oficjalnie odprowadzic podtatek od dochodu ale nie ma problemu konto nic mnie nie kosztuje zadnych opłat wiec za zgoda Hani oraz wspolnie mozemy podjac temat

Posted

Puz: Masz moje 100% zaufanie.
Myślę, że pomysł jest trafiony. Są sytuacje-różne :shake: . I niestety coraz częstsze :-( Nie jesteśmy zamożni i czasem paliwo czy inne koszty-muszą być wręcz zebrane czy choćby potem-zwrócone.
Już nie mówię o wykupieniu psa.

Czasem nie ma czasu na zbiórki a tak- wpis na forum na temacie gończych w potrzebie- że jest taka i taka potrzeba i kasa (pomoc-ratująca i zdrowie a czasem i życie-przecież sami wiecie...:-( ) leci...wypowiadajcie się kochani?

Posted

Jestem prawie ogarem. Mam na imię Żaneta i wszyscy mówia, że jestem śliczna i mądra. Urodziłam się dwa lata temu latem, w pustych magazynach gdzieś na wsi a moja mama i rodzeństwo zginęli nie wiem gdzie pewnego dnia. Mnie samą, samotnego puchatego szczeniaczka, pewna dobra starsza Pani znalazła i zaniosła do schroniska w Węgrowie. Tam trafiłam na zardzewiały krótki łańcuch i do dziurawej budy. Dostawałam ochłapy i nie wiadomo jak przetrwałam ostatnią straszną zimę bo króciutka sierść mnie nie grzała. Ale przetrwałam. Żyłam tam zalękniona i cichutka nie wierząc ludziom, aż pewnego dnia ogaromaniacy z dogomanii dowiedzieli się, że jestem i czekam na pomoc. Wywieżli mnie z tego okropnego Węgrowa i dali ciepły kąt i pełną miskę w azylu Emir w Żabiej Woli. Powoli odzyskiwałąm wiarę i zaufanie do człowieka. Potrzebna mi jeszcze cierpliwość i zrozumienie. ale jest dobrze i coraz lepiej. Poznałam co to spacer i smycz i poznałam ciepłe słowo i dotyk ludzkiej ręki. Zostałąm wysterylizowana. Jestem teraz zdrowa i śliczna i błyszcząca a wiesz czego mi teraz brakuje najbardziej? Twojego serca dobry człowieku. Jesli to czytasz co chcę Ci powiedzieć, to błagam- popatrz w moje oczy-ja czekam-czekam na Ciebie-daj mi ciepły dom-pokochaj mnie proszę...
Z poważaniem
Twoja Ogarka Żaneta

Fundacja Emir
Prezes Krystyna Sroczyńska
0601300726
046/857 88 27

Napisałam taki tekst. Jesli może być to poproszę o pomoc w zamieszczeniu naszej suni na najlepiej odwiedzanych portalach, kto może w tym pomóc?

Posted

bea100 napisał(a):

Mam taki pomysł: jesli nam zostaną wolne fundusze, może bysmy założyli ,,fundusz dla gończych w potrzebie" ? Mamy u Puz stronę adopcyjną. Puz?
Są rózne sytuacje. Są ogary i gończe w schronach i trzeba tam dojechać (paliwo) i trzeba je wykupować itd itd Mieliśmy już przykład z Zagrajem z Allegro...co sądzicie o tym pomyśle?

Bea, całkowicie popieram taki pomysł i uważam, że jest świetny! Zawsze może zdarzyć się sytuacja kiedy pieniądze są potrzebne na "już" i czas odgrywa rolę :p

puz napisał(a):
mysle ze pomysł jest niezły mam wolne konto na mbanku proceny ok 3% dałabym do niego hasło 2 osobie zaufanej mogłaby sprawdzac czy tam te pieniadze leza i wpłaty byłyby dokonywane w razie wolnej potrzeby jednak oficjalnie nie mogłabym tak działąc musiałabymz załozyc fundacje lub towarzystwo i oficjalnie odprowadzic podtatek od dochodu ale nie ma problemu konto nic mnie nie kosztuje zadnych opłat wiec za zgoda Hani oraz wspolnie mozemy podjac temat

Puz, ja daję ci moje 100% zaufania :lol:

Posted

Jestem jak najbardziej "za", bo się trochę martwiłam, że wpłacanie np. na konto Hani mogłoby na nią ściągnąć kłopoty. Tylko jak z tym "wolnym" kontem, tj. czy wpłacanie na nie może spowodować, że właściciel konta będzie miał problemy z fiskusem. Czy ktoś zna się na tego typu rzeczach? Bo ja - nie...:shake:

Posted

Rozumiem, że teraz ten tekst o Żaneci-ok.
Puz: proszę wrzuć ten tekst o naszej suni na stronę adopcyjną gończych ok? Dołącz też te śliczne jej portrety /co je zrobiła ostatnio AniaW

Posted

:p Jutro zabiore sie za strone zaniedbałam ja tylko rano mam spotkanie w sprawie ogara :p byc moze uda sie kolejnemu pomoc

co to konta bankowego ja mam takie konto w mbank ktore nie kosztuje mnie nic w postaci opłat za uzytkowanie , rzadko go teraz uzywam natomiast zorientuje sie czy mozna załozyc towarzystwo pomocy zwierzakom i jakie sa zasady jego funkcjonowania .Towarzystwa zyja z datków i darowizn i nie płaca podatków

Natomiast jesli ja jako osoba fizyczna otrzymuje na to konto wpłaty cały czas musiałabym odprowadzic podatek od dochodu 19%

Jesli wydałabym je na schronisko jako darowizne i miałabym na to dokument moge odliczyc to do dochodu czy od podatku w Picie rocznym

jesl wydaje je na pomoc zwierzetom ale jako osoba prywatna niestety nie ma na to dokumentów fiskus traktuje pieniadze jako przychód a wydatki sa moja prywtna sprawa i nie potraktuja tego jako darowizny

Słuchajcie pozostaje mi droga sprawdzenia warunków działania Towarzystwa Pomocy Ogarom i Gończym Polskim kiedys jak bede miała dom i duza działke wybuduje kilka kojców pod hodowle i pod takie przypadki jak Huba :p

Posted

puz napisał(a):

Słuchajcie pozostaje mi droga sprawdzenia warunków działania Towarzystwa Pomocy Ogarom i Gończym Polskim kiedys jak bede miała dom i duza działke wybuduje kilka kojców pod hodowle i pod takie przypadki jak Huba :p

Oby jak najszybciej, czego bardzo ci życzę !!!:p

Posted

Przed chwilą nasza Jola z Grodziska Maz (od Błogiej-ROTTI) została udokumentowanym w ZK hodowcą :multi: a nazwa nowej ogarzej hodowli brzmi:
Z Błogiego Sioła

Ogromnie się cieszę :terazpol:

Posted

Puz: ja jeszcze w sprawie pomocowego gończego konta.
Uważam, że (jeśli się zgodzisz) wpłacimy do Ciebie i już. Stowarzyszenie czy Fundacja- to koszty plus papierologia plus czas.
Nam potrzebne na już wspólne miejsce gdzie moglibyśmy mieć jakiś fundusz pomocowy. Co do tego-wszyscy są zgodni.
Póki co- cichy. Oczywiście- Puz-jeśli się na to zgodzisz :p .

Dla Żanety szukamy domu.

Za luty może nie trzeba już będzie płacić (zobaczymy)- z AFN do wpłaty lutowej i tak będzie tam /u Emir=200zł.
Do końca stycznia idzie aukcja Hani ksiązki na beaglach (mamy już 101 zł)
Na Bazarku jest wystawiony obraz Mmbbaj (mamy już 120zł)
No i najważniejsza wieść o której już mogę napisać: Hania zdecydowała w porozumieniu z Mmbbaj, że pieniądze 460 zł (nasze składkowe), które zostały zebrane-wydane na wykupienie itd Zagraja, Mmbbaje -zwracając nam -wpłacą na Żanetę (czyli-jesli Puz się teraz zgodzi-pójdą na nasze pomocowe gończe konto). Jesli Żaneta znajdzie dom-zostaną a jesli nie-będziemy z niego pobierały i wpłacały do Emir (oczywiście- nadal główkując i zbierając gdzie się da).
Czy się zgadzacie?