Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

jak checie wpłacic pieniadze na to moje konto ktore przeznacze na pomoc gonczych to podam Ci Priv . Jesli chodzi o towarzystwo musze zasiegnac w tym tygodniu jezyka :lol:

Posted

puz napisał(a):
myle Beatko ze najwazniejsza jest Żanetka wiec przeznaczcie pieniadze dla niej

Ależ oczywiście, że TAK- to są pieniądze Żanety (ja piszę o sytuacji, gdyby kaska została bo nasza sunia znalazłby swój spokojny dom).

Puz-OK-czyli UMOWA STOI.
MAMY CFG (,,cichy fudndusz gończy") :multi:

Posted

Ciesze sie ze po tylu latach mozemy zaczac pomagac , teraz mam swoje auto mozliwosci od czasu finansowe i duzo czasu - Beatko CFG to dobry pomysł

Posted

puz napisał(a):
Ciesze sie ze po tylu latach mozemy zaczac pomagac ...Beatko CFG to dobry pomysł

No to miło mi donieść, że właśnie powstał CFG !!!

A ja zasmucona jestem bardzo:placz: , wczoraj (po chorobie) odeszła za TM
wspaniała suczka: Ch Pl Udra Ostoja Ogara (ur 12.09.2002) O;Saksofon Goniwiatr, M:Jucha Z Magurskiej Kniei, wielkie wyrazy współczucia dla P Roberta i jego rodziny...{"}.
Dobrze, że zostały dzieciaczki jej i Barda- będziemy je widywać na ringach.

Posted

Właśnie dostałam od MAGDY tel. z tą , jakże tragiczną wiadomością:placz: :placz:
TO, W MNIEMANIU MAGDY I CHYBA KAŻDEGO ZNAWCY OGARZEGO EXTERIERU, BYŁA NAJPIĘKNIEJSZA SUKA, PRZECUDNA REPREZENTANTKA RASY!!! OGROMNA STRATA DLA POPULACJI OGARÓW!!!
OGROMNA STRATA DLA WŁAŚCICIELI, TAK MŁODA DZIEWCZYNA:placz: :-( OGROMNIE MI PRZYKRO - ODCHODZĄ MŁODE, PIĘKNE OGARY!!!

• To zdjęcie UDRY ze SWIATÓWKI

Posted

Udra była piękną suką ,ale była również kochanym członkiem rodziny i ogromną dumą swoich wlaścicieli. To była szczególna suka dla mnie...
    Jest mi bardzo przykro.

Posted

Jak strasznie ciężko czytać takie wieści :-( Udra, taka młoda piękna, jeszcze tyle było przed Nią życia... Ogromnie wspólczuję właścicielom, wiem co przeżywają :-(

Udra, dla Ciebie to światełko ["] biegaj szczęśliwa po tęczowych łąkach, baw się z naszym Bajankiem..

Posted

Hania napisał(a):
    Wczoraj rano odszedł także tragicznie MIODUN Ogarusy.

Rany, czy to jakieś fatum nad naszą rasą? Odchodzą nagle wspaniałe młode Ogary :-( .
    Tragicznie skończyliśmy 2006 (Bajan) i tragicznie rozpoczeliśmy 2007 rok (Udra a teraz zaraz Miodun).

Wspaniały, młody, piękny i świetny użytkowo i doskonale się zapowiadający reproduktor...to okropna wiadomość dla nas wszystkich Haniu :placz:

Posted

odchodzą bardzo młode ogary:-(
    ten rok zaczął się przykro:placz:
    miejmy nadzieje że więcej ogarków już tam nie dołączy w tym roku:shake:
    Udro i Miodunie ['] moja Gawra się wami zaopiekuje

Posted

Uważam, ze pora skończyć ze złymi wiadomościami. W końcu nie może być tak, że ciągle są tylko złe.

W związku z tym zaczynam z dobrymi.
    Aneek z Jaśminem vel Szalejem zdali dziś egzamin trenerski w Alteri :multi: .
    Wielkie gratulacje!!. Nie będę już pisać jaka jestem z Was dumna, bo to sie zaczyna robić nudne :loveu: .
    Napisz coś więcej o egzaminie.

Posted

BRAWO Aneek i BRAWO Jaśminku :loveu:

Nie dziwię się, że Hania cała dumna :multi:
    Dodam, że ten egzamin jest taki trudny, że PT Obiedience to przy nim pikuś.

Posted

Hania napisał(a):

Aneek z Jaśminem vel Szalejem zdali dziś egzamin trenerski w Alteri :multi: .
    Wielkie gratulacje!!. Nie będę już pisać jaka jestem z Was dumna, bo to sie zaczyna robić nudne :loveu: .
    Napisz coś więcej o egzaminie.

Dzięki Haniu!
    Dzieki wszystkim za gratulacje. :)
    Faktycznie nie było łatwo. Tym bardziej, że całość tym razem (teorię i praktykę) zdaliśmy tylko my :roll:
    W programie był egzamin teoretczyny i egzamin praktyczny z psem.
    W skład praktycznego wchodziło: przywołanie (pozorant trzymał psa i dawał mu kość do gryzienia, a pies po przywołaniu miał 10 sek. na podejście do przewodnika) chodzenie na luźnej smyczy w rozproszeniach, siad przy nodze podczas gdy podchodził pozorant z innym psem i potem drugi pozorant, który głaskał psa. Następnie było chodzenie przy nodze bez smyczy w rozproszeniach - turlające się piłeczki itp, warowanie i zostawanie przez 30 sek, podczas gdy pozorant nęcił psa zabawkami. Do tego było przynoszenie przedmiotów i klikerowe kształtowanie. Uffff, wszystko było ok, tylko raz Jaśmin wyskoczył z chodzenia przy nodze, żeby powąchać suczkę, ale wrócił i już było ok. Cieszę, się że zdaliśmy, tym bardziej że temu mojemu ogarkowi ułańskiej fantazji nie brakuje i w ogóle miewa często swoje psie humorki :evil_lol:

Posted

Wspaniale że zdaliście TAK TRUDNY egzamin :loveu:
    Pokazaliście RAZEM, że MOŻNA i że ogary też potrafią :multi: Bardzo mnie to cieszy!!! Jeszcze raz- gratulki ( a Jasmin to jak widać nieodrodny syn niesamowitej Haninej Gawry, która tylko ,,nie mówi" :loveu: )

Posted

Aneek no to faktycznie sporo nawet powiem ogromnie wiele musieliście umieć super jesteście - gratulacje i powodzenia dalej:lol:
    Nie wiedziałe że tyle potrafią ogarki:roll: no i ich wlaściciele:multi:
    Pozdrowionka