puz Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 myle Beatko ze najwazniejsza jest Żanetka wiec przeznaczcie pieniadze dla niej Quote
puz Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 jak checie wpłacic pieniadze na to moje konto ktore przeznacze na pomoc gonczych to podam Ci Priv . Jesli chodzi o towarzystwo musze zasiegnac w tym tygodniu jezyka :lol: Quote
bea100 Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 puz napisał(a):myle Beatko ze najwazniejsza jest Żanetka wiec przeznaczcie pieniadze dla niej Ależ oczywiście, że TAK- to są pieniądze Żanety (ja piszę o sytuacji, gdyby kaska została bo nasza sunia znalazłby swój spokojny dom). Puz-OK-czyli UMOWA STOI. MAMY CFG (,,cichy fudndusz gończy") :multi: Quote
puz Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ciesze sie ze po tylu latach mozemy zaczac pomagac , teraz mam swoje auto mozliwosci od czasu finansowe i duzo czasu - Beatko CFG to dobry pomysł Quote
bea100 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 puz napisał(a):Ciesze sie ze po tylu latach mozemy zaczac pomagac ...Beatko CFG to dobry pomysł No to miło mi donieść, że właśnie powstał CFG !!! A ja zasmucona jestem bardzo:placz: , wczoraj (po chorobie) odeszła za TM wspaniała suczka: Ch Pl Udra Ostoja Ogara (ur 12.09.2002) O;Saksofon Goniwiatr, M:Jucha Z Magurskiej Kniei, wielkie wyrazy współczucia dla P Roberta i jego rodziny...{"}. Dobrze, że zostały dzieciaczki jej i Barda- będziemy je widywać na ringach. Quote
puz Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 To wielka strata dla wlascicieli oraz dla rasy , odeszła najpiekniejsza suka w Polsce była ulubienica Magdy z Gończaków i moja Quote
samograj Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Właśnie dostałam od MAGDY tel. z tą , jakże tragiczną wiadomością:placz: :placz: TO, W MNIEMANIU MAGDY I CHYBA KAŻDEGO ZNAWCY OGARZEGO EXTERIERU, BYŁA NAJPIĘKNIEJSZA SUKA, PRZECUDNA REPREZENTANTKA RASY!!! OGROMNA STRATA DLA POPULACJI OGARÓW!!! OGROMNA STRATA DLA WŁAŚCICIELI, TAK MŁODA DZIEWCZYNA:placz: :-( OGROMNIE MI PRZYKRO - ODCHODZĄ MŁODE, PIĘKNE OGARY!!! To zdjęcie UDRY ze SWIATÓWKI Quote
Ania W Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Udra była piękną suką ,ale była również kochanym członkiem rodziny i ogromną dumą swoich wlaścicieli. To była szczególna suka dla mnie... Jest mi bardzo przykro. Quote
mmbbaj Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Jak strasznie ciężko czytać takie wieści :-( Udra, taka młoda piękna, jeszcze tyle było przed Nią życia... Ogromnie wspólczuję właścicielom, wiem co przeżywają :-( Udra, dla Ciebie to światełko ["] biegaj szczęśliwa po tęczowych łąkach, baw się z naszym Bajankiem.. Quote
kasiawro Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Bardzo przykre są takie wiadomości - współczuję mocno Quote
Hania Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Wczoraj rano odszedł także tragicznie MIODUN Ogarusy. Quote
bea100 Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Hania napisał(a):Wczoraj rano odszedł także tragicznie MIODUN Ogarusy. Rany, czy to jakieś fatum nad naszą rasą? Odchodzą nagle wspaniałe młode Ogary :-( . Tragicznie skończyliśmy 2006 (Bajan) i tragicznie rozpoczeliśmy 2007 rok (Udra a teraz zaraz Miodun). Wspaniały, młody, piękny i świetny użytkowo i doskonale się zapowiadający reproduktor...to okropna wiadomość dla nas wszystkich Haniu :placz: Quote
Żaneta Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 odchodzą bardzo młode ogary:-( ten rok zaczął się przykro:placz: miejmy nadzieje że więcej ogarków już tam nie dołączy w tym roku:shake: Udro i Miodunie ['] moja Gawra się wami zaopiekuje Quote
Ania W Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Naprawdę, nie wiem co napisać...Ogromnie mi przykro :-( Quote
puz Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 o rany to straszne czy to sie stało na polowaniu? Quote
Hania Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 puz napisał(a):o rany to straszne czy to sie stało na polowaniu? Tak - na polowaniu. Quote
Hania Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Uważam, ze pora skończyć ze złymi wiadomościami. W końcu nie może być tak, że ciągle są tylko złe. W związku z tym zaczynam z dobrymi. Aneek z Jaśminem vel Szalejem zdali dziś egzamin trenerski w Alteri :multi: . Wielkie gratulacje!!. Nie będę już pisać jaka jestem z Was dumna, bo to sie zaczyna robić nudne :loveu: . Napisz coś więcej o egzaminie. Quote
bea100 Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 BRAWO Aneek i BRAWO Jaśminku :loveu: Nie dziwię się, że Hania cała dumna :multi: Dodam, że ten egzamin jest taki trudny, że PT Obiedience to przy nim pikuś. Quote
Marysia_i_gończy Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Aniu OGROMNE GRATULACJE!! BRAWO!! :happy1: :happy1: Cieszę się bardzo :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Quote
rekma Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36501 Przypomnę nieśmiało, że jutro mija ostatni dzień licytacji obrazu, z którego dochód zostanie przeznaczony na ogary w potrzebie. Zapraszam nie tylko miłośników ogara i gończego do licytacji. Quote
Aneek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Hania napisał(a): Aneek z Jaśminem vel Szalejem zdali dziś egzamin trenerski w Alteri :multi: . Wielkie gratulacje!!. Nie będę już pisać jaka jestem z Was dumna, bo to sie zaczyna robić nudne :loveu: . Napisz coś więcej o egzaminie. Dzięki Haniu! Dzieki wszystkim za gratulacje. :) Faktycznie nie było łatwo. Tym bardziej, że całość tym razem (teorię i praktykę) zdaliśmy tylko my :roll: W programie był egzamin teoretczyny i egzamin praktyczny z psem. W skład praktycznego wchodziło: przywołanie (pozorant trzymał psa i dawał mu kość do gryzienia, a pies po przywołaniu miał 10 sek. na podejście do przewodnika) chodzenie na luźnej smyczy w rozproszeniach, siad przy nodze podczas gdy podchodził pozorant z innym psem i potem drugi pozorant, który głaskał psa. Następnie było chodzenie przy nodze bez smyczy w rozproszeniach - turlające się piłeczki itp, warowanie i zostawanie przez 30 sek, podczas gdy pozorant nęcił psa zabawkami. Do tego było przynoszenie przedmiotów i klikerowe kształtowanie. Uffff, wszystko było ok, tylko raz Jaśmin wyskoczył z chodzenia przy nodze, żeby powąchać suczkę, ale wrócił i już było ok. Cieszę, się że zdaliśmy, tym bardziej że temu mojemu ogarkowi ułańskiej fantazji nie brakuje i w ogóle miewa często swoje psie humorki :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Aneek, i ja serdecznie gratuluję :thumbs: Jesteście z Jaśminkiem niesamowici :loveu::loveu: Ten egzamin był strasznie trudny :crazyeye: Quote
bea100 Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Wspaniale że zdaliście TAK TRUDNY egzamin :loveu: Pokazaliście RAZEM, że MOŻNA i że ogary też potrafią :multi: Bardzo mnie to cieszy!!! Jeszcze raz- gratulki ( a Jasmin to jak widać nieodrodny syn niesamowitej Haninej Gawry, która tylko ,,nie mówi" :loveu: ) Quote
Tomo 2 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Aneek no to faktycznie sporo nawet powiem ogromnie wiele musieliście umieć super jesteście - gratulacje i powodzenia dalej:lol: Nie wiedziałe że tyle potrafią ogarki:roll: no i ich wlaściciele:multi: Pozdrowionka Quote
Recommended Posts