Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas było śniegu po kolana, piszę „było”, bo śnieg wali bez przerwy wielkimi płatami.
Gaji sięgał on pod brzuch, więc myślałam, naiwna, że w związku z utrudnieniami w ruchu, szybciej zaparkujemy z powrotem (wszak to jej nie pierwsza zima, a na początku listopada mieliśmy już solidny śnieg przez ok. 2 tygodnie). Nic bardziej mylnego! To ją dopiero wzięło::Dog_run: podskoki, turlania, nurkowania po obrożę, obszczekiwania płatków śniegowych i jakichś zwisów ozdobnych z różnych gałązek, niuchanie „na strusia”… To ostatnie trochę mnie zaniepokoiło w pewnym momencie, bo zastanawiałam się, czy aby na pewno po ok. minucie pies (nawet marki „ogar”) rzeczywiście nie potrzebuje zaczerpnąć powietrza, więc postanowiłam interweniować. Nie wyglądała na wdzięczną.
[CENTER]:motz:
[/CENTER]

Problem się zaczął, kiedy poczuła potrzebę naglącą i nieodpartą, a tu… ogon na linii śniegu!
Czego bidula nie próbowała! Ale wciąż było jakoś tak dziwnie…
Miała coraz głupszą i bardziej zrozpaczoną minę. W końcu wpadła na pomysł racjonalizatorski: najpierw wytuptała „wstępne” kółko, potem wykonała kilka powłóczystych ruchów ogonem, wyrównując płaszczyznę. I na tej, wykonanej samodzielnie platformie – zrobiła co miała zrobić.
A to zmyślna bestyjka!
Czy myślicie, że jeślibym posadziła ją przy klawiaturze to w końcu coś stworzy?

P.S. Bea, wiem, że dzisiaj zabawiałaś dzieci ogarkami, ale chciałam zauważyć, że Twoja skrzyneczka z PW od wczoraj pęka w szwach! Już ją po nocy dopychałam kolanem. Czyżbyś zgubiła w śniegu kluczyk?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dogaja, jesteś kochana (i baaardzo zdolna :loveu: ), jedno pytanko: nie mogłaś cusik zasnąć? ;) :lol:
Wyjaśniam: dostałam fajowe wielce przeróbeczki avatarka mojej Duni :multi:
Bardzo dziękuję...aleeee...ja taka zachowawcza jestem :oops: Poprzedni avatarek miałam na dogo 5 lat (bez zmiany) a do tego aktualnego mnie namówiła Sabinka1 (i zmiana przyszła mi z wielkim trudem- ot kwestia drugiej natury babci-wyłazi :diabloti: ).

Zmartwiłam się- zmarł wielki humanista-Ryszard Kapuściński-to wielka strata ["]

Napiszę jak było w szkole. Ledwo dojechałam, snieżyca i ślisko jak czort i korek wielokilometrowy (zero piaskarek na trasie :roll: ) i żeby nie Imanca, której się usta nie zamykają, to nie wiem jak bym dojechała (i wróciła). Dzieciaków było ok 60 a pokaz był na sali gimnastycznej. Dzieciaki naprawdę słuchały i było bardzo fajnie. Opowiadałam o samym psie i jego historii i o behawioryżmie i o psiej mowie ciała i o tym jak powinno się traktować zwierzęta a potem dłuugo o samym ogarze/o historii i o terażniejszości. Był trening pozycji żółwika i tego jak się powinno witać z nieznajomym psem itd.
Ogarzyce się bardzo podobały. Monia zrobiła furorę ukłonami i tweestem :lol: a Dunia pięknie dawała głos i podawała naprzemiennie łapki-czym obie sunie wywołały zachwyt. Opowiadałam o wystawach i pokazywałam medale, rozdałam też ulotki o rasie. Dzieci miały wiele pytań. Myślę, że teraz dzieciaki bez trudu rozpoznają Ogara Polskiego. Potem Imanca opowiadała o okrucieństwie i schroniskach (nawet temat sterylek został poruszony oraz obaliłyśmy z Imancą mit o tym że każda suka dla zdrowia powinna mieć szczeniaki). Myslę, że trochę słusznej roboty zrobiłyśmy. Szkoła będzie pomagała Emir i planują wirtualną adopcję- oby. Podsumowując: dzieciaki są fantastyczne !!! :multi:

Posted

:klacz::klacz::klacz: No fajnie , że już jesteście z powrotem! Bo ja wracając do domu właśnie o was myślałam ( korek to Pruszkowa zaczynał się przy Łopuszańskiej).
Przecież spotkanie nie mogło się nie udać !:p
A zdjęcia będą ? Nieśmiało pytam :cool3:

Posted

AniuW- aparat był więc będą i foty :multi: Jak dostanę od Imanki, to poproszę Cię o pomoc w zamieszczeniu (chyba, że coś wcześniej da na temat węgrowski? to poproszę o przekopiowanie tutaj:p ).

Powiem Ci, że Wwka oszalała:roll: Na całej trasie raz mi sie udało włączyć 3ci bieg :diabloti:

Posted

bea100 napisał(a):
Dogaja,
Bardzo dziękuję...aleeee...ja taka zachowawcza jestem :oops: Poprzedni avatarek miałam na dogo 5 lat (bez zmiany) a do tego aktualnego mnie namówiła Sabinka1 (i zmiana przyszła mi z wielkim trudem- ot kwestia drugiej natury babci-wyłazi :diabloti: ).

Coś Ty, Stareńka - w życiu nie zmieniaj natury! :nono:

Tak mnie coś wczoraj wzięło (a może uwzięło) na tego Twojego avatarka, na którym piesuś jest śliczny, ale taki cóś zwiewno-romantycznie mało ostry i oczków mu dobrze nie widać.
Ale karnie spadam na drzewo wichurą powalone!

:shithappens:

Posted

dogaja napisał(a):
...Tak mnie coś wczoraj wzięło (a może uwzięło) na tego Twojego avatarka, na którym piesuś jest śliczny, ale taki cóś zwiewno-romantycznie mało ostry i oczków mu dobrze nie widać.
Ale karnie spadam na drzewo wichurą powalone!

:shithappens:

A niech to. Ty mi tu nie spadaj :loveu: (nie tylko karnie ale wogóle!!) tylko mi przeslij te avatarki na maila ok? Przyznam się, że z pw nie umiałam ich zapisać :oops:
Pięknie proszę...!!!

Posted

Chętnie, Bea, ale zastrzegłaś w profilu, że nie chcesz e-maili z Forum. Więc albo wyślij mi PW z adresem, albo najedź we wczorajszych wiadomościach kolejno na zdjątko, kliknij prawym klawiszem myszy: wtedy otworzy Ci się okno z wyborem opcji. Wybierz "zapisz obrazek jako" i wtedy otworzy się zawartość Twojego komputera. Znajdź w nim katalog, do którego wrzucasz zdjęcia, nazwij je jakoś, klik i gotowe.
Mogę też tylko ciut podostrzyć tego avatarka, którego używasz, ale cudów nie zrobię.

Posted

dogaja napisał(a):
Chętnie, Bea, ale zastrzegłaś w profilu, że nie chcesz e-maili z Forum. Więc albo wyślij mi PW z adresem
...
Mogę też tylko ciut podostrzyć tego avatarka...

Hi hi faktycznie zastrzegłam :evil_lol: własciwie nie wiem po co bo jak klikniesz w mój banner w podpisie i na mojej stronie w kontakty- to masz mój adres mailowy i wszystko i nic do ukrycia :lol:
Wiesz co? Dogajko kochana- podostrzenie by się bardzo przydało :p

Posted

bea100 napisał(a):
Zapisałam zgodnie z Twoją instrukcją...i jak się podoba? :multi:

A! Wybrałaś ten z czuprynką? Ha! A to był raczej żart!
Jest OK, ale prześlę Ci za parę minut "normalniejsze" i z lepszymi oczkami. Będziesz miała ze 20 do wyboru - Ty wybierasz.

Posted

bea100 napisał(a):
Mam mam mam :multi: dzięki :loveu:

I co? :cool3: Ten co jest to już zmieniony? Bo mnie się wydaje taki sam jak był :roll: Tylko nie bijcie :evil_lol:

Posted

Wysłałam Bei różne wersje i ich wariacje. Bea wybrała sobie spokojną, ale POPRAWIONĄ, ponieważ pewnie nie chciała rewolucji i ja ją rozumiem. Sama mordeczka jest śliczna.
Gdybyś umieściła obok siebie ten i poprzedni avatarek to zobaczyabyś ZASADNICZĄ różnicę. Tamten był jakby rozmyty (mnie bolały oczy, kiedy na niego patrzyłam). Obecny jest o wiele bardziej kontrastowy, a psica ma oczy, a nie tylko... oczodoły. :shocked!:

Posted

Super jest Dogaja, jeszcze raz dziękuję :p Ja tam widzę różnicę :lol:

Wczoraj tak się naodśniezałam, że mnie plecy i ręce bolą...a dzisiaj rano? Nic nie lepiej a na ogrodzie mam śniegu po kolana i wciąż sypie :diabloti:
Suki szczęśliwe, rano im się włączył biegacz nieprzytomny :lol: A co u Was?

Posted

bea100 napisał(a):

Wczoraj tak się naodśniezałam, że mnie plecy i ręce bolą...a dzisiaj rano? Nic nie lepiej a na ogrodzie mam śniegu po kolana i wciąż sypie :diabloti:
Suki szczęśliwe, rano im się włączył biegacz nieprzytomny :lol: A co u Was?

Włączanie "biegu nieprzytomnego" to świetne określenie!
:thumbs:

U nas przez noc tak dopadało, że niemal uniemożliwiło mojemu synowi odśnieżanie w czynie społecznym, bo... z trudem otworzył drzwi wejściowe. Zasypało całkiem te kilka schodów aż po drzwi!
Za to Gaja włączyła bieg nieprzytony, a po kilku strusiach wystąpiła nie tylko w tradycyjnym krawacie (zamiast szalika), ale i w pięknej białej czapce!
Ładnemu we wszystkim ładnie... :mdrmed:

Posted

Ludzieeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[SIZE=3]To jeszcze raz ja: sąsiad mi właśnie powiedział, że widział wczoraj na MOIM TERENIE SPACEROWYM jakąś młodą, przyjezdną kobietę z siedmioletnim facetem-ogarem!!!!!
Nie zapytał, sierota, kto to i skąd. Nie wiecie może kto się w moje strony wybierał?
Ja tu sobie spokojnie kontempluję zimę a tam OGAR!!!

[SIZE=3][SIZE=4]:flaming:

[SIZE=3][SIZE=4]
Akurat tu, na tym bezrybiu (bezogarzu)!!!

[SIZE=3][SIZE=4]DAWAĆ MI GO!!!!!

Posted

Ze śniegiem trzeba było poczekać do wiosny bo ponoć tuż tuż :lol:
Fakt feler zimy to odśnieżania, bea 100 to teraz małe leżakowanie jakaś lekka maść kawka i małe byczenie , ale gdzie fot. z wczoraj.
Nora zazdrości Waszyn pieską takiej możliwości harców my wczoraj pojechaliśmy na jezioro wieczorem i było1,5h biegów w śniegu pogoni za kaczkami i zającami itp. było wspanale.:multi:
Pozdrowionka :lol:

Posted

Tomo 2 napisał(a):
...bea 100 ...ale gdzie fot. z wczoraj.
... :lol:

No własnie gdzie? U Imanki w aparacie a Imanca gdzie? nie widzę :shake: Właśnie napisałam do niej desperacki pw :diabloti:

Dogaja, ja poproszę o foteczkę Gaji na nieprzytomnym biegu :lol: Ty masz tam taaakie klimaty...:loveu:

Posted

bea100 napisał(a):

Dogaja, ja poproszę o foteczkę Gaji na nieprzytomnym biegu :lol: Ty masz tam taaakie klimaty...:loveu:

Bardzo proszę. Specjalnie dla Ciebie:
Gaja na "biegu nieprzytomnym":

Teraz bieg "na źrebaka":

"Na zająca":

Pozycja "na strusia":

"Na nornicę" (ze swoją najlepszą przyjaciółką Doną, dobermanką):

"Na kreta":

I kończymy trudną figurą "na fokę" (bo trzeba uważać, żeby się nie utopić):

Posted

dogaja napisał(a):
Bardzo proszę. Specjalnie dla Ciebie:
Gaja na "biegu nieprzytomnym":

Wspaniały Ogar na śniegu :loveu: No powiedzcie, czy to nie POEZJA?
Dzięki Ci Dogaja za troszkę górskiego krystalicznego powietrza (choćby na fotach:p ).

A do mnie przyszło pocztą zaproszenie na Champion of Champion 2007, no i fajnie, pojechałabym z obydwoma sjuczydłami...gdyby to nie było qrcze w Lesznie:mad:

Posted

Piękne zdjęcia , cudownych psów ,w klimacie jak z bajki .A te biegi na zająca czy nieprzytomnym to ekstra .Lubię psy gdy są dynamiczne na zdjęciach .
Pozdrowionka:lol: