bea100 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Witajcie z rana, całkiem nas w tej Wwce zasypie...:shake: Moje suki są przeszczęśliwe- uwielbiają nadmiary śniegu :lol: Duni coś się przestawiło w tym roku i zaczęła kopać zajadle ( a może pod tym śniegiem się ukrywa coś o czym nie wiem?). Monia ją obserwuje ale nie kopie (czeka na gotowe tzn na to co Dunia wykopie?). Ja też jestem zmuszona do tego kopania (jadę zaraz do pracy i schodzę zaraz odkopywać Ticusia bo inaczej nie wyjadę:diabloti: ). Quote
dogaja Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 bea100 napisał(a):Witajcie z rana, całkiem nas w tej Wwce zasypie...:shake: Moje suki są przeszczęśliwe- uwielbiają nadmiary śniegu :lol: Duni coś się przestawiło w tym roku i zaczęła kopać zajadle Ja też jestem zmuszona do tego kopania (jadę zaraz do pracy i schodzę zaraz odkopywać Ticusia bo inaczej nie wyjadę:diabloti: ). Ale nie jedź przez Szklarską Porębę! My mieliśmy jechać do Szklarskiej, ale nas cofnęło - po prostu się nie da: samochody pozakopywane na środku drogi, od śniegu aż... ciemno - taka zadyma. Kataklizm! :crazyeye: Quote
bea100 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Przez Szklarską? Ani myślę :diabloti: I Tobie też odradzam! Widziałam straszne wieści w TV, ciężarówy zakopane stoją na drodze i po 20 godzin :shake: nasz kraj się zrobił zupełnie nieprzejezdny Quote
dogaja Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 bea100 napisał(a):Przez Szklarską? Ani myślę :diabloti: Toś mnie uspokoiła, Bea, bo już się zastanawiałam, jak tu zorganizować jakieś ściągadełko. Ciebie z tej drogi - jakby co! Psy w domu zostały bez żarcia - aż strach pomyśleć, co mogą zjeść! :eating::sabber::facelick: Quote
Tomo 2 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Fakt nieźle Was zasypało co ma swoje duże plusy oraz parę minusików. Zapraszam do nas u nas śniegu wsam raz na spacerki na łonie natury a wręcz powiem na drogach b.malo . Szerokiej , przetartej drogi:lol: Pozdrowionka Quote
bea100 Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Tomo 2 napisał(a):... Zapraszam do nas u nas śniegu wsam raz na spacerki na łonie natury a wręcz powiem na drogach b.malo . ... No tak, nasi Poznaniacy zawsze zorganizowani i u nich zapewne nawet drogi przejezdne- bo się odśnieża :razz: Bardzo lubię Poznań, kiedyś jeżdziłam tam często-do Rotti-one mieszkała na Wildzie w starym drewnianym domu i wokoło byli fajni ludzie i bardzo tam lubiłam spędzać czas.Cóż- było-minęło. Quote
Ania W Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Na prośbę Beatki wrzucam zdjęcia Żanetki z dzisiejszych odwiedzin. Suka ma się świetnie , szaleje na śniegu, tropi i bawi się z psami. Potem idzie grzać tyłeczek do domu. Quote
Tomo 2 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Bea 100 czy to ta Żanetka ta książkowa ?Jeżeli tak to nie chce się wieżyć że tak się zmieniała , ale to tylko mogło się zdarzyć dzięki wspanałym sercą ludzi z którymi obcuje jesteście wspanali . Fajnie że podoba się Tobie Poznań.Zaproszenie nadal i na zawsze aktualne . Pozdrowionka Quote
bea100 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 [quote name='Ania W']Na prośbę Beatki wrzucam zdjęcia Żanetki z dzisiejszych odwiedzin... Tomo2: Tak- TO TA Żanetka :multi: Nie do poznania prawda? Dziękuję AniuW, tym bardziej, że miałaś wczoraj fatalne warunki na robienie zdjęć. Popatrzcie jakie nasza sunia ma wesołe oczy :multi: Quote
Ania W Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Powiem wam szczerze, że ja jej nie poznałam. Wybiegła galopem z innymi psami, biegała z nosem przy ziemi...nie ten sam pies!. Emir mówi że już się dobrze w domu czyje bo po stole łazi ;-) Dostaje jedzenie z ręki żeby podchodziła do człowieka. Quote
dogaja Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ania W napisał(a):Powiem wam szczerze, że ja jej nie poznałam. Wybiegła galopem z innymi psami, biegała z nosem przy ziemi...nie ten sam pies!. Ja też jej nie poznałam, Aniu. Zmężniała, ma zaokrąglone boczki, ale przede wszystkim nie widać tego lęku, który wyłaził jej zewsząd, a przede wszystkim z oczu. Taki widok, jak te powyżej, to bardzo miły początek dnia! :lol: Dzięki za zdjęcia. Quote
Ania W Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Żanetka faktycznie linii nabrała, ale to raczej w drugą stronę ;-) Hania podobno ledwo ją wniosła , bo taka otłuszczona była. Ona całe życie na łańcuchu bez ruchu, karmiona kaszą ze słoniną to okrągła była, tylko tak niezdrowo ;-) Ale na swiat patrzy innymi oczami ! :-) Quote
dogaja Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ania W napisał(a):Żanetka faktycznie linii nabrała, ale to raczej w drugą stronę ;-) Hania podobno ledwo ją wniosła , bo taka otłuszczona była. Ona całe życie na łańcuchu bez ruchu, karmiona kaszą ze słoniną to okrągła była, tylko tak niezdrowo ;-) Ale na swiat patrzy innymi oczami ! :-) Może rzeczywiście. Ona po prostu ogólnie tak marniutko wyglądała i stąd takie wrażenie? Quote
Tomo 2 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ale te oczy mówią wszystko jak jest jej dobrze :lol: widać w nich radość Pozdrowionka jweszcve raz dla wszyskich którzy doprowadzili ją do tego stanu - Dziękuje - Pozdrowionka ;) Quote
bea100 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 dogaja napisał(a):Może rzeczywiście. Ona po prostu ogólnie tak marniutko wyglądała i stąd takie wrażenie? Tak Dogajko, ona się chowała przed światem i nawet (jak inne schronowe psy) nie szczekała. Była w bardzo złym psychicznie stanie. ,,Marniutka" to dobre słowo! A teraz? Popatrzcie no uważnie na nią...tak bardzo się cieszę :multi: Czy ktoś może ma pomysł na dobry (spokojny i ustabilizowany) domek dla naszej suńki? Popytajcie wokoło proszę...:cool1: Quote
Ania W Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Wczoraj dostałam takie oto zdjęcia i nie mogłam się powstrzymać .... No po prostu musiałam je zamieścić! Mam nadzieję, że nowa rodzinka się nie pogniewa jak małą tu zobaczy. Proszę Państwa , przedstawiam LUŚNIA z Gończaków ( nasza nowa warszawska koleżanka, już zadeklarowała się jako uczestniczka ogarzych spacerów ) :-) No dobra , na razie jeszcze się nie rozruszała ;-) A tu w pełnej krasie! Quote
puz Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 to ja dodam ze ta malutka tuliłam jak miala ok 4 tygodni tez mam zdjecia gdzies calego miotu, natomiast dla sledzacych nasze forum to corka Chmurki ktora była oddana do hodowli w wieku 6 lat ta z allegro............ Quote
puz Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 a mine ma taka jak mama jak ktos chce wejsc do kuchni bo Chmura uwielbia to miejsce i nie jest psem co da sobie w kasze dmuchac to piekny miot i znow chyle czoła Magdzie Quote
bea100 Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 [quote name='Ania W']... Proszę Państwa , przedstawiam LUŚNIA z Gończaków...A tu w pełnej krasie! Ojejciu :multi: Super :loveu: No to kochani-Witamy Luśnię- córkę Chmurki na tym temacie !!! Quote
bea100 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Koniec miesiąca. Podsumujmy to co już się udało i co mamy na subkoncie węgrowskim u Emir (z dopiskiem Żaneta-luty): 66 zł poleciało z AFN (za moje płytki) 170 zł od Sabiny1 za aukcję obrazu Mmbbaj 110 zł od Tomo2 za aukcję na forum Beagli książki od Hani 30 zł wpłacone bezpośrednio od Kasi za moją 1 płytkę Razem: 376 zł Brakuje nam 74 zł- wezmę tą brakującą kwotę z naszego CKP i poproszę o przelanie do Emir (Puz- czy mogę Cię o to prosić? Koniecznie dopisz- Żaneta-za luty). Czyli-luty zostanie zapłacony w całości. Ufff, znowu się udało. Ogromnie wszystkim dziękujemy :loveu: Jesteście bardzo, bardzo kochani, naprawdę!!! __________________ Quote
puz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Beatko podaj mi konto nazwe wlasciciela oraz adres na pw lkub na maila rano pieniadze pojda z moego prywatnego konta niech tatmte leza i zbieraja odseteczki mamy 460,25 gr Quote
bea100 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='puz']Beatko podaj mi konto nazwe wlasciciela oraz adres na pw lkub na maila rano pieniadze pojda z moego prywatnego konta niech tatmte leza i zbieraja odseteczki mamy 460,25 gr Kochana Puz, czyli dokładasz brakującą kwotę? Jesteś super-kochana:loveu: Tak jakoś trudno mi było prosić o przelanie z CFP ;) Bardzo mnie cieszy uzbierany tam fundusz :multi: i jestem pewna, że przeznaczymy go na psa w wielkiej potrzebie (oby tylko nasza Żaneta znalazła swój dom w tym miesiącu ech...) Podaję: Fundacja EMIR Bank Śląski O/Grodzisk Maz 80 1050 1924 1000 0023 0438 1029 Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola z dopiskiem: Żaneta-luty Quote
bea100 Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 puz napisał(a):jutro wychodzi :loveu: Gdyby tak jeszcze ktoś tu miał pomysł na dobry dom dla Żanetki?. Ona potrzebuje domu. Proszę, rozejrzyjcie się uważnie wokoło i popytajcie... Quote
Recommended Posts